![]() |
imam xfx 5850 i kod igranja Splinter cell-a na fullu sve temperatura ide do 78 stupnjeva a vent se vrti na 35%,malo mi se čini previše s obzirom na temperature drugih ovdje,kučište je CM 690 sa jednim prednjim i jednim stražnjim ventom.
inače kartica radi na tvorničkim postavkama. molim vaše mišljenje o ovom problemu ako se to uopče može nazvati problemom,možda vlasnici XFX kartica znaju više.... |
Citiraj:
Mislim da sam napokon otkrio problem zašto mi se igre brake-aju, ventove od musashi-a sam u tim slučajevima držao na oko 50-60%, a kada sam ih zakreno do 90-100% više me neizbacuje iz igara i nejavljaju se nakon toga artefakti u desktopu. Neznam zašto je to tako, jer i kada se ventovi vrte na 50-60% temperature su niske (gledano prema stock cooleru)... DomagojX može link na asusov bios? |
Pogledaj si temp VRMova . Btw. na 58xx je temperatura samog gupa najniža od svih . VRMovi mogu radit probleme iznad nekih 90c ,više ili manje ovisno o katici . Vani je jako vruće i sve to skupa ide jako gore, ponajviše VRMovi jer oni kod aftermarket hladnjaka nisu baš najbolje hlađeni. Kod mene je temp VRMa otišla sa 60 na 70c a na njima su pasivci
i 80mm s-flex. Da mogu nabavit VRM-R5 bilo bi super ali ovak se krpam sa polovičnim rješenjima. temp samog gpua je zakucana na 45c u igrama i najviše što je gpuz zabilježio je 47c (Spitfire zvijer). |
[QUOTE=MAGARAC;1683155]Pogledaj si temp VRMova .
da li su ti VRM-ovi u gpu-z pod VDDC Phase temperature? |
[QUOTE=m4x;1683164]
Citiraj:
|
@draž: link
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
http://gpuz.techpowerup.com/10/07/06/5mb.png |
Citiraj:
dali se što gubi ako vratim drajvere na 9.5,odnosno koja je prednost ovih 10.6 koje imam u odnosu na 9.5 koji su uopče najbolji izašli do sada,ono odnos temperatura,performansi |
ja sam bio na driverima 10.6 i imao sam problem sa velikom temperaturom..išla mi je do 92 u igri
onda sam se vratio na 10.5,u međuvremenu sam stavio novi bios...vratio se na 10.6 i sad je sve u redu sa temperaturama... da li je bios za matičnu riješio stvar,ili sam možda nešto pogriješio prilikom 1. instalacije/reinstalacije 10.6 drivera...neznam ali uglavnom sad radi... i novi bios sam stavio iz 12. mjeseca za sapphire karticu uglavnom znam imat malo nekakve artefakte u gta4 eflc(igram motore)...pojma nemam da li je to zbog igre,gubljenje tekstura ili zbog grafičke? |
Citiraj:
Baš me zanima od kuda tako velika razlika u OC-u između tog ASUS-ovog i MSI-evog BIOS-a. :stoopid: |
naravno da je dizao voltažu, nema teorije da je toliko išla bez dizanja voltaže.
|
1 privitaka
Uspješno sam fleshnuo karticu zahvaljujuči Domagoju x sa njegovim ASUS 5850 biosom ,i posuđenim USB stickom od kolege sa posla :chears:
idem malo isprobat kak stoji sa igrama pa javim dojmove :) |
Pozdrav drugovi, zanima me dal bi na svojoj konfi imal osjetno bolje performanse ak bi stavil 5850?Pitam iz razloga pošto neki vele da za tu grafu "mora bit malo jači proc"...E sad..
|
Citiraj:
btw gdje je magarac da pogleda onaj gpu-z |
Citiraj:
evo i kolegi minox-u sam objasnio kako promijenit bios i mislim da je kolko tolko zadovoljan :D :chears: |
o da i prezadovoljan:chears:
|
Citiraj:
Naravno temperatura jezgre je manja. Kartica više nije vani nego u kućištu sa jednim ispušnim 120mm ventilatorom. Pošto negledam stalno temperature moguće je da su vrm-ovi ipak. Budem smontirao 1x92mm na stranicu chiefa pa možda bude bolje. |
Evo i ja se ponovio sa 5850 Sapphire :D http://www.sapphiretech.com/presenta...000101&pid=286
Sad imam par pitanja,do koliko otprilike ide jezgra,vidim da neki idu do 850 neki do 1000?? Što s biosom,moddat sadašnji ili stavljat novi,ako da,koji? Stavljati Accelero na nju ili ostaviti ovaj stock? EDIT:I kako da spojim TV-out?Prije sam imao sa S-video na činč a tu nema toga..TV je CRT,ima činč ulaz i SCART. |
Ostavi stock kuler, s takvom karticom se nebi igrao a ionak se ne griju one. Bios ne diraj dok radi, staro pravilo,( bar ja nebi bios dirao ) , a sto se tice dokle ide, msi afterburner i lagano gore po 10 mhz :)
|
Citiraj:
Sa biosima sam uvijek čačkao tako da to nije problem. |
Ma i da ga imam nebi ga stavljao, samo pastu promjenio , jer mi bolje izgleda sa stock kulerom a i manje se, kao sto kazes, griju VRM-ovi.Sto se biosa tice, neznam, nikad to nisam volio raditi , pogotovo ne na novoj 5850, ali od volje ti :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Da znaš to radit i znaš za kaj ti treba nebi tu ispitival, a kolega ti oče ljepo objasnit da skidanje kulera i stavljanje BIOSa na 5850 nema smisla. Jer puno zajebancije a za niš, jer i ovak je kartica pretiha/prehladna/ i sve tjera na MAX detaljima, kaj ćeš više?! PS. i sa ovim hladnjakom ide do 900MHz bez problema, kaj ti je i više neg dosta za 24/7...a bios znaš promjenit i objašnjeno je x puta(koji je najbolji i kaj se dobi s njim) tak da ti to nije problem. |
Stavio sam unlockani Asus bios od 5850 http://www.overclock.net/ati/671675-...5850-bios.html i namjestio u RBE default taktove 850/1200,igrao BC2 1h-sve u redu :)
Sutra ču probati ovako staviti Accelero,da mi ostane original backplate http://www.silentpcreview.com/forums...ic.php?t=57795 pa javim rezultate. Jel mi može netko reči kako spojiti TV-out na CRT TV? |
Sad kad si kupio novu grafu-vrijeme ti je i za telku sa HDMI ulazom:D
|
potpis :D
@ veky zakaj je ne digneš malo više ,pošto je taj bios prejeben:) ja sam isto nedavno stavio asusov bios i oc-o na 900/1250 ,radi ko zvijer :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:14. |