![]() |
@Wolv - dolazim sigurno... ;) :)
@Daddy - čuj,ja bih najradije 2 uzeo,ali eto sumnjam kako bi stao jedan ispod drugoga,jer bi smetali sami sebi...tipa Sata1 i Sata2 ili Sata3 i Sata4,jer brijem da stanu jedino jedan pored drugoga... Ali eto ako nije bed,može da bude 2 komada,to bar nije skupo,a da imam za svaki slučaj,pa ću makar moći onda i jedan od ova dva postojeća (žuti i crveni) zamijeniti po potrebi. :) Eto,također ako treba šta u zamjenu,mislim isto na sate,jer sad ih imam debelo viška...imam dakle 2 komada po 50cm sa L profilom i jedan od 100cm isto L profil - to je Sharkoon,i crvene su boje. Edit : Molim vas oba kao izumitelje hladnjaka,pogledati gore ovaj post sa 3 slike,temperature dakle,pa eto napišite mišljenje,iako brijem nemože bit loše :) Možda sam vas čak i potukao iako sam malo peštao listiće... :D |
ja imam sam jedan ali bude tatek bio dobar i dofural još koji pa ti donesem
e da jedan ispod drugog neće stat ako ih se okrene na istu stranu |
Hvala kolege Wolv i Daddy. :)
Također Daddy,potrudi se dovuć svoju "debelu guzicu" :D pa da upoznam i drugog majstor tvoritelja uz Wolverina-a. ;) Ž:) |
Svaka čast:clap:
BTW Zašto je skinut original cooler ? iako mi je 170 kn malo puno za takvo što :( |
Zashto...:rolleyes: Pa pročitaj prethodne 24 stranice pa ćeš znat...zato šta su temperature tog nF4 Ultra/SLI kao pećnica,naročito u ovo godišnje doba...: hello2 :
A ona mala zujalica qurca ne hladi...: nono : :smoke: |
Ajde DFI-aši, da vidimo kakve su temperature:p
Ja sam prije sat vremena othaklao 45 minuta Obliviona i pola sata HL2. Rezultati su sljedeći: (min/max) GPU-42/59 ENV (grafa) 42/50 Proc 38/53 PWM-IC 52/62 Chipset 47/51 |
evo nakon 2-3h obliviona
GPU min48-max57 CPU min38-max46 PWM min40-max45 NB min49-max54 nista OCano, iovako su temp dosta high. drivery grafe 91.31, NB 6.70. |
Sad ću i ja uletiti,idem uključiti igru da "se igra pasivno" a možda i malo aktivno,pa ću napisati reze..idem pogledat tekmu do kraja,nadam se da Španjolska prolazi... :)
Ispričavam se odmah za OT,ali post će ionako nakon tekme biti editiran... ;) :) Pas masters,ode Francuska dalje..... :D Pred 8 godina su strpali 3 komada Brazilcima,vijet ćemo ove godine,heheeee... :p Evo temperature : Slika govori 1000 riječi. http://img486.imageshack.us/img486/2811/temp6dp.th.jpg U zadnji tren se malo poklali senzori Everest/Smartguardian - odnosno Smartguardian je kad sam Alt-Tabo odmah smanjio na 35 i 34C dok je Everest ostao na 37C i sekund nakon SS je bacio i on na 34C... :D Inače očitanja konstatno točna i sve na mjestu. :) Bio pasivno u igri NFS:MW - sakriven u podzemlju,a potom nabacio kojih 15 ak min. igranja,sve postavke na max. Ovo je ujedno i max. temp. koju sam dobio na NB-u;ali sve je tiho,a preko tih 46C mislim da nikada neće ni otići... :) Edit : Večeras min/max dakle : GPU : 45C - 75C ENV : 42C - 60C CPU : 27C - 38C PWM-IC : 38C - 44C NB : 42C - 46C |
Citiraj:
Govorin o cooleru na Zalmanu |
Čekaj,čekaj...ne kužim te... :confused: Ne morash odmah rolat očima... ;)
Ako govorimo o original ventu sa ovog VF700,mislim opet da je posve jasno zašto je skinut,ne staje gore... ;) Čak štoviše ne staje nikako čak ni da grafa ide u drugi port...zato i je ova kombinacija taj bakreni dio i gore ovaj Papst da puše po svemu tome. :) Pogledaj jednu sliku toga izbliza malo bolje... ;) |
Citiraj:
Da, vent sa 700-ke... a ***************iga iz slika ne vidin baš jasno pa pitan... dakel ne staje. Ok |
Evo da vidiš kako to u biti stoji i izgleda
http://img180.imageshack.us/img180/6...tion7kp.th.jpg http://img34.imageshack.us/img34/500...0gtx7xz.th.jpg |
Da...vent ne bi sta' da ga je*eš:D
A ono solidna je šema... možda bi i ja moga napravit nešto slično, al malo me je*e cijena:( Ono mislin da se za 170 kn da rješit i jeftinije nešto...vidit ćemo još |
Za 170kn da se i neshto jeftinije riješiti... :confused: Daj se odluči onda,jel 170kn utrošak ili manje... : lol2 :
Inače da,eto da ne ispadne moja shema,dakle čovjek ti je fino stavio slike - Wolv;a to je i inače original njegov i Daddy-jev projekt. ;) :) I da,na mojim slikama je isto sve jasno i lijepo se vidi,pa mi nije jasno kako ti nisi vidio da taj vent. ispod grafe ne staje,možda nisi gledao,ili si samo u thubm-ove gledao...? :D Ah,nevermind,imash ovdje ova dva pa tu sve vidish... ;) |
Citiraj:
170 kn za cooler, pa ga raspilat, pa se za***************avat s tin... Kažen, vidit ću još:) Isto tako znan čije je...rijetko pišen što se i vidi po postovima, al dobro pratim:D A kako nisan vidija, neznan, možda nisan obrača pozornost :) |
|
Citiraj:
|
ne sada je stvar u tome sto sam vratio stock cooler i vratio sve na defaul i vratio grafu na slot 1 i dalje nece !!!!!!!
|
Markane,nije mi jasno kako ti ne stane grafa kad staviš tog Zalmana...? Imaš li ti nF4 Ultra/SLI D ili....? :confused: Jer po layout ploče moralo bi stati,a ne da taj Zalman sa CPU-a smeta grafi...: stoopid
Anyway,kako sam ti ja utopio Zalmana pa da makar pokušam pomoći...dakle : http://img304.imageshack.us/img304/4...hell0aj.th.jpg http://img111.imageshack.us/img111/3...rd019kv.th.jpg Prva slika pokazuje default položaj SLI jumpera,kad je grafa u prvom slotu,a druga pokazuje kako jumperi stoje dok je u drugom slotu,dosta jednostavno. Eto neznam dali si bash tako napravio,ali probaj opet,to moraaa raditi. ;) I ne vjerujem nikako da je bitno,ali napiši za svaki slučaj i koja je grafa...možda je netko sa istom imao probleme na drugom Pci-E portu,šta znash... Eto vidim i da ti je temperatura matične spala kako si napisao na onom tvom topicu,naravno kad Zalman puše dolje po njoj. Meni se temp. PWM bez tog Zalmana digla kojih 8C ali opet za proc. mi je puno bolje stanje sa Freezerom. :) Ajde pa javi ako si uspio šta napraviti,nadam se da će ti sve šljakati za 10. ;) :) Iako opet,stavi sliku ako imash,jer nije mi jasno kako ti taj Zalman smeta grafi...? : stoopid Ajde sretno ;) |
Ma to je sve 5, zalman ne smeta, nego kada sam stavio thermalright NB-1 on je smetao, no sada sam stavio sve na default ( i stavio stock cooler na mbo ) i dalje ne radi :(. Nakom par sati razmisljanja, mislio sam da mi mema ne radi ( i bio sam u pravu :eek: ) no sada sam maknuo jedan stick od 512mb i radi nekako, ali sada se boji resetirati komp :D. Moram jos malo to testirati.
|
Marko - Tvoja ploca je non sli, i po tome spustanje jumpera u doni polozaj da mozes imati grafu i igrati igre u donjem slotu _ne radi_, shokirao si plocu, skakljaj je malo.
Za to ti treba nforce4 sli. |
Citiraj:
|
Citiraj:
: hitthewa : hitthewa : hitthewa : bonker2 Ma kakve veze ima kaj nije SLI??? Na Ultra-D radi bez problema u donjem slotu... |
Sorry - greska :o
btw nisam ni vidio novi izgled dfi streeta :) edit: jelc opet ima 10k postova :eek: :D :beer: |
Imam problem,neće mi bootati komp,2 Led-ice dolje rade i to je to...
Napravio Clear CMOS ali ništa,što znači kad su dvije ledice upaljene,RAM I VGA nije to sam isprobao,da nije proc?! |
Onda ako si siguran da nije to,mora biti RAM ili ploča...probaj RAM pa javi. ;) :)
Inače prva ledica bi trebala da se gasi kad je proc o.k. ; druga za RAM a treća za grafu...tako da ti možda grafa samo nije bila dobro ushtekana... |
Citiraj:
|
Bilo bi super kada bi mogao komponentu po komponentu isprobat na nekom drrugom kompu-tak bi bio najsigurniji.
|
Napajanje se zblesiralo,ne pali i kad sam stavio drugo dobio 2 LEDice.
Napravio CLEAR CMOS po ovom: http://www.dfi-street.com/forum/show...4&postcount=24 i proradilo sve! Osim napajanja : baad : koje sam danas poslao na reklamaciju... |
Odlično,samo neka si ti napravio da to radi... ;) :)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:31. |