![]() |
Moguce je, ali ces se "otelit" dok to slozis. Prvo trebas portove 3 i 4 (IPTV) prebacit u LAN. Zatim trebas jedan port konfigurirat u WAN i na njega vezat (bridge) ostale LAN portove i WiFi...
Naravno, za to sve poslozit trebas admin pass i upotrebit Advanced Mode. Negdje ranije sam u ovoj temi (neda mi se sad trazit) u sedam slika objasnio kako portove 3 i 4 prebacit u LAN, a WAN port se odabire odmah u pocetnoj konfiguraciji umjesto DSL-a: pod New WAN Connection izaberes "Physical WAN Interface" na Ethernet port po zelji. Na taj WAN port spajas dolazni Lan kabel s internetom. |
Treba viditi kako podesiti kao WAN (Wireless) Router,
jeli moguće ovisi o trenutnoj pameti u njemu. Svakako uđi kao administrator da bi vidio više (sve) opcije. Eto me pretekao ... |
Uspio sam osposobiti..
Hvala!! |
A bio bi red da ekipi napišeš kratku uputu kako si to napravio,
ja bi se još i snašao. |
Ekipa, jel mi moze netko dati idiot proof upute kako da promjenim secondary i primary DNS.
Probao sam nesto prckat kada se ulogiram kao admin ali bez uspjeha. Htio bi si stavit DNS adrese dobivene preko DNSbenchmarka jer mi s ovim defaultnima PS4 skida igre ko krepana kokos... |
DNS adrese nemaju veze sa brzinom skidanja, nego imaju veze sa brzinom spajanja na neku web adresu.
|
Na PS4 imaju, vjeruj mi. Barem po ovome sto ja vidim.
Sto jos mogu napravit da mi bude brza konekcija (na kompu npr imam punu brzinu bez obzira na DNS adresu)? |
Ne znam, pitaj na PS4 forumu, ako je to specijalnost te konzole.
|
Ekipa, gdje u ADB-ovom ruteru mogu pogledati one podatke za attainable rate, noise margin, line attenuation i to?
|
Moras se logirat kao administrator, pa su ti onda ti podaci dostupni.
|
Citiraj:
|
Pozdrav!
Jel netko koristi ovu škatulu za NAS, USB-->LAN? Ja sam uspio podići i SMB i FTP servere, ali ne dobivam iznad 3,3MB/s što je onako, ok za streaming ali ništa više. Još se hvale, USB port je plavi, valjda 3.0 :D Ima ko kakvu ideju? |
Slab cpu unutra, to ti je to
|
Pozdrav ekipi
Pročitao sam cca 60% teme...ima dosta zanimljivosti. Moj problem koji je prisutan mjesecima: - rodbina u drugom gradu, stariji ljudi. Imaju ovo čudo od routera. Maxtv + Net 4Mbit - Koriste laptop i tablet. Ljeti je više korisnika kada su prisutni gosti. - Ja imam kontrolu i tableta i laptopa preko Teamviewera jer ta starija čeljad vole čuti i vidjeti djecu preko Skypea. Ponekad se spojim i ažuriram Skype aplikacije, te Whatsapp na tabletu. Oni su ljudi od 70 i nešto godina, nikad ih nisam htio gnjavit sa tim ažuriranjima, androidom, windowsima i sl. Služe se sa aplikacijama i to je to. I sad misterij!!! Primjetim u počecima nema mi vidljivog laptopa u mojoj Teamviewer grupi. Jel vam upaljen laptop? - Jest! Ikona na TW kakva je? - Crvena! Okrenem na skype i video poziv radi...ali TW "izbačen". Upalite tablet i TW...ništa...nema ga. A pazite sad ovo!!! Kroz whatsapp prolazi tekstualni sadržaj,ali slike NE! Onako zamućene i nudi se opcija download...no ne trza...ali tekst prolazi. Tablet uredno konektan na wifi (laptop s mrežnim kabelom). I tako to bude 5-6 dana i samo se sve popravi. Da bi mi bili vidljivi u teamvieweru sljedeća 3-4 dana i da bi sve opet stalo. I tako već par mjeseci. One iz Tcoma nemam što zvat..3-4 puta sve resetirali i ni tad nebi proradilo, nego proradi kad se ROUTERU hoće! Dok radi spojim se preko Admin + serijski broj sa poleđine...švrljam po postavkama i ne vidim što bi ja tu mogao popraviti. Ima li itko ikakvu ideju?? Bio bi zahvalan do neba. Izgleda kad se upali laptop Skype je jedini na netu,a ostalo sve u banani...mutavo i ne mrda. Recimo kad je sve u redu tjedan dana whatsapp uredno prima i šalje poruke..instant. Kad uleti tjedan ove mutavosti ja pošaljem poruku na whatsapp.. primatelj ne dobije ništa dok sam ne klikne ikonu na tabletu i onda mu dođe samo text...slike ne. Pošto tablet ima i bonbon sim karticu..isključimo wifi i sve radi ili čekamo par dana da ADBu prođe PMS. |
Adbu skrati muki i neka dodje drugi modem
|
Zašto mi nerade portovi 3 i 4 na ovom routeru imam osjećaj da su ugašeni.
Kako se to može upaliti, aktivirati_ Hvala |
Zato jer je u uređaju njihov (idiot) default konfig sa kojim su ta dva porta za MaxTv koristio ga ili ne.
Ako se ne varam, imaš u temi proceduru kako prenamjeniti ta dva porta ako ne koristiš (nemaš) MaxTv. |
Pozdrav,
imam adb ruter od t-coma i zanima me kako da namjestim brzinu wi-fi mreže tj. da ograničim brzinu,da stavim da npr. wi-fi mreža može povuć maksimalno 1mbit ili 512kbps,riječ je o wi-fi za mobitele |
nikako
|
Niti preko routera? A preko nekog drugog programa se neda namjestit?
|
Sa ZTE nikako, jedino ako staviš dodatni AP / Router koji ima bolju pamet tj. takvu funkciju.
|
Ne ZTE, router je ADB od T-coma, za njega pitam.
|
Ista stvar, oba nemaju takve "napredne" funkcije.
|
Možeš probat na "A je to!" način, gurnut ruter negdje iza ormara, omotat ga aluminijskom folijom, bilo šta da smanjiš signal.
|
To može i jednostavnije, mislim da ima tu opciju, u web konfigu smanji Tx power sa 100% na npr. 50%.
To će pomoći samo ako je klijent kojeg treba "zeznit" malo dalje od routera, ako je blizu neće pomoći. |
os nema iw ili iwconfig za postavit rate 1M ? netko je tu kompajlao neki paket za adb pa se na sličan način vjerojatno može i jedan od ova dva toola ubacit u ruter...
|
Citiraj:
Ako ima još kakvo rješenje javite. |
Trebao bi napraviti slično kao što je i RaZ0R911 par postova prije, ali nije podijelio s nama.
Trenutno sam na Optimi i imam od njih TP-LINK TD-W8961ND, ADB imam od tcoma od prije. Do ADB-a bi doveo ethernet kabel s tp-linka i ADB bi koristio kao access point, služio bi samo da dijeli wifi dalje za druge uređaje. Konfigurirao sam jedan port u WAN po uputama iz posta 459, samo nisam siguran što treba staviti pod username i pass u PPP authentication, podatke od optime što su mi unešeni i u tp-link ili nešto drugo? Treba li se još išta podešavati u ADB-u i treba li išta u TP-LINKu? |
Pogriješio si, ne treba ti Ethernet WAN konfig za željeno.
Tebi treba kao AP vulgaris. Trebaš: - odradi factory reset - isključi MaxTv konekciju ako je ima definiranu - prebaci LAN3 i Lan4 portove da budu u istoj grupi kao i Lan1, Lan2 i Wlan - promijeni ip adresu uređaja da bude u istom nizu a različit od gl. routera (ako je Optimin na 192.168.1.1, ovom postavi 192.168.1.2) - ugasi DHCP Server - na Lan strani manualno postavi DNS Servere, DNS1=ip gl. routera, DNS2= jedan od Optiminih DNS - ova ili 8.8.8.8 - Wlan postavi po želji, kanal postavi različiti u odnosu na gl. router - na kraju ih povezuješ po Lan1 - Lan1 principu Vozi miško :) |
Napravio sam tako i uspio sam dobiti internet na laptopu preko ADB-a ali samo žično preko drugog porta, wifi sam se uspio jednom spojiti da radi i nikako više. Ako se i spoji onda piše no internet connection, na drugom laptopu i mobitelu opće ne spaja.
Nisam uradio 2. i 3. točku jer mi lan3 i lan4 ne trebaju opće, spajati će se samo preko wifija, mislim da to ne bi trebao biti problem? Slika 1 Slika 2 Slika 3 |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:59. |