![]() |
Dude. 6800kn. Neam toliko za fakin tv!
|
Što mislite o ovom: http://www.elipso.hr/audio__video/te...IPS-55PFK6300/
Ispada 5700kn ako se preko weba naruči sutra do kraja dana. Daju 5 godina jamstva |
Citiraj:
to uopce nisam ni primjetio.. Dali imas jos neki savjet za kupovinu tak FHD telke do 2600 u rangu 40"+ ? Odnosno nesto na sto bih jos mogao obratit paznju, a promaknulo mi je.... :fala: |
Citiraj:
Žalosno da moja 3 godine stara Panasonic ST30 plazma ima bolju sliku od maltene svih lcd-a do 2000 eura. Jedino bolje je nova Sony X serija al je cijena zato 😮 |
Molim mišljenje o ovom TV-u: http://www.sancta-domenica.hr/led-tv...l-40w705c.aspx
uz pojašnjenje jel to Android TV ili neki njihov proprietary OS ? YT link na dnu stranice baca na neku drugu seriju čini mi se ? |
Citiraj:
Slikovno su novi Sony-i ako ne i najbolji trenutno. |
W705c i Rxx sonyevi modeli nemaju android os već tvrtkin vlastiti os. Kako sam imao jedno vrijeme 32w705c za taj tv mogu reći da ima najbolji kontrast što sam ja vidio na nekom lcd televizoru. Mana tog tv-a je po meni relativno trom panel tj pokretna slika koja se zna zamutiti kod dinamičnih scena. Tv je dakle opremljen va panelom visokog kontrasta, ali taj motionflow xr 200hz očito ne radi svoj posao kak treba, tj ne radi se o pravih 100hz. Vjerovatno je slična situacija i sa 40w705c.
Android ide na W755 seriju i jače modele, s tim da starta sa diagonalom 43 inča (najvjerojatnije ips panel od LG-a) Općenito od ips tipa panela bilo na monitorima ili televizorima može se očekivat vjerniji prikaz boja i širi vidljivi kut, ali i slabiji kontrast u odnosu na va tipove panela. |
A kakav je taj njihov tvornički OS ?
Mislim, jel više-manje OK ili ima nekih većih problema, tipa smrzavanje, trzanje, crashanje, nefluidnost Youtuba, itd. ? |
Citiraj:
|
Citiraj:
Rađe za iste novce kupi veći FullHD televizor |
Citiraj:
|
Od sutra je u Kauflandu na akciji ovaj TV:
SHARP LC-43CFE4142E. Stranica proizvođača. Da li to vrijedi tih 2222 kn i da li mi se isplati prelaziti s trenutačnog Samsung LED TV UE40EH5000. Oba su Full HD samo što Sharp podržava CEC što mi na Samsungu fali... |
Sa tog Samsunga prelazak na tog Sharpa je ko prelaz sa konja na tovara.
|
Ajd obrazloži to... :D
|
Citiraj:
Ima D-LED Backlight,zna netko više o tome? |
Citiraj:
Motion blur itd. Jedinoje dobra cijena,a za tu cijenu dobijes i performanse u skladu sa istom. Edit: taj stari Samsung koji imas je superioran u svakom pogledu važnom za gledanje tva. 1080p/24 ftw. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ma zabrijao sam da hoćeš UHD... to nema smisla na 40"... FHD je sad već standard... Moja greška...
|
Citiraj:
Haha, vrlo rado bi ja UHD ali nisam jos tako puno voljen od strane svoje "bolje" polovice.. Haha :D |
Pozdrav,
imam doma philips lcd 66 cm televiziju imala je ove simptome: Radila bi pola sata i sama od sebe bi se ugasila mislim da je od groma jer je tad kroz antenu udario pa moguce da je to mozda je do osiguraca koliko bi kostao popravak u privatnom servisu i koji je najbolji u splitu? |
Vezano za Sharp tv. Kupio jutros u kauflandu.
Kratak osvrt : dizajn dobar, tanki rubovi oko ekrana, u kutiji upute, daljinski s baterijama, komad muško ženskog antenskog kabela i upute. Meni i podesavanja su jednostavna bez zapinjanja. Od prikljucaka NEMA lan rj45 ka sta pise u manualu na netu. Probao sam s usba otvorit mp4 datoteku. Bez greske. Titlovi isto. Doduse ne mogu titlove spustit niže na ekranu i povecat ih. Mozda jos nisam otkrio kako. Priko hdmi - full hd sa laptopa youtube odlicno odlicno radi. Sta se tice ekrana malo su boje isprane. Nije toliko kvaliteta slike dobra ko npr lg iste dimenzije od 3500kn nedavno kupljen. Meni je trebao veliki ekran bez ikakvih dodataka i sta jeftiniji. A od ovoga ne moze jeftinije. Zvucnici su dosta glasni al im fali basa. Malo zvuce ko da je bas u bunaru. Sve u svemu ja zadovoljan. Koliko para toliko muzike |
Šta koristite za čišćenje lcd televizora,kakva krpa i kakvo sredstvo da ne oštećuje ekran i da ne ostane zamagljeno,musavo i zaprljano?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Pola aplikacija koje su došle s njim ne rade, jer da bi radile, TV treba aktivirati sa SEN (Sony Entertainment Network), koji ne radi u našoj regiji (tako mi ženska u supportu rekla). Ove bitnije aplikacije rade bez problema, tipa YT, browser, itd. E da, i ima malih milijun aplikacija. Zna li netko shemu kako "zavarat" aktivaciju da SEN ne skuži odakle sam ? I postoje li optimalne postavke slike za ovaj TV (kalibrirane) ? |
Napravi novi account s odabranom drugom regijom. Na gotovom accountu ne možeš više mijenjati. Ja koristim UK za fotoaparat, da bih mogao koristiti aplikacije. Ista stvar je i s ovim vjerojatno.
|
Ne radi ni tako.
Sad imam dva accounta...krasno. Vjerovatno treba TV zavarat nekako, možda routat promet preko nekog UK VPN-a. |
Ako imaš regiju za podesiti u TV-u, podesi na onu gdje si napravio account. Najbolje da resetiraš na tvorničke i probaš opet.
Dakle, sve što možeš (lokaciju, jezik, vrijeme...) podesi na UK recimo i vidi onda. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:23. |