![]() |
Citiraj:
Dakle jedan alat,u kombinaciji sa solo driverom.IMO sigurnije rješenje,na mom primjeru bar.:hitthewal::beer: |
Tvoj primjer je kako sjebati komp u par tvrdoglavih koraka kao autohtoni vulgaris dalmatiner mazgov :D
Nisi ni kupio karticu i vec si se raspitivao koji BIOS da joj zaflashas i izbombardis EEPROM cip. O maticnoj drugom zgodom, ROFLMAO :D |
Citiraj:
I pusti moju matičnu na miru,čovječe iz orahovice.:smoke::D |
Bi la enermax liberty 500W, znači onaj koji nema pci-e 2.0 konektore držat 3870X2 bez overclocka?
|
Citiraj:
Stvar pokušaja i pogreške valjda. Taj PSU sigurno nema 8pin jel da? |
Citiraj:
|
Citiraj:
A nema šta bit i da neće,il nećeš moć komp uopće upalit,ili će se restartavat..sad da će nešto grunut,to je sajns fikšn,neće.:chears: |
imam powercolor hd3870x2 i koje god drivere snimim meni je pc u banani i u igrama mi jako zaustavlja...imam gore vistu i kad odem u control panel - problem reports...meni javi dva problema sa grafom...
bilo da snimi drivere orginal sa cd...al cd me vodi na net i skida mi 8.1, a kad skinem 8.9 ista stvar.... dal ima netko tko mi preporucuje neke dodatke i najbolje drivere za tu grafu ostala konfiguracija: q6600 2.4GHz, 2x2GB ddr2,.... |
Citiraj:
jel imaš vistu sa SP1? |
Kolike su uopce temperature GPU-ova u idleu i loadu na tom monstrumu? Cisto za orijentaciju radi, da vidim kako disu moje u CrossFireu spram ove jedne mace :)
Meni u idleu 40-45°C, a u loadu 65-70°C; Toxic hladnija, PCS 5°C toplija... |
Citiraj:
|
imam vistu sp1....
opet mi se javlja tamna slika ...katasstrofa...nest nije u redu sa driverima |
Citiraj:
il nešto nije u redu sa grafom... a možda ti je i napajanje preslabo |
Da, fali mu struje za puni RGB spektar. Definitivno.
(ovo je sarkazam BTW) |
Citiraj:
moj Hiper 580w ima 400w na 12v railu, pitanje je koliko njegov Hiper 430w ima. Možda nije do napajanja ali ipak... sumnjam da je do drivera. |
Ajde molim te objasni mi kako slabo napajanje može bit razlog za tamnu sliku?! Pobogu...
|
Citiraj:
pobogu :beer: nisam rekao zbog tamne slike već problema u control panelu koje mu mu windows javlja za grafu. za tamnu sliku odi samo na color tab ( u ccc-u) i klikni na reactivate ati color control. |
Reinstaliraj Vistu sp1 na čist hard i stavi 8.9 drivere,i prestani 16x reinstalirati na visti drivere,pogotovo 64-bitnoj..ako jedni rade,pusti ih...pobogu!:D:D
I ja sam imao tamnu pikčr prije 2 tjedna negdje kad sam drkao po 8.8,pa 8.8 Warcats,pa 8.9,sve u istom danu. Restartao komp,format C: i doviđenja.Sad sve radi super. Isto tako,driver cleaner pro ne radi na visti x64,bar ova komercijalna verzija,koja je svima dostupna, vista edition se plaća preko neta. Za čišćenje drivera koristi driver sweeper. Očisti sve,restartaj komp i pogledaj da li je slika kakva mora biti. Ako je,super,ako nije nešto se koruptiralo i pucaj novu Vistu. |
Citiraj:
Reklamiraj karticu. Tako sam ja ucinio.:kafa: |
problema nema...tj ima novih...
zaboravio sam vam reci....napajanje je novo chieftec 550w stavit cu cpuz i gpuz i javiti vam rezultate....jer se bas ne kuzim u te brojke.... i imam u grafi ukopcana dva kabla i oba su sa 6 rupa a grafa mi ima utore od 6 i 8 rupa...al su mi rekli da samo zastekam sad mi recimo rfactor uzasno zaustavlja, dok alone in the dark radi "skoro" pa dobro...malo zaustavlja i dali ima ovo kakvu funkciju na ati karticama tj. grafici u igri??? - AGEIA PhysX Driver v7.09.13 |
Citiraj:
Citiraj:
kada se instalira taj program/driver on će, pošto nemaš niti PhysX karticu niti nVidia grafu sa mogućnošću obrade fizike, prebaciti računanje fizike na CPU |
GPU-Z
imam dolje na dnu programa mogucnost kao da imam dvije grafe...ne razumijem se u ove brojke Sensors prva i druga u usporedbi... GPU Core Clock: 823.0 MHz vs 823.0 GPU Memory Clock: 900.0 MHz vs 900.0 GPU Temperature: 54 C vs 74 C Fan Speed: 40% vs 13% GPU Load: 0% vs 0% VDDC Current: 9.0 A vs 6.8 A VDDC Slave 1 Temp.: 67 C vs 75 C VDDC Slave 2 Temp.: 68 C vs 77 C VDDC: 1.3125 V vs 1.3125 V |
u igrama mi zaustavlja ko da imam neku grafu staru 4-5 god.....
dajte pomozite..kaj da radim? sta mi je GPU-Z pokazal?? jel grafa u redu??? koje drivere da snimim??? |
Citiraj:
Pa daj lijepo reci u čemu je problem,do u detalj. Zaustavlja ti u igrama,na koji način? 1. sporo se renderira scena,odnosno nizak framerate : rješenje : reinstalacija OS-a,stavljanje najboljih drivera po preporuci foruma, ATi 8.7 ili sada zadnji 8.10rc2,za nvidiu koji već jesu, i eventualno snižavanje postavki rezolucije i detalja 2. restarta se komp usred igre,ili se zamrzne scena : rješenje : nekoliko ih je,uslijed restarta i freeza prvo pomišljamo na napajanje pa bi trebalo provjeriti jel sve dobro spojeno i dal PSU ima dovoljno snage, drugo je skidanje eventualno kojeg patcha za dotičnu igru i namještanje postavki drivera,od vsynca nadalje. 3. izbacuje iz igre uz error : rješenje : kupi original igru:D:D:D @ Wolverine,nama GTX280 kad sam bio kod frenda nije htio ni upaliti bez 6+8pinskog unutra..:chears:..možda mu PSU ne dalje dovoljno force na 6+6 pina,pa se sve krši i restarta,itd. :chears: |
rfactor...zaustavlja da se nemoze voziti, crysis jedva se krece slika kako zaustavlja
i u display setings-u imam tri monitora prikazana u postavke rezulucije |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ne nego GTX280 jednostavno treba i 8pin konektor kako bi radila tj upalila se isto kao i HD4870X2 |
bila je reklamirana i rekli su mi da je grafa sasvim u redu...oni brojevi iz GPU-Z-a...dal netko kuzi to i kaj to znaci???
moguce,jer imam spojeno 6+6 a rekli su mi napocetku da tako samo spojim...znaci moram kupiti nastavak sa 8 pina??? i to da mi pokazuje kod podesenja rezulucije 3 ekrana a ne standardna dva??!! kako to?? hvala vam...pozdraf |
instaliral sam 8.10brc2 nemam rezoluciju za monitor 22" (1850x1050), idem sad probam 8.7
|
Možda je ovo pitanje već bilo, ali nigdje to ne mogu naci.
ATI HD3870 X2 ili 4870 ? Šta je brže, isplativije i bolje. Jednostavan odgovor ... Zahvaljujem svima ! :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:13. |