PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   LCDi, Plazme i ostali televizori - pročitaj prvi post prije postavljanja pitanja (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=106140)

xlr 07.11.2017. 13:03

Imate kakav diy soundbar hack kakve zvucnike uzeti za tv koji bi sluzili u svrhu soundbara. Nemam mjesto za soundbar, a tv ima stalak na sredini i drzim tv na komodi ne na zidu. Bez subwoofera!

Htio bi polegnuti zvucnike ispod tva, bilo lijevo-desno ili oba u sredinu u stalak. Znaci neki mali zvucnici a da nisu zadnji krs.

Ako nista ne nadjem uzet cu logitechove z207 i pozicionirati ih negdje drugdje.

https://images.hotukdeals.com/thread.../2458124_1.jpg

Sn4k3 07.11.2017. 13:04

@mamutarka

Ja nemam takve simptome na svom tvu, niti priblizno. Mozda zato sto sam manualno instalira novi firmware i napravija factory reset nakon toga, mozda ne - ne znam. Ali definitivno nemam takvih problema sto se tice samog os-a...

mamutarka 07.11.2017. 13:10

i ja sam manualno instalirao, niasm factory reset, kažem imam max tv pa ne osjećam to

youtube preko playstationa 4 gledam, daleko je bolje

ili su meni stavili celeron 800mhz unutra :D

Rista 07.11.2017. 13:21

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 3123373)
primjer evo

upalim youtube na tvu, i stavim neki video da svira, ok sve 5, i onda u toku videa pojačam/smanjim, i za vrijeme pojačavanja video trza i zastajkuje

itd itd. pa sad ti vidi

Ovo definitivno nije normalno, bez obzira sto hardver u tom Sonyu ne puca od snage.

buljaka 07.11.2017. 13:53

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 3123381)
i ja sam manualno instalirao, niasm factory reset, kažem imam max tv pa ne osjećam to

youtube preko playstationa 4 gledam, daleko je bolje

ili su meni stavili celeron 800mhz unutra :D

Ni ja nemam takve probleme. Ti trebaš factory reset definitivno.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

mamutarka 07.11.2017. 13:54

a dosta sam prčkao po opcijama, ima neki backup ili sve moram mobitelom poslikat?

buljaka 07.11.2017. 16:03

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 3123402)
a dosta sam prčkao po opcijama, ima neki backup ili sve moram mobitelom poslikat?

Mislim da nema backup. Ali iskreno nisam ni gledao.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Odinarius 08.11.2017. 22:16

Sony 55" 9005. Game over.

Mar 09.11.2017. 10:13

Možda je zato bila akcija :D
Ne mom 7005 je bolje ali opet nije baš idealno kad recimo gledam steam s PC preko Kodija i desi se da GUI pojačavanja zvuka kasni.
Prebacivanje kanala isto nije tako brzo kao na običnom tvu.

Odinarius 11.11.2017. 00:57

Mogu vam reći da je ona sony xe9005 strava. Ne mogu joj naći manu :) Local dimming radi, crna je jako dobra, a sve drugo štima kako bi i trebalo. Upgrade od xe8096 je velik u uvjetima tamne sobe. Koštala je puno, ali me i jako uveseljava :)

Vade_Darther 11.11.2017. 03:11

Citiraj:

Autor darkijas (Post 3122042)
Testirati televizore u ducanu je prilično nezahvalno. Zapravo tamo se ističu primjerci koji imaju vecu svjetlinu slike i tesko je procjeniti realno. Npr doma sam nedavno imao sony 43wd755 (va panel) i nakon njega sada imam samsung 40mu6402. Bez obzira na razliku u rezluciji u ducanu su oba izgledala slično kada se prikazivao testni film. Medjutim doma je to razlika poprilična u korist samsunga tj samsung ima vidljivo bolji prikaz crne boje iako oba imaju va panel.
Dakle samsung 40mu6402 slika jako pristojna, vrlo dobar kontrast za lcd. Dobra uniformiranost ekrana. Čak i kao monitor bi mogao posluziti jako dobro jer ima nekak taman dpi sa 4k rezolucijaom na 40". Jedino mi na 4k rezoluciji i sa grafom radeon r7 250 nije ponudio 60hz vec najvise 30hz. Jel to do grafe, hdmi kabla ili tv ne da 60hz na toj rezoluciji ne bi znao. Ono sto bi volio na samsungu bolje je vidljivi kut, valjda su me crt i plasma ekrani razmazili u tom pogledu

Uzeo sam danas na probu Sony 43wd755 i mogu ga vratiti unutar 48 sati ili platiti i evo sad ce 3 u jutro a ja isprobavam i ne mogu nikako da shvatim o kakvom losem kontrastu ti pises. Doma imam Samsung 40h6400, dakle poznata i hvaljena Samsungova h6400 serija i za ovih 6-7 sati testiranja definitivno mogu potvrditi da ovaj Sony 43wd755 ima bolji kontrast i crnu boju od Samsunga. Generalno je slika na Samsungu 40h6400 malo bolja od slike na Sonyju 43wd755 ali u prikazu crne boje bolji je 43wd755. U startu mi je bilo cudno kada sam procitao da pises da je los kontast panela u ovom Sonyju jer sam nasao da panel za 43wd755 radi tvrtka AU Optronics koji su poznati po veoma visokom kontastu njihovih VA panela ali i najmanjem kutu gledanja od VA panela drugih proizvodjaca. Ne znam je li kod tebe dosao neki TV sa losim panelom ili sam ja dobio neki nadprosjecno dobar panel ali ni to nije iskljuceno. Opcenito sam zadovoljan slikom i zvukom na ovom 43wd755 ali jos nisam siguran da li cu ga kupiti jer nisam zadovoljan reprodukcijom sa USBa i nemogucnoscu da povecam titlove pa moram jos malo razmisliti.

burmuz 11.11.2017. 07:41

Citiraj:

Autor Odinarius (Post 3123964)
Sony 55" 9005. Game over.

Ja imam 49" i vrijedi svake lipe. Ako bih baš tražio manu, ta je da andorid malo laga nekad. Slika je stvarno vrh, pogotovo kad se profili slože ( sport, blue ray, sd signal...)
Btw updejt je izašao jučer pa vidi ako ti nije javio, mislim da je nova verzija androida 7.0, barem meni tako piše.

domy_os 11.11.2017. 13:21

Čekaj malo, Android na ovim novim televizorima je zadužen za sve od tunera do baratanja inputima i komplet upravljanja slikom/zvukom ili je on dostupan samo kao dodatni feature dok ovo ostalo radi njihov proprietary OS?

Hrconja 11.11.2017. 14:09

To govno je uvuceno svuda meni se cini. Zabranit cu OS updates. Sve poslije Androida 7 ce zbrickat tv od sporosti ja mislim

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

mdodig 11.11.2017. 14:41

Android TV je glavni smart OS u ovim Sony-ima

Sent from my iPhone using Tapatalk

Spikeman 11.11.2017. 15:04

kaj je onda najbolje od tih smart tv os-ova? Web OS od LG-a?

Sent from LG G2

mdodig 11.11.2017. 16:18

Ma android je odličan, samo kao i kod mobitela pate performanse.

mdodig 11.11.2017. 16:48

Nadam se da će za 2018. izdat modele s jačim hw-om. Inače sam problem sa sporim daljinskim riješio tako sto sam promijenio baterije :)

Vade_Darther 11.11.2017. 16:53

Citiraj:

Autor Spikeman (Post 3124896)
kaj je onda najbolje od tih smart tv os-ova? Web OS od LG-a?

Sent from LG G2

Web OS je malo bolji od Tizena ali ne treba samo gledati smart tv os. Ja ne bih nikada kupio LG i da imaju ubjedljivo najbolji smart tv os kada ubacuju samo IPS panele u svoje televizore.

fanATIk 11.11.2017. 17:48

Imaju i OLED. :D

Vade_Darther 11.11.2017. 18:31

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 3124940)
Imaju i OLED. :D

Ja govorim da LG u sve svoje LED televizore ubacuje IPS panele a OLEDi su mi tiha patnja ali nazalost necu imati novac da njega kupim u narednjih 3-4 godine.

Lewis 11.11.2017. 18:38

Citiraj:

Autor Vade_Darther (Post 3124925)
Web OS je malo bolji od Tizena ali ne treba samo gledati smart tv os. Ja ne bih nikada kupio LG i da imaju ubjedljivo najbolji smart tv os kada ubacuju samo IPS panele u svoje televizore.

Znaimljivo , meni je Tizen bolji i brzi od WebOSa a da ne govorimo kolko izgleda ozbiljnije (u menuima) i radi brze (imam i jeda i drugi kuci svakodnevno u uptrebi i jos se nemogu navinknuti na ove djecije ikonice, kursore i slicno na WebOSu, kao da su ga djeca slagala :(). Plus debilana da WebOS 3.5 ima manje aplikacija nego prosligodisnji WebOS 3.0 :(.

Vade_Darther 11.11.2017. 21:00

Citiraj:

Autor Lewis (Post 3124958)
Znaimljivo , meni je Tizen bolji i brzi od WebOSa a da ne govorimo kolko izgleda ozbiljnije (u menuima) i radi brze (imam i jeda i drugi kuci svakodnevno u uptrebi i jos se nemogu navinknuti na ove djecije ikonice, kursore i slicno na WebOSu, kao da su ga djeca slagala :(). Plus debilana da WebOS ima manje aplikacija nego prosligodisnji WebOS 3.0 :(.

Opcenito je WebOS poznat kao stabilniji i fluidniji od Tizena kada se uzmu sve verzije jednog i drugog ali nije iskljuceno da je zadnja verija Tizena bolja od zadnje verzije WebOSa. Nebitno, bitno je ono prvo sto sam napisao a to je da svi LG LED televizori imaju IPS panel sa losim kontrastom i losom crnom bojom ali dobrim kutem gledanja i ja nikada ne bih kupio neki LG jer mi je kontrast presudan za kvalitetu slike a kut gledanja mi ne znaci nista jer uvijek gledam TV ravno.

Lewis 11.11.2017. 21:17

Citiraj:

Autor Vade_Darther (Post 3125011)
Opcenito je WebOS poznat kao stabilniji i fluidniji od Tizena kada se uzmu sve verzije jednog i drugog ali nije iskljuceno da je zadnja verija Tizena bolja od zadnje verzije WebOSa.

Ima sneki link na to gdje se potvrdjuje da je WebOS stabilniji i fluidniji od Tizena ? Ba sme zanima kako su testirali na kojim verzijama jer ja fakat kod kuce osjetim totlano drugaciju razliku (a LG mi se jos i updejtoa prije 4-5 dana na novi firmware ali nisam primjetio nikakva poboljsanja/brzinu).

Moj Tizen je 1.0 (model TVa 2015) a WebOS mi je 3.5 (2017 TV) i Tizen ga "ubija" u svakom pogledu - od brzine pokretanja aplikaicja do samog rada sa TVom, WebOS sta god da kliknem radi sporije (oces menu popup, oces sources popup, oces Tv Guide, search... sve je barem duplo ako ne i vise sporije nego na Tizenu).

Vade_Darther 11.11.2017. 21:54

Ne radi se o testovima nego o nizu clanaka raznih site-ova gdje se WebOS proglasava najboljim. Mozda su sponzorisani clanci, u to ne ulazim a WebOS nikada nisam detaljno testirao zato sto nemam niti cu ikada imati LG LED TV iz razloga koje sam iznad naveo. Evo ti npr jedan clanak: "LG’s webOS remains our favourite smart TV system to date, successfully holding off the new Samsung Tizen and Sony Android TV challengers."
http://www.trustedreviews.com/review...ijSpbzlMM5K.99

Lewis 11.11.2017. 22:04

Ma to izgeld ako pravi sponorirani test :).

Mislio sam na neki full head to head test koji stvarno testirali nekoliko modela usporedno. ALi OK, nebitno, ja ima oba kod sebe i vidim koji je meni bolji.

Amd_Shill 11.11.2017. 22:25

Meni su i jedan i drugi meh

Lewis 11.11.2017. 22:31

Citiraj:

Autor Amd_Shill (Post 3125031)
Meni su i jedan i drugi meh

A sta ti koristis tj. koji OS ti je TOP :)?

BTW meni je android laggy, Inace bi ga htio imati jer je najbolji za support ali nemogu se naviknuti na lag i povremena stucanja/zapinjanja, to bi me previse nerviralo kod TVa :).

Rista 11.11.2017. 22:47

Citiraj:

Autor Lewis (Post 3125035)
BTW meni je android laggy, Inace bi ga htio imati jer je najbolji za support ali nemogu se naviknuti na lag i povremena stucanja/zapinjanja, to bi me previse nerviralo kod TVa :).

Meni Android na XE9005 radi otprilike jednako kao Tizen na 65KS8002, dakle TV-i iste klase. Jedino sto se Tizen brze budi iz sleepa ali i on isto povremeno zna stucnuti u radu i animacije znaju zatrzati. Android je po funkcionalnosti i supportu definitivno broj 1.

Vade_Darther 12.11.2017. 07:52

Meni je android ubjedljivo najbolji OS za Smart TV. Mogu pisati sta hoce ili objavljivati u recenzijama ali jedino android ima ogroman broj aplikacija i veoma mnogo mogucnosti dok su svi ostali OS-ovi za Smart televizore veoma ograniceni brojem aplikacija, podrskom i mogucnostima sto je i razumljivo jer se android pravi za ogroman broj brendova i korisnika a ostali OS-ovi samo za jedan brend i kao takvi nisu puno interesantni velikom broju app developera. Da, znaju tu i tamo zastopati ali je i to normalno s obzirom na kompleksnost androida i mnogostruke opcije koje nudi.

Delpiero 12.11.2017. 13:02

Pozdrav, selim u novi stan i u novom dnevnom boravku cu trebati na nosivi zid postaviti tv. Veličina koja mi odgovara po udaljenosti je 55''. Imam maxtv sa HD programima i želio bi pronaći tv koji ce mi biti best buy za novce koje imam na raspolaganju( ugrubo oko 6000 kn..eventualno malo više ako baš budem morao).
Kako sam uvijek kupovao Samsung, nekako me sada vuce da kupim isto, ali poznanik sugerira da razmislim o Sonyu ili Philipsu, da su navodno sada oni bolji. Inače većinom gledam sport na tv-u u hd-u i najviše materijale sa kompjutora preko hdmi kabela spojim na tv pa gledam skinuto u visokoj rezoluciji. Dali 4k, dali android ili smart tv neki drugi?!
-Može li mala pomoć u obliku sugestije nekih modela za ove novce a da dobijem što više?!
Hvala unaprijed! :)

lowrider 12.11.2017. 13:15

Da li je još Grundig 55" dobra kupnja ili ima nešto bolje u toj veličini za +/- 500kn? Gledao sam u dućanu, za tu lovu slika je odlična.
Ne trebaju mi nikakvi 4K, androidi, 3D i slične bedastoće

Vade_Darther 12.11.2017. 17:14

Citiraj:

Autor Delpiero (Post 3125136)
Pozdrav, selim u novi stan i u novom dnevnom boravku cu trebati na nosivi zid postaviti tv. Veličina koja mi odgovara po udaljenosti je 55''. Imam maxtv sa HD programima i želio bi pronaći tv koji ce mi biti best buy za novce koje imam na raspolaganju( ugrubo oko 6000 kn..eventualno malo više ako baš budem morao).
Kako sam uvijek kupovao Samsung, nekako me sada vuce da kupim isto, ali poznanik sugerira da razmislim o Sonyu ili Philipsu, da su navodno sada oni bolji. Inače većinom gledam sport na tv-u u hd-u i najviše materijale sa kompjutora preko hdmi kabela spojim na tv pa gledam skinuto u visokoj rezoluciji. Dali 4k, dali android ili smart tv neki drugi?!
-Može li mala pomoć u obliku sugestije nekih modela za ove novce a da dobijem što više?!
Hvala unaprijed! :)

Ja zivim u BiH i ne poznajem cijene u ducanima u Hrvatskoj pa ti ne mogu predloziti nijedan TV ali bih te savjetovao da ne uzimas Philips jer to nije onaj stari Philips nego su njih kupili kinezi i kvaliteta je upitna. Inace najkvalitetniji brendovi su ti Samsung, Sony i Panasonic.

Vade_Darther 12.11.2017. 17:19

Citiraj:

Autor lowrider (Post 3125141)
Da li je još Grundig 55" dobra kupnja ili ima nešto bolje u toj veličini za +/- 500kn? Gledao sam u dućanu, za tu lovu slika je odlična.
Ne trebaju mi nikakvi 4K, androidi, 3D i slične bedastoće

Grundig nikada nije dobra kupnja iz razloga sto ih proizvodi turska kompanija Vestel koja ima losu kontrolu kvalitete i opcenito jeftinu i losu elektroniku. Bolji su od Vivaxa, Foxa, Voxa, Tesle i ostalih low-end televizora ali nisu ni blizu dobri kao Sony, Samsung ili Panasonic. A u ducanu je na svakom televizoru slika odlicna radi toga sto je sadrzaj na njemu u visokoj rezoluciji i sa visokim bitrateom a jako osvjetljenje u ducanima onemogucava da vidis nedostatke na televizorima.

lowrider 12.11.2017. 17:39

Nije. Tu di sam ja gledao, na Soniju je bila lošija nego na Grundigu, Quadru i Philipsu, na 4k tv-ima vrte 4k materijal tak da to nije mjerodavno. Na Grundigu je vrtio HTV, slika bez fleka, sve boje su tu
Na neke ne utječe svjetlost iz dućana jer imaju automatsko podešavanje svjetla.
Jedino je pitanje da li i koliko će puta Grundig unutar 5 godina biti na servisu. A kvari se sve danas.
Osim Panasonic plazme cccccc......

Spikeman 12.11.2017. 17:49

Citiraj:

Autor lowrider (Post 3125250)
Nije. Tu di sam ja gledao, na Soniju je bila lošija nego na Grundigu, Quadru i Philipsu, na 4k tv-ima vrte 4k materijal tak da to nije mjerodavno. Na Grundigu je vrtio HTV, slika bez fleka, sve boje su tu
Jedino je pitanje da li i koliko će puta Grundig unutar 5 godina biti na servisu. A kvari se sve danas.

Pa izgleda da si se vec odlucio kaj ne? :)
Btw jel to onaj 55” za 3599 kn?

1v@n 12.11.2017. 18:07

Citiraj:

Autor Vade_Darther (Post 3125243)
Grundig nikada nije dobra kupnja iz razloga sto ih proizvodi turska kompanija Vestel koja ima losu kontrolu kvalitete i opcenito jeftinu i losu elektroniku. Bolji su od Vivaxa, Foxa, Voxa, Tesle i ostalih low-end televizora ali nisu ni blizu dobri kao Sony, Samsung ili Panasonic. A u ducanu je na svakom televizoru slika odlicna radi toga sto je sadrzaj na njemu u visokoj rezoluciji i sa visokim bitrateom a jako osvjetljenje u ducanima onemogucava da vidis nedostatke na televizorima.

Imaš neki relevantni izvor ovih gluposti koje pričaš ili lupaš napamet?
Grundig se proizvodi u Arcelik tvornici u Istanbulu, Vestel je druga priča, low end koji proizvodi među ostalim i male kućanske aparate i baca ih na tržište pod brandom Končar itd...

FYI, 32" Sony se proizvodi u Grundig (Arcelik) tvornici ;)

Grundig:
Vxx modeli - Turska tvornica
Gxx modeli - Njemačka tvornica

Vade_Darther 12.11.2017. 18:56

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3125268)
Imaš neki relevantni izvor ovih gluposti koje pričaš ili lupaš napamet?
Grundig se proizvodi u Arcelik tvornici u Istanbulu, Vestel je druga priča, low end koji proizvodi među ostalim i male kućanske aparate i baca ih na tržište pod brandom Končar itd...

FYI, 32" Sony se proizvodi u Grundig (Arcelik) tvornici ;)

Grundig:
Vxx modeli - Turska tvornica
Gxx modeli - Njemačka tvornica

Imam barem stotinu otvorenih televizora i bolji izvor mi ne treba. Pricam o panelima a ne gdje se TV proizvodi i to uopce nije bitno jer svaki brand ima svoje standarde, kontrolu kvalitete i isti(ili veoma slican) kvalitet bilo gdje da se proizvodi. Kada otvoris Grundig u vecini slucajeva ces vidjeti na panelu naljepnicu Vestel Displays. Kvalitetniji brendovi poput npr Sony-ja kojeg si spomenuo koristi panele od Innoluxa, Samsunga, AU Optronicsa, Sharpa, itd...

Vade_Darther 12.11.2017. 19:01

Citiraj:

Autor lowrider (Post 3125250)

U shop nacinu rada televizora kakav postavljaju u ducanima iskljucen je light senzor. Ako je tebi najbolja slika na Grundigu i Quadru onda kupi njih i neka ti je sa srecom.

Amd_Shill 12.11.2017. 19:04

Grundig uopce ne moze u istu recenicu sa Sony,Samsung i sl...
Srot uredjaj.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:52.