PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Samsung mobiteli - 2. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=275486)

spawn 15.09.2021. 12:03

Ne trebas nista preko PCa. Ako ne radi ni nakon restarta, resetiras na tvornicke postavke. Bez brige ,iako ti nisi imao problema sa MIUI, procitaj Xiaomi temu, puno korisnika ih ima.

Elven 15.09.2021. 12:13

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3546009)
Imao je tu frend s posla IDENTIČAN problem.

Jedan restart pomogao. :D Ali nisam siguran kako je to odradio? Hard reset putem tipki mislim da je radio.

Vjerojatno si to već napravio, ali eto, da ti kažem.

Uspio sam hard reset putem tipki, prije nije uopće reagirao na power tipku, zamrzo bi sve, nekako sam uspio, ali odmah nakon otključavanja telefona (što je isto bio bingo, jer nije htio, nego sam morao drkati po ekranu da odjednom ponudi upisivanje pina, nije bilo ni senzora za prst...)

Uglavnom uspješni restart je rješio stvar za sad, nadam se da će dalje biti stabilno.

BTW Svaki put kad bi ga i uspio otključati je pisao "Starting Android..." i nisu mi ni dolazile notifikacije, kažem za sad, nakon uspješnog restarta (jedva :) ) sve radi.

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 3546016)
Ne trebas nista preko PCa. Ako ne radi ni nakon restarta, resetiras na tvornicke postavke. Bez brige ,iako ti nisi imao problema sa MIUI, procitaj Xiaomi temu, puno korisnika ih ima.

Ma znam, i po netu, ja sam valjda imao sreće sa Xiaomijem, a Samsung me zeza, to je više bila kao anegdota :)

Thanks, uspio sam ga nekako restartati i to je za sad pomoglo.

Vraćanje na tvorničke postavke mi ne bi bila draga opcija, moram proučit neki backup ili system restore dal postoji.

xlr 15.09.2021. 12:19

Edit: spor, ali ajde neka ostane post ako kome zatreba :)

--

Nema easy reverta na stariju verziju softvera, jedino fleshanje ako update nije upgrejdao verziju bootloadera. Ali ima jos par stvari za probati prije factory reseta i najcrnjih scenarija.

Kad spustis notifikacije imas softversku power tipku (pored tipke za settingse) i tu mozes pristupiti power izborniku - restart, power off itd. Probaj obicni restart za pocetak.

Ako ne ide ni tako probaj clear cache kroz recovery. Vidi na netu kako uci u recovery na tvom modelu, ide kombinacija tipki tijekom reboot procesa.

delavi 15.09.2021. 19:39

Kod mene suprotno. MIUI imao odvratne bugove redom na Mi8, MI i Poco F3. Pobjegao na S20FE (Snapdragon) i preporodio se. Ne samo u smislu softvera, sve je bolje, ekran, kamera, brzina...

Tajl3r 15.09.2021. 19:49

F3 radi savrseno ;)

Sent from my Poco F3 using Tapatalk

Dottore 15.09.2021. 20:15

Citiraj:

Autor BsClocked (Post 3546160)
F3 radi savrseno ;)

Samo polako hejtaj. Budeš na kraju izpizdio. -.-

spawn 15.09.2021. 20:38

Citiraj:

Autor Elven (Post 3546020)
Uspio sam hard reset putem tipki, prije nije uopće reagirao na power tipku, zamrzo bi sve, nekako sam uspio, ali odmah nakon otključavanja telefona (što je isto bio bingo, jer nije htio, nego sam morao drkati po ekranu da odjednom ponudi upisivanje pina, nije bilo ni senzora za prst...)

Uglavnom uspješni restart je rješio stvar za sad, nadam se da će dalje biti stabilno.

BTW Svaki put kad bi ga i uspio otključati je pisao "Starting Android..." i nisu mi ni dolazile notifikacije, kažem za sad, nakon uspješnog restarta (jedva :) ) sve radi.

Ma znam, i po netu, ja sam valjda imao sreće sa Xiaomijem, a Samsung me zeza, to je više bila kao anegdota :)

Thanks, uspio sam ga nekako restartati i to je za sad pomoglo.

Vraćanje na tvorničke postavke mi ne bi bila draga opcija, moram proučit neki backup ili system restore dal postoji.

Full backup u smislu image-a nemoj koristiti. Jer ce pokupiti svo smeće što imaš u mobu i vratit natrag. Bolje nekakve backupove iz aplikacija kao sto ima npr whatsapp pa vratis backup. I

Tajl3r 15.09.2021. 22:11

Citiraj:

Autor Dottore (Post 3546169)
Samo polako hejtaj. Budeš na kraju izpizdio. -.-

a jok eu.rom je ok evo vec mjesec dana

spawn 16.09.2021. 13:45

Misliš na unofficial eu rom? Na koji način je to povezano sa stock uređajima i romovima bilo kojeg branda?

kasko 16.09.2021. 18:22

Ne gubi se garancija ako koristis xiaomi.eu rom. Tak da ovo nesluzbeno je diskutabilno.

Sent from my GM1917 using Tapatalk

spawn 16.09.2021. 19:43

Nije bitna garancija nego eu rom nije stock rom pa nema smisla uspoređivati telefone sa originalnim stock firmwareom i modanim eu firmwareom. Xiaomi.eu radi modane romove, nisu službeni.

delavi 16.09.2021. 21:02

Citiraj:

Autor BsClocked (Post 3546160)
F3 radi savrseno ;)

Na Mi9 su mi kasnile notifikacije a probao sam apsolutno sve. I zatamnjivao bi mi se ekran sam od sebe na nekih 10% nakon poziva iako je auto brightness bio na off. Hard reset nije pomogao baš kao NI EU FAKING ROM.

Kod F3 mi se palio ekran sam od sebe tijekom razgovora jer je proximity smeće ili je MIUI opet upao u priču. Uglavnom, nikad više xiaomi!

Tajl3r 17.09.2021. 01:26

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 3546463)
Nije bitna garancija nego eu rom nije stock rom pa nema smisla uspoređivati telefone sa originalnim stock firmwareom i modanim eu firmwareom. Xiaomi.eu radi modane romove, nisi službeni.

Pa niko ih i ne usporeduje cinjenice se iznose da radi bez greske na tom i tom romu a i sigurno necu uzimat saomija i ocekivat od njega savrsenstvo.
@delavi Ok kul ,meni *zasad* radi ok,stock rom sam korstio doslovno 6 dana dok nije proslo unlokanje bootloadera a i u to kratko vrijeme nisam ima problema.

spawn 17.09.2021. 11:02

Citiraj:

Autor BsClocked (Post 3546546)
Pa niko ih i ne usporeduje cinjenice se iznose da radi bez greske na tom i tom romu a i sigurno necu uzimat saomija i ocekivat od njega savrsenstvo.

Nema ti baš smisla ovo. Činjenica je da kupiš mob i koristiš. I onda javiš dojmove i iskustva. Činjenica je da Samsung ima bolji tvornički rom od xiaomija. Greške na Samsungu riješavaš restartom ili factory resetom dok greške na Xiaomiju riješavaš otključavanjem bootloadera i stavljanjem custom roma. Meni (i 99% populacije) to nije baš isto ali ajde, svako ima svoj način razmišljanja.

delavi 17.09.2021. 11:36

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 3546597)
Nema ti baš smisla ovo. Činjenica je da kupiš mob i koristiš. I onda javiš dojmove i iskustva. Činjenica je da Samsung ima bolji tvornički rom od xiaomija. Greške na Samsungu riješavaš restartom ili factory resetom dok greške na Xiaomiju riješavaš otključavanjem bootloadera i stavljanjem custom roma. Meni (i 99% populacije) to nije baš isto ali ajde, svako ima svoj način razmišljanja.

Gore sam ti naveo svoj primjer gdje sam i dalje imao ozbiljan bug iako sam prešao na EU ROM. Kakav god rom od xiaomija je smeće. EU rom je samo malo manje bugovit.

Nego, vratimo se mi samsung temi. Izgleda da S21FE neće biti veliki upgrade u odnosu na S20FE (sad pišem o snapdragonima ali to vrijedi i za exynose). S21FE će doći s novim procom koji je brži ali u realnom svijetu se neće osjetiti, sumnjam da hoće i u igrama. Sve drugo isto s tim da 21ca gubi microsd karticu. To je za sada tako, po infu kojeg sada imamo.

spawn 17.09.2021. 14:48

Realno, pravi upgrade dobijes svaje druge godine. Ne treba ocekivati svake godine veliki upgrade.

delavi 17.09.2021. 17:22

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 3546670)
Realno, pravi upgrade dobijes svaje druge godine. Ne treba ocekivati svake godine veliki upgrade.

Navikli su nas na to. Al da je ok i nije. Ko će im sad kupit taj S21FE a ima S20FE? Samo oni koji "moraju" uzet novi mob.

spawn 17.09.2021. 17:57

Baš ti. Ili oni kojima je dosadilo gutanje baterije, zagrijavanje i slične stvari na FE exynosu, pa umjesto da zamijeni za s20FE snapdragon,kupi s21FE snapdragon.

coconut 21.09.2021. 10:53

Dolazi S21 FE

https://9to5google.com/2021/09/20/go...1-fan-edition/

Sn4k3 21.09.2021. 23:34

Samsung manufactured only 10000 units of Galaxy S21 FE

Beetlejuice 26.09.2021. 18:35

Pozz, kakva je situacija s grijanjem i radom na s20+? Nacuo sam svasta ali najbolje provjeriti na vise strana. Planirao sam njega uzeti jer od trenutne ponude to je jwdino iole meni oke.

Poslano sa mog SM-N950F koristeći Tapatalk

James Dean 27.09.2021. 09:39

Citiraj:

Autor Sn4k3 (Post 3547752)

Izgleda da ih nece biti ni toliko

https://m.gsmarena.com/samsung_galax...news-51136.php

coconut 28.09.2021. 10:11

@beetle
Imam S20 5G i dosta se grije. Najviše kad se puni i kad je na 5G mreži (očekivano) na kojoj je 0-24h. Sukladno tome, i potrošnja je žestoka. Svakodnevno punjenje mi je postalo normalno.
Vjerujem da bi se SD verzija manje grijala i manje trošila od ove, Exy, verzije.

Sn4k3 28.09.2021. 11:25

Citiraj:

Autor coconut (Post 3549470)
@beetle
Imam S20 5G i dosta se grije. Najviše kad se puni i kad je na 5G mreži (očekivano) na kojoj je 0-24h. Sukladno tome, i potrošnja je žestoka. Svakodnevno punjenje mi je postalo normalno.
Vjerujem da bi se SD verzija manje grijala i manje trošila od ove, Exy, verzije.

Ugasi 5G i vrlo vjerojatno ces imati hladniji mob i duze trajanje baterije...
Kod Exynosa power saving mode moze pomoci, limitiraj cpu brzinu na 70%, u svakodnovnom radu neces ni primjetiti razliku.

Dottore 28.09.2021. 16:40

Citiraj:

@beetle

Očekivano je da će jače grijati kad je u pitanju prvi 5G modem. U početku svi guraju 5G modeme kao konja u utrci. Qualcomm je još doradio novi 5G modem ( za sada nalazi u iPhone 13), koju je ustvari još brži i manje troši.

Kako biva, prvi mačići padaju u vodu.

Отправлено через SM-G975F

Beetlejuice 28.09.2021. 19:53

Citiraj:

@beetle

Tnx na odgovoru. Kakav je tijekom normalnog koristenja?(npr sve osim igranja) Grije li se i tada tj da li je toliko topao da pozelis uzeti pauzu?

coconut 29.09.2021. 07:18

U normalnim uvjetima korištenja nema jakog grijanja.
Par puta mi se dogodilo da u neko divlje doba noći ostane bez signala. Kao da u njemu nema SIM kartice. Reset rješava taj problem.
I dalje mrzim njegov edge ekran. Nabavio sam UV staklo za njega, ali ga još nisam stavio. Koliko čitam, Samsung je to ukinuo na S21 tako da se nadam da će moj slijedeći mob, S22, imati ravan ekran.

Beetlejuice 01.10.2021. 18:56

Citiraj:

Autor coconut (Post 3549692)
U normalnim uvjetima korištenja nema jakog grijanja.
Par puta mi se dogodilo da u neko divlje doba noći ostane bez signala. Kao da u njemu nema SIM kartice. Reset rješava taj problem.
I dalje mrzim njegov edge ekran. Nabavio sam UV staklo za njega, ali ga još nisam stavio. Koliko čitam, Samsung je to ukinuo na S21 tako da se nadam da će moj slijedeći mob, S22, imati ravan ekran.

Kako si zadovoljan s baterijom? Izdrzi li cijeli dan? Gledam recenzije ove "after a year" i sl i mjesovito je. Vise su negativnije nego pozitivnije.

Master_Hrc 11.10.2021. 10:23

Prije mjesec dana mi je s9 napunio 3 godine, pa da dam mali osvrt. Znaci mob je stvarno vrh, od premium feel-a, do ekrana, kamere, jednostavno mi je vrh, osim naravno exija. Imao sam dvije igre instalirane i fakat se em grijao, em je cuclao bateriju za vrijeme igranja. Sto se tice koristenja baterije u svakodnevnom radu, nisam neki heavy user tako da mi je u prosjeku baterija trajala 2 dana. Naravno nakon 3 godine, baterija je degradirala pa mi sada traje oko jedan dan s tim da ga navecer stavljam na punjenje sa nekih 20%. Da mogu s21 uzeti a da ima SD uzeo bih ga odmah. S obzirom da toga nema kod nas, razmisljao sam ga dati na promjenu baterije, ali nekako me malo muči to otvaranje moba, da li ce biti napravljeno kako treba. U međuvremnu sam iz zezancije ukljucio medium power saver, on spusta takt procu na 70%, i sad mi opet baterija traje oko 2 dana, s tim da skoro uopce nema pada performansi. Tako da ono ja zadovoljan. :))))

coconut 11.10.2021. 10:46

Otkada sam isključio 5G i smanjio cpu na 70%, zagrijavanje i potrošnja su manji. Zbog toga mi je žao što nema SD verzije.
S9 mi stoji u ormaru kao backup mob. Osobno mislim da je bolji mob od S20. Ide u prodaju kada dobijem S22 na obnovu pretplate tamo negdje u 04/22.

xlr 11.10.2021. 12:27

I moj note9 sd model ce sad uci u trecu godinu. Ne sjecam se jesam li ikada razmisljao o upgrejdu na noviji note, ne bas, nemam potrebe...

Baterija se odlicno drzi. Jedan dan izdrzi bez beda (navecer 30-40%), vikendom s manje sot-a dva dana u pravilu. Koliko baterija traje i koliko ga cesto punim govori i podatak od samo 590 ciklusa (imam ga oko 1000 dana).

Jedini minus je kamera koja voli malo hladnije tonove i telefoto koji trazi vise svjetla. Mislim da je ovo i sluzbeno mob kojeg aktivno najduze koristim, a plan je da ide i dalje. Miiiislim da sam jedino nexusa 5 koristio tako dugo - oko 3 godine.

Naravno, note9 sam prestao updejtati od 12.2020. kad je iirc bio zadnji bitniji feature update. Sve iza toga samo security updejtovi i bootloader version bumpovi, how yes no.

sharyn 11.10.2021. 13:46

^ ja čak razmišljam da se vratim na onaj android s kojim je došao jer nekako imam sjećanje da je baterija trajalo puno više ( mislim da je Oreo bio u pitanju ali nisam siguran)

mob je odličan jedino što me zakrivljeni ekran muči :D

spawn 11.10.2021. 13:55

Ne možeš vratiti mob na oreo. Downgrade je blokiran osim ako volis eksperimentirati :)

xlr 11.10.2021. 14:01

Zakrivljeni ekran me muci jedino kada koristim s-pen. Inace ga ne dozivljavam :)

Oreo je bio u pitanju. Takodjer sam bio istog razmisljanja onog dana kada sam napokon prihvatio OneUI 2.0 update... Na Oreu sam bio oko pola godine prije nego sam se odlucio updejtati. Nisam bio presretan, ali na kraju sam i zaboravio kako je bilo na Oreu. Znam samo da je meni na Oreu sot od 7-8h bio normalna stvar, a poslije updejta nedosanjani san. Sta je tu je.

Nazalost nema nazad, s updejtom si bumpao i bootloader verziju i to je kraj za povratak na staro.

I galaxy watch 46 sam "sjebao" updejtom na zadnji Tizen. Izgubio sam jedan puni dan autonomije maltene preko noci, a nisam nista realno dobio... Umjesto laganih 5 dana, sad izvlacim nategnutih 4 dana. I dalje vise od prosjeka, ali jbmu misa...

James Dean 12.10.2021. 22:42

Samsung A52

https://i.postimg.cc/LJTbD1R6/Screen...evice-care.jpg

spawn 13.10.2021. 14:14

Šta znači ovaj screenshot? Teksta nikakvog, da zaključimo da ti bat traje 2 dana? Evo meni na ipad 4 traje mjesec i po. Ako napišem "u ladici" onda će tvrdnja imat smisao. Dodaj neki tekst , nije ovo snapchat.

fico007 21.10.2021. 09:54

Kako na A12 postaviti ikone aplikacija na app screen-u po željenom rasporedu?

"Tapnem" na ikonu aplikacije i želim je povuči na npr. red ispod ali ona se uvijek vraća na nazad. Ili ako pomaknem jednu ikonu npr. lijevo onada na njeno mjesto dođe druga ikona.

Na home screenu mogu pomicati ikone kako želim, ali na app screenu jednostavno ne ide.
Da li je to uopće moguće napraviti?

James Dean 24.10.2021. 02:44

Citiraj:

Autor coconut (Post 3552737)
Otkada sam isključio 5G i smanjio cpu na 70%, zagrijavanje i potrošnja su manji. Zbog toga mi je žao što nema SD verzije.
S9 mi stoji u ormaru kao backup mob. Osobno mislim da je bolji mob od S20. Ide u prodaju kada dobijem S22 na obnovu pretplate tamo negdje u 04/22.

S21 sa exynosom se isto više grije u odnosu na model sa SD. Zbog toga ima 15-20% slabije performanse od SD-a. Samsung sa exynosom nikako ne uspjeva dostić SD jedino su sa 2100 uspjeli popravit potrošnju baterije koja je sad na razini SD-a.

Dottore 24.10.2021. 16:06

Citiraj:

Autor James Dean (Post 3555843)
S21 sa exynosom se isto više grije u odnosu na model sa SD. Zbog toga ima 15-20% slabije performanse od SD-a. Samsung sa exynosom nikako ne uspjeva dostić SD jedino su sa 2100 uspjeli popravit potrošnju baterije koja je sad na razini SD-a.

S21 grije koliko hočeš. Predugo tipkanje i kamera zna pošteno zagrijati.
Kao što rekoh, preskočio S20 i opet preskačem S21.
Moj S10+ klasu bolji što se tiče trajanje baterije. :fiju:

James Dean 24.10.2021. 16:48

ja baš razmišljam da uzmem S21 jer imam dobru ponudu. E sad ko zna šta će S22 donijet. Moguće poboljšanje ili pogrošanje kao što smo već vidjeli u slučaju S20.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:28.