![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ja sutra saljem zahtjev za amis :) A sto se tice nemogucnosti zvanja mislim da stvar nije u amisu, jer i ja danas popodne nonstop imam problema sa t-comom.
|
same here, speedtouch ne zeli pokupiti voip postavke s servera (username i pass sam morao manualno upisati, obicno se sam automatski spoji), SNR margin mi je kao da umjesto bakrene zice imam dvije vlasi kose, a da ne spominjem da jucer nije bilo neta 5 sati, danas ga nije bilo 4 sata ... al zato je brzina Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]:486 / 1.668 .............:fuming:
a da ne pocnem o paricama, pisao sam kada je bilo pojeftinjenje da mi je parica losa pa kada sam prelazio s 1mbps na 2mbps da je to na knap, posljedica je bila malo veci ping al to me nije smetalo al zato tjedan dana prije nego sto je t-com poceo s ovom svojom akcijom povecanja brzina net mi je bio nestao na nekih 8 sati (SZK nezna nista :stoopid:) i onda sam prebacen na bolju paricu (nizi ping), tjedan i pol poslije opet nema neta i vracen na staru paricu, pa jucer opet nema neta pa opet na boljoj parici a danas sam izgleda na govnu, ono WTF, tko tu koga ***e :grrr: a i ovaj mjesec u prosjeku svaki drugi dan (po sat vremena) mi je dsl link down ... :baad: EDIT: jel nas to amis amis prca ili t-com, ako je t-com, zar se oni smiju sam tak igrati se amisovim dslamom ??? |
Ja na t-comu, imam problema unazad 7 dana (prekidi konstantno, brzina tri puta niža). Nije mi palo na pamet da ih zovem (i trosim vrijeme) i pitam kaj mi veza puca, mislim ionako bi rekli sve je super... Zato sam išo čaćkat i primjetio da postoji UDP flooding konstantno na logu od rutera... Tek gašenjem/paljenjem nestane na neko vrijeme pa se opet pojavi... Ne znam jel sam u pravu, ali ako postoje mnogobrojni napadi, zašto jedan veliki ISP, to ne može riješiti.
Ako sam paranoičan, i riječ je stvarno o zamijeni opreme ili nečeg, nek me netko ispravi. |
Citiraj:
A ko koga - zna se :fiju: |
SN Margin (Up/Down) [dB]:13,5 / 9,5
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]:486 / 1.275 :bonker: EDIT: SN Margin (Up/Down) [dB]:14,5 / 4,5 Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]:486 / 2.476 sasvim ocekivano, down sn margin je pao, bas me zanima kako ce se ponasati veza po noci, ludnica i pol ...:fuming: |
i ja sam imao usran SN margin, dok nisam malo skratio žice u zidu i ponovno spojio šteker (vjerojatno je bakar oksidirao) i odonda imam SN margin ul/dl-36,5/30,0 i full manje onih errora
čak sam se registrirao da ti odgovorim:D |
Citiraj:
kada sam dobio amis malo sam kratio zice, tak da sumnjam da bi sta pomoglo, jedino mozda da u neku drugu uticnicu ali to bi bilo sitno ... kada sam bio na dobroj parici, sn je iznad 30, a na standardnoj losijoj mislim da je onda negdje oko 26 ili 28 (pricam za down sn margin) |
hmmm, strange, kod mene nikakvih problema, bilo samo jedan dan kad i svima, od tada sve ok, lucky me :P
|
hvala na dobrodošlici :fala:
isto mi je sve bilo u k_rcu, timeout-ale su mi se stranice dok to nisam napravio, inače sam na amisu od 6.mj. i sve 5, osim naravno ovakvih sranja ko večeras, ipak mislim da tu ht i njihovo dr_anje sa brzinama ima veze Uptime: 0 days, 1:57:05 Modulation: G.992.5 Annex B Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 486 / 2.476 Data Transferred (Sent/Received) [MB/MB]: 27,82 / 609,47 Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,5 / 8,5 Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 12,0 / 17,0 SN Margin (Up/Down) [dB]: 37,0 / 30,5 Vendor ID (Local/Remote): TMMB / BDCM Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Link (Remote): 0 Error Seconds (Local/Remote): 0 / 0 FEC Errors (Up/Down): 0 / 30 CRC Errors (Up/Down): 0 / 0 HEC Errors (Up/Down): 60 / 0 |
Koliko vidim, telefon radi, a prije par sati nisam isprobavao...
Ali vidim da mi se modem opet restartao (odnosno DSL konekcija) prije dva sata...to mi inace ne smeta, ali mi smeta da kad vec toliko mrdaju oko toga, mogu mi i liniju vratiti na staro da ih ne moram zvati... |
Da jučer telefon bio mrtav... Nekak sam se radovao tome misleći da će mi proradit caller id koji nikak da upogonim, ali badava... i dalje 0 bodova s tim :hitthewal:
|
meni telefona nije bilo nekih 5 sati jucer od 21 do nekih 2 al mi ih se nije dalo zvat... i da sto je je od ***enog upgradea nostop sranja....
|
upravo me zvala zena iz amisa i veli da im tcom ne odobrava tel liniju (pošto ju nemam u novom stanu) i nemru mi postavit dsl.. ***emti tcom.. mrzim ih
i kaj da ja sad radim? ak bum zval druge operatere sigurno bu ista priča i jedino mi preostaju retardirani tcomovci.. |
Citiraj:
|
zvao sam sad malo ove malo one.. očito bum skeširal 610kn za tel priključak i uzel amisa..
al mene sad zanima dal cu ja placat telefonsku naknadu 73kn tcomu svaki mjesec ak zatražim prijenos broja na amis?? a i pošto su amisu vec odbili zahtjev na tel liniju sa strane tcoma, dal cu ja moc preć na amis.. i kaj je sa brzinama?? uzeo bih 2u1 2mbit flat.. dal cu morat placat brzinu tcomu.. pošto je linija prek njih? (to mi je zenska iz tcoma rekla) |
Citiraj:
Kad prelaziš u Amis moraš podmirit sve obaveze T-comu ili nema prelaska. To znači sve račune i prijevremeni (ako ga imaš) raskid ugovora. U Amisu ti telefon ide preko VOIP-a tak da nemaš ništa sa drugima. Znači sve zavisi od toga koliko će te igra sa telefonskim priključkom kod t-coma koštat i kako dugo. A kaj se tiče Amisa njih možeš 100 puta tražit ali ti neče sredit dok nisi rješio t-com. |
dal je tko bio u istoj situaciji ko ja? pa da mi konkretno kaže sve
uzeo bi broj kod tcoma i plaćao to 73kn mjesečno, a kod amisa 2u1 telefon-2mbit dsl-flat rate 168kn.. znači sve bi me koštalo 168+73=241kn mjesečno?? i kad bi zvao prek telefona.. impulsi bi mi išli na tcom ili na amis? to bi mi ovi iz amisa valjda slozili, ja fakat ne znam.. pomagajte da pozurim s odlukom jer mi treba net u zg, a i dvojici cimera.. |
da odma zovem tcom da oću tel liniju? a za dsl se još poslije odlučim.. prvo nek mi daju broj!
|
Puno pitanja imas da sad ne quotam:
Naravno da mozes uzet telefon bez ugovora sa ugovorom na x mjeseci je 1kn bez ugovora 610kn. Placas pretplatu dok god ne dobijes 2u1 od amisa, u pravilu brzo se sredi rijetko koga odbiju kad vec imas telefonsku liniju. Nakon toga placas 150kn za 1mbit (flat) telefonska pretplata je ukljucena u taj iznos, a t-comu ne placas vise nista. Impulse placas amisu kad se napokon prebacis na njih. To je valjda to. |
@domina - ne možeš imati t-com i amis.
Možeš uzeti (provjeri) pretplatnički priključak za telefon kod t-com bez ugovora i onda zatražiti prelaz na Amis. Moraš fizički imati telefonsku liniju bilo kakvu. Kod prelaska na Amis se rješava sva davanja starom provideru(t-com, optima...) i onda tek Amis. Znači nemaš plačanja nekakve linije t-comu i još onda Amis jer je to jedna linija/parica fizički. Amis 2u1 i iskon.duo su VOIP usluge telefonske i adsl net u jednom. |
Ispričavam se za :offtopic: ali zna li netko koji je Host name za amisov ftp ?
Pretražio sam sve živo, imam username i pass ali to nikako nemogu nač. Jedino ako tih 50mb koliko sam dobio u paketu ne mogu još uvijek koristiti !?! Htio bi uploadat jedan site koji sam radio tek toliko ali ne mogu to nač. Hvala puno i isprika još jednom za offtopicarenje ! Pozdrav |
Citiraj:
|
Citiraj:
:chears: A šta onda ovo znači ? ?? amis 2 u 1 PAKETI UKLJUČUJU: Detaljan ispis poziva Prikaz broja pozivatelja Zabranu prikaza vlastitog broja Poziv na čekanju Preusmjeravanje poziva Flat rate - neograničenu količina internet prometa (uploada & downloada) 10 e-mail adresa (oblik: korisnik@net.amis.hr ili bilo koji oblik na vlastitoj domeni) 50 - 150 MB diskovnog prostora za smještaj osobnih stranica (ovisno o paketu) 150 - 200 MB mailbox prostora (ovisno o paketu) Amis sigurnosni sustav |
@domina,
Plati t-komu 600kn za telefonsku liniju (odaberi opciju bez pretplate). Tjedan dana nakon toga zatraži od amisa da te prebace k njima. Platiš račune t-komu koje trebaš platiti i nemaš više ništa s njima. Tak sam ja napravio jer su mi gadovi odbijali dozvoliti na amis dok nisam platio njima telefonski priključak. Nakon toga bez greške. BTW, kaoe rečeno, ne možeš imati na istom broju dva operatera (ako si se odlučio za amis duo), ne vidim zašto bi htio telefon i kod amisa i kod t-coma kad je amis uvjerljivo isplativiji:stoopid: Za imati amis duo i t-com ti trebaju dvije tel. linije - svaka kod jednog operatera, a to je totalno neisplativo. |
ovako.. zval sam kuma koji radi u tcomu i kaže da se plača 73kn tcomu za tel liniju, a pošto tcomovci odbili amisa, neću moć zatražit prelaz na amis
jer očito je da kad uzimamo 2u1 preko amisa-oni traže tel liniju(paricu) od tcoma, i onda amis njima plaća paricu uglavnom.. uzel sam tcom, uvest će mi već ovaj tjedan :)) |
Ljudi kak se vi spajate na net prek amisa?
I da li vam svima uredno radi prikaz broja koji zove??? |
meni ne radi prikaz več dugo ali ih nisam zvao jer mi ni netreba
|
Citiraj:
- da, radi. |
Citiraj:
To ide preko FTP-a. Pošalješ mail na podrska@amis.hr - zahtjev za aktivaciju FTP prostora sa svojim podacima na koga glasi usluga - user, pass, tel. broj. Onda ti oni to aktiviraju i dobiješ sve podatke za logiranje tamo. |
Ljudi, da li ste vi imali ikada problema s prikazom broja pozivatelja... Već se tjedan dana hebem s tim i nikak da rješim... ETSI standard ima amis, router i moj telefon, na routeru sve uključeno, a meni ne radi...
Ima ko kakvih iskustva s tim? Inače riječ je phillips xalio 30 telefonu |
Danas su mi prebacili tompsona u bridge mode, kao mozda ce bolje raditi...i nista, probao s konekciom, sve ok, stavio svoj router iza, upalim na jednom kompu torrente (vuku se na oko 30kbps down), a meni se stranica foruma ucitava 10 godina...skoknem na speedtest da vidim koliko se zapravo vucem i imam sto vidjeti, ni 200kbps...da mi je znati di je nestalo onih 400kbps ostatka, od 900-1000 kbps koliko mi je veza... Inace, danas su mi rekli da imaju nekih problema sa stranicom, sto bi se moglo povezati sa cijelim sustavom njihovim (neznam na kojem serveru im je onaj bandwith test, ali kazu da nije pouzdan, nego mi lik rekao da na speedtestu testiram brzinu, svejedno je 200 kbps manja nego sto oni isporucuju), naravno, za liniju mi nije mogao objasniti odkud sumovi i sto je s mojom paricom...
@Zyklon, zovi sluzbu za korisnike, oni ce ti pomoci oko caller ID-a (tko zna, mozda ti nisu ni ukljucili uslugu, a ti se tu mucis)... |
Citiraj:
Inače zvao službu, oni kažu da je kod njih sve 5... Ne znam ko je tu lud... |
Citiraj:
Nemas srece, presao si u nezgodnom trenutku... Inace, u sluzbi rade vecinom studenti koji nemaju mogucnosti pomagati oko kompliciranijih stvari, nekako sumnjam da ni oni koji su tamo stalno zaposleni (voditelji i ostali) nemaju bas previse edukacije sto se tice nekih stvari, a koliko znam svoje tehnicare nemaju... I vec pomalo ludim jer mi jednu stranicu otvara vec par minuta, a torrenti mi skidaju samo 30-40 kbps...sto je s ostalih 50ak kbps?! Wooohooo...opet cu morati slati mail njihovoj sluzbi... |
Citiraj:
|
Citiraj:
Puno hvala :chears: |
Po ovome što čitam ovdje ispada da Amis ne valja... Šum u slušalici, spori net, pucanje veze i takva stvari...
Jel to tako uvijek ili nekaj švrkaju pa svima šteka? Pozz |
Ja sam bio do prije 10ak dana jako zadovoljan njima. Sve je ferceralo bez greske, telefon besprijekoran, bez suma, jeke i sl., net brz-brzine jednake deklariranim za razliku od iskona na kojem sam bio prije, u igrama ping odlican i konstantan, kao i download.
Medjutim, od kad su radili nesto na mrezi (nedjelja 14. ako se ne varam) sve je krenulo po zlu. A milim da su lagano "overbookirali" kapacitete. Sve mi savrseno radi ujutro i to traje do 3-4 sata popodne. Tada mi brzina downloada pada i oscilira (skokovita je) - govorim o speedtestu i testu na njihovom siteu. Kulminacija je oko 8-11 sati navecer kada mi download padne na 600-1000 kbpsa (inace sam na 2 mbps i kad sve stima download je cca 2050 kbps). Stvari se pocnu popravljati iza ponoci. Iz tog zakljucujem da dolazi do zagusenja. Danas su mi promijenili router ali ista stvar. Naravno dosli su, napravili to i istestirali u 10 ujutro kad mene nije bilo doma, a i kad je inace sve OK. Nadam se da ce u slijedecem pokusaju to rijesiti, jer to traje vec 10ak dana i "lagano" mi ide na zivce. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:49. |