PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Filmovi - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=43879)

-POP- 01.12.2010. 16:34

Inception
4/250 na imdb?! No way! Kao i svi razvikani filmovi koje smo toliko dugo čekali opet sam se razočarao. Predugačko, predosadno i preglupo za moj ukus. Uglavnom, matrix (koji mi isto nikad nije posebno sjeo) na kvadrat. Ako posjedujete doma plazmu od 2 metra i 13.1 5000W sistem gledati. Hvalite ga koliko hoćete, no ovo je po meni samo gubljenje vremena.
Ocjena 5/10

Winters Bone
Lagano, lakše, najlakše. E takav je i film. 95 mukotrpnih minuta. Mislim razumijem da je film spor, ali da se ništa ne događa za to vrijeme... Mislim mogao je trajati i 30 minuta. Jako jako loše, a i cura je nakon 15 minuta znala kraj filma. Ja sam bio optimist pa sam očekivao drugačiji kraj i barem kakav takav zaplet. Jedina scena ostala u sječanju je rezanje ruku na jezeru, sick. NE GLEDATI osim ako ste jako umorni i volite zaspati uz TV. NE GLEDATI!!!
Ocjena 2.5/10

Scott Pilgrim vs. the World
Iako je početak filma obečavao, ostatak je osim vizualno odličnog i zanimljivog filma ništa više nego prilično naporan mortal kombat koji kaže da je komedija, a mislim da sam za cijelog filma nabacio samo jedan smiješak. U moru filmova svakako osvježenje, šteta što nije sve zajedno ispalo malo bolje. Za ubit vrijeme OK, ali po meni ništa više od toga.
Ocjena 5/10

Soul Kitchen
Veliko iznenađenje, odlična njemačka komedijica sa vrlo jednostavnom pričom, ali zato vrlo gledljiv film. Definitivno preporuka!
Ocjena 7/10

Heartbreaker
Sasvim solidna francuska romantična komedijica. Večina toga je već viđena u stotinama sličnih filmova, šteta što kraj nije malo bolji i što sam film nije još više dorađeniji. Za opustit se dušu dalo.
Ocjena 6.5/10

Easy A
Iako je na trenutke davalo nadu u dobar film, radi se o običnoj teen komediji u maniri glupe nam Amerike. Sve već viđeno, na trenutke zabavno, ali kako god, izbjegavati.
Ocjena 5/10

Cyber Junkie 01.12.2010. 16:56

Citiraj:

Autor -POP- (Post 1791190)
Inception
4/250 na imdb?! No way! Kao i svi razvikani filmovi koje smo toliko dugo čekali opet sam se razočarao. Predugačko, predosadno i preglupo za moj ukus. Uglavnom, matrix (koji mi isto nikad nije posebno sjeo) na kvadrat. Ako posjedujete doma plazmu od 2 metra i 13.1 5000W sistem gledati. Hvalite ga koliko hoćete, no ovo je po meni samo gubljenje vremena.
Ocjena 5/10

Bravo, potpuno se slažem što se tiče Inceptiona, jedino mi je ipak
Matrix 3 stepenice iznad jer je napravio nešto novo što do tada
(kad je izašao) nitko nije (bar na takav način) napravio.

Reviewi za Inception (kao i za neke druge novije filmove) me
podsječaju na bajku "Carevo Novo Ruho" gdje svi idu za prvim
koji kaže da je film odličan, pa se slažu da ne bi ispali glupi ili
neznalice.

ShebY 01.12.2010. 19:06

Citiraj:

Autor Cyber Junkie (Post 1791212)
Bravo, potpuno se slažem što se tiče Inceptiona, jedino mi je ipak
Matrix 3 stepenice iznad jer je napravio nešto novo što do tada
(kad je izašao) nitko nije (bar na takav način) napravio.

Reviewi za Inception (kao i za neke druge novije filmove) me
podsječaju na bajku "Carevo Novo Ruho" gdje svi idu za prvim
koji kaže da je film odličan, pa se slažu da ne bi ispali glupi ili
neznalice.

A si ga usro matrix 1 je bio "nešto novo" zbog bullet time-a i njabolji nastavak bez ikakve sumnje! A inception je dobar film i samo to, ljudima je loš jer su oekivali čudo od filma a to sigurno nije.

Cyber Junkie 01.12.2010. 19:30

Citiraj:

Autor ShebY (Post 1791305)
A si ga usro matrix 1 je bio "nešto novo" zbog bullet time-a i njabolji nastavak bez ikakve sumnje! A inception je dobar film i samo to, ljudima je loš jer su oekivali čudo od filma a to sigurno nije.

Krivo si pročitao :) Rekao sam da je Matrix, 3 stepenice iznad :)

ShebY 01.12.2010. 20:05

Citiraj:

Autor Cyber Junkie (Post 1791326)
Krivo si pročitao :) Rekao sam da je Matrix, 3 stepenice iznad :)

Eto vidiš da sistavio zarez u gronjem postu nebi bilo nesporazuma...

Cyber Junkie 01.12.2010. 20:14

Citiraj:

Autor ShebY (Post 1791367)
Eto vidiš da sistavio zarez u gronjem postu nebi bilo nesporazuma...

E, da je babi mudo... :)

Osim toga, da sam tako mislio napisati napisao bi:
Matrix 3 stepenicu iznad (a ne Matrix 3 stepenice iznad)..

No, da budem offtopic,
u zadnje vrijeme pogledah ove filmove:

Green Zone
- ocjena 6/10
- zanimljiv film, sličan Bourneu (poglavito zbog glavnog glumca :)

Red
- ocjena 7/10
- za potrošit vrijeme više nego dobar "akcić"

- ocjena 8/10
- pogledao sa zakašnjenjem, jedina primjedba je da nisam siguran da
li je to animirani film ili običan :)

McG 01.12.2010. 21:12

....

1v@n 01.12.2010. 21:27

Despicable Me

Predobro, stvarno nemam druge riječi. Obavezno pogledati.

Codiac 01.12.2010. 21:34

inception je definitivno film za pogledati jer donosi nesto novo...

i mogu reci koliko god mi di caprio bio ljigav covjek glumi vrhunski i zadnji filmovi su mu definitivno jedni od najboljih

shutter island
inception

definitivno vrijedi pogledati...

BladeRunner 01.12.2010. 22:43

Citiraj:

Autor Codiac (Post 1791467)
inception je definitivno film za pogledati jer donosi nesto novo...

i mogu reci koliko god mi di caprio bio ljigav covjek glumi vrhunski i zadnji filmovi su mu definitivno jedni od najboljih

shutter island
inception

definitivno vrijedi pogledati...

Što to točno "novo" donosi? Gomilu ljudi u odijelima koji pucaju po drugim ljudima u odijelima? Jer ako si mislio na maštovit i inovativan prikaz snova, to sigurno ne donosi.

Di Caprio glumi vrhunski u usporedbi s (ispod)prosječnim glumcima. U usporedbi s pravim majstorima njegove generacije(norton, pitt, day-lewis, rockwell...), da ne spominjem neke starije; on se mršti i dere. Osim donekle u Departed, nije taj ništa odglumio.
Shutter Island i Inception su filmovi možda malo bolji od prosjeka, ništa više, mada su oba vrijedna gledanja i svaka preporuka, pogotovo s poštenim hardverom.

Burko 01.12.2010. 23:46

Citiraj:

Autor -POP- (Post 1791190)
Inception
/
Predugačko, predosadno i preglupo za moj ukus.
/

hm, preglupo? priznajem da film i meni ima malo poduzu radnju (ili da se bolje izrazim - nebi se pozalio na 20tak minuta kraceg filma), dosadno - ovisi kako film dozivis/dozivljavas u trenutku gledanja, ali preglup?
nemoj shvatiti nikako kao napad ili tip provokacije, ali zamolio bi te da navedes recimo 5 (pet) filmova sa pametnom radnjom.

ili se mozda nismo skuzili, jer meni je sama tematika filma i ideja iznimno i jako zanimljivo. cak osobno sam dozivio pravo osvjezenje nakon silnih stripovskih junaka, ispodprosjecnih komedija, vampiri/vukodlaci/zombiji tematika i krimic-drama filmova. i onda kad vidim preglupo, hell, mozda postoje neki filmovi za koje ne znam, a pogledao bi ih u jednom treptaju ociju i motalo bi se sljedecih tjedan dana po glavi.......

Lud76 01.12.2010. 23:50

-POP- molim te bez uvrede, ali ostavi se gledanja filmova ili bar preporuka i vlastitih recenzija, jer ocijene su ti jako smijesne. Razumijem da nismo svi isti i da nije normalno da svi imamo isto misljenje ali ti ga pretjerujes

rak21 02.12.2010. 09:18

Meni je Inception najbolji film koji sam pogledao u zadnjih 5 i možda više godina. Ukusi se razlikuju..

Mad_Duke 02.12.2010. 09:48

Inception kao i Shutter Island (ne spominjem ih skupa slučajno) nemaju nikakvu filmsku dugoročnu vrijednost. Kako god okreneš.

Odlični su krimići na razini sa onima iz devedesetih, ali sa puno većim budgetom te interesantnim twistom (snovi, mentalni kolaps..). Tako da ono što su zamišljeni da budu, odrađuju jako dobro. Isto kao jedan Avatar. Tako da je čisto stvar kuta iz kojeg se ide u njih. Ako se ide na njih kao zabavne, dinamične krimiće. Super. Onda su oba natprosječna. Ako se ide kroz prizmu nečeg "dubokoumnog", trodimenzionalnog (ne mislim na tehniku, nego na likove) onda su čisti moderni dosadni nezanimljivi prosjek.

Kaj se tiče leonarda. Natprosječan je glumac koji ako je dobar film, dobar scenarij bude odradio posao odlično. Ima još dosta godina i dobrih filmova pred njim.

I za kraj :P
http://www.best.hr/share/privatno/Borna/dream.png

Bravo 02.12.2010. 11:54

Inception
8/10
Zanimljiv film, nešto novo i vrijedi pogledati.Tek na pola filma sam počeo shvačati priču..
MASH
9.5/10
Super komedija.
Grown Ups
4.5/10
Nezanimljiv film s malo komedije. S obzirom na glumačku ekipu ovo je ispalo loše.
Fool's Gold
6.5/10
Zanimljiva avantura s malo romantike.
Red
6.5/10
Nije me ni oduševio ni razočarao, akcič ko i svaki drugi.

windfucker 02.12.2010. 12:36

Samo ću reći: potpis na -POP-a, Shuttered Island isto već viđeno, iako se radi o bitno boljemu filmu od Inception-a.
Za Scott Pilgrim važi isto- šuplje, loše.
Pogledao brazlski Tropa de Elite, meni jako dobar film, vrijedi pogledati; u svakome slučaju bolji od gorenavedenih razvikanih naslova...preporuka!

junkieee 02.12.2010. 20:46

ne znam da li smijem ovdje postati, ali ovo ima potencijala..nazalost izlazi tek za 1 godinu

http://www.youtube.com/watch?v=ORb3z...eature=related

Los Sam 02.12.2010. 21:07

Po meni je Leonardo novi Pitt u kontekstu biranja odlicnih filmova te usporednog glumackog osporavanja. Obojica su odlicni glumci, nisu all-time, ali su blizu trenutacno najboljih.
Norton mi je bio uvjerljivo najbolji glumac svoje generacije, ali se momak izgubio...

Preporuka prilicno solidne "komedije":
http://www.imdb.com/title/tt1235189/

Pupo 03.12.2010. 00:45

Nije vrag da će mo gledati još jedan nastavak resident evila...

Pogledao sam sada 4 nastavak, neka prolazna ocijena pošto sam fan serijala, inače ništa posebno.

Hamm 03.12.2010. 12:00

Kako je Gru ukrao mjesec. Odličan crtić. :)

ONeill 03.12.2010. 16:45

Simpa je ona pjesmica :)

Hamm 03.12.2010. 21:50

Preporuka :)

http://www.imdb.com/title/tt0840361/

9800pro 03.12.2010. 22:11

Citiraj:

Autor Pupo (Post 1792440)
Nije vrag da će mo gledati još jedan nastavak resident evila...

Pogledao sam sada 4 nastavak, neka prolazna ocijena pošto sam fan serijala, inače ništa posebno.

Isuse, film je totalna katastrofa, pogledao sam ga za 20-ak minuta sa premotavanjem, onaj glavni negativac majko moja koja gluma...užas užas:hitthewal:

Dawar 03.12.2010. 22:47

Citiraj:

Autor Hamm (Post 1793077)

Baš i ja pogledao maloprije :goood:

morph 03.12.2010. 23:10

Citiraj:

Autor McG (Post 1791440)
Toga ima i s druge strane novčića. Netko pročita ocjenu na IMDB-u, pogleda film na silu i brže-bolje hita na forum da svima veli kak je sranje i da ga zaobilaze.
Hiperprodukcija radi svoje, jer "svi" moraju pogledati "sve" o čemu se priča, bez obzira da li ih to zanima ili ne. Ljudi više nemaju svoj JA, već se vode za tim kaj okolina diktira.

Pa IMDB postoji bas zato da ne bi morao gledati sve, nekakav filter moras imati. Meni se pokazao kao sasvim dobar, ako se pri tome vodim nekim pravilima. Nastojim biti krajnje oprezan prema svemu sto je mladje od sest mjeseci do ogdinu dana, previse se tu love vrti da se ne bi manipuliralo ocjenama (jedan od poznatijih primjera Snakes on the Plane), pogotovo ako je mirisalo na nezasluzeni hype. A cak i kad nema muljanja moze se ocekivati pad ocjene kroz godinu dana. Izbjegavam odredjene zanrove npr. americke komedije novijeg datuma, jednostavno nisam za taj zanr.
Sinopsis nastojim ne citati (kod ovih novijih procitas sinopsis, pogledas 2-4 trailera i vidio si pola filma), redatelj relativno bitan, na glumacku postavu bacim oko, ali nije mi nesto bitna. Treba uzeti i u obzir lokalpatriotizam, kod stranih filmova sa malo glasova zna biti izrazen.

Naravno nije IMDB jedini izvor informacija, ima i drugih stranica, bude dobrih preporuka u tiskovinama i tako...

McG 03.12.2010. 23:38

....

Mr.Ex.President 04.12.2010. 00:16

The Air I Breathe [2007]

Film nema neki "normalni" tijek radnje, nego prati 4 različite priče ljudi koje ipak povezuje neki dijelovi priče odprije, tako da se ne radi o nasumičnim ljudima šta je ok jer ima neku radnju od početka do kraja, a ne 4 odvoje radnje... Koliko sam skužio iz poslovica, radi se o Kineskoj poslovici o ljubavi, žalosti, želji i sreći, dakle svaka priča obrađuje svoje poglavlje.
Preporuka:beer:

pinkskin 04.12.2010. 00:19

Ja koristim samo IMDB da vidim info o filmu, ukratko o radnji, i tko glumi, i još da vidim koji su filmovi izašli i koji će izać, nikakve ocijene negledam, niti dojmove.

McG 04.12.2010. 00:28

....

Alph4Dawg 04.12.2010. 01:31

Citiraj:

Autor BladeRunner (Post 1791528)
Što to točno "novo" donosi? Gomilu ljudi u odijelima koji pucaju po drugim ljudima u odijelima? Jer ako si mislio na maštovit i inovativan prikaz snova, to sigurno ne donosi.

Di Caprio glumi vrhunski u usporedbi s (ispod)prosječnim glumcima. U usporedbi s pravim majstorima njegove generacije(norton, pitt, day-lewis, rockwell...), da ne spominjem neke starije; on se mršti i dere. Osim donekle u Departed, nije taj ništa odglumio.
Shutter Island i Inception su filmovi možda malo bolji od prosjeka, ništa više, mada su oba vrijedna gledanja i svaka preporuka, pogotovo s poštenim hardverom.

:care::care::care::care: Ne znam što da ti uopće napišem na ovakvu izjavu.Pretjeruješ.

EDIT: Idem pogledati Skyline .

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:26.