![]() |
Citiraj:
:lol2::lol2::lol2: Ili balkanska metoda, napravit će ništa, platiti 50k kazne (to je samo cca 1150 paketa) i kaje #comeatmebro |
A kaj je s onom fenomenalnom naknadom od carine kada im dostaviš dokaz o vrijednosti paketa i ak ti je paket manje vrijednosti od 160 kn svejedno platiš 19,50 kn? :D
Već valjda 20-30 puta sam to morao platiti |
Citiraj:
|
A ti si predstavnik HP-a pa znaš sve o troškovima rukovanja paketima? :stoopid:
Po toj logici bi za svaki inozemni paket, bez obzira na veličinu primatelj trebao platiti još jednu poštarinu? |
Praćene pošiljke iz Kine se više ne potpisuju,zato ih poštari ostavljaju bez potpisa.Mali paketi se ne naplaćuju od ponedjeljka.I da greške se dešavaju kao u svakom poslu.Ja sam sebi uzeo veliki sandučić proširio otvor da stanu i veće pošiljke.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Znači malo digitron u ruke. 4.5kn se uvelo negdje 05/2016. Prošlo je 3 godine, 200 radnih dana godišnje, 1000 paketa dnevno (broj iz guzice ali za cijelu RH vjerojatno ok broj). To je dnevno 45k x 200 dana je 9 milja godišnje. Pošta nije obveznik fiskalizacije :lol2: Kako je to funkcioniralo onda prije 2016, da se pošta nije raspala od tolikih troškova i gubitaka zbog "besplatnog" rada. I kako to da sad EU ukida tu naknadu, zar oni nemaju pojma o troškovima? Što ćemo sad? Štrajk, zatvaranje poštanskih ureda? Kuku lele?
|
Meni su hp express pošiljke redovito kasnile, kao što i dalje čine. Međutim, otkad sam saznao za prigovor dosta dobro zarađujem kod kupnji i napomenem pošiljatelju da stavi lomljivo i do 14 da bude veća cifra. Povrat je naknada štete u iznosu 3 poštarine, vraćanje poštarine i kamate. Svako malo na račun sjedne 250- 300kn. Meni je hp zakon :).
|
HPekspres je trebao dostavit pošiljku jučer. Nije ni jučer, a ni danas. Sad mi čovjek iz Pošte kaže da je proputovala već pol Hrvatske u ritmu one step forward, two steps back.
Divna usluga. Vikendom ne dostavljaju. I nešto što je poslano u srijedu, a trebalo doći u četvrtak sad odjednom dolazi u ponedjeljak, i to kaže možda. |
Obavezno prigovor... Svi šaljite prigovore, nek se malo zapitaju o svojoj čudesnoj organizaciji i poslovanju. Mislim da tog ima samo kod nas, pače, vrlo sam uvjeren.
|
Citiraj:
propala dao bog da |
Citiraj:
Kašnjenje paketa je sasvim normalno, a da malo čitaš forum onda bi vidio da u recimo u jednoj mega naprednoj i poštenoj Austriji paketi jednostavno nestanu: http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=692 http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=696 http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=701 http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=714 http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=695 |
Hvala na savjetu i informacijama ;)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Što se tiče ove naknade od 4.5KN, prvo sam se protiv nje borio verbalno (par puta su mi u pošti rekli "ma uzmi, ne moraš platit, šta me briga" :D s time da nisam bio posebno neugodan nego više ogorčen) potom protestom (odbijanjem preuzimanja pošiljke, po njihovom pokislom izgledu mislim da bi se ovi osjećali stvarno posrano nakon toga :D) a kasnije doplatom za tracking, koja je ukidala potrebu za dodatnom naplatom. |
Dakle kupio s Aliexpressa zamjenski dron body.
Paket dostavljen nekom u dubravi(ja zivim na voltinu), pitam poštu wtf. Oni odgovaraju, paket je dostavljen, potpis nemožemo razlučiti. Ako želite vidjeti kome vi nama platite da vidite te informacije.(oni randomly dostave nekom paket a ja da njima platim privilegiju da vidim njihov zajeb) |
Citiraj:
U Branimirovoj su sad ogromne guzve jer moras cekat s ostalim ljudima koji obavljaju gluposti u posti. Najbolje je bilo doci usred noci...ali i to su ukinuli (doduse, nije imalo ni smisla da rade 0-24). Jace su mi ove lokalne poste po manjim mjestima koje rade do 14:00 (i jedan dan do 16:00). Pa se mozes slikat ako ne mozes izaci s posla. U vecem gradu vani kad narucujes s Amazona, pratis dostavljaca kako putuje i imas realtime ETA. Također, možeš preusmjeriti pošiljku i odabrati drugo vrijeme dostave. |
Citiraj:
Kad upišeš tracking broj na TNT pošta ne izbaci ti ime onoga tkoj je preuzeo paket? |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sve se pljuje po hrvatskoj pošti, a ja evo neki dan naručio majicu k frendu u Njemačku, dhl tracking uredno javlja da je isporučeno, a frend veli da njemu nije ništa ostavljeno. Njemačka pošta nije ništa bolja od naše, uvjerio sam se to više puta preko frendova
|
znaci ako je njemacka posta u k***u, onda je skroz ok sto je nasa s***e... :dobar:
|
Citiraj:
Ja se realno ne mogu požaliti na našu poštu ni najmanje, svaki paket, pa i oni veći mi dođu doma, ako nas nije bilo poštar ih je ostavio negdje malo u dvorištu skrivene, čak nije ni svaki put tražio tih 4.5 kune. HP ekspres mi je prije par dana dostavio 3D printer iz DE, sve je stiglo i prije roka, ujutro je odmah stigao paket, sve po P.S.-u. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Po mojoj procjeni fali ti MINIMALNO jedna nula i neki množitelj, a vjerojatno i puno više, ako želiš dobiti približni broj paketića po danu za cijelu državu. Kolika je zarada bila u tome možeš samo pretpostaviti jer prije par dana su otvorili novi potpuno automatizirani sortirni centar veličine 3 nogometna igrališta gdje 'kinezi' po traci padaju u za to predviđene kašete i tovare se u kombije Uopće ne sumnjam da će pošta pokušati zadržati naknadu bez obzira zvala se ona poštarina ili cipelarina |
Citiraj:
|
Danas mi je bio poštar i raduje se da su konačno ukinuli 4.5kn, ali kaže da će vjerojatno izmisliti nešto novo da mogu i dalje uzimati lovu od korisnika.
|
Citiraj:
“U dostavi” od jutra. I namjerno ne nude full tracking. Da ne bi vidio kako se dvaput vracala u Zagreb bez razloga. Jedva cekam da to ponove s mobitelom od 10k kn. |
https://www.conrad.hr/$WS/conrad-hr/...vestilo_HR.png
Toliko o novoj sortirnici Conrad lijepo kaže da Hrvatska pošta ima problema i sve pošiljke kasne ... sramota nakon tolike investicije ..."Poštovani kupci, zbog poteškoća u radu Hrvatske pošte vaša će pošiljka kasniti. Okvirni rok isporuke je 10 radnih dana. Ispričavamo se zbog svih neugodnosti i zahvaljujemo na razumijevanju." |
Citiraj:
|
Pozdrav svima,
član me upitao o načinu slanja prigovora HP-a, pa ću pokušati pojednostavniti prema svojem iskustvu cijelu stvar koja na službenim stranicama nije potpuno jasno opisana a i neke informacije bi bile točne da naša cijenjena pošta funkcionirala kako kaže. Čitajući ovaj post gore sad je prilika da ih oderemo. Ako je okvirni rok isporuke 10 radnih dana, ne znam jesu li tome prilagodili i naplatu usluga... Sa stranice HP-a: "Sve prigovore u vezi s uslugama Hrvatske pošte možete podnijeti pozivom na telefonski broj Kontaktnog centra Hrvatske pošte: 072 303 304, poslati ih telefaksom na broj: 01 6626 889 ili ih poslati na adresu elektroničke pošte: info@posta.hr. Prigovore također možete poslati u bilo kojem poštanskom uredu kao pismo koje na omotnici ima oznaku „Prigovor“, bez plaćanja poštarine, na adresu: Hrvatska pošta, Služba za korisnike, Poštanska ulica 9, 10410 Velika Gorica." Ja sam zvao broj, međutim nisam mogao podnijeti prigovor nego sam upućen u svoj poštanski ured gdje bi to službenik morao učiniti besplatno. Prigovor poslan mailom - isto ne funkcionira baš najbolje, prema mojem iskustvu, te sam trebao dodatno intervenirati, ne sjećam se detalja. Ovaj način ja koristim i svaki put prođe: "možete poslati u bilo kojem poštanskom uredu kao pismo koje na omotnici ima oznaku „Prigovor“, bez plaćanja poštarine, na adresu: Hrvatska pošta, Služba za korisnike, Poštanska ulica 9, 10410 Velika Gorica." Obrazac je u linku dolje: https://www.posta.hr/UserDocsImages/...r-201808-F.pdf "Uz obrazac trebate predati i potvrdu o primitku pošiljke." To je onaj listić na kojem, uz ostalo, piše iznos poštarine te vrijeme isporuke (drugi dan do 14, 20h ili u roku 48h), kojeg je kopija zalijepljena na ambalažu HP ekspres pošiljke, ili račun koji vam da poštar kod pošiljaka koje nisu HP ekspres. Zajedno s ispunjenim obrascem prigovora pošaljite na gore navedenu adreu s naznakama. Ako imate sreće u roku mjesec do dva dobit ćete na adresu kuvertu s rješenjem koje opet trebate slati njima (što u dokumentu i piše), ali sad s potpisanim obrascem za naknadu štete: https://www.posta.hr/UserDocsImages/...-postarine.pdf ...na adresu: HP-Hrvatska pošta d.d. Kontaktni centar „Za naknadu štete“ Poštanska ulica 9 10410 Velika Gorica i onda čekate dulje od roka, ali novci sjednu na račun :). |
:fala:
|
Citiraj:
https://www.posta.hr/unutarnji-promet/1355 Nema potrebe slati nikakva pisma i gubiti vrijeme na odlazak u poštu. Inače, postupak je opisan na stranici HAKOM-a: https://www.hakom.hr/default.aspx?id=2634 |
Citiraj:
|
Po logici, žališ se pošti jer nisu isporučili pošiljku u roku. Doduše, ja bi se žalio na obje adrese pa neka se sami prepucavaju oko odgovornosti.
|
ja nisam imao problema da isporukom i dolaskom paketa na odredište, ali jesam sa naplatom otkupnine.
na stranicama pošte ima kalkulator i po tome HP expres usluga košta recimo 55kn (težina paketa, odredište, otkupnina, rok dostave najeftiniji - do 20sati) u pošti za taj isti paket pri predaji, kad kažem da je lomljivo još dignu pa obračunaju 73kn. i kad je paket došao na odredište kupac mi javlja da je platil skoro 200kn poštarine!!?? WTF?? znam da pošta uzme neku proviziju za transfer novca natrag k meni ali to je skoro 150% više od okečivanog!!! i još k tome HP expres NE DOSTAVLJA subotom!!! ma biseri svi redom. nerad i pohlepa na svakom koraku u HR. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Starom su mi neki dan uzeli 35kn za paket od 200kn, a postarinu je platio posiljatelj i naravno zovem zalim se, cak imam i na sninku na kameri u ulazu da mu postar vraca ostatak jer mu je dao 250kn. I zenska kaze s poste da ce me zvat kao kad ce imat rijesenje neko. Proslo je vec jedan dana nitko nista. Ovo nije prvi put da su to napravili, sad ne znam jel to oni ovako vide stariji ljudi pa ako prodje prodje ili sta...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:07. |