![]() |
Lijep pozdrav svima. Imam jedno pitanjce. Naime, imam doma Amis 2 u 1 i trebao bi se zbog posla spojiti na internu mrezu firme. Spajam se preko obicnog modema i sa normalne telefonske (analogne) linije to nije problem, no zanima me da li je uopce moguce uspostaviti konekciju preko Amisa?
|
Citiraj:
@Sa_Stilom Procitaj jos jednom zanima me za brine 6 8 do 24mbita da li netko ima i radi mu dobro. |
Imao 6Mbit jako loše, ping cca 80-100ms.
Imao 8Mbit, donekle dobro, no i dalje ping duplo veći nego na 4Mbit. Vratio sam se na 4Mbit, jer je tad najveći mi upload, i najrealniji download. Veza je čista i konstantna, bez varijacija. Tako je bilo kod mene, centrala Pešćenica. Pozdrav. ;) |
Citiraj:
i dal ti se događa da kas skidaš torrente ful brzinom (blizu 500 kB) da ti upload padne na 35-45 kB ??? |
Yebeš ameriku.
|
Citiraj:
|
bok
jel imate vi kakvih problema sa torrentima, konstantno mi se desava da downloada i uploada normalno i onda odjednom samo kao da pukne veza i promet preko azureusa stane, onda nakon 10min opet pocne, u zadnje vrijeme to 10min prerasta u sat vremena, obicno kad restartam azureus krene skidat i uploadat normalno ali u zadnje vrijeme ni to uvijek ne pomaze, prvo pocne normalno skidat al za par min/sec opet padne promet na 0 http://www.imagesforme.com/thumbs/52...Azureus%20.png sad mi je pukla bila veza (samo je pisalo u routeru da sam diskonektan sa neta (?) ) i nakon toga mi nece youtube radit kak spada, kad trazim neki filmic ne loada stranicu do kraja tako da ne vidim ss iz filmica, a forumu mogu normalno pristupit inace sto se tice torrenta, dok oni puknu internet radio mi radi normalno i mogu surfat bez problema, tako da nije cijela veza pukla nemam pojma jel problem u demonoidu sa kojeg skidam ili u amisu? |
probaj smanjiti broj konekcija, mozda router zeza
|
Citiraj:
Kupiš Rapid pa nemaš problema :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
ove dvije kvacice dolje sam stavio sad, nisam ni znao da postoje te opcije :) http://www.imagesforme.com/thumbs/34...ureus%20-1.png |
pa ni ovo nije previse, al probaj stavit na pola tih vrijednosti pa gledaj oce se stanje poboljsat za svaki slucaj...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Jako sam zadovoljan njime, pogotovo jer nađem što mi treba za manje od minute. Skinem to što trebam full brzinom, te ne trebam nikome dijeliti. |
Citiraj:
|
Gle, meni kad je hića, kad mi se gleda film, kad nešto želim, hoću to taj tren.
Razlika između 25min i par sati mi je previše. Pogotovo vrijeme i živci dok nađem na torrentu što želim. ;) Živio RAPID :) btw: Nije problem dijeljenje, bogu fala pa je FLAT, nego čekanje dok se skine to što želim. Čak mi je draži strongDC, i na njemu prije nađem što trebam, neg na Torrentu... Iako ni DC ne koristim već duže vrijeme ;) |
Citiraj:
|
zato postoji amisov 4/768 paket za 260 kn jupi!!! onda nije problem dijelit
|
Citiraj:
Nemaš koristi od velikih download brzina kad ju nemožeš koristit. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ma opet, predagocijeno mi je vrijeme da se yebem s uploadom.
|
Citiraj:
|
pa nije mi shvatljiva tvoja pretpostavka da je teško održavati ratio 1.0 kad očito nije. pa ne skidam 0-24 na 4 mbita ali koliko god da skinem mjesečno sa 0.8 mbit uploadom brzo popravim ratio.
|
Evo meni upravo bili tehnicari iz amisa
ukratko posto imam problema sa telefonom, dosli su izmjeriti sum i smetnje u liniji, ali nazalost kabl koji dolazi do telefonskog stupa je los pa nemogu potegnut vise od 2.5mbita/700kb ali i to je dosta :D stvarno me iznenadilo kako tehnicari rade, brzo i pozudano, sada cemo vidjet koliko je bolja veza jer ce popravljat nesto na dolaznim vodovima ;) |
pa mozes ti promjeniti kabel od stupa do kuce... jer je to tvoj kabel.
|
mogu ali nema svrhe jer je veza do stupa losa ;
btw kabel od stupa do kuce cca 20m je zamjenjen prije par godina (cca 4) tako da nema svrhe ;) |
evo juce zvao amis i uzeo 2mbit flat, stan se nalazi kod stanice maksimir u đalskoj(gjalskoj), samo me zanima kakve pingove mogu očekivat u tom djelu grada, s tim da imam još 2 cimera koji igraju warcraft3
i sta cu imat flat za fiksnu telefoniju? to mi je lik prek telefona spomenuo, a prvi puta cuo za to |
Amis ima do kraja godine akciju "besplatnih" poziva u fiksnoj nacionalnoj mreži, kažem "besplatnih" jer se naplacuje 7lp uspostava poziva...
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:07. |