![]() |
Ma ni ne sjećam se više, ja sam krenuo sa A1200:)
|
Đubre jedno :D Ali brate mili stereo cinčevi spojeni na mini liniju i za svaki Fatality na MK2 moraš mijenjat disketu :D
Još sam kasnije na nju nakalemio novi Epson LX-310 koji je koštao ko valjda 3 Amige. |
Uf, ne prisjećaj me, čik pogodi koliko me DM onda došao C128 + 1571 :fiju: :kafa:
|
Plus šerafcigeri za naštimavanje glave kasetara za igre. Onaj modul koji prikazuje na ekranu koliko si dobro naštimao glavu je koštao kao suho zlazo danas.
|
Citiraj:
Udjem u neboder, a vec s lifta cuje se kao da slusas na razglasu amplificirani razgovor deset telefax masina. Udjem kod njega, a on u zatvorenoj sobi snima na dvostrukom decku (linija Nordmende) duplikate za ZX-a i C64. Velim zasto treba slusati zvuk? Ako je podesio snimanje vanjsku zvuk je samo buka. Veli on - Stari, mozda si u pravu, ali ovako snimam od pocetka, ziher je ziher :D :D Trebalo bi otvoriti temu oglasnika iz retro vremena. Kako su ti oglasi bili kreativni, tesko je opisati danasnjoj generaciji oglasnike i vremena. Oglasnici su bili kao ulica, referiralo se na iste, kontakti, preporuke, copy party.. aH... ... |
Još se sjećam Predraga Djenadića iz Lazarevca, koji mi je poslao komplet igara br. 6 za ZX Spectruma, sve odreda ispisani naslovi - kemijskom olovkom na omotu kazete - na ćirilici. Box of chocolate, 20 godina prije Forresta Gumpa
|
Dobra stara vremena piraterije :D :D . Ali piraterija se nekad nije gledala kao nešto loše. Imas igru? - Imam - Daj. :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
2 privitaka
Ja puknuh danas XP na onaj mali Vaio... Međutim nakon sto je komp imao sumnjiva "štucanja" odlucio sam da je vrijeme za raskapanje i repastanje. Vent i heatsink su preslatki, što dimenzijski što cinjenicom da nitno nije cuo za bakar, hiti gore komad pleha (aluminija) i rokaj haha. Prezabavno kako su prije izvodili hlađenje na tim laptopima... I suprise suprise, stucanje je nestalo nakon zamjene "betonske žvake" sa MX-icom...
Tko bi rekao da Athloni ne vole vrucinu :lol2: Edit: Ovo za radio piratluk sam i ja cuo u par navrata od "starijih" kolega :D |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
https://abload.de/thumb/photo-big-6757gks0.jpg Jedan od prvih singlova koji je imao igricu na ploci je bio: https://abload.de/thumb/maxresdefault67jx2.jpg Njega je Syss slusao, dok nije saznao za Nadu Obric. Citiraj:
Jer sam ZX se nije mogao tek tako nabaviti kod nas, a kamoli pefirefija. ... ... |
Naaah, za sad sam good. Mozda jednog dana ako naleti donor kuciste i tipkovnica sa neke lešine, pa ga budem išao kompletirati i lickati. Ovo je vise bilo for fun cisto da vidim kaj može sad kada sam bio dobio ram. Actually radi cist pristojno s obzirom da je unutra samo "divljakinja" ;)
|
Citiraj:
Tako da netko ne bi pomislio da je kod nas bio divlji zapad. ... |
Citiraj:
Muca pospremaljka Vroče počitnice Smrkci Jamski heroj Alibaba ............. (ne zamjerite ako su neki od naslova iz neke druge priče, najviše mi je sumnjiv Vroče počitnice) |
Mogao si u rh. I do kasno. Ja sam kupovao po ducanima razne naslove na disketama, kasnije za pc i psx. Samo ti ducani nisu bili Sancta Domenica ili Svijet Medija , Links :D . Zna se u koje dućane si kupovao bijele "pune" verbatim ili traxdata cd/dvde :D . U Italiji si dobijao čak i cover :D
|
|
@Bruno_Rv,
ne, pricam o ZX-u i Komodorcu masinama s pocetka 80-tih. Njih si tada mogao samo izvana dobaciti. Sto nije bilo problem, neko bi iz Trsta, neko s otoka. Tek drugom polovicom su SLO pokrivali oficijalno Komodorce i Amige, Amstrada. Pa lanci knjizara Sinclair, Atari, Amstrad, Oric... Bilo je doduse u Moj Mikro oglasniku dobavljaca i masina, ali to je bio haustor diler, bez prave garancije. Jel se netko sjeca ducana Poljoopskrbe, potez Varsavska-Gunduliceva pored Tomine garaze? Tamo je skoro (1986/87) 2 godine u izlogu kao relikvija stajao C128 s disketnom. Knjizara Mladost je promasila na samome kraju Sinclaira, sto je isla prodavati Spectrum 128 i +2, jer Amiga i prvi XT-i su vec imali zalet i gotovo da je malo tko upoce imao interesa kupovati te masine. Jer na 48 su ionako sve mogli igrati. ... |
Citiraj:
Malo OT - prva kazeta (orginal) koju sam dobio od staraca je bila Fine Young Cannibals i neki dan se vozimo u autu, slušamo radijon i svira Good Thing i pita me žena - bogte ko ovo pjeva, a ja ispalim FYC ko iz topa... Generalno taj album u svoje vrijeme, a i danas zvuče odlično (naravno u okvirima žanra). |
|
Evo mene opet s novom konzolom. Vecina vas nije u tome ali eto. Mislim da mi je sad dosta za cijeli zivot. OK, mozda da uleti Mega Drive....
https://scontent.fzag1-2.fna.fbcdn.n...tA&oe=62871E89https://scontent.fzag1-2.fna.fbcdn.n...-w&oe=62856F0F Osim sto sam se htio pohvalit imam i pitanje. Znam da tu ima wizarda za popravljanje stvari pa mi mozda mozete pomoci. Gamepad koji sam dobio s konzolom ima los d-pad, bas moram jako stisnut da prihvati smjerove. Otvorio sam ga da vidim gdje je problem i unutra izgleda ovako: https://scontent.fzag1-2.fna.fbcdn.n...Ag&oe=628628CD Ne znam sto je ovo crno na mjestima gdje su kontakti ali skroz je izguljeno na mjestu gdje treba biti d-pad. Ocito je nesto conductive. Moze li se to nekako nadomjestiti? Ili je controller za bacit? |
Ima ovdje objašnjeno kak to radi, možda pomogne nekome:
|
Pogledao sam nekoliko repair/restoration filmica. Ljudi ciste, leme, mijenjaju gumice ispod itd. ali nisam nikad vidio da netko popravi ovo oguljeno, uvijek im je potpuno crno :(
|
Možda tanki kist i ovak nekaj: https://www.chipoteka.hr/vodljivo-lj...152-8071800003
Al trebao bi bit jako precizan, možda masku neku da napraviš ili zaštitiš trakom dio dok radiš. |
Uhhh... da, izgleda zeznuto. Nije jeftino a ne garantira uspjeh. Mozda mi se vise isplati jednostavno kupiti novi gamepad.
A svi su stari desetljecima i u upitnom stanju. Hrelic ce trazit ko zna kolko za netestirane controllere. Prek ebaya mogu dat puno love za neki koji je ofucan kao moj jer RADI samo ne dobro. A volio bih imati jedan originalni koji radi dobro, damnit. |
otišlo mi ispred nosa
Abit is7-e |
Citiraj:
|
5, 10, 20? Hmmm... Zadnji put kad sam bio tamo (prije puuuno godina) lik me trazio 50 za SNES pad.
Isplatilo bi se uzet i par komada za 10ak kuna pa ako jedan radi super. Ti cesto ides tamo? Nadje se NES gamepada? |
Citiraj:
Po mogućnosti svaku nedjelju a ni srijedom nije loše za pogledati. Jedna cijena, jedan slučaj ne znači ništa, možda je pol sata kasnije taj isti gamepad prodao za 20kn nekom drugom liku. Sad već poznam i neku ekipu koja tamo rovari za svim i svačim pa pričamo, ja pitam lika za jedan stari mac u dobrom stanju, lik bubne 300kn i ne jebe živu silu, nema cjenjkanja. Došao malo kasnije frend i njemu uvali za 100. Pa se sad ti misli. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:52. |