PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD Radeon (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=11)
-   -   ATI Radeon HD 4870 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=113472)

DraŽ 29.11.2008. 12:03

Citiraj:

Autor DraŽ (Post 1204529)
Jucer sam instalirao cod:V i presao ga u 4h u komadu. COD V igram na 1280x1024 sve stavljeno na max i 4xaa + 16xaf i imam oko 40-60fps-a prosjecno dok se napucavam, 96fps-a dok gledam u nebo i kad se zabavljam sa bacačem plamena 16-25fps-a.

Problem je taj dok gledam u ocean/more, pojavljuju se neke točkice sitne i trokuti,kvadrati... , dok kod lokvi vidim rubove u bijeloj boji.
Kak da to rijesim???

problem rijesen, bio sam ukljucio "dual video cards" opciju, zato sto kada sam u cod IV to ukljucio dobio sam 10-15fps-a vise.

matijab 29.11.2008. 23:51

Citiraj:

Autor Tomislav Č (Post 1202979)
Koliko si stavio AA? Stavi malo veći monitor pa ćeš vidjet kaj trza...

Meni je na gamer postavkama, AA x 4 i rezi 1680 igra nemoguća za igranje zbog trzanja, tek kad isključim AA onda je to to

aa sam isključio,sta ce mi to kad je neoptimizirana igra,tj. na laicki sj+++++.......:chears:

:respekt: to all who have ati graficks card:d xd

ShAd0w_dAnCeR 30.11.2008. 11:24

koja je trenutacno best buy hd4870 kartica sa nereferentnim dizajnom? (i po mogucnosti da nisu one sa onim coolerom sto imaju onaj mali vent koji vristi)

edit: procitao sam da se taj mali vent moze nekim manjim HW modom stisati (nesto slicno ko molex mod na ventovima)... el to istina?

Valg 30.11.2008. 12:06

Citiraj:

Autor ShAd0w_dAnCeR (Post 1205287)
koja je trenutacno best buy hd4870 kartica sa nereferentnim dizajnom? (i po mogucnosti da nisu one sa onim coolerom sto imaju onaj mali vent koji vristi)

edit: procitao sam da se taj mali vent moze nekim manjim HW modom stisati (nesto slicno ko molex mod na ventovima)... el to istina?

Svaki vent HW možeš modati, samo je pitanje dali SW možeš modati, no kako sada catalisti imaju mogućnost manualnog postavljanja, nije ni to tako veliki bad (uoastalom pičneš S1 rev.2 i miran si).

Zato umeš najjeftiniju i gotovo! :)
http://www.infoplus.hr/call.php?item=gig-rx4870-512hb
PS - Malo je skuplja u Vemilu :)

ShAd0w_dAnCeR 30.11.2008. 12:14

ja tu gigabyteicu vec imam, al buduci da je vrijednost za koju ja mogu nabavit jednu sapphire hd4870 new edition (ona crna) i cijena po kojoj mogu prodat gigabyteicu "tu negdje", ne mislim bezze bacat pare na accelero... :chears:

Vuco 30.11.2008. 14:44

Evo ti slika Sapphire new edition kartice. Mislim, zamijenjivati isto, sve ovisi kolika je razlika. Nova Safirka ima samo bolji hladnjak na onim prokleto vrućim regulatorima napona i eventualno malo boljem hladnjaku (ali i stock sa Gigabyte-a je dobar kad se malo vent upogoni).

http://www.imagesforme.com/out.php/t...870safirka.jpg

ONeill 30.11.2008. 17:58

Prije dva dana sam nabavio Sapphire 4870 1GB DDR5 karticu (crni hladnjak) i tokom igranja bio koje igre mi se stalno javlja VPU Revovery i igra zasteka. Kad se iskljuci VPU Recovery, onda se smrzne cijeli komp.

Driveri su 8.11 verzije svjeze instalirani.
Oba kabla za graficku su spojena.
To se događa neovisno dali vent od graficke radi na 100% (maunalno postavljeno) ili automatski da regulira, jer koliko sam pratio tempreture, one ne bi smjele biti problem (47-50°C idle, 57°C load)
Sto se tice BIOS-a, njega novog ni nema za skinuti a koliko sam vidio, modeli s 1GB nemaju one probleme koje su imali 512MB modeli kartica.

Ne znam vise gdje da gledam i sto da ucinim :(

ShAd0w_dAnCeR 30.11.2008. 19:56

el istina da se sa tom "crnom" hd4870 safirkom ("new edition") dobi USB stick?

mister92 30.11.2008. 23:40

Citiraj:

Autor ShAd0w_dAnCeR (Post 1205807)
el istina da se sa tom "crnom" hd4870 safirkom ("new edition") dobi USB stick?

ne dobije se, mozda prodavac daje uz nju posebno,

hammer_of_thor 30.11.2008. 23:48

Citiraj:

Autor ONeill (Post 1205692)
Prije dva dana sam nabavio Sapphire 4870 1GB DDR5 karticu (crni hladnjak) i tokom igranja bio koje igre mi se stalno javlja VPU Revovery i igra zasteka. Kad se iskljuci VPU Recovery, onda se smrzne cijeli komp.

To se događa neovisno dali vent od graficke radi na 100% (maunalno postavljeno) ili automatski da regulira, jer koliko sam pratio tempreture, one ne bi smjele biti problem (47-50°C idle, 57°C load)
Sto se tice BIOS-a, njega novog ni nema za skinuti a koliko sam vidio, modeli s 1GB nemaju one probleme koje su imali 512MB modeli kartica.

Probaj staviti RAM-e u single channel, dakle u prvi i drugi slot, pa onda vidi dali će ti se i dalje pojavljivati recovery

Pippincro 01.12.2008. 09:29

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 1206071)
Probaj staviti RAM-e u single channel, dakle u prvi i drugi slot, pa onda vidi dali će ti se i dalje pojavljivati recovery

slobodno pitam otkud ovo i kakve to veze ima s vpu recoveryem?

Taj vpu recovery se javlja tko zna zbog cega - ni sami atijevci neznaju valjda u cemu je problem.

Mislim, ja sam u dosta postova pisao o tom problemu koji se javlja kod mene (referentna 512mb sapphire, orig. bios), uz smrzavanje - medjutim eto sad vec valjda mjesec dana sve radi bez problema, trebam valjda pokucati tri puta u drvo. Nije isao ni reinstall, driveri ostali isti (8.10), mobo bios isti, jedino par updateova od viste doslo gore u medjuvremenu.

Clean reinstall bi svakako bila preporuka, zatim stavljanje drivera 8.10 (8.11 su navodno loshi) ili detaljno ciscenje s driver cleanerom svih ostataka (nvidia i ati), pa onda i registrya. U teoriji bi to trebalo pomoci :roller:

thedream 01.12.2008. 09:59

Citiraj:

Autor ONeill (Post 1205692)

Mislim da bi ti Rivatuner na 35-40% venta riješio problem makar si napisao da to nema veze s tim. Nemam povjerenja u taj CCC ko u krepanu mačku.:smoke:

Ja sam imao isto takav cirkus sa VPU na svojoj 3870x2. I Rivatuner je riješio problem,kreiranje profila venta i clockova,i to je to.

Iskreno mislim da je problem u Powerplayu,ali to je moje mišljenje.

ShAd0w_dAnCeR 01.12.2008. 12:00

Citiraj:

Autor ShAd0w_dAnCeR (Post 1205287)

any1?

thedream 01.12.2008. 12:02

Citiraj:

Autor ShAd0w_dAnCeR (Post 1206341)
any1?

Daj 200kn više radije za Gainward GS nego se zajebavat s tim coolerima,Biosima i 100c u loadu.:chears:

http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=051.806.364

A pogledaj Sapphire..ista cijena.Ja ne bi sekundu razmišljao.

http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=051.806.346

ShAd0w_dAnCeR 01.12.2008. 13:10

jaoo... ti mene i dalje ne kuzis... :lol2:

ja TRENUTACNO imam gigabyte hd4870 (referentni dizajn)... nju racunam da utopim za nekih 1400kn... a za te pare preko frenda nabavim ISTO hd4870, ali ovaj put kupujem neku sa nereferentnim hladenjem...

znaci:

trazim hd4870 karticu sa nereferentnim hladnjakom koja u ducanu ne kosta vise od 2 milje kuna...

za sada u konkurenciji:

Gainward HD4870 Golden Sample
Sapphire HD4870 Black edition (znaci verzija sa novim biosom i boljim coolerom)
Powercolor Radeon HD4870 PCS (http://www.vemil.hr/OpisMP.aspx?Sifra=1130299)

eh sada par pitanja...

1. da li je istina da je cooler na ovoj powercolorci i na gainwardici isti?
2. cuo sam da se gainwardov vent ne moze softwareski kontrolirati i da jedan "mali" vent jako "vristi"... takoder sam cuo da se jednim manjim HW modom (nesto slicno ko molex vent mod, ono sa 12V na 7V itd) taj vent moze stisat... el to istina?
3. da li preporucate mozda neku drugu grafu, a da u ducanu kosta manje od 2 milje?

hammer_of_thor 01.12.2008. 14:21

Citiraj:

Autor Pippincro (Post 1206222)
slobodno pitam otkud ovo i kakve to veze ima s vpu recoveryem?

Taj vpu recovery se javlja tko zna zbog cega - ni sami atijevci neznaju valjda u cemu je problem.

Mislim, ja sam u dosta postova pisao o tom problemu koji se javlja kod mene (referentna 512mb sapphire, orig. bios), uz smrzavanje - medjutim eto sad vec valjda mjesec dana sve radi bez problema, trebam valjda pokucati tri puta u drvo. Nije isao ni reinstall, driveri ostali isti (8.10), mobo bios isti, jedino par updateova od viste doslo gore u medjuvremenu.

Clean reinstall bi svakako bila preporuka, zatim stavljanje drivera 8.10 (8.11 su navodno loshi) ili detaljno ciscenje s driver cleanerom svih ostataka (nvidia i ati), pa onda i registrya. U teoriji bi to trebalo pomoci :roller:

OK, nemora imati veze, samo sam na puuuuno foruma našao ljude koji su VPU recovery i na drugoj strani gotovo ekvivalent tome kod nVidie (*blablablabla* driver stopped working..." riješili stavljanjem keksa u single channel.

Moje isprike ako ne pomaže, bio je just a thought ;)

thedream 01.12.2008. 14:25

Ja tebe ne kužim a za pare Sapphire i Gigabyte referentne dobiješ Gainward GS sa uber hladnjakom.Baš te ne kužim,jel da..:hitthewal:

A tražiš nereferentnu..i ja ti preporučim GS. Opet te ne kužim,a?

Daj čitaj malo. Ili nauči čitati. To nisu dvije iste radnje.

Evo još nešto šta se čini solidno,momak kaže da vuče na Accelero.

http://forum.pcekspert.com/showthrea...82#post1206482

matijab 01.12.2008. 22:17

kompa ja imam gainwarsicu 4870 gs i mali vent uopce ne vristi,necujem nista jeote.
a i ako ti vristi mozes dobit kabliće da regulirash nemorash radit neki mode ili nesto treceg reda na njoj jer gubish garanciju.
i imam jedan zahtjev: Daj nauči šta je to nereferentni hladnjak na grafičkoj kartici pa oda pitaj,kako i sta.

ispeci pa reci

dizi 02.12.2008. 01:12

Taj mali vent na Gainwardu GS sve što trebaš je napravit otiči na gainward stranicu i pod tehnical support na mail poslat i lik ti šalje poštom fan adapter koji stišava taj mali vent a što se tiče ovog vpu probaj dat na reklamaciju jer ja sam ovu GS kupio i od prvog dana mi je to bacala probo sam svašta ali niš nije šljakalo nakraju odneso na reklamaciju dobio drugu i ova radi ko podmazana!

matijab 02.12.2008. 01:31

jel tebi vristi?e i u mailu morash napisat serial koji je na grafickoj kartici kao na papiricu zaljepljen prepisi i posalji i dobis kabliće spojis u 2 sec i to ti je to

(joooooj kako sam sretan sa njom nemogu vam opisat:)))

mislav_os 02.12.2008. 08:53

Staa?? Sad ja posaljem njima taj e-mail i oni ce men poslat bez beda adapter?? Jer sam taj vent iskljucio,odmah od prvog dana :D,preeeglasan je.

(naravno,reci cu im kod sa grafe itd :D)

ShAd0w_dAnCeR 02.12.2008. 11:00

@matijab: odakle si ti zakljucio da ja ne znam sta je nereferentni hladnjak?

da zakljucim: znaci tvrdite da gainward GS ima bolji (tisi) hladnjak od crne safirke? tisina mi je n1 trenutacno, a nize temperature ce sigurno bit od ove moje gigabyteice na 24% (sve glasnije se cuje, buduci da su mi svi ventovi na 7V)...

dizi 04.12.2008. 03:38

Zašto bi trebo slat kod s grafe kada adapteri pašu na svaku karticu

Sonic2048 04.12.2008. 21:23

Citiraj:

Autor ShAd0w_dAnCeR (Post 1207351)
@matijab: odakle si ti zakljucio da ja ne znam sta je nereferentni hladnjak?

da zakljucim: znaci tvrdite da gainward GS ima bolji (tisi) hladnjak od crne safirke? tisina mi je n1 trenutacno, a nize temperature ce sigurno bit od ove moje gigabyteice na 24% (sve glasnije se cuje, buduci da su mi svi ventovi na 7V)...

Ako tražiš jeftinu s nereferentnim i da je tiha dok ju neubijaš u mozak onda ti je ova moja iz mojkomp ok, samo je problem dok ju počneš ubijat u mozak onda zna podviljat :D

makaza 04.12.2008. 21:29

..ja sam na svojoj 4870gs iskljućio mali vent,kartica se praktički ne čuje,idle 60%,load 75 pa nek rikne garancija je tu.

makaza 05.12.2008. 20:59

..evo baš mi LUXX javlja da gainward šalje za sve 4870gs adapter malog venta,btw.on ga je naručio pošto sam od njega kupio grafu i sutra idem po njega :-)

ThIeF 07.12.2008. 21:15

pozdrav...

zanima me koju grafu uzeti od ove 2:

Gainward Radeon HD4870 Golden Sample, 1GB DDR5, PCI-E, TV-out, dual DVI 2.299,00

ili

POINT OF VIEW, GTX 260 PREMIUM Extreme, GeForce GTX 260 Premium 216
2.399,00

sutra kupujem komp... slozio sam si konfu za GS 4870 i sad vidim na netu da ova 260 core 216 dere 4870 u svim testovima ali da dolaze drajveri 8.12 koji ce poboljsati perfomanse 4870... dajem oko 7 soma za kutiju i kad vec dajem tolko para stvarno bi zelio da bude najbolje za te pare..

Izet Fazlinovic 07.12.2008. 21:16

Nemogu instalirat drivere

1 privitaka
Htjeo sam stavit nove ati catalist drivere i obriso stare preko driver cleaner.net i resetiro komp...nakon sto sam skinio sa neta nove drivere nece mi ih instalirat...ni njih ni bilo koji druge...imam vistu_sp1, i imam instaliran net framework 3.5. javi mi eror "Driver install: the INF file was not found".ne mogu ni iz safe moda! imam ati radeon hd4870 graficku! uspijem samo preko device managera preko update drivers....ali onda nemam control panel i kontam ni da ne radi kak spada! jel ima kako rjesenje osim format c...?!!?

Valg 07.12.2008. 22:20

Pa skini drivere, nemoj instalirati te sa DVD-a od grafe, moguće je da je DVD oštećen...

Izet Fazlinovic 08.12.2008. 01:02

pa instaliro skinute sa neta....ili sa cd-a isto je! isto javi! e da i obriso sam i folder ati i ATI Technologies iz program file kad sam uklonio drivere....negdje sam procito da i to valja al izgleda da ne!

D-I-A-B-L-O 08.12.2008. 06:27

Pokušaj sa system resore vratit komp unatrag na vrijeme prije deinstalacije drivera, trebalo bi ti vratit te foldere natrag, pa fino deinstaliraj drivere na klasični način, bez driver cleanera.

coconut 08.12.2008. 08:44

Makni Framework 3.5 i stavi 2.0 te onda instaliraj drivere.

Fidro 08.12.2008. 21:06

AMD, tj. Ati opasno je zaoštrio već ionako uzavrelu markentišku bitku s nVidiom. Naime, 512MB verziju svoje Mainstream kartice od sada nude po iznenađujuće maloj cijeni od 199 dolara dok verzija s 1GB košta nešto više, točnije 239 dolara. Za sada dostupne samo preko online trgovina u SAD-u no to je samo trenutačno Cilj je preći magični udio prodaje grafićkih kartica od 50% i pobiti nVidijinu dominaciju koja je u trećem kvartalu godine držala 60% tržišta. Ovo je izgleda tek početak Božićnih markentiških trikova i prepucavanja. Sve dok se najveći bore za premoć na tržištu, kupci "glade brade". AMD je za sada nježniji...

c/p sa www.hcl.hr

Izet Fazlinovic 08.12.2008. 21:17

za framework 2.0 pise da ne radi na visti, a kao skido za vistu....a na visti neznam vratit komp unatrag! jel bi onda i vratio stari save file npr. u gta!

D-I-A-B-L-O 08.12.2008. 22:02

pa trebalo bi, zato i služi restore.
hmmm, na xp-u ide programs->accessories->system tools-> system restore, pa potraži malo, vjerovatno ima negdje nešto slično i na visti, nisam radio sa njom pa neznam.

JozicA 08.12.2008. 22:46

Citiraj:

Autor Valg (Post 1205324)
Svaki vent HW možeš modati, samo je pitanje dali SW možeš modati, no kako sada catalisti imaju mogućnost manualnog postavljanja, nije ni to tako veliki bad (uoastalom pičneš S1 rev.2 i miran si).

Zato umeš najjeftiniju i gotovo! :)
http://www.infoplus.hr/call.php?item=gig-rx4870-512hb
PS - Malo je skuplja u Vemilu :)

Giga HD4870, 512MB, DDR5, DVI, PCI-E
Cijena 1,664.02 kn (uključen akcijski popust).
19 kom. na skladištu.
http://www.favori.hr/ - web shop -
dobavljaju ih iz Microlinea koliko vidim .. brat uzeo dvije za CF ... i rade milina jedna ... a ja nedavno uzeo 280 :( nije ni ona losa al dvije su dvije ...

Izet Fazlinovic 09.12.2008. 12:45

e a to mi ne odgovara jel sam preso dosta igre, a save file od igre se ne nalazi u my documents pod hidden files kako sam negdje procito pa neznam kak da sačuvam save kad ga ne nađem! možda pomogne kad ubacim cd od viste i odem na repair!
ovako sam i ja napravio:
"Download the drivers you want.... double click it, and after its done the extract into the ATI folder, cancel the installation. Go to you device manager, right click your graphics card, it might have VGA bla bla bla... Click update driver, then click browse for it. Point to the ATI folder normally its C:/ATI, go to Packages then Driver, click on and then Ok. it should install the driver. if it gives you an error, reboot and windows should install it automatically once your booted up. If it does, install CCC separately. This worked for me when I got that INF problem."

ali neznam kak kasnije instalirat naknadno ccc!

Minox 10.12.2008. 18:50

ovako u kratko
dali se meni s obzirom na konfu
isplati ubost ovu seriju
bdw imam doma pana 42pv80p pa bi ga tako spojio
fala na odgovorima :)

Izet Fazlinovic 10.12.2008. 20:40

eto da i ja napišem nešto. imam: e8400 proc, hd 4870 512ddr5, 4gb ddr2, vista 32 sp1 i najnovije ati drivere!
na benchmarku gta sam dobio 35fps...tako je bilo i sa starim driverima, u igri nemam stekanja al koda mi je sa 8.11 radila bolje! imam isto problema sa texturama i nadam se da ce patch koji ce nadam se izac uskoro to rjesit...a i da ce mi bolje radi!
inace sam primjetio da mi novi nfs i far cry 2 rade bolje otkad sam stavio nove drivere! sve igre igram na full na 1280x1024, osim sta far cry 2 moram stavit 4x antialliasing, na 8 mi steka! i nadam se da mafia 2 nece imat ovakvih problema!

jozvan 12.12.2008. 01:32

Ovaj post se vecinom odnosi na vlasnike Sapphire Radeona HD4870 sa 512mb GDDDR5 memorijom.Ukoliko se desava da vam u toku igranja dolazi do pojavljivanja raznih grafickih glitcheva,pucanja tekstura,te zaglavljivanja kompjutera nakon istih gresaka, problem jeste do graficke kartice.Svi Radeoni gorenavedeni su isporuceni sa falicnim biosom od doticne firme.Ukoliko vas Radeon ima sledece oznake PN: 188-01E85-001SA i SKU 11133-00 potrebno je promeniti verziju BIOS-a tj. uraditi flash-ovanje doticnog.Procedura i fajl koji su potrebni su opisani i nalaze se na
http://www.sapphiretech.com/us/support/drivers.php (potrazite oktobarsku reviziju biosa)downloadujte potrebne fajlove, nabavite floppy drive i disketu, i odradite proceduru kao sto je opisano(detaljniji opis imate unutar PDF fajla koji down-ujete sa navedene adrese).Ako se ne mozete snaci, potrazite nekog iskusnijeg korisnika koji vam moze uraditi to umesto vas.Procedura daje zagarantovane rezultate da se greske vise nece ponavljati.Naravno instalirajte i poslednje drivere sa Amd-ovog sajta zarad poboljsanja fps-a u raznim naslovima.

Nadam se da ce ovo pomoci kome je potrebno i zamolio bih admine da ne brisu poruku ako je vec bila,nisam stigao da pretrazim temu,samo zelim da pomognem ljudima da svoje debelo placene graficke akceleratore iskoriste na najbolji moguci nacin a ne da se nerviraju zato sto nesto sto su dobrano platili neradi.Pozdrav svima.:goood:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:29.