![]() |
Ovo čudo se diže na 1.2 V.core u windowse.Nemam vremena testirat ali poprilično nizak V.core za 3.6 GHZ!!!
Da sam ostavio ASROCK-u da upravlja overclockingom on bi to stavio gotovo na 1.3 ja mislim na 1.2875 ili tako nešto. |
Nije toliko cudno, i moj radi na 3.6Ghz @ 1.2v... Ali sve priko 3.6Ghz trazi dodatnu voltazu.
|
Citiraj:
Eh da si malo citao ono kaj ljudi ovdje pišu i linkaju mozda sada nebi tak iznenađen, da ponovim link: http://www.xbitlabs.com/articles/cpu..._10.html#sect0 |
EH My BAd ma nisam čitao da budem iskren,hvala na ovome linku!!!:dobar:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Kako se "prica" na netu tribala bi, ali tek kad prebace proizvodni proces na 32nm.. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ht dize temp i trazi dodatnu voltazu, ja ga koristim samo u svrhu bencanja (opet ovisno o okolnoj temp) |
Je li i7-860 pri overclocku bolje držat na većem (21) ili manjem (20) množitelju.
Kad ga overclockam na 3.6 GHZ i stavim množitelj 21 cpu-z pokazuje 3.75 GHZ i množitelj 22 pa me to malo buni. |
Da ti nije ostao uključen Turbo Boost?
|
HM nije automatski ga ploča isključi čim dignem takt!!
|
Po kojoj to logici?
Isključi ga ručno i mirna Bosna. |
AHAHAHHA pa nisam toliki krele,u CPU configuration TURBO BOOST odmah nestane čim počnem čačkat po frekvencijama!!!!Tako da ako ga ja želim uključit ili isključit mogu slobodno zaboravit!
|
Jel mogu znati puni naziv opcije koju ti isključuješ? Jer očito se s krivom opcijom igraš. I koji je bios gore?
|
AMIBIOS (2006) american megatrends inc
p55 deluxe3 bios v1.5 Ako može još jedno pitanje Xd..... Intel (R) SpeedStep(tm) tech je power saver o kojem ja naravno ne znam puno i CPU Thermal Throttling koji služi da se procesor ne pregrije ....da to pri overclocku ostavim na enable ili da ih izgasim?? |
http://www.madshrimps.be/articles/AS...efan-31579.jpg
Sve postavi na Disabled osim Active Processor Cores i rješen slučaj. To napravi prije ikakvog podešavanja ostalih opcija u biosu. |
Istina.....sve sam vratio na default.....onda prvo ugasio turbo boost i onda overclockao i stavio množitelj21 i sada cpu-z pokazuje sve točno u milimetar.Hvala na savjetima...
Sve sam ugasio: Intel (R) Virtualization tech. CPU Thermal Throttling A20M Intel (R) SpeedStep(tm) tech. Intel (R) TurboMode tech Intel (R) C-STATE tech. Uključeni su ostali: Hyper Threading Technology Active Processor Cores Zanima me jel koji od ovih ugašenih treba ostat ne enable?? Hvala na pomoći! |
Ne treba.
|
može jedno brzinsko pitanje ..
jel se da - i ako se da kolik clokat i7 720Qm procesor .. radi se o laptopu ? |
Nema tu pravila, sve ovisi o primjerku proca i koliko mu voltaže treba za određenu frekvenciju.
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
thx bulet
uh .. 3 bi bilo mraq :) njemu je natvna 1.6 .. s turbom se digne na 2.8 ali ..ako sam dobro shvatio samo ide 1 jezgra na toliko .. renderiram nešto pa bi mi trebalo malo barem na mjesec dana .. e a hlađenje .. jel mogu oni notebook podlošci za hlađenje pomoć |
Samo budi siguran da oslobodiš protok zraka i da sistem hlađenja nije pun prašine.
@Doink Ne nisu, nego ih ti imaš 24/7. Get a life čovječe. |
laptop je nov novcat tak da je za sad čisto ..
ajde probat ćemo.. thx |
i5 vcore
Pošto sam složio vodeno išao sam se opet malo poigrati s procesorom. Ovakve voltaže su mi prije dok sam imao zračno hlađenje uredno zakucavale proc na 100°C. Trenutno stanje nakon 20 pasova lynxa je ovakvo. Dakle problem s temperaturom je nestao. E sad koliko bi daleko bilo pametno ići s naponom?(isključivo za bench)
Isto sam gledao neke rezove ljudi na xs i vidim da svima QPI link radi na oko 3.2 - 3.6 GHz otprilike, utječe li to na stabilnost proca? |
i7-860,asus p7p55d-e evo.
Kada pustim turbo v-evo da napravi overclock na 3.66 pc je stabilan ali temperature su visoke,voltaže također. Želio bi napravit cijeli overclock na 3.6 sam i donekle uspijem,dobijem super temperature ali prime pada već nakon minut ,znači negdje zabrljam. Pogasim prvo u CPU opcijama sve šta se ugasit mora..... E sad AI TWEAKER. QPI ostavim na auto nude mi se još 5478Mhz i 6158Mhz. Asus/3d party utility ostavim na asus utility. OC tuner stoji na turbo profile a opcije su još good i better performance. Cpu differental amplitude je AUTo. CPU clock skew AUTO. Cpu voltage 1.2 ovo još znam i dignit malo! Imc voltage Auto Cpu pll Auto Pch voltage Auto LOad-line calibration disable Cpu Spread spectrum disable PCIE spread spectrum disable. Ratio setting mi je 21 a bckl 171 znači 3.6 Ghz. Šta još ovdje treba taknit da bi ovaj overclock bio stabilan. Hvala! EDIT: Sorry na postu stvar sređena load-line calibration treba ostat ne enable! Hvala |
Qpi stavi na vecu vrijednost za pocetak, znaci 6158 (ili ovisno o tome koliki je oc)
Load line calibration - Enable Spread spectrum - Disable Cpu voltage - 1,2v do 1,25v bi tribalo biti sasvim dovoljno za 3,6Ghz (ovisno o primjerku proca) Qpi/Vtt voltage - 1,2v (razliku izmedju ove voltaze i voltaze rama uvik drzi na 0,5 ili barem priblizno - znaci ako je Qpi na 1,1v ram ide na 1,6v) Dram voltage - od 1,6v do 1,65v (ovisno o taktu memorije) Cpu skew - Disable ili 0 Btw, koristi edit... |
Thanks...Koliki bi trebao ovdje bit IMC voltage ?
Ram je ECO od G.SKILLA na 7-8-7-24 2T na 1.35 V Jako me još interesira jel li bolje držat procesor na većem ratiu recimo 21 i smanjit bckl ili je to potpuno isto kao i držat ratio 19 i veći bckl? |
IMC voltage mozes odstaviti na default.. Sto se tice rama, to je low voltage ram koliko vidim, probaj mu digniti voltazu ali nemoj priko 1,6 - 1,65v.. Nije bas potpuno isto drzati recimo multi 20 i 21, sve ovisi o ploci i procu.. Neki cpu-i se bolje ponasaju sa manjim multijem i vecim bclk-om a neki obrnuto, to ces morati sam saznati...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:46. |