![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ne, ne čuje se jako-mislim da bi i na 40% obavljalo posao kako treba bez da ruži... Pretpostavljam da bi dobra pasta snizila temperature za još koji stupanj.... |
Jeltz, a kad buš probo neku nevidiu? :D
Koji brand je u pitanju? |
Citiraj:
Čak posjedujem i jednu MX 440 AGP 8x...i ploču sa nevidia chipsetom. Fakat ne znam zakaj svi misle da ja ne volim tu firmu???:stoopid: |
Citiraj:
|
Citiraj:
To kaj većina na forumu voli njatke a lijena je nekaj izbenchat ili se informirati-nije moj problem... |
koliko bi se trebala kretati cijena 4870x2 ako je 4870 2000kn?3 i nesto?
|
Citiraj:
500$ Navodno. U USA:D |
Citiraj:
Nego dali bi bilo bolje uzeti dvije 4870 ili čekati 4870x2, šta bi bilo bolje po performasama (lova nije u pitanju). |
Vjerojatno bi bila isplativija 4870x2 nego dvije 4870 jerbo sumnjam da ce biti neke velike razlike u performansama, a mozda cak bude x2 i jaca zbog vece kolicine memorije (2GB) na vecim rezolucijama i velikim AAFF pi*darijama a ne bude kostala (barem ne bi trebala) vise od max 2800kn, dok dvije 4870 dodju skoro 4000
|
Citiraj:
il uzet dodatni vga hladnjak i koji za 4870?! thx! |
oce...radi i na 4870...isti princip
|
ja sam tražio taj fajl za 4850,došao do ati foldera,ima sve samo nema profilea nigdje,a čak sam 2 napravio,nemogu nać nigdje te profile,čak niti na search a kad otvorim ccc,tamo su...
|
Što se može staviti na 4870 od kulera? Za Thermalright HR-03 GT znam...jel se može staviti Arctic Cooling Accelero S1 rev.2 ?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ne previše do 65%, sve iznad je malo bučno. |
Samo jedno brzinsko budući da već jako dugo nisam u vga kuler vodama....jel se može normalno staviti neki vent na Accelero S1 rev.2 a da nije onaj njihov modul?
|
^
može se staviti :beer: |
Ide svašta na Accelero S1, pa i 2x 140mm ako se potrudiš i imaš viška mjesta :D Al 1x 120mm vent na 900-1000rpm je čist ok.
Btw, ovaj Twin Turbo novi, brijem da je to čudo MANJE od S1, jer ako je ok za crossfire onda mora bit tanje, a ako 2x80mm pokrivaju cijeli cooler onda je i uži/kraći jer na S1 stane skoro pa taman 2x120mm ventovi. Bacite oko malo na slike S1/Turbo modula/Twin turba na njihovom siteu. Plus, nisu ni oni blesavi da prodaju Twin turbo (22,95€) za manje love nego S1+turbo modul (19,95+7,95=27,9€), ako je riječ o istom cooleru! Nego, htjedoh reći da je ok čuti da podizanje brzine venta na 40-50% već daje dobre rezultate, izgleda da ipak uzimam 4850 pa ću prvo probati to prije nego namjestim Accelera gore.. EDIT: P.S. A i ovo kaj sam maloprije čitao o Physx-u na Radeonkama me još malo poguralo na tu odluku ;) |
A stavit 2x X2 ?
|
Citiraj:
na 40% je cist okej necujno je i temp idile 53% (sad sam gledal) Edit: ja novi hladnjak nebum kupoval kad ovaj obavlja svoju duznost |
uspjeo naći fajl,evo ja svoje dve 4850,stavio vent na 43% na svakoj i temp s idle 79°c pale na 58°C:goood:
|
Citiraj:
|
Evo još jedan plus za 48xx seriju :)
Novi Cyberlink PowerDirector sada podržava transkodiranje videa na 48xx seriji! 4 HD videa u realtimeu odjednom! Wow :) P.S. Evo i službeni press release. Tu piše preciznija informacija: "CyberLink PowerDirector with support for Accelerated Video Transcoding (AVT) Technology on ATI Radeon HD 4800 series graphics cards will be available in Q3 2008." Ok, sad jesmo već u Q3, dakle sljedećih 2 i pol mjeseca i to je to... U opisu trenutnog PowerDirectora ne vidim da se spominje GPGPU, ATi i sl. But sooon! ;) |
Tako je to kad te nema 2 tjedna, pa nadoknađuješ :D Evo još jedna vijest - zaslužuje vlastiti post :)
Real-time raytracer na ATi HD3xxx/4xxx karticama. Koliko vidim, HD4870 sa AA postiže maximum koji raytracer podržava (60fps) na 720p, dakle 1280x720, a "full HD" stiže do kraja godine.. Još da je to engine za igre, a ne profi alat za filmsku industriju, ah ah :) Ali po ovome se možemo nadati da će već ove godine krenuti produkcija "next-gen" igara.. samo je pitanje koliko će im trebati da ih dovrše i izglancaju - nadam se ne više od godinu-dvije :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
S obzirom da je raytracing skroz nova tehnologija, mislim da je ipak malo više next-gen nego Far Cry 2.. No do sad se pričalo da do toga neće doći bar još 10 godina, a sad se čini da bi bilo moguće već "sada", tj. početi sa izradom igre sad, a dok se završi (za recimo 2g) hardver bi bio spreman i za rezolucije 24" i većih monitora bez ikakvih problema. Mislim, i dalje je sve to samo teorija, nitko nije najavio nijednu RT igru, čak niti engine za igru, ali ovo je JAKO blizu.. |
Citiraj:
|
Citiraj:
eto ti informacija o tim coolerima... Accelero TWIN TURBO:
Accelero S1 Rev. 2:
|
dal ide accelero s2 na 4850?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:14. |