![]() |
Citiraj:
Probat cu mu jos napona nakrkaciti preko 1.4V, to je jos uvijek 1.35V kad ocitam u Everestu/CPU-Z iako ja natovarim 0.05V vise. |
Jesi probao možda tovariti ostale napone? :D
|
čuj,meni tvornički veli da je 6-6-6-18 na kutijici ddr2.
na 5-5-5-15 mi se ruši majkumu...napon nisam mislio dizat s 2,0 ako dignem napon i stavim na 5-5-5-15 oće radit?ne da mi se sad probavat... |
Jel ovo meni ide? :)
Citiraj:
Nema bas nesto opcija za tvikanje napona ta plocica... :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
VTT? PLL? |
Nema ti ta ploča tak šta :D
|
Znači raj za OC :D
|
Da li mi tko moze reci zasto nemam u easytune-u ovoliko opcija za voltaze kao e-mil,a imam zadnji et6 i maticnu iz siga...
ja imam samo voltaze za proc(vid) i memoriju,da li je to zbog maticne ili? |
Klikneš na Advanced...
|
ma kakvi,napravio sam to,pa ne mogu uci u voltaze uopce ako ne kliknem na advance...
ukljucen mi je advance i imam samo te dvije opcije za voltaze:stoopid: |
Nemam pojma onda...čudno zbilja.
|
Silly me, zaboravio sam steknut onaj prokleti CRTL+F1 u Điđibiđi BIOS-u :D
Vidjet cemo sto ce se otvoriti kad to "otkljucam" ;) |
Za pola sata vadim komp na prozor,da vidim sta ovaj moj quad moze,zasad sad zadovoljan,za 3.51ghz me trazi 1.28-1.29v,sta mislis o tome,ima potencijala?:D
|
Itekako ima :)
|
Citiraj:
|
hebe me sta ploca ima veliki drop,u biosu je voltaza na 1.31v a cpu-z vidi voltazu 1.29v,pod opterecenjem 1.28v
@razer - ide 500mhz ko od sale,mislim da mi vise nece ni trebat,vidjet cu dali cu trebat dirat multi,al ako ostane 9,nebi trebalo bit problema...4.5ghz al vidjet cemo |
Nije ti to veliki pad napona...
|
I da ima drop sa 1.5v na 1.3v, podesiš malo više i to je to :D
|
javim vam rezultate kroz sat-dva:chears:
|
Citiraj:
http://www.gigabyte.com.tw/Support/M...2831#anchor_os a pogledaj i pod svojom pločom/utility - nemaš EasyTune Citiraj:
|
Kita, i kad stisnem CTRL+F1 dobijem samo opcije za RAM i GTLREF omjer...smola od ploce :)
Ja isto imam samo par opcija u EasyTune-u5, I wonder why :D Mos ga jebat, ovo je maksimum sto ga se moze Prime95 stabilno naganjati na ovoj P31 ploci: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=931141 |
pročitao sam da je kod oc-a dobro dati malo voltaže čipsetu...moj je na stock a procesor sam digo za 1Ghz...pa ono...?
|
ostat cu duzan rezultate do sutra,jer mi se mali probudio i grintav je. Reze cu stavit u podforum winter oc.... tek toliko
@razer&max - stigao sam do 4005 mhz uz 1.43v cca,a na 4300mhz mi se srusio na 1.52v dalje nisam imao vremena pokusavat,sutra cu nastavit |
Neloše, pokazuje potencijala :)
|
Da, još ako je nešto uspio izvrtiti na tim taktovima stvarno ima odličan procesor. Sad još samo ostaje pitanje max FSB-a pa da se vidi jel vrijedi čemu :D
|
Temperatura je u idle-u bila oko 28 stupnjeva,nisam ga testirao s nicim jer nisam imao vremena,draga mi se buni da joj je hladno pa sam morao zatvorit prozor.:D
sta preporucas za voltazu,do koliko da ga zgazim ako bude temperatura ok u loadu? |
Sve ovisi o primjercima. Neki vole velik napona, a neki malen. Također dosta ćeš trebati korigirati napone na ploči što ideš više s taktom.
|
ne svida mi se bios na ovoj ploci,al potrudit cu se.Mislim da ce rezovi ipak stic veceras kad draga legne u krevet,da se ne zali na hladnocu. Imam volje danas. Ne brine me FSB na maticnoj jer bi trebala dobro povuc, vise me brine nestabilnost napona,koji sara gore-dole,mogao bi radit probleme kod vecih frekvi.
proc radi na def voltazi na 3.35ghz cak mi se cini da sam tek na 3.4 morao dirat voltazu |
Ne ovisi o FSB-u matične nego o FSB-u procesora tj. o wallu.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
ok,iznad čega ne bih trebao ići (što V,što Mhz kad je FSB u pitanju)
za 24/7 |
Citiraj:
|
Citiraj:
ali proc to osjeti,20 stupnjeva je pao u odnosu na zatvoreno kuciste u sobi u kojoj klima dere na 28c |
ako je netko živ u ove sate...pomagaj
naime,radi mi procesor normalno na 4Ghz ali tu i tamo dok gledam u cpu-z spusti se vcore sa 1,216 na puno manje i multiplier na 6 sa 9... da dignem voltažu procesoru? |
Ne, ugasi C1E, EIST i slične stvari ako nećeš da ti spušta takt.
|
isključi eist i c1e ako ti je upaljeno u biosu
ako nijedno od toga..u control panel...tamo imaš power options i stavi na HIGH...u slučaju da imaš win 7 a kolko vidim imaš... edit: a Max je bio brži :D |
mislim da sam to isključio...idem za svaki slučaj provjerit...mislim da je do ovoga u win7
hvala momci... da nema ovog foruma overclockao bi ja k....:zdero2: kebab!:D :care::beer::beer::beer::care: |
Problemčić...
Ugl dogurao sam na 4,05Ghz stabilno na stock voltažama...i dalje ne ide... Sad ja dignem vcore za stepenicu-ništa... dignem Cpu termination za stepenicu-ništa... dignem mch core za stepenicu-ništa. dignem vcore za još jednu i ništa... sad idem ja malo logički,znači cpu je radio,jel?oke...idemo ovako underclockat memoriju da me ona ne ruši i idemo dić mch core još malo (2 stepenice)... al sam napravio pogrešku,roknuo sam latencije na 6-6-6-6 zabunom,zato nije ni bootalo... Ugl,kaj da radim?ne da mi se više probavat... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:57. |