![]() |
što se mobova tiče valjda misli na ovo presijavanje boja na pixelu, ajfonu
|
Citiraj:
|
Moze preporuka za 32" televizor.
Budet sam mislio do 2000 kn, ali moze i do 3500 ako se isplati. Televizor je za stariju osobu pa nisu nuzne pametne opcije, a gleda se sa 2.5 metara, pa predpostavljam da ni rezolucija ne igra bitnu ulogu. Volio bih da ima DVB-T2 i dobru sliku. |
Citiraj:
imas na YT hrpu klipica sa koma burn-inova na LG OLED-ima iz 2017-te... ak je tebi normalno dat za TV 15-16 000 kn i da imas ovo sa dole filmica, onda svaka cast, svaka firma bi na tebi profitirala nebitno na kvalitetu samog proizvoda :lol2: |
hahah a vidim dao si si truda.Klipovi sa Youtube-a, vrlo vjerodostojno :kafa:
Veliš burn in :fiju: Slična priča je bila i za plazma tv-e, bio sam vlasnik nekih 5-6 primjeraka, niti na jednoj nisam primjetio burn in. Da su kompanije ulagale u razvoj lcd-a budžet koji je bio namjenjen anti plazma kampanji, danas možda ne bi bilo bolesti koje su prisutne na lcd tv-ima otkako su na tržištu (crna koja je siva,loš vidljivi kut,probijanje pozad.osvj) I sada sam zadovoljni korisnik Oled tv-a, burn in-a niti u promilima.Sin zna ostaviti ps4 na statičnoj slici nekoliko sati, pa niti tu ništa... Što se tiče mobitela,Samsung-ovu S seriju koristim od davnog S modela iz 2010, nisam se sve ove godine uspio naviknuti na mobitele sa lcd zaslonom. I upravo taj FHD Oled, pa bio i iz 2015 godine kontrastom,crnom vidljivim kutem "ubija" sve lcd tv-e |
Yep, sve je to LCD mafija kriva. Posebno za degradaciju OLED elemenata.
|
Rista naj se ljutiti, tebe jedino doživljavam za ozbiljnog sugovornika:lol2:
Već sam skužio da je na ovom forumu pojam OLED nepoželjan. |
Citiraj:
Što misliš iz čijeg tabora je došlo? |
cudan si ti neki lik moram priznat :D
vjerodostojnost YT klipova, kaj ti to treba znacit? :stoopid: jesi vidio ta 2 klipica koja sam stavio? Ljudi su kupili taj tv, nakon razocarenja stavili klipove na YT di se vidi sto ne valja sa proizvodom, sto tu nije jasno?? Kad si se uhvatio plazme, imam i dan danas koristim 50" VT30 od Panasonica koji je kostao 18 000 kn 2011-te, znaci tada top model, hrpa nagrada, od dizajna, slike, cudesa... Od prvog dana je prisutan burn in, tak da ono kaj da ti velim :stoopid: Jasno mi je da si vlasnik OLED-a cim si skocio na izjavu jel, samo nemres rec da toga nema kad je vise nego ocito da ima, ti takvih problema nemas i super za tebe :chears: |
A frende bad luck sa plazmom.Ja sam imao od onih najjeftinijh 42pv 60 pa do Kure i nigdje burn in-a.
Jesi je reklamirao kada je već od prvog dana? Anomalija ima u svakoj tehnologiji. |
Citiraj:
|
Znam ali ako je bilo prisutno na novoj .Možda je ta "nova" prije nego je došla k tebi visila u nekom dućanu.
|
Vjerojatno jest. Iako mom Panasonicu nije dugo trebalo da se "utope" titlovi.
|
Citiraj:
ma gle, TV je i dan danas apsolutna bomba, slika je fantasticna i nijedan LED LCD mu nemre prismrdit ali kad se ostavi 5-10 sec u max tv vodiču il nekom drugom statičnom meniju, prilikom izlaska iz istog ti ostane sjena tog na par sec, i onda nestane... ali kuzis nemrem rec da to ne postoji, makar se pojavilo na 1sec a ekipi na YT tak stoji zakureno na OLED-u, i ne mice se nikam, i ak sam dobro skuzio nemaju prava zalit se jer to spada pod "normalno" :stoopid: edit: da nebi bilo da sam neki hejter OLED-a, vidio sam uzivo i C7, B6 i Sony A1, slika je perverzija, nema se tu sto pricat, ali ak vec placam premium cijenu, daj mi i premium proizvod :) |
Normalno da nakon takvog iskustva pušeš i na hladno.
|
Ako se pojavi jednu sekundu i nestane to onda nije burn in, jer doticni ne ide nikud tj anomalija je trajno zapecena na ekranu. Ja sam na svojoj plasmi 42g30 tek naknadno skuzio da burn in postoji jer se na prvu ne zamjecuje. Burn in je najcesce prisutan na samo nekoliko gradacija.
Pokretnom bijelom trakom sam uspio ispeglati djelomicno ali dio je ostao. Imao sam cak nekoliko mrtvih pixela. Kada sam sve to uocio uhvatila me panika i tv prodao za male novce a to mi je sada za jer pored svega to je i dalje bio odlican tv,sa crnom te naravno vidljivim kutom neuhvatljivim za samsunga kojeg sad imam |
Citiraj:
SD Point - izložbeni artikl |
Citiraj:
Ajde složi jednu prosto složenu rečenicu i izrazi se. |
Citiraj:
|
Ako dodate 2 u košaricu piše vam ovo;
Proizvod OLED TV LG 55EG9A7V nije raspoloživ u traženoj količini. Količina u košarici smanjena je na 1 kom. |
Citiraj:
Čisto sumnjam da je jedan komad i to izložbeni dostupan za akciju u petak, ali to će ljudi sami provjeriti ako budu naručivali. Između ostalog, koga zanima neka si telefonski provjeri da li je samo taj komad na akciji. |
A dobro...mislim da je dostupan samo 1 izlozbeni primjerak kako pise, nismo mi Amerika da bi Black Friday bio kakav treba biti.
|
Svrbe me prsti za Sony Bravia KD-55XE9005 :)
Taman za PS4 PRO i mkv :) |
Stiga Grundig 55", montiran na zid, gleda se sa točno 3 metra.
Nemam nikakvu zamjerku, Bnet izgleda dobro, FHD filmovi takodjer. Da je 65" nebi se žalia :D:D al za 3200kn nemoš bolje Od smarta san proba youtube,radi uredno. Edit: TV ima jebeno dobar zvuk. Tvornicki soundbar sa DTS Ovaj model https://www.elipso.hr/audio__video/t...DIG-55GFW6628/ |
To bila neka akcija? Sad je za cash 5k.
|
Citiraj:
Ugl su svi brojali kako je Grundig smece od tva, meni je dobar, kupia san da ga gledan a ne vrsin doktorat nad njin. |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Svatko tko kupi OLED imati će u određenim situacijama black crush. No, taj ne plače, jer ima ostale beneficije. :D
Mene kod OLED-a smeta bijela boja koja je plavkasta. Kada sam išao kupiti TV reko da vidim ono full bijelu boju, brate to je nekakava plavkasto bijela ( istu stvar imam ina iphonu X nažalost ) zato sam uzeo XE90. Makar, ruku na srce, ove što sam ja gledao LG B7 i C7 slika je da se smrzneš, ali! Kad je full tamna scena, tu je black crush ( da se to popraviti s povećavanje brightness-a ) ali onda nemaš crnu u ostalih 80% slučajeva kakva priliči takvom ljepotanu pa je opet meh |
Citiraj:
Izdvojeni komentari mislim da najvise govore o sami sebi :D Spamas i puno se ponavljas a malo toga kazes. |
Citiraj:
Nekome je normalno dat 8k za mobitel, nekome 10k za 50" , nekome 50k eur za bmw. Svako ima svoje gušte. Ja ću za tv dat manje,al ću za nešto drugo,meni bitnije, dati više. I to je to. I ne gledam SD signal, nego FHD serije i filmove jer je tv spojen na PC/HTPC A ona slika sa dijagnalama i udaljenostima je dobra, meni sa 3m taman ovaj 55" FHD. Propali njemacki brandovi meni uredno rade u stanu godinama, dok renomirani Samsung 40" placen 4700kn riknia nakon 2ipo godine,i renomirana Bosch perilica suđa od 5k kn otišla pumpa vode 2 tjedna nakon isteka garancije. Dok propali njemacki brand ima 5 god garancije i BMK oće crknit za 5 god, ionako će bit vrime za nešto novo/veće/bolje. Ali to je sve generaliziranje,i ponavljam,svako kupuje ono što hoće. |
OLED je buducnost TV tehnologije i jedan fino zaokruzen proizvod. Da, ima i on neke mane ali su one minorne spram ogromnih mana koje ima LCD/LED tehnologija. Steta samo sto su toliko skupi ali vec od sljedece godine krece izgradnja 3 nove tvornice za masovnu proizvodnu OLED panela i ocekuje se da ce cijena znacajno opasti:
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Pa činjenica je da je bolje uez 55" od 7k kn nego od 3.2k kn. Niko nije lud.
Kao što je činjenica bolje imat BMW5 nego Yuga. Pa opet. poanta je proći "bang for buck" a svako ima svoju definiciju toga |
Citiraj:
Nisam mislio da ponavljas meni, vec opcenito. |
Citiraj:
|
Ne kužim ove spike da je tv prevelik. TV nemre bit prevelik i točka. :D Jbt, kad idem u IMAX, nebi mi smetalo da je platno duplo veće neg je.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Detaljno sam znao što kupujem,i sasvim sam zadovoljan, kao što bi bilo 90% vulgaris ljudi. Meni je Mikado najbolja cokolada. Velika i dobra,a jeftina. Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:28. |