PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   LCDi, Plazme i ostali televizori - pročitaj prvi post prije postavljanja pitanja (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=106140)

mamutarka 21.11.2017. 10:08

što se mobova tiče valjda misli na ovo presijavanje boja na pixelu, ajfonu

xlr 21.11.2017. 10:36

Citiraj:

Autor tascam (Post 3128827)
daj pls nama neukima ovo boldano pojasni.:stoopid:

Preslaba crna u mraku :D

GdjeSuBikovi 21.11.2017. 10:37

Moze preporuka za 32" televizor.
Budet sam mislio do 2000 kn, ali moze i do 3500 ako se isplati.
Televizor je za stariju osobu pa nisu nuzne pametne opcije, a gleda se sa 2.5 metara, pa predpostavljam da ni rezolucija ne igra bitnu ulogu.
Volio bih da ima DVB-T2 i dobru sliku.

Spikeman 21.11.2017. 10:48

Citiraj:

Autor tascam (Post 3128827)
daj pls nama neukima ovo boldano pojasni.:stoopid:

burn in na premium OLED LG telkama, burn in na pixelu 2, zelene vertikalne trake na ajfonu X, LG V30, i svaki od njih mjenja boju display-a ovisno iz kojeg kuta ga gledas...

imas na YT hrpu klipica sa koma burn-inova na LG OLED-ima iz 2017-te...

ak je tebi normalno dat za TV 15-16 000 kn i da imas ovo sa dole filmica, onda svaka cast, svaka firma bi na tebi profitirala nebitno na kvalitetu samog proizvoda :lol2:

tascam 21.11.2017. 11:03

hahah a vidim dao si si truda.Klipovi sa Youtube-a, vrlo vjerodostojno :kafa:

Veliš burn in :fiju:

Slična priča je bila i za plazma tv-e, bio sam vlasnik nekih 5-6 primjeraka, niti na jednoj nisam primjetio burn in.

Da su kompanije ulagale u razvoj lcd-a budžet koji je bio namjenjen anti plazma kampanji, danas možda ne bi bilo bolesti koje su prisutne na lcd tv-ima otkako su na tržištu (crna koja je siva,loš vidljivi kut,probijanje pozad.osvj)

I sada sam zadovoljni korisnik Oled tv-a, burn in-a niti u promilima.Sin zna ostaviti ps4 na statičnoj slici nekoliko sati, pa niti tu ništa...

Što se tiče mobitela,Samsung-ovu S seriju koristim od davnog S modela iz 2010, nisam se sve ove godine uspio naviknuti na mobitele sa lcd zaslonom.

I upravo taj FHD Oled, pa bio i iz 2015 godine kontrastom,crnom vidljivim kutem "ubija" sve lcd tv-e

Rista 21.11.2017. 11:12

Yep, sve je to LCD mafija kriva. Posebno za degradaciju OLED elemenata.

tascam 21.11.2017. 11:14

Rista naj se ljutiti, tebe jedino doživljavam za ozbiljnog sugovornika:lol2:

Već sam skužio da je na ovom forumu pojam OLED nepoželjan.

tascam 21.11.2017. 11:15

Citiraj:

Autor Rista (Post 3128878)
Yep, sve je to LCD mafija kriva. Posebno za degradaciju OLED elemenata.

Pa ne sjećaš anti plazma kampanje?? Punjenje plinom,curenje plina i ostalo:care:

Što misliš iz čijeg tabora je došlo?

Spikeman 21.11.2017. 11:18

cudan si ti neki lik moram priznat :D

vjerodostojnost YT klipova, kaj ti to treba znacit? :stoopid: jesi vidio ta 2 klipica koja sam stavio? Ljudi su kupili taj tv, nakon razocarenja stavili klipove na YT di se vidi sto ne valja sa proizvodom, sto tu nije jasno??

Kad si se uhvatio plazme, imam i dan danas koristim 50" VT30 od Panasonica koji je kostao 18 000 kn 2011-te, znaci tada top model, hrpa nagrada, od dizajna, slike, cudesa...
Od prvog dana je prisutan burn in, tak da ono kaj da ti velim :stoopid:

Jasno mi je da si vlasnik OLED-a cim si skocio na izjavu jel, samo nemres rec da toga nema kad je vise nego ocito da ima, ti takvih problema nemas i super za tebe :chears:

tascam 21.11.2017. 11:20

A frende bad luck sa plazmom.Ja sam imao od onih najjeftinijh 42pv 60 pa do Kure i nigdje burn in-a.

Jesi je reklamirao kada je već od prvog dana?

Anomalija ima u svakoj tehnologiji.

Spikeman 21.11.2017. 11:24

Citiraj:

Autor tascam (Post 3128884)
A frende bad luck sa plazmom.Ja sam imao od onih najjeftinijh 42pv 60 pa do Kure i nigdje burn in-a.

Jesi je reklamirao kada je već od prvog dana?

Nisam ju reklamirao, to je fičr na plazmama a ne bug :)

tascam 21.11.2017. 11:26

Znam ali ako je bilo prisutno na novoj .Možda je ta "nova" prije nego je došla k tebi visila u nekom dućanu.

Rista 21.11.2017. 11:30

Vjerojatno jest. Iako mom Panasonicu nije dugo trebalo da se "utope" titlovi.

Spikeman 21.11.2017. 11:33

Citiraj:

Autor tascam (Post 3128888)
Znam ali ako je bilo prisutno na novoj .Možda je ta "nova" prije nego je došla k tebi visila u nekom dućanu.

posto sam prije kupovine istog tog modela danima visio na av forumsima i slicnim UK i US forumima prva stvar je bila cim je dosla doma uc u servisni meni i vidjet sate, nova je bila :)

ma gle, TV je i dan danas apsolutna bomba, slika je fantasticna i nijedan LED LCD mu nemre prismrdit ali kad se ostavi 5-10 sec u max tv vodiču il nekom drugom statičnom meniju, prilikom izlaska iz istog ti ostane sjena tog na par sec, i onda nestane...
ali kuzis nemrem rec da to ne postoji, makar se pojavilo na 1sec

a ekipi na YT tak stoji zakureno na OLED-u, i ne mice se nikam, i ak sam dobro skuzio nemaju prava zalit se jer to spada pod "normalno" :stoopid:

edit: da nebi bilo da sam neki hejter OLED-a, vidio sam uzivo i C7, B6 i Sony A1, slika je perverzija, nema se tu sto pricat, ali ak vec placam premium cijenu, daj mi i premium proizvod :)

tascam 21.11.2017. 11:43

Normalno da nakon takvog iskustva pušeš i na hladno.

darkijas 21.11.2017. 12:10

Ako se pojavi jednu sekundu i nestane to onda nije burn in, jer doticni ne ide nikud tj anomalija je trajno zapecena na ekranu. Ja sam na svojoj plasmi 42g30 tek naknadno skuzio da burn in postoji jer se na prvu ne zamjecuje. Burn in je najcesce prisutan na samo nekoliko gradacija.
Pokretnom bijelom trakom sam uspio ispeglati djelomicno ali dio je ostao. Imao sam cak nekoliko mrtvih pixela. Kada sam sve to uocio uhvatila me panika i tv prodao za male novce a to mi je sada za jer pored svega to je i dalje bio odlican tv,sa crnom te naravno vidljivim kutom neuhvatljivim za samsunga kojeg sad imam

Lak 21.11.2017. 14:02

Citiraj:

Autor Libertus (Post 3128794)
LG OLED 55EG9A7V - black friday akcija 8500kn
Za sve ove koji su htjeli OLED. :)

Proizvod je dostupan u ovim trgovinama
SD Point - izložbeni artikl

Libertus 21.11.2017. 14:08

Citiraj:

Autor Lak (Post 3128926)
Proizvod je dostupan u ovim trgovinama
SD Point - izložbeni artikl

Ne kužim, danas svi koji me citiraju imaju neke polu rečenice ih kojih se neda shvatiti što žele. :)
Ajde složi jednu prosto složenu rečenicu i izrazi se.

Lak 21.11.2017. 14:13

Citiraj:

Autor Libertus (Post 3128928)
Ne kužim, danas svi koji me citiraju imaju neke polu rečenice ih kojih se neda shvatiti što žele. :)
Ajde složi jednu prosto složenu rečenicu i izrazi se.

Nema potrebe, sve sam jasno napisao.

Ag008 21.11.2017. 14:14

Ako dodate 2 u košaricu piše vam ovo;
Proizvod OLED TV LG 55EG9A7V nije raspoloživ u traženoj količini. Količina u košarici smanjena je na 1 kom.

Libertus 21.11.2017. 14:19

Citiraj:

Autor Lak (Post 3128933)
Nema potrebe, sve sam jasno napisao.

Nisi, kopirao si dio web stranice koji prikazuje u kojoj poslovnici je model dostupan.
Čisto sumnjam da je jedan komad i to izložbeni dostupan za akciju u petak, ali to će ljudi sami provjeriti ako budu naručivali. Između ostalog, koga zanima neka si telefonski provjeri da li je samo taj komad na akciji.

Lak 21.11.2017. 14:28

A dobro...mislim da je dostupan samo 1 izlozbeni primjerak kako pise, nismo mi Amerika da bi Black Friday bio kakav treba biti.

virty 21.11.2017. 14:41

Svrbe me prsti za Sony Bravia KD-55XE9005 :)
Taman za PS4 PRO i mkv :)

webstartm 21.11.2017. 15:20

Stiga Grundig 55", montiran na zid, gleda se sa točno 3 metra.
Nemam nikakvu zamjerku, Bnet izgleda dobro, FHD filmovi takodjer.

Da je 65" nebi se žalia :D:D al za 3200kn nemoš bolje

Od smarta san proba youtube,radi uredno.

Edit:
TV ima jebeno dobar zvuk. Tvornicki soundbar sa DTS
Ovaj model https://www.elipso.hr/audio__video/t...DIG-55GFW6628/

Ante M 21.11.2017. 17:10

To bila neka akcija? Sad je za cash 5k.

webstartm 21.11.2017. 17:23

Citiraj:

Autor Ante M (Post 3128994)
To bila neka akcija? Sad je za cash 5k.

Black vikendn u elipsa,stavia san tu na temi prije par stranica.
Ugl su svi brojali kako je Grundig smece od tva, meni je dobar, kupia san da ga gledan a ne vrsin doktorat nad njin.

Vade_Darther 21.11.2017. 17:53

Citiraj:

Autor Rista (Post 3128768)
Objasnjava da si se digao na noge oko necega sto bi svatko normalan shvatio kao salu i postao defanzivan oko televizora malih dijagonala iako ti je savjet sasvim pogresan cak i po tvojim tablicama. Sto bi se dogodilo da sam rekao da je kao ekran mobitela, glava bi ti eksplodirala? Uozbilji se i skrati spammaru.

Uopce nisam postao defanzivan i svi podaci koje navodim su tocni. Uostalom vidjet ces i sam da sam ovdje preporucivao vece dijagonale. Meni je samo glupo to sto ljudi kupuju ogromne dijagonale kojekakvih no name brandova ili njemackih propalih brandova koje su kupili turci i na njima gledaju SD signal a mogli su kupiti kvalitetniji tv poznatog brenda ali manje dijagonale i imali bi i bolju sliku a i dulji vijek trajanja TV-a. Ako se vratis unazad mozes vidjeti da je od toga i krenula nasa rasprava. Ja sam samo napisao da nisu uvijek najveci televizori i najbolji i da to itekako zavisi od rezolucije i udaljenosti a cinjenica je da je vecina kanala sa naseg govornog podrucja jos u SD rezoluciji. A to da li tvoj los smisao za humor treba shvatiti kao salu govore i sljedeci komentari:

Citiraj:

Autor domy_os (Post 3128665)
Koja su ovo preseravanja, meni je dovoljan 27" TV kojeg gledam s 3 m udaljenosti, a ovome je 49" "tablet". Stvarno si udari šamar i sjedi. :roller:

Citiraj:

Autor Spikeman (Post 3128672)
dobro Rista, prećero si ga covjece, kakav tablet sa 49" xD

Sent from LG G2

Citiraj:

Autor lowrider (Post 3128782)
Očito neki nisu dovoljno stari, nekad su udaljenosti bile 4-5 dijagonala TV-a ove tablice sa dijagonalama su bedastoće.
55" za gledati s 3 metra je katastrofa
Btw, koji je engleski naziv za ove pojave na televizorima black crush, bleeding itd, ne kužim te hrvCke izraze, na što se to odnosi?

tascam 21.11.2017. 18:17

Citiraj:

Autor Lak (Post 3128945)
A dobro...mislim da je dostupan samo 1 izlozbeni primjerak kako pise, nismo mi Amerika da bi Black Friday bio kakav treba biti.

Black friday još nije niti počeo.Vjerojatno će nabaviti još količina.Nije to EOL model

burmuz 21.11.2017. 18:21

Svatko tko kupi OLED imati će u određenim situacijama black crush. No, taj ne plače, jer ima ostale beneficije. :D
Mene kod OLED-a smeta bijela boja koja je plavkasta. Kada sam išao kupiti TV reko da vidim ono full bijelu boju, brate to je nekakava plavkasto bijela ( istu stvar imam ina iphonu X nažalost ) zato sam uzeo XE90.
Makar, ruku na srce, ove što sam ja gledao LG B7 i C7 slika je da se smrzneš, ali! Kad je full tamna scena, tu je black crush ( da se to popraviti s povećavanje brightness-a ) ali onda nemaš crnu u ostalih 80% slučajeva kakva priliči takvom ljepotanu pa je opet meh

Rista 21.11.2017. 18:28

Citiraj:

Autor Vade_Darther (Post 3129008)
Ako se vratis unazad mozes vidjeti da je od toga i krenula nasa rasprava.

"Rasprava" je krenula od toga da si izvukao SD od nikuda i automatski pretpostavio da je "losa slika sa 3m" sto je naravno, bullshit. 49" uopce nece nuzno izgledati bolje na SD, pogotovo 4K kojemu 75% piksela pokazuje "izmisljeni" sadrzaj, na 1080p materijalu. Mozemo pretpostaviti da manji TV ima bolji scaler jer je 4K ali posto se radi o jeftinjaku, ni to ne mora biti slucaj.

Izdvojeni komentari mislim da najvise govore o sami sebi :D Spamas i puno se ponavljas a malo toga kazes.

webstartm 21.11.2017. 18:30

Citiraj:

Autor Vade_Darther (Post 3129008)
...Meni je samo glupo to sto ljudi kupuju ogromne dijagonale kojekakvih no name brandova ili njemackih propalih brandova koje su kupili turci i na njima gledaju SD signal a mogli su kupiti kvalitetniji tv poznatog brenda ali manje dijagonale i imali bi i bolju sliku a i dulji vijek trajanja TV-a. ...

Ne gledaj tuđe novčanike.

Nekome je normalno dat 8k za mobitel, nekome 10k za 50" , nekome 50k eur za bmw.
Svako ima svoje gušte. Ja ću za tv dat manje,al ću za nešto drugo,meni bitnije, dati više. I to je to.

I ne gledam SD signal, nego FHD serije i filmove jer je tv spojen na PC/HTPC

A ona slika sa dijagnalama i udaljenostima je dobra, meni sa 3m taman ovaj 55" FHD.

Propali njemacki brandovi meni uredno rade u stanu godinama, dok renomirani Samsung 40" placen 4700kn riknia nakon 2ipo godine,i renomirana Bosch perilica suđa od 5k kn otišla pumpa vode 2 tjedna nakon isteka garancije. Dok propali njemacki brand ima 5 god garancije i BMK oće crknit za 5 god, ionako će bit vrime za nešto novo/veće/bolje.

Ali to je sve generaliziranje,i ponavljam,svako kupuje ono što hoće.

Vade_Darther 21.11.2017. 18:36

OLED je buducnost TV tehnologije i jedan fino zaokruzen proizvod. Da, ima i on neke mane ali su one minorne spram ogromnih mana koje ima LCD/LED tehnologija. Steta samo sto su toliko skupi ali vec od sljedece godine krece izgradnja 3 nove tvornice za masovnu proizvodnu OLED panela i ocekuje se da ce cijena znacajno opasti:

Citiraj:

LG Display is investing close to 10 trillion won ($8.86 billion) to open three new large-scale OLED production plants for large panels, and early research is indicating that production expansion of the sort that LG Display is proposing will be large enough to actually expand the market for large OLED panels, especially TVs, as a whole. Approximately 2.8 trillion won is set to be invested into the creation of a 10.5G line at a plant in Paju, 1.8 trillion won is earmarked for an 8.5G line at a plant in Guangzhou, China, and finally, 5 trillion won is intended to fund the creation of a 6G line at Paju that will specialize in flexible OLED panels for products like digital signage and curved TVs.

Estimates put LG Display’s 8.5G OLED production capacity at around 60,000 units per month by the end of the year, and double that once production begins at the Guangzhou plant. The planned 10.5G line, meanwhile, will likely be producing around 30,000 panels per month once production begins in 2020. LG Display’s total expenditure for the expansion of OLED manufacturing is estimated to be around 16.8 trillion won ($14.89 billion), between now and the second half of 2020. This large-scale investment will result in an extra 120,000 8.5G OLED panels per month and another 30,000 10.5G panels, when all is said and done, meaning an extra 150,000 panels per month will join the market, driving supply up and prices down, which will allow for cheaper consumer applications, and a wider variety of more innovative uses of the company’s display technology, some industry watchers believe.

If the figures that have been estimated thanks to this early research all end up holding true, OLED TV shipments should hit 1.7 million per year by the end of 2017, and four million units per year by 2020. This, of course, is just a guess on how LG Display’s massive investments and increased production will affect the market. Other companies will react in kind, and some may do so in unexpected ways, such as ramping up production on a massive scale to compete with the Seoul-based panel manufacturer, or dropping out entirely in the face of overwhelming competition. Samsung Display will almost certainly be one of the most interesting competitors to watch between now and 2020, especially since the company apparently plans to build the world’s largest OLED factory over this period.

Vade_Darther 21.11.2017. 18:47

Citiraj:

Autor Rista (Post 3129017)
49" uopce nece nuzno izgledati bolje na SD.

Naravno da hoce izgledati bolje SD program na 49" nego na 55" sa iste udaljenosti i ti to dobro znas ali iz nekog razloga odlucujes da pises gluposti.
Citiraj:

Autor Rista (Post 3129017)
Spamas i puno se ponavljas a malo toga kazes.

Ja jedno te isto pisem i ponavljam jer ocigledno ti treba vise puta ponoviti da bi ti nesto shvatio za razliku od tebe sto pises razne stvari ali sve nasiroko i nista konkretno.

Vade_Darther 21.11.2017. 18:51

Citiraj:

Autor webstartm (Post 3129018)
Ne gledaj tuđe novčanike.

Nekome je normalno dat 8k za mobitel, nekome 10k za 50" , nekome 50k eur za bmw.
Svako ima svoje gušte. Ja ću za tv dat manje,al ću za nešto drugo,meni bitnije, dati više. I to je to.

I ne gledam SD signal, nego FHD serije i filmove jer je tv spojen na PC/HTPC

A ona slika sa dijagnalama i udaljenostima je dobra, meni sa 3m taman ovaj 55" FHD.

Propali njemacki brandovi meni uredno rade u stanu godinama, dok renomirani Samsung 40" placen 4700kn riknia nakon 2ipo godine,i renomirana Bosch perilica suđa od 5k kn otišla pumpa vode 2 tjedna nakon isteka garancije. Dok propali njemacki brand ima 5 god garancije i BMK oće crknit za 5 god, ionako će bit vrime za nešto novo/veće/bolje.

Ali to je sve generaliziranje,i ponavljam,svako kupuje ono što hoće.

Imam i ja mixer Vivax, radi 7 godina ali to ne govori o tome da je to dobar brand. Radio sam u TV servisu 2 godine i najmanje Sony, Samsung i Panasonic TV uredjaja je zavrsavalo kod nas dok je tih kineza i turaka raznih brandova bilo kao u prici. A naravno da ne gledam tudje novcanike nego samo govorim sta bi bilo pametnije uraditi ali svako naravno kupuje za svoj novac ono sto hoce i o tome sam vec ranije pisao. Nisam ja ovdje dosao da nagovaram ikoga na bilo sto i svi moji prijedlozi su zasnovani na cinjenicama.

webstartm 21.11.2017. 18:54

Pa činjenica je da je bolje uez 55" od 7k kn nego od 3.2k kn. Niko nije lud.
Kao što je činjenica bolje imat BMW5 nego Yuga. Pa opet.

poanta je proći "bang for buck" a svako ima svoju definiciju toga

Rista 21.11.2017. 19:00

Citiraj:

Autor Vade_Darther (Post 3129030)
Naravno da hoce izgledati bolje SD program na 49" nego na 55" sa iste udaljenosti i ti to dobro znas ali iz nekog razloga odlucujes da pises gluposti.

Ocito je da nemas puno prakticnog iskustva s televizorima nego pises sto si procitao.

Nisam mislio da ponavljas meni, vec opcenito.

Vade_Darther 21.11.2017. 19:05

Citiraj:

Autor webstartm (Post 3129035)
Pa činjenica je da je bolje uez 55" od 7k kn nego od 3.2k kn. Niko nije lud.
Kao što je činjenica bolje imat BMW5 nego Yuga. Pa opet.

poanta je proći "bang for buck" a svako ima svoju definiciju toga

Poanta je znati detaljno ono sto kupujes i opcenito biti upucen u sve aspekte onoga sto kupujes. Ti mislis da si prosao "bang for buck" time sto si dobio veci TV za manje novca a mislim, i nemoj se molim te uvrijediti, da veoma malo poznajes LCD/LED tehnologiju televizora, panele, kontrast, DSE, banding, screen uniformity itd. Najveca cokolada za najmanje novca ne znaci da je nabolja cokolada samo sto svi imaju usta pa kada je kusaju vide da ne valja za razliku od televizora gdje trebas znati neke stvari i puno toga procitati da bi znao sta valja a sta ne valja.

fanATIk 21.11.2017. 19:07

Ne kužim ove spike da je tv prevelik. TV nemre bit prevelik i točka. :D Jbt, kad idem u IMAX, nebi mi smetalo da je platno duplo veće neg je.

Vade_Darther 21.11.2017. 19:08

Citiraj:

Autor Rista (Post 3129038)
Ocito je da nemas puno prakticnog iskustva s televizorima nego pises sto si procitao.

Nisam mislio da ponavljas meni, vec opcenito.

Nisam bio glavni majstor, nego sam ih vecinom rasklapao a drugi su ih servisirali ali sam i tako nesto naucio. Ak mislis da nemam dovoljno prakticnog iskustva slobodno me pitaj nesto oko panela, t-con ploca i ostalog sto te interesuje a mozemo i na viber ak hoces.

webstartm 21.11.2017. 19:11

Citiraj:

Autor Vade_Darther (Post 3129039)
Poanta je znati detaljno ono sto kupujes i opcenito biti upucen u sve aspekte onoga sto kupujes. Ti mislis da si prosao "bang for buck" time sto si dobio veci TV za manje novca a mislim, i nemoj se molim te uvrijediti, da veoma malo poznajes LCD/LED tehnologiju televizora, panele, kontrast, DSE, banding, screen uniformity itd. Najveca cokolada za najmanje novca ne znaci da je nabolja cokolada samo sto svi imaju usta pa kada je kusaju vide da ne valja za razliku od televizora gdje trebas znati neke stvari i puno toga procitati da bi znao sta valja a sta ne valja.

Meni je ovaj tv bang for buck. Ima puno boljih, sa puno boljom crnom, s puno boljim prijelazima,smart dijelom itd itd. Logično. uvik ima bolje.
Detaljno sam znao što kupujem,i sasvim sam zadovoljan, kao što bi bilo 90% vulgaris ljudi.
Meni je Mikado najbolja cokolada. Velika i dobra,a jeftina.

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 3129041)
Ne kužim ove spike da je tv prevelik. TV nemre bit prevelik i točka. :D Jbt, kad idem u IMAX, nebi mi smetalo da je platno duplo veće neg je.

Nebih žalio da je 65", bogami ni 75" :D Bit će,bit će, kad tad :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:28.