![]() |
Znam ja kak se dobiva tisina, ali zanima me jel postoji neko kućište kod kojeg je svaki dio/detalj napravljen sa ciljem da kućište bude u konačnici sto tiše.
Izgleda da nema :D |
Ima - Fractal Design Define Mini, Antec Solo II i Cooler Master Silencio 550, ali ste u krivoj temi.:)
|
Citiraj:
O njemu cu razmislit kad budem imao dućan i budem birao case za kasu :) Premalo:D CM Silencio 550 Zatvorene rupe na bočnoj stranici i gore na ispuhu, naljepljeno malo spuzve i eto ti Silent casea.Not:D Antec Solo2 Nelose, ali dosta malo, ali definitivno najSilent od 3 nabrojana. Ali i dalje trazimo neko High End Silet Case:beer: |
Pa rekel si da ne tražiš nikakve kerefeke, mjesta za 13 diskova i vodeno hlađenje.:) Pogledaj kakva samo čuda rade ljudi s tim malim kućištima, a opet dosta su velika za 90% potreba. High-end kućište s naglaskom na tišinu teško da budeš našel, jer high-end se fura na prostranost, multi-GPU, multi-CPU, vodena hlađenja, prozračnost, perforiranost, plexiglas i tome slično. Nikome ne pada na pamet da sve to zavije u spužvu.
|
I ja sam shvatio da ne zelis veliko kuciste.. Uzmi onda Fractal XL, imam ga.. Tih je samo kad su ventovi na min.. Nisam bolje kuciste vidio ni imao, ali da je tiho, nije.. :) da danas kupujem kuciste, ja bi uzeo R3 ili mini od Fractala.. Mala kucista, lijepa, ali ipak stane sve unutra..
|
P182 onda, s tim da moraš investirat u ventove dobre. Jer kako kaže McG, slabo imaš kućišta koja su velika i da se mislilo na tišinu.
|
Citiraj:
Shvativsi da trenutno na trzistu ne postoji ono sto trazim, bacam se na modanje postojece kante (Cosmos 1000):beer: Citiraj:
|
Ahaa, onajaj bling bling potenciometar za 400kn i 5 ventova za 150? :p
Ako već imaš solidno kućište, a imaš da se jako puno napravit s pametnim odabirom koponenti, hladnjaka i najbitnije ventova. Jer sam pogledao na jubitou i previše rivjua di ljudi recimo pljuju po silenciu i sličnim kućištima kako su smeća jer su kao preglasna/nesmanjujubuku/nisuapsolutnotiha i onda lik otvori kućište a unutra na procu stock kuler, grafa s turbinom na x okretaja, preslabo napajanje koje uvijek mora radit pri vršnoj snazi i za kraj sve rupe popunjene sa šrot ventovima na 12V |
Ma nije, 3 GT-a, jedna Noctua i Scthye 3,5 potenciometar:D
Dosao sam do stadija kad mi je najglasnija komponenta relativno tih Samsung disk, s tim da je disk u ovom i to sve skupa objeseno na gumi. |
Što se čeka sa SSD-om? :D
Il moraš bolje zbuksat disk u neku spužvu i smanjit AAM do kraja il uzet neki 2,5 disk koji su malo tiši pa njega isto zbuksat u spužvu, il SSD. Trećeg nema. Nekad davno sam imao single fan konfu, i disk je bio velik problem, isto kao i tebi sada. EDIT U biti, ima i 4. rješenje => čepići za uši :D |
Imam za sistem SSD, sad samo čekam da ovi od 250gb pojeftine i onda si kupim takva 4 za storage:D
AAM smanjen do kraja, disk nije u spuzvi vec u silence cooleru, 2,5 diskovi su sad ili prespori ili preskupi. Jebga, trpim:D:beer: |
A za storage i nisu tak prespori ti mali.
A što će ti 4 ssda kad je kingmax najavio tb model :) Šteta što neprave neke sporije ssde, koji će biti većeg kapaciteta a ne preskupi. Nek ostanu performanse menaničkih diskova, samo bitno da se ništa unutra nevrti. |
To bi bilo savršeno. Mogu na veličinu 3.5" diska nagurat punu kiflu GB. Nek je i brzina kao kod mehaničkih, samo da nema proklete buke.
A možda ni to ne bi bilo tak dobro. Onda počneš čut zavojnice iz napajanja, punjač od mobitela, lagani šum iz zvučnika i ko zna kaj sve drugo. Ovak HDD bar to nadglasa :D |
Da, to bi bilo super da rade 1 ili 2 tb ssd diskove koji su brzinom i cijenom na razini običnih diskova (prije poplave) a sve to u cilju tisine :)
Citiraj:
Odosmo mi u OT :D |
ili 5. rješenje => muzika
|
Da li postoji neki full tower koji je jeftiniji od 800D, a da nije nakarada(po izgledu, inače vrhunsko kučište) kao HAF X da se može u njega montirat corsair h100 i da ne izgleda jeftino..kod nas stvarno nema poštenog kučišta ispod 2000 kn
|
Citiraj:
Neznam da li se ranije spominjalo kućište na forumu, al izgleda da je Antec izdao redom nove verzije svojih kućišta. A među njima je i P280 pa eto ti odgovora :D |
Citiraj:
http://www.hardwareheaven.com/review...roduction.html |
Citiraj:
|
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Jer uopce nema otvora na krovu kucista, otvor je pozadi za onaj 180mm vent na vrhu. |
Stane h100 bez problema u XL, gore i samo gore gdje je onaj veliki vent.
|
Citiraj:
|
http://www.coolermaster-usa.com/land...?page=features
po meni trenutno najjače gamersko kučište kod nas i nije preskupo kupiš 2 za jednog Obsidiana 800D i još odeš na čevape nedavno se pojavilo u našim trgovinama stane ti i H100 unutra bez beda |
Citiraj:
|
Jel postoji ikakav način da se kod nas naruči kućište s Caseking.de? Model koji tražim nije dostupan kod nas, uvoznik se ne javlja na upit... Kome se javiti da mi to eventualno preuzme u Sloveniji i doveze ovamo?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Druga solucija je da ga naručiš preko neke SLO trgovine, npr. ove. Dostava 6 EUR u bilo koju poštu unutar SLO. Ispast će te skuplje nego da si kupio u DE, ali je elegantnije. |
Citiraj:
I ja se slažem, toliko vrijedi kolko košta. Citiraj:
|
Stigla konkurencija HAFu :D Pregadno
I nije mi jasno zašto se u kućišta na vrh trpaju filteri za prašinu? |
Citiraj:
Nema ni u jednoj SLO trgovini ono što tražim, već sam provjerio. Uglavnom, dobio sam odgovor od uvoznika. Mogu nabaviti kućište, ali ću se i načekati dok stigne, pogotovo ako ga nemaju na europskom skladištu. Cijena me iznenadila, s uključenim porezom je čak i manja nego ona od casekinga. Nadam se samo da nije greška. Ako sve prođe po planu, do kraja drugog mjeseca će zasjati na stolu :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:59. |