PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   XBMC aka KODI (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=120024)

w0lfram_ 19.09.2011. 11:37

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 1979481)
Premali mi je. Inače koncept je halevrijedan i puno bolji mi je od "samo qwerty" "daljinaca".

Ali treba to biti veće. Meni je i imonov malo pre mali u usporedbi sa recimo daljincem od panasonica (vulgaris od plazme) kaj mi je idealno velik). Može i ova veličina ali nadam se da nije prelagan. Još kaj bi dodao i kaj mi fali na većini je zamjena za miš. imon to ima odlično rješeno te bi osobno htio vidjeti ili to ili touchpad rješenje

inače ovo čudo ima zamjenu za miša, ako se ne varam baš u vidu touchpada, na strani di je tipkovnica...

također nije jedini tako riješenj daljinski ima i tivo svoj, ko i boxee, al mislim da je ovo jedini koji je plug & play šta se tiče XBMC-a

edit: sad sam opet bacija pogled na slike i možda je ipak ko i kod imona miš, ala joystick, no svakako miša ima :)

Ziiky 21.09.2011. 21:48

Cisto me zanima kako taj daljinac funkcionira.
Ako je kao i vecina motorolinih uredjaja onda je to sranje uz software spor do jaja.
iMON me potpuno zadovoljava, pa dok ne izadje nesto tipa one male tipkovnice od
Logitec Revue ne planiram nikakva dodatna ulaganja.

http://www.pohrani.com/f/1c/7J/4BzPI...itechrevue.jpg

Tako nesto bi mi sjelo ko budali samar :D mini tipkovnica, touchpad, kursor tipke ... sve je tu.

http://www.pohrani.com/t/1j/bd/2KppS...tech-revue.jpg

segregator 21.09.2011. 23:20

http://www.geeky-gadgets.com/wp-cont...Keyboard_1.jpg

fre@k 22.09.2011. 00:28

@segregator
imam ja takvu doma, najveci nedostatak su nesto nize tipke ljevo i desno, te sto nema pozadinsko osvjetljenje...inace tipkovnica je zakon :D cak sam se i naviko na to tipkat :D

syss 22.09.2011. 00:38

oke je za osnovne operacije... čak i f2/c/p po fajlovima nekon privikavanja radi munjevito brzo.

Ziiky 22.09.2011. 01:27

http://forums.logitech.com/t5/Access...pc/td-p/513558

Ova mala revue tipkovnicica je kompativilna sa unifyaing rec kakav sam dobio sa k800.
Sad jos samo treba naci tipkusu solo :D

tintin 22.09.2011. 08:56

Jel se da iz xbmca pokrenuti firefox ili neki drugi web browser, a da radi kako treba?
Pomoću launchera sam pokrenuo firefox ali mi onda s LCDa prebacuje sliku na monitor i firefox ostaje u pozadini.

Ziiky 22.09.2011. 12:00

Citiraj:

Autor tintin (Post 1981811)
Jel se da iz xbmca pokrenuti firefox ili neki drugi web browser, a da radi kako treba?
Pomoću launchera sam pokrenuo firefox ali mi onda s LCDa prebacuje sliku na monitor i firefox ostaje u pozadini.

Kakav nacin porikaza koristis?
Solo display ili extended uz 2 monitora?

Ako je solo ugasi ovu opciju:

http://www.pohrani.com/t/1K/o9/wLWLW...eenshot000.jpg

Inace sa alt+tab se mozes prebacivati po prozorima :goood:

tintin 22.09.2011. 22:40

Citiraj:

Autor Ziiky (Post 1981935)

Koristim extended...monitor + LCD TV

Ziiky 23.09.2011. 21:55

Onda tesko da ces napraviti ista suvislo.

Ako ugasis onu gore postavku browser ces dobiti "on the top" ali ce ti se xbmc minimalizirati.
I neces moci raditi na 2 ekrana simultano. Jer kad sjednes za monitor i krenes klikati XBMC ce se minimalizirati.
Kad je extended display "Fake FullScreen" opcija mora biti kvackana ako mislis koristiti oba displaya simultano!

Probaj nekako browser natjerati da bude na vrhu. Ili mozda sa nekim third party programom te namjene.

segregator 24.09.2011. 21:55

najbolja ploča za XBMC (pogledajte dodatnu opremu :respekt: )

http://www.asus.com/Motherboards/AMD...F1A75I_DELUXE/

fre@k 24.09.2011. 22:51

treba mi samo onaj mali daljinac :D za ostalo manje bitno haha :D

Ziiky 25.09.2011. 06:44

Citiraj:

Autor tintin (Post 1981811)

Citiraj:

Autor Ziiky (Post 1981935)

Citiraj:

Autor tintin (Post 1982467)
Koristim extended...monitor + LCD TV

Citiraj:

Autor Ziiky (Post 1983242)
Onda tesko da ces napraviti ista suvislo.

Ako ugasis onu gore postavku browser ces dobiti "on the top" ali ce ti se xbmc minimalizirati.
I neces moci raditi na 2 ekrana simultano. Jer kad sjednes za monitor i krenes klikati XBMC ce se minimalizirati.
Kad je extended display "Fake FullScreen" opcija mora biti kvackana ako mislis koristiti oba displaya simultano!

Probaj nekako browser natjerati da bude na vrhu. Ili mozda sa nekim third party programom te namjene.

Sinoc sam se malo igrao sa advanced launcher addonom i radi dobro, odlicno.
Dodao sam Operu u launcher i on mi ju pokrene na zadnjoj poziciji gdje je ugasena.
Ovo sto navodis da ti se XBMC seli na monitor prilikom pokretanja programa
- To je jedan od "fjucr-a" launchera :D, a gasi se ovako
- Kada si dodao program u launcher napravi ovo:
- pozicioniraj se na karticu programa pa pični: "c" (da otvoris context menu) / edit launcher / advanced modification / toggle XBMC fullscreen - postavi na OFF

Oggy_Hr 25.09.2011. 10:48

Jel vam uredno radi skrejpanje sa TVDB? Naime, kako su počele nove sezone tako i ja hoću za te nove sezone skinuti novi poster. E nista mi ne nudi za nove dok za stare mi nudi i to one koje sam valjda keširo od prije par mjeseci.... 2syss: kako si sebi upogonio f2 (pretpostavljam da si aludirao na F2 odnosno rename) na onoj maloj tipkovnici

fre@k 25.09.2011. 11:09

nedavno im je sajt bio down, mozda su mjenjali nesto u codu pa ce vjerovatno doci i zakrpa :)

Ziiky 25.09.2011. 11:11

Meni sve radi. Moguci uzrok problema bi mogao biti ako si u addon manageru ugasio automatski update pa da ne skida svjeze aktualne verzije.
U zadnje vrijeme pamtim 2-3 update-a ako ne i vise

Blue Spirit 25.09.2011. 12:28

Citiraj:

Autor fre@k (Post 1983818)
treba mi samo onaj mali daljinac :D za ostalo manje bitno haha :D

http://www.ambry.com/hosted_images/448165-002.jpg http://cr2025.co.uk/wp-content/uploa...25-Battery.png

Malen , tanak , praktican . CR2025 battery
Da su play/pause i stop tipke stavili ispod MCE green button-a bi bi odlican. Malo je teze napipat ju u mraku. :D

XBMC daljinci

Ziiky 25.09.2011. 13:25

Ja sam zbilja probao sve i svasta od daljinaca. Dugo sam bio u potrazi za nacinom da objedinim sve uredjaje unutar HTa i PC sa xbmc-om.
Prvi mi je bio iMON, pa 2xharmony, pa 2-3 mce, pa lidlova plava beštija :D
Na oba harmonija 555 i 525 tokom vremena je oslabila OK centralna tipka pa navigavanje postane patnja. Mce mi nikada nisu sjeli, zakurac su, a od lidlovog univerzalca sam odustao, nije to - to. Na kraju sam se vratio na dobri stari iMON.
Bio sam vrlo zadovoljan i harmony daljincima, lijepo je imati sve u jednom.
Njih je jebada posloziti, a i kad sam dovrsio personalizaciju, ispostavilo se da im je boljka taj centralni gumb.
Kod Mce daljinaca mi fali prostora. Koristim mnogo shortcut-a, sto u xbmc-u sto u winsima i jednostabno nema dovoljno tipki da bi se to suvislo raspodjelilo.
Kod njega ne postoji App launcher i Task switcher kao kod iMONa.
Tako da je na kraju ispalo: kupio-vidio-koristio-prodao
Trenutno sam u kombinaciji iMON+Lidlov plavac na kojem su mi tv,rec,sat
Na xbmc sam ubacio tap-mod takk da se numericke tipke ponasaju kao na mobitelu sto je uvelike olaksalo pisanje. Ne pisem cesto pomocu dsljinca, ali kad zatreba za yt pretragu ili nesto slicno puno je lakse napamet tipkati nego gadjati po ekranu virtualnu tipkovnicu.

Oggy_Hr 25.09.2011. 22:17

Verzija mi je 1.2.3. Koja je vasa?

Ziiky 25.09.2011. 22:31

1.4.3 update-aj to

Oggy_Hr 26.09.2011. 08:58

Šta je najžalosnije, ne daje mi tu mogućnost update-anja kad odem na plugin. Na kojoj verziji XBMC-a? Onoj nightbuild" ili "običnoj"?
Budem probao maknuti plugin i ponovo ga instalirati.

Ziiky 26.09.2011. 09:21

Na oficijelnoj ... Dharma 10.1
Upali auto update ako nije, probaj prvo tako.
DA li ti se ostali addoni update-aju? Subtitle addon je imao 10-ak update-a, recimo.
Ako ne ide deinstaliraj update, pa pobrisi i odavdje ako je zaostalo stogod:

C:\Users\korisnik\AppData\Roaming\XBMC\addons
C:\Users\korisnik\AppData\Roaming\XBMC\userdata\addon_data
C:\Program Files (x86)\XBMC\addons\metadata.themoviedb.org (obrisi ovaj folder)

EDIT: Evo ti moj ... u addon manageru ides na instal from zip file
http://www.megaupload.com/?d=UEASJD6M

Oggy_Hr 26.09.2011. 13:58

Update-aju mi se ostali sasvim uredno. Budem ovo probao kada dodjem doma. Javim rezultate i tnx na pomoći.

Oggy_Hr 26.09.2011. 18:50

Tek sad vidim. Nije movie data base nego TV data base...sve obrisao glede plugina i instalirao nanovo ali i dalje isto.

EDIT:
Nasao sam sta je. Moja glupost....treba ici na osvjezi pa da on nanovo posrce informacije...ja mislio to automatika

Trotter IT Co 12.10.2011. 15:08

danas sam dobio HP HDX daljinac, al kad ga uključim u komp ništa se ne događa, ne pokreće niti MC niti xbmc... niti se može kretat po menu-ima od xbmc-a... nema ga u human interfaces... ali kad se pritisne tipka, on pokaže crveno svijetlo na svom recieveru...

kak ga treba sredit da radi?

Mad_Duke 12.10.2011. 15:10

Citiraj:

Autor Oggy_Hr (Post 1984944)
Tek sad vidim. Nije movie data base nego TV data base...sve obrisao glede plugina i instalirao nanovo ali i dalje isto.

EDIT:
Nasao sam sta je. Moja glupost....treba ici na osvjezi pa da on nanovo posrce informacije...ja mislio to automatika

Yep! Možeš staviti i da ti provjerava bazu za nove stvari svaki put kad pokreneš XBMC. Nekima paše jedno, nekima drugo ovisno o veličini baze!

tech 12.10.2011. 15:23

Citiraj:

Autor Trotter IT Co (Post 1997684)
danas sam dobio HP HDX daljinac, al kad ga uključim u komp ništa se ne događa, ne pokreće niti MC niti xbmc... niti se može kretat po menu-ima od xbmc-a... nema ga u human interfaces... ali kad se pritisne tipka, on pokaže crveno svijetlo na svom recieveru...

Pogledaj postoje li driveri na HP stranici, trebali bi.
Iako je meni svaki HP receiver radio bez ikakve zezancije.
Na xbmc forumu imaš temu vezanu uz taj daljinac/receiver, postoji par fixova(green button) i složene komande već.

Usput, koristi tko nightly Eden buildove?
Jel kolko-tolko stabilno?

Ziiky 12.10.2011. 15:33

@tech

Treba se jos malo strpiti, ja sam ga probao u 4-5 mjesecu i rusio mi se konstantno :D
Vjerujem da je sad stanje puno bolje jer ipak je to bilo prije pola godine. Probaj pa javi :)
TV tuner nemam tako da nisam mogao testirati PVR ... da li je uopce implementiran?

Mad_Duke 12.10.2011. 15:36

Nema smisla sad po nightly derati jer se sprema full release relativno uskoro.

PVR ne ide ove godine, već iduće tek kak stvari stoje. (kaj se tiče official releasea) tak da ne bu bio u Edenu!

Trotter IT Co 12.10.2011. 15:44

Citiraj:

Autor tech (Post 1997704)
Pogledaj postoje li driveri na HP stranici, trebali bi.
Iako je meni svaki HP receiver radio bez ikakve zezancije.
Na xbmc forumu imaš temu vezanu uz taj daljinac/receiver, postoji par fixova(green button) i složene komande već.

Usput, koristi tko nightly Eden buildove?
Jel kolko-tolko stabilno?

a nemam pojma koji mu je... kad ga uključim, ne dođe onaj zvuk kad se ušteka USB, al uredno prima od daljinca komande... jer se vidi titrajuće crveno svijetlo...

Blue Spirit 12.10.2011. 20:15

Citiraj:

Autor Trotter IT Co (Post 1997684)

1) Probaj IR reciver stavit da visi sa necega.
Dioda u reciver-u koja prima signal od daljinca nije okomito postavljena nego je pod nekim kutem. Probaj reciver stavit pod svjetlo (lampu/žarulju) pa češ vidjet.

2)Ako imaš, torks ključem otvori reciver i savi diodu pod 90°.

Trotter IT Co 12.10.2011. 20:26

kolko sam skužio, ti imaš taj daljinac... kad ga uključiš u USB, jel čuješ onaj zvuk dodavanja usb uređaja ili ne? jer se to kod mene ne čuje... a i ništa se ne pojavljuje u Human Interface Devices pod device managerom... to mi je čudno... vjerojatno je receiver u banani, ha?

a dioda mislim da je ok, jer kad stisnem gumb, svijetli crveno svijetlo na receiveru... e da, i onaj mali emitter... on ide u br. 1 ina receiveru?

Blue Spirit 12.10.2011. 21:18

Svijetli ti crvena ledica kad pritisneš tipke na daljincu znači da reciver radi , al ne znači i da dobro prima signal od daljinca. Upali XMBC , kad pritisneš gumb probaj usmjerit daljinac prema reciveru vertikalno pod " drugim kutem " gore i dolje. Ir emitter ne koristim. Ovo bi trebao imati u u device manageru:
http://i157.photobucket.com/albums/t...ome_driver.jpg

Trotter IT Co 12.10.2011. 21:31

Citiraj:

Autor dzlobec (Post 1997900)
Svijetli ti crvena ledica kad pritisneš tipke na daljincu znači da reciver radi , al ne znači i da dobro prima signal od daljinca. Upali XMBC , kad pritisneš gumb probaj usmjerit daljinac prema reciveru vertikalno pod " drugim kutem " gore i dolje u odnosu na reciver.

ma ne šljaka... na sve strane sam premještao... al velim... receiver kad se spoji na komp, trebalo bi nešto bit u device manageru, al nema ničega, baš ništa... niti se čuje spajanje na komp... tak da je vjerojatno u tom sranju problem... javio sam selleru da imam taj problem, rekla neka ženska da će to prijavit tehničkoj podršci i da se ne brinem... ak mi ne pošalju novi receiver, stisnut ću im loš feedback, i prijavit taj proizvod da ne valja... :)

Ziiky 13.10.2011. 09:57

Upali notebook i tipkaj po daljincu, ako ne ispisuje nista ... sjeban je.
TJ sam rec radi, cim blinka ledica, vjerovatno je pukla data+/- veza.

Probaj promjeniti usb port, probaj rec spojiti preko extender usb kabela.
Ako nikako ne ide reklamiraj ga. Izguglao sam slicnih problema sa tim daljincem, znaci sklon je sranjima!

EDIT:
Ehh sa ebay-a je ... samo mu zvizni jedan negativan feedback odma ce te obasuti mailovima

Oggy_Hr 13.10.2011. 14:08

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 1997688)
Yep! Možeš staviti i da ti provjerava bazu za nove stvari svaki put kad pokreneš XBMC. Nekima paše jedno, nekima drugo ovisno o veličini baze!

Ne, nije u tome. Naime, jedno je osvježi library sa novim stvarima. Tu koliko me sjećanje služi jest automatika. Ali ovdje je caka da osvježi već prethodno učitanu seriju. Onda maltene pobriše sve od te serije i učita skroz jovonanovo

Mad_Duke 13.10.2011. 17:02

Nope! Kad dojde nova sezona npr. Samo doda dotičnu! (ili jednu epizodu kada je npr christmas special neki)

Trotter IT Co 13.10.2011. 18:40

Citiraj:

Autor Ziiky (Post 1998158)
Upali notebook i tipkaj po daljincu, ako ne ispisuje nista ... sjeban je.
TJ sam rec radi, cim blinka ledica, vjerovatno je pukla data+/- veza.

Probaj promjeniti usb port, probaj rec spojiti preko extender usb kabela.
Ako nikako ne ide reklamiraj ga. Izguglao sam slicnih problema sa tim daljincem, znaci sklon je sranjima!

EDIT:
Ehh sa ebay-a je ... samo mu zvizni jedan negativan feedback odma ce te obasuti mailovima

da, u tom i je stvar, kaj ladicu ne prepoznaju uopće, zato sam i rekao da mi se ništa ne pojavljuje u device manager-u.... a kamoli da će tipkat nešto u notepadu, probao sam i ništa...
A niš, čekam do sutra da se jave, ak se ne jave, ide negativni feedback...

Ziiky 13.10.2011. 18:40

Citiraj:

Autor Oggy_Hr (Post 1998368)
Ne, nije u tome. Naime, jedno je osvježi library sa novim stvarima. Tu koliko me sjećanje služi jest automatika. Ali ovdje je caka da osvježi već prethodno učitanu seriju. Onda maltene pobriše sve od te serije i učita skroz jovonanovo

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 1998628)
Nope! Kad dojde nova sezona npr. Samo doda dotičnu! (ili jednu epizodu kada je npr christmas special neki)

To funkcionira na nacin kako Duke kaze. Prvi puta je automatiki i ucita se sve sto je potrebno. Nadalje se ucitavaju samo novo pridodani "itemi" s time da zajednicki (fanart,thumbovi,glumci i sl.) ostaju neosvjezeni sto mi je i logicno, posto je rijec o dugotrajnim stavkama.

Ako zelis sve osvjeziti to radis rucno iz context menu-a ili info ekrana.

Sad ... tebi je XBMC iz nekog razloga prestao prikazivati one stavke koje on inace ne osvjezava automatski, a negdje u njegovom logu je ostalo zabiljezeno da on to ima skinuto i tu je pukao lanac.

EDIT:

@ trotter
Koliko si dao za daljinac? Jel moze link?

Oggy_Hr 13.10.2011. 19:27

Kako god. Znam da sam morao ici na Osvjezi od cijele serije da mi ucita postere od nove sezone. nije bilo dovoljno Osvjezi library preko C-a

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:11.