![]() |
Citiraj:
Citiraj:
Ali isto mi je ostalo u pamćenju kao avantura Bilo je i neko kino Triglav tamo |
Kaj Formel nije bio kod Selske, a Triglav kod Nehajske?
Kod Triglava je bio Lost ako se ne varam. |
Citiraj:
|
Stari Formel je bio na današnoj Ozaljskoj jedno 20 metara od Selske. U Okićkoj (ulica nasuprot Nehajske) je bilo kino Triglav i odmah iza ćoška u Bosiljevskoj ulici bio jedan mali dućan. E sad, da li je bio Lost ili neka njihova podružnica (kao današnji Trilit informatika) stvarno se nemrem sjetiti.. prošlo je tome već petnaestak godina :)
|
Citiraj:
|
macase, aopen big kejsovi... ma mrak.
|
Meni je ovo kućište iz tog vremena ostalo u sjećanju, Enlight 7247
|
Citiraj:
Za vikend ga konacno mijenjam... |
Citiraj:
Imam ga ja doma, jos uvijek se vrti ;) doduse sve koje su uploadane (signature) su vec davno izbrisane, tako da moram ponovno uploadat kad dodem doma... |
Citiraj:
|
Pošto je tu više retro ekipe, možda će mi netko moć reć što je ovo točno, pošto ne mogu naći nigdje neki model ili opis:
SCSI kontroler možda? http://s26.postimg.org/mkgblg85h/WP_..._19_05_Raw.jpg http://s26.postimg.org/5xyrcdf7p/WP_..._18_52_Raw.jpg EDIT: našao model na zadnjem mjestu gdje bih gledao. Između 2 procesora. Ploča je Asus CUR-DLS. Dual s370 matična. Vrijede li danas uopće što 10k rpm 36 GB SCSI diskovi? |
Citiraj:
Asus CUR-DLS sa ServerWorks chipsetom. |
Citiraj:
|
Evo onda kvalitetnijeg kućišta, a ni ostali dijelovi u svoje vrijeme nisu bili za baciti:
http://www.pohrani.com/f/1s/bY/lIL8s5F/1.jpg http://www.pohrani.com/f/36/dU/42u1lNjM/2.jpg Bertone, maknuo sam nove dijelove i stavio unutra PIII. Po zimi dobro funkcionira s novijim dijelovima, ali po ljeti ne, tj. može raditi, ali onda zbog vrućine poklopac treba biti maknut. Stavio sam originalno napajanje, floppy i CD snimač, dodao tihi ATA disk i sada je skoro nečujno. Nisam uspio pronaći svoju lemilicu, a popravak je skuplji od tih dijelova, pa sam odustao od lemljena strganih pinova i koristim samo konzolu, jer s njom slika ne titra. Umjesto plastičnih držača, disk sam zašarafio na pokretni dio kućišta, pa je sada hladniji. Prekidač ne radi, pa sam stavio drugi i sada se računalo uključuje otraga (tipkalo nisam uspio staviti naprijed). Sa strane poklopca u dijelu gdje se nalazi prednji ventilator ima jako puno rupica, pa sam to zatvorio tako da ventilator bolje izvlači zrak iz kućišta. Što se tiče izrade, moglo je i bolje. Ispod dva 5.25" uređaja se nalazi dosta neiskorištenog prostora, kao i ispod dva 3.5". Protok zraka kod diska je slab, iako je bio uključen prednji ventilator. Stražnji otvor za ventilator je dobro riješen. Trebalo je napraviti otvor i rupice za šarafe, tako da se može staviti novije napajanje. Poklopac se otvara brzo i jednostavno. Kartice se mogu brzo promijeniti, jer su pričvršćene plastičnim držačem koji se lako miče. Ja sam jedno vrijeme tražio SCSI diskove, DLT tape drive i stariju serversku matičnu ploču, ali nisam uspio pronaći da je istodobno ispravno i da nije preskupo, a većinom imaju samo jedan ili dva diska, pa sam onda odustao. Od ostalih starijih dijelova imao u planu nekad poslije nabaviti još jedan CRT i kvalitetniju tipkovnicu. Eto, to je sve od mene, nadam se da nisam smetao. |
Našao sam na jednoj od svojih floppy disketa popis igrica, "katalog" kakav se nekad mogao dobiti od onih distributera preko oglasa :) Znam da forum sigurno ima neko pravilo o copyright-u i autorskim pravima, ali imajte na umu da je ovo samo popis igrica, ništa više. Ako ništa drugo, zanimljivo je prisjetiti se nekih od naslova iz onog vremena :chears:
Datoteka je stvorena 1. listopada 1999. godine, pa stoga neki od poznatijih naslova, koji su izašli kasnije još nisu ovdje. Code:
1.FIFA 98 |
Citiraj:
|
1 privitaka
Našao sam prilikom čišćenja starih papira račun konfe koju sam kupovao prije cca 15-tak godina (doduše to su starci tada još uvijek sponzorirali :D), pa možda vam bude zanimljivo pogledati koliko su koštale tada te komponente...
Privitak 14574 |
Citiraj:
Citiraj:
|
Lako moguce! :D minimalno 15 god je u pitanju, ali posto na racunu ne pise datum onda ne mogu tocno znati. U svakom slucaju bas me lijepo iznenadio jutros kad sam ga pronasao :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Prije nekih pola godine sam našao prospekt od jednog dućana informatičke opreme iz 1999. godine i PIII 450 MHz je bio 6k kn. Ak se sjetim gdje sam ga pospremio nabacim koju fotku :)
|
Citiraj:
Bas sam nedavno isao cisto iz nostalgije igrati neke igre iz ranih 90ih (Xargon, Commander Keen, etc) i to bez problema prodjes za 2-3 sata. Cijene su bile slicne kao i danas, za punu verziju sa svim epizodama je cesto trebalo platiti i preko 50 dolara (zanemarimo sad sitnicu da ih mi ionako nismo imali gdje kupiti i da se masovno piratiziralo). Par sati gameplaya, 50$, preracunaj koliko bi tih 50$ vrijedilo danas... igre su bile jebeno skupe. Citiraj:
Malo sam prekopao po tavanu po starim casopisima (jos ih je samo nekoliko ostalo, vecinu sam pobacao) i evo nekih cijena iz rujna 1999: Senso konfa: Pentium II 400 MHz, 64 MB RAM, 4.3 GB HDD, nVidia Riva TNT 16 MB, 14" CRT monitor - 7000 kuna. Autronic konfa: Pentium III 450 MHz, 128 MB RAM, 16.8 GB HDD, Matrox G400 16 MB, DVD-ROM, Philips 17" CRT - 14000 kuna. - To je manje-vise high-end konfa u to vrijeme, monitor se hvali da podrzava rezu 1600x1200 i znate sto se s tom konfom dobivalo u Q3testu u 1600x1200? Slide show, eto sto. Cak su i par godina stare igre (Q2, Unreal) u toj rezi stekale. Malo perspektive za one koji danas sloze cijelu konfu za 5k kn i onda pizde po forumima jer im najnovija AAA igra u ultra detaljima na 1080p ne ide na 60 fps-a. :p Matrox G400 15 MB - 1100 kn Diamond Riva TNT2 Ultra 32 MB - 1900 kn Voodoo 3 2000 16 MB - 1000 kn IBM HDD ATA66 9.1 GB - 1200 kn IBM HDD ATA66 13.5 GB - 1500 kn CD przilica Sony 4x/2x/24x - 2000 kn |
Citiraj:
http://thumbnails109.imagebam.com/39...b392005006.jpg Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Eh, da mi se sad vratiti u 90te sa svih 20+ 3dfx kartica koje imam, mogao bih u prijevremenu mirovinu :lol2: Citiraj:
|
Nemam floppy, al ću nabavit na usb onaj sa ebaya za par dolara, našo sam diskete neke među njima indiana jones 1 i 2 ko zna kolko mi je to staro na ostalim ni ne znam šta je, a baš sam sad znatiželjan šta je na njima :D
|
Možda neki retro virus :D
|
Citiraj:
Citiraj:
Where is your God now? |
Citiraj:
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:24. |