![]() |
Ako si na CGN - u ne funkcionira PF.
|
Citiraj:
http://www.remoterig.com/wp/?page_id=3494 |
Bok ekipa. Kako na Tehnicoloru staviti drugačiji DNS od Bnetovog ?
Složio sam si PI-HOLE pa ne nalazim baš gdje postaviti dns u postavkama rutera ? |
Zar nema pod Lan > http://screenshots.portforward.com/r...ea_Network.htm
|
Citiraj:
Nema zadnjih par redova uopce :( Sent from my iPhone using Tapatalk Pro |
Nema ni kod mene, tako da sam podesio manualno Pi-hole DNS na svaki uređaj.
Dosadno, ali bilo mi je lakše u tom trenutku nego kopati zašto je to, vjerojatno bnet, maknuo. |
Citiraj:
Kuzim. Na windows,mac i ios uredjajima je lagano. No muce me androidi, trazi me postavljanje fixnog ip-a i tek onda na njima mogu staviti drugi dns. Zato sam i htio na razini routera pa da se ne mucim Sent from my iPhone using Tapatalk Pro |
A da, malo blesavo + tlaka. Meni DHCP uvijek kreće od .26 , pa ajde, imam lufta da ne mislim puno, ali svejedno bih volio na razini routera namjestiti.
|
Večina ISP - ova pametuje / forsira svoje DNS - ove.
Kod androida je dodatno zabavno jer forsiraju TCP/IP v6. |
Hvala na ovom CGNu, s obzirom da sam na VIP kabelu i da nisam nikako mogao namjestiti port forward, isključivanjem istog se problem riješio.
4 dana od maila službi za korisnike :) |
Je li vam ugasilo analogiju :D ?
|
Još nije
|
Ajd šuti tamo, jezik pregrizo :D
Ima vremena, ipak se danas "ne radi". |
Ma tribali su odmah danas svima isključit, pa šta bude. To ti je kao ono sa flasterom, bolje od jednom skinuti, nego se polako mučiti.
|
Citiraj:
|
Jel to Bnet počeo dijeliti nove modeme, s 802.11ac? Vidim da mi se pojavio susjed na mojem kanalu, SSID mu počinje s B.net, vendor je Hon Hai Precision Industry Co. LTD., podešen je na 20MHz na kanalu 40. Morao sam se prebacit na kanal 100.
|
Pitanjce u vezi njihovog fair usage pravila. Znači imam 1000GB down i 160gb up. Da li kad probijem ovih 160 u uploadu mi skidaju brzinu samo uploada ili mi skidaju i download?
|
Ništa se ne događa :)
To sam i sam ovdje pitao pred pola godine. Onda sam 1 mjesec prebio te limite za duplo, jedan i drugi, ništa se nije dogodilo. Niti slova niti dijela od strane b.neta. Ne znam je li to i dalje vrijedi ali eto. Probaj :) Sent from Mobara |
Hvala!
Ma sumnjam da ću probiti to ali eto, informativno sam pitao da znam što očekivati u tom slučaju :D |
Citiraj:
|
Taj "Hon Hai" po Guglu je je u Foxcon grupaciji, sa druge strane po SSID - u to je već spominjani Ubee.
Sad zašto nema MAC iz svog vendor pool - a vrag će ga znati. Osim toga Ubee je dual band - er, po defaultu upaljen isti SSID na oba banda, međutim evidentirano da nekad treba par reboot -a da sve digne / starta WiFi ako mu se mijenjaju postavke (SSID, Pass i sl.). |
Citiraj:
|
Kako dobiti novi router koji podržava 150 MBit/s na wirelessu(pretpostavljam ovaj Ubee)?
Trenutni prastari ThoMPson jedva gura 50 MBit/s, a u korisničkoj službi se prave mutavi i šalju me da žicam na prodajnom mjestu. |
Ako ti Thompson gura 50 Mbit/s ne mijenjaj ga!!! Više češ dobiti samo sa 5Ghz mrežom, a onda je problem uređaja koje se spajaju da i oni moraju podržavati 5Ghz. Na 2,4 Ghz češ dobiti manje. Oko 30 Mbit/s. I sa Tehnicolorom i sa Ubeeom. Thompson jedini od njih ima vanjsku antenu.
|
Istina, kod mene godinu dana star Technicolor ide max. 42 Mbit/s tako da ako njega dobiješ nije ti neka sreća...
Sent from my Mi Max 2 using Tapatalk |
Isprike, nije Thompson već Tehnicolor. U svakom slučaju dobijem max 50 Mbit/s.
Ukratko, da li je moguće dobiti veće brzine na Bnet wirelessu? Ako je Ubee 802.11ac, čudi me da ne ide brže od 50. |
I Tehnicolor je ac, ali nije dual band kao Ubee. Znaći možeš prebaciti Tehnicolora na 5 Ghz, ali ne možeš imati istovremeno i 2,4 Ghz. Ako ti svi uređaji koji se spajaju na njega podržavaju 5 Ghz, onda ga možeš prebaciti i dobiti full brzinu na wirelesu. A možeš ga prebaciti i samo radi probe, da vidiš koliko češ dobiti, pa ga uvijek možeš vratiti.
|
|
Citiraj:
Sent from my Mi Max 2 using Tapatalk |
Citiraj:
Tehnicolor nije ac nego n. Meni ide 70 mbit/s preko wifia tehnicolor na 2.4 i to u stambenoj zgradi s jos jednim routerom na pola metra od njega. Rekao bi da imam nevjerojatne srece ocito. Mozda bi isao i vise, ali 70 mbita mi je max kolko imam i zicno. |
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:03. |