![]() |
Po meni ti je OK bilo koje rješenje koje podrazumijeva korištenje kartice koja vuče s računa na kojeg uplaćuješ novac prema potrebi. Mislim da i neke banke nude takve usluge.
|
Citiraj:
Ako nije napravio DNS lookup, možda je cachiran od ranije jer hardkodiranje je manje vjerovatno, eventualno da je Azure bio DNS lookup, moguće DoH, kao što si napisao. Edit: Ako postoji mogućnost rootanja tog TV uređaja, možeš ubaciti svoj CA i progurati kroz mitmproxy, bilo bi zanimljivo vidjeti šta točno šalje. Sad me zanima IP adresa Azure servera. :/ Edit: Sad vidim da je ECH nadogradnja na ESNI. Outdated sam. https://blog.cloudflare.com/encrypted-client-hello/ Code:
34.117.13.189 |
@buger, nedavno napravio revolut. Odlicna stvar. Napravi virtualnu karticu jednu odmah, na njoj drzis koliko hoces i rokaj. Nju sam spojio sa paypal, stavio na ali, amazon i ostale. I placam sve racune sada snjom umjesto silne fee-eve lihvarima davat.
Stime da nisam glavni tekuci pbz spojio na revolut nego dodatni prepaid viza, pa se zato dvoumim dali i taj racun u pbz-u zatvoriti. Po meni nebi trebalo biti problema jer ionak ja filam i saljem lovu kad mi treba, nije sa ide direkt sa tekuceg na revolut... |
Citiraj:
Napravio Revolut prije par godina i otad sva internet plaćanja radim preko jednokratnih kartica. Revolut ti generira karticu, platiš njom i automatski se blokira, pa ako sa sajta procure podaci o kartici nema veze jer je ionako neupotrebljiva. Ali ako ti sajt mora napraviti povrat novca to može bez problema. Fizičku karticu si naručiš jer ima dobre konverzije pa kad u nekoj non-euro zemlji plaćaš neće te ubiti sa provizijama za konverziju. Možeš ga vezati i na GooglePay ako baš treba. |
Citiraj:
Prodaja korisničkih podataka je toliko isplativa da neki proizvođači TVa temelje biznis model na tome. Npr. https://www.howtogeek.com/767919/tv-...n-selling-tvs/ Osobno nikakvom SmartTVu ne dam na net, spojio sam Tiny PC preko HDMI kabela na Samsungov SmartTV i s njime gledam Youtube i ostale streaminge. Sam TV nema nikakav pristup netu. Bonus takvog setupa je i što možeš birati browser i dodatke pa se i reklame lako maknu. |
ja imam složene whiteliste za IP od televizije, i samo tome može pristupati, svidilo mu se to ili ne. :chears:
|
@Night kako si daljinsko upravljanje slozio, klasicni mis ili imas neki drugi trik?
|
Jedna od opcija, Logitech K400.
|
Citiraj:
Logitech M650L bežični miš. Bio sam uzeo i Logitech K400+ tipkovnicu sa integriranim touchpadom, ali sam zaključio da mi to ne treba, miš je dovoljan, ako baš zatreba tipkovnica imam ju u on-screen izdanju. |
Tnx! Dugo sam koristi K700 za slican setup (jos je imam negdje u ormaru) pa me zanimalo jel ima sta bolje za kontroliranje pc-a. Htio sam se upgrejdati na K600, ali njih je jos teze naci nego onomad K700 :/
/off |
https://f-droid.org/packages/jp.nonbili.nora/
Sinoć slučajno otkrio u trenutcima dosade kada sam pregledavao F-Droid. Baš sam razmišljao prije nekoliko mjeseci da bi takav app bio dobar kako ne bi morali koristiti original aplikacije društvenih mreža koje traže hrpu dozvola. Ukratko, app je "cointainer" za webview verzije društvenih mreža. Podržava sve popularne društvene mreže, tj. učitava njihove web stranice unutar aplikacije, možete prebacivati između njih. Traži samo dva dopuštenja, network i sensors (pretpostavljam zbog horizontalnog ili vertikalnog okretanja mobitela). |
Koje su prednosti istog pred korištenjem browsera koji podržava adblock?
|
Male. Imaš društvene mreže na klik i mislim da je sve sandboxano u odnosu na preglednik tako da cross tracking ne radi. App se hvali da blokira reklame, nisam siguran kako to provjeriti pošto koristim samo Twitter od društvenih mreža. Za sada se ne sjećam da sam vidio sponsored post.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
|
Auch...
Citiraj:
--- Citiraj:
> Hackers found a way to weaponize CAPTCHA pages, and it's incredibly effective |
Citiraj:
|
|
Citiraj:
Ovo je slučaj kojim bi se trebale pozabaviti i neke druge agencije osim onih za zaštitu podataka. Citiraj:
|
|
Across West Asia and North Africa (WANA), growing concerns about digital surveillance have placed Israeli cybersecurity firms and their software under intense scrutiny. Among the most alarming cases is AppCloud, a pre-installed application on Samsung’s A and M series smartphones.
The bloatware cannot be uninstalled easily because it runs on the device’s operating system. Uninstalling it requires root access (the highest level of control in a computer system) of the phone to remove the AppCloud package. Its privacy policy is nowhere to be found online and opting out is not always available. https://smex.org/invasive-israeli-so...users-in-wana/ Sent from my SM-S931B using Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
A valjda svi imaju 2FA pa se labave s passwordima :)
|
Ma pitanje je koji to servisi dopuštaju lozinke sa samo 5 znakova, i to brojeva? Već godinama 8 znamenki je minimum a samo brojevi da su dopušteni, to pak ne znam da li sam ikada vidio.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
šalju mi uplatnicu na kućnu adresu.
nema tu pauka. |
Citiraj:
Sent from my SM-S931B using Tapatalk |
točno to, sve mi je to čudno.
Upravo sam posla AZOPu mail, živo me zanima šta će mi odgovoriti. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ovo je situacija da nema rampi i nema potrebe za privatnim podacima ako platiš parking :)
Ako ne platiš, onda imaju pravne osnove za tražiti podatke od MUP-a. Kao kad prijaviš krađu, MUP nađe počinitelja i ustupi ti podatke za privatnu tužbu. Je li i to sada problem? |
pa ako je u pitanju par € onda je to problem. Jer oni te podatke budu spremili samo i čuvali, kreirali svoje baze, prodali dalje i tako u krug.
|
Privatnost i sigurnost podataka i korisnika
Citiraj:
“Na temelju Zakona o sigurnosti prometa na cestama, pravne osobe koje odrede jedinice lokalne samouprave mogu obavljati nadzor parkiranja vozila na mjestima na kojima je parkiranje vremenski ograničeno, što daje pravnu osnovu tim pravnim osobama da mogu od MUP-a pribaviti podatke o vlasnicima vozilima” AZOP |
Pošto nema teme "Orwell unfolding", moram pastati ovdje, pa slobodno prebacite ako treba:
The EU censorship network expands Citiraj:
Citiraj:
|
A nakotilo se fact checkera, moraju ih nekako zbrinuti. Tek sada će vlahov iskakati iz paštete.
|
Misliš Vidov :D
|
Da da, to je ta protuha. Zaboravio sam mu prezime pošto slabo pratim vucibatine.
|
Citiraj:
Nastavno na Vaše obraćanje ovoj Agenciji vezano uz kazne za parkiranje od strane Lidl i Kauflanda navodimo da je Agencija već zaprimila prijave u odnosu na isto te je u tijeku ispitni postupak radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica i okolnosti. S poštovanjem, Ovo nije sigurnost na cesti, tako da ne vidim kako se taj zakon može iskoristiti u ovu svrhu. U prijevodu, ja mogu sa svojim parkingom u Dalmaciji o svima vama saznati registracije, samo trebam reći MUP-u broj rege? How yes no. |
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:25. |