![]() |
@Veki-os
Nemožeš kontrolirati brzinu non-PWM venta preko PWM priključka. Znači PWM vent ili potenciometar, nećeš spaliti grafu ako krivo/kratko spojiš - ali moguće je da ti PWM kontroler neće raditi. |
Da,nažalost,to sam i mislio jer crnu i crvenu sa venta moram spojiti na pinove 1 i 2 a sa žutom od ventilatora ne mogu kontrolirati..
Spojen je vent na potenciometar ali onako sam navikao na 4870,hvala :) |
vtx3d 5850 1gb zamjena hladnjaka
Frendu sam slozio konfu u osnovi za igre sa jedinom zeljom da bude tih.narucio sam grafu asus 5770 copper "nešto" koja je vrisnula nakon 2 sata!??nakon reklamacije dobio sam ponudu za zamjenu vtx3d 5850 koju sam naravno prihvatio (bez nadoplate).radi super ali referentni vent je katastrofa cak i u idlu krcka. tako da sam predlozio zamjenu venta (gubitak garancije?), pa trebam misljene da li mjenjat i ako za koji hladnjak?
thx |
Ako vent krcka ili ispušta zvukove onda nije ispravan i vjerojatnost je da bu prokrckal skroz. To ti je dovojlno za reklamaciju. Ref. vent na 5850 ne prozvodi takve zvukove i nije previše glasan .
Hladnjaka za 5850 imaš u temi 5850 pa malo potraži. Dosta se o tome govorilo i bilo bi bezveze da se sad opet to sve ponavlja. Kolege su stavljale i slike i pisali o dojmovima . |
ipak 5770 je kostala 1300kn a 5850 je 2000+ pa bih radije zamijenio hladnjak.
|
http://www.pohrani.com/t/1E/6h/2Y5VO9JJ/untitled.jpg
Jel mi može etko objasnit OVO!!! Koji je to vrag? Kao kak sam i prije rekel u benču od mafije mi isto veli 4800 serija, a uredno imam HD 5850 .... Možda su driveri mutavi? http://www.pohrani.com/t/3k/IS/EgnH4gW/untitled.jpg |
Probaj reinstalirati drivere te zbrisati ostatke starih Driver Sweeperom.
|
Citiraj:
I CPU-Z i GPU-Z, glavno da su pametne windoze:) A da probaš opet pokrenut taj difoltni perfomance bench windoza? |
Pokrenul sam ga par puta, a i rekoh ti da u benču od mafie II mi pokaziva isti vrag.
Samo mi GPUz i CPUz pokaziva kak spada...ostalo ne Evo i everest mi pokaziva 4800 seria, a do sad je uredno pokazival 5800. A sad reci da nisu driveri shebani...jer sa prošlim nisam mel problema! Ajd idem ponovno inst! |
HEhe zajebali su te i podvalili 4850 sa 5850 hladnjakom.
Dobar ti je index za grafu mislim da je i kod mene bilo 7.7 sa tom grafom. http://img683.imageshack.us/img683/9...ture046.th.jpg Bježi od 10.7 i vrati 10.5a ili 10.6a. |
Ludilo, :D
Imam isti index sad ko ti kad sam stavil cpu na 3.8GHz (osim harda) Ipak nije 4850 sa hladnjakom od 5850 :D:D nekaj se pokalalo, i znadm točno kad, onda kad sam stavljal 10.7 pa mi se zblesiralo kad sam brisal DCom i SWom |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Ajde dančo, gukni kaj ti je još u kompu osim te 48xx:D |
Imam solo HD5850 za koju mi piše da je 4800 serija, i frapsom sam mjeril i u exelu mi baci te brojke nakon 60sec benča.
I to je sve....no na benču od mafie su mi dosta manje brojke, tam mi je AVG 20 a MIN 14 Pogledal sam u BIOS i to je HD 5850 :D widowsi su se zblesavili. |
Moje isprike onda.
Čudno je kako su se Windowsi poblesavili. I to odjednom HD4800 serija? Da ti nisi stavio drivere za HD4800 seriju slučajno? :) |
:D misliš da mi nije to palo na pamet, skinul sam jučer opet 10.7 baš za HD5800 seriju i za W7 64x, i opet isti vrag. Čudno mi je di se je to zblesiralo kad mi i everest pokaziva 4800....
|
Što javlja DXdiag?
|
Citiraj:
Ja fiziku nisam ni palio za igranje, sve na high, 1680x i ide ko bog. |
Citiraj:
pa to ,ko da je bitna fizika :chears: |
Citiraj:
:roller::roller: Ili driveri ili su windowsi prolupali, jer to je već sad postalo čudno :hitthewal: A ne da mi se windose opet rušit radi toga. http://www.pohrani.com/t/38/VU/2XioYTpN/untitled.jpg A stvar je u tome da mi u igri ne šteka sa fizikom na high, a u benču mi kašljuca u par momenata, zato me benč ne zanima :D |
problem vrtnje ventilatora riješio sa MSI AB,namjestio jačinu vrtnje da raste proporcionalno sa porastom temperature ručno i sada malena prede na 77 stupnjeva iz 45% venta kad igram Metro,a u sobi mi je 27 stupnjeva.
mislim da je to u redu sada. sa srATI CCC sam skoro skuhal grafu koja se pekla i do 93 st. |
Dečki, može savjet jedan za hd 5850 koji bi ventilator bio odličan? Živjeli.
|
Ventilator za kaj?? Kaj misliš s tim ventilatorom na 5850? Valjda misliš na cijeli hladnjak?
|
Pozz
Ovako, imam problem s dvije VTX 5850 Radeonke i Crossfireom na ploci Asus M4A89GTO Pro. Kada ubacim drugu 5850 karticu vise uopce ne mogu dobit sliku na monitor. Kada je samo jedna ustekena (neovisno koja) sve radi kako treba. Napajanje je Seasonic 620 tako da struje ima. Oba mostica su ustekana. Ali slike nema. Ima li mozda jos koja predradnja za aktivirat Crossfire ili je problem negdje drugdje? Hvala |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Jesi probao uštekati monitor u drugu grafičku, isto tako probaj sve izlaze na grafama.
|
Provjeri kak ti grafe sjede u slotovima. Dosta ti je jedan konektor. Ta matična ima dupli razmak između slotova i ak slažeš cf sa onim kratkim konektorima znaju bit malo nategnuti pa jedna grafa potegne drugu iz slota.
Dal imaš sliku sa dvije grafe kad driveri nisu instalirani. Ako nemaš onda je sigurno problem u matičnoj, odnosno u slotovima. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:49. |