PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Hi-Fi (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=101271)

syss 01.02.2012. 15:30

Citiraj:

Autor jean luc (Post 2089754)
nisam prije baš gledao taj zvučnik, sad vidim da ima dva br-a, od kojih je onaj gornji očito naciljan na tweeter i funkcionira kao zatvorena ventilirana komora?

kao kod b%w flagshipa, samo unutar kabineta.......zanimljivo.

istina, vidim po forumima da su trenutno naj-marke wharf, dali i ma, jer daju poštenu protuvrijednost za novac.

nevjerojatno kak to ciklički dolazi firmama:

prije par mjeseci sam se zgrozio kad sa po prvi put uživo vidio KEFovu C seriju. trese se ko puding na dodir. A kad sam ja pikirao na tu klasu, Kef je radio odlične code i creste, B&W jako popularnu DM 3 i 6 seriju (nisam kupio jer je metalni visoki vrištao.), a wharfedale je prodavao groznu, mislim vardus, seriju, potpuno obuvenu u kineski melamin-polymer.

današnja serija 9 od wharfedalea izgleda onako kako očekuješ od zvučnika, pa čak i serija 10 prolazi iako mi je sumnjivija -jbg, ne volim plastični front ak ne košta bar 1,5 k eura...(počinje li to novi ciklus?), a Monitor audio koristi debeli mdf, klasičan oblik i kvalitetne drivere u početnoj klasi...

valjda nam je zato hobi zanimljiv....

da, pregrada je između gornje komore visokog (koji je ako se ne varam u svojoj kupoli) i midbasa sa donjim basem koji radi u svojoj komori sa većim front-fire br portom. još dobiješ i spužvicu i tvikanju nikad kraja oko odaziva basa :)

meni se recimo optimalno pokazao okomito okrenuta spužvica samo u prednjem br portu, tako da malo oko nje ima zraka, ali ne u potpunosti zatvoren port.

taj c mi otpočetka liči ni opasnog plastičnjaka, makar ga nisam slušao... iskreno nisam imao ni volje ni želje jer me svi ti početni uni-q kefovi pile u mozak. creste 2 sam imao na drugoj elektronici i to je bio jako korektan zvučnik bez basa, a i nije volio ostatak svijetlijeg sistema.

je, vardus su bili ti mrtvački koferi :)

sam ti spomenuo da na front panelu nemamo rupe za mrežicu, nego je ona magnetna? :D

jean luc 01.02.2012. 17:31

Citiraj:

Autor syss (Post 2089782)
sam ti spomenuo da na front panelu nemamo rupe za mrežicu, nego je ona magnetna? :D

:) shock and awe :)

d4rk_ch1ld 03.02.2012. 17:37

Kupio sam zvučnike Monitor audio BX2 i odlučio sam promijeniti pojačalo. Uzeo bi nešto od nada, marantza ili audiolaba. Trenutno neke polovne stvari koje bi mogao uzeti su Marantz PM 5003, NAD C325BEE ili novi audiolab 8000SE ako ga još ima po akcijskoj cijeni u provoxu. Najčešće se preporučuje marantz ili nad za ove zvučnike zato sam i bacio oko na njih pošto uho ne mogu. Da li bi cijena oko 1800kn bila fer za ta pojačala?

samsung89 03.02.2012. 21:15

moze delete

Superior 03.02.2012. 22:38

Citiraj:

Autor samsung89 (Post 2091922)
Kupio Jamo Studio 180.
http://www.pohrani.com/t/R/p/1zjrXepB/jamo.jpg
(slika je sa neta, ovi su kao novi)
Uletjeli mi za stvarno povoljnu cifru, a lošiji od mojih unknown stupova sa odnedavno puknutim ovjesom ne mogu biti :)

Jedno pitanje:

Preporuka neke povoljne (polovne) zvučne za puštanje FLAC-a i mogućnošću pokretanja ASIO drivera?

Trenutno imam CL Live 24bit pa ciljam na nešto kvalitetnije.

Nisam ih imao priliku čuti ali navodno je u pitanju nekaj najlošije što je Jamo ikad napravio. Čisto me zanima kao zvuče.

-POP- 03.02.2012. 23:05

mogao si naći sliku sa čitavim driverima! :-)
na čega je to spojeno? zvučna?! novaca?
x-fi xtreme music 200/250kn

BTW

samsung89 03.02.2012. 23:15

Ma pregledao sam ja te linkove. Ima sveukupno par komada gdje se uopće spominju ti zvučnici. Računam ja na to da nisu nekakvo savršenstvo, no ruku na srce za tu lovu koju sam da ne vjerujem da se da naći nešto bolje.

Spojeno je na CL Live 24bit trenutno.

Pojačalo je:
http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=5779
http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=5791

Swarm dude 03.02.2012. 23:32

Jesi probao kako je bez ekvilajzera?
P.S. nekako mi se čini da pojačalo nema previše zraka unutra, pa ako se poprilično grije po ljeti bi možda imao problema (osim ako nemaš klimu).

syss 04.02.2012. 00:18

Citiraj:

Autor d4rk_ch1ld (Post 2091758)
Kupio sam zvučnike Monitor audio BX2 i odlučio sam promijeniti pojačalo. Uzeo bi nešto od nada, marantza ili audiolaba. Trenutno neke polovne stvari koje bi mogao uzeti su Marantz PM 5003, NAD C325BEE ili novi audiolab 8000SE ako ga još ima po akcijskoj cijeni u provoxu. Najčešće se preporučuje marantz ili nad za ove zvučnike zato sam i bacio oko na njih pošto uho ne mogu. Da li bi cijena oko 1800kn bila fer za ta pojačala?

zemi marantza mirne duše.

jean luc 04.02.2012. 00:46

Citiraj:

Autor syss (Post 2092031)
zemi marantza mirne duše.

pa kaj ja znam.

mislim, taj audiolab ima stvarno nevjerojatnu cijenu. jednom sam već napisao ovdje - na komponenti piše "made in huntingdon, UK", dakle nije chi-fi, samo je kapital hongkoški......možda je stari A bolje pojačalo, ali radi se istom dizajnu (elektronskom) za kojeg je prije 10 godina "TAG mclaren" naplaćivao mislim soma funti (tadašnjih). jesu li danas nešto lošije (tzv. globalizacijske) komponente unutra, pa zvuči malo grublje, možda - ne znam, slušao sam stara Audiolabova pojačala - hi fi sa certifikatom bez sumnje, a kupio sam i posjedujem "novi" Audiolabov CD - zamjenio sam upravo Marantzov 6000 model s njim, i neusporedivi su međusobno u svakom aspektu.

najbolje bi bilo naravno usporedit oba pojačala ak može, ali prema mom mišljenju - početni Marantz (imao sam takvog - mislim da je bio pm54 tadašnji) u odnosu na Audiolab nema što tražiti, bez obzira na karakter zvučnika. a MA i nije više tako otvoren (metalan) u visokima kao nekad, barem tako čitam

pozdrav

Bluzer 04.02.2012. 00:48

Mislim da od 3 pojačala koja bira, Marantz je tu najlošija karika. Vrlo jeftin dizajn, čak nema ni toroid unutra...

syss 04.02.2012. 00:57

uf, uf... da, sad sam vidio da se fino štedjelo na 5xxx u odnosu na 6xxx :)

kod tog audiolaba mi smeta nedostatak daljinca i hebiga.

d4rk_ch1ld 04.02.2012. 08:48

Hvala na pomoći. Vjerojatno će ići audiolab ako nad ne bude dosta povoljniji.

samsung89 04.02.2012. 12:26

Citiraj:

Autor Swarm dude (Post 2092012)
Jesi probao kako je bez ekvilajzera?
P.S. nekako mi se čini da pojačalo nema previše zraka unutra, pa ako se poprilično grije po ljeti bi možda imao problema (osim ako nemaš klimu).

Maknuo sam nedavno onu policu iznad (za tipkovnicu) tak da je sada nešto bolje, ali pojačalo se stvarno jako malo grije tak da ne mislim da će biti problema.

Jamo mi još nije stigao, tako da ih nisam probao, a ekvilajzer je trenutno postavljen gotovo neutralno i tako mi odgovara, taman da malo punoće u zvuku. Slušao sam i bez no ovako mi bolje zvuči.

samsung89 07.02.2012. 18:02

Citiraj:

Kupio Jamo Studio 180...
Stigli danas, evo upravo preslušavam i mogu reći da sam jako zadovoljan. Tako da sam za moje potrebe dobio odlične zvučnike po fer cijeni.

Ono što sam čitao da imaju previše niskih uopće nije objektivno, vjerujem da je više stvar do pojačala, meni je bas podešen ravno na sredinu (0) s upaljenim ekvilajzerom sa minimalnim podešavanjima i to sve zajedno zvuči stvarno ok.

explorer 4 08.02.2012. 11:55

Citiraj:

Autor syss (Post 2081101)
imali smo tu na temi svašta ispod spikera, ali školsku klupu još nismo :D :D

ma to mi sad samo privremeno stoji u studentskom domu , poslije će doma na stalke , ovdje nema mjesta za njih.

Jbg.malo je bas čudan ali popravit će se to stalcima.Još ako ubodem xi-fi titanium , kud ćeš bolje(Audiofili ne shvaćajte me ozbiljno ipak mi je ovo prvi hi-fi :D).

Btw.da li je opasno po pojačalo ako se pojačava preko 60-70 % jer ima snagu 35 w po kanalu a zvučnici su 100.Da li se tu pojačalo može preopteretit.

syss 08.02.2012. 12:53

prije da ćeš spaliti zvučnike nego pojačalo kod slabijih izlaza... njemu se uvijek upali protect ako počne preveć struje davati van, ali zato spikeri nemaju protect od clipinga :)

explorer 4 08.02.2012. 15:00

A jbg. ne smije bit prejako ne smije bit preslabo kako da znam onda , malo mi to diže živce.Šta sad treba bit pojačalo od 100w ako su zvučnici 100 ili kako , nisam baš nešto znalac za ovo.

srale7 08.02.2012. 15:19

Na normalnim glasnoćama je tak svejedno koliko wata ima pojačalo a koliko zvučnik i ako sa tim pojačalom i zvučnicima ne radis techo party-je, nemas brige.

Druga situacija je (Sysa vec objasnio) je da slabo pojačalo previse pojačaš i ode u cliping, (tj izlazi dobiju strujne peakove) i onda se tako unisti zvučnik. Pojačalu ne bude nista, imaju i zaštitu)
Snažnije pojačalo ce puno kasnije uci (ili neće)u cliping i tako da su zvučnici sigurniji.

Mad_Duke 08.02.2012. 15:28

Prouči srale malo što je clipping. Barem je to lijepo vizualno ovdje predočeno
http://en.wikipedia.org/wiki/Clipping_(audio)

srale7 08.02.2012. 15:41

Nesto sam krivo napisao?

Mad_Duke 08.02.2012. 15:47

Citiraj:

Autor srale7 (Post 2095896)
Nesto sam krivo napisao?

Nije mi bilo jasno ovo da na izlazima pojačala dobiješ strujne peakove koji će uništiti zvučnik!

matijab 09.02.2012. 03:21

evo odluka je pala, konačno sam danas dosal sa posla i dobio poziv da je stigo rotel ra-04 se, uzeo sam to pojačalo jer mi je nekako najvise od svih koje sam cuo u ovom rangu placenog/dobivenog, a i prije nego se usviralo, danas me oblila takva sreca, sad samo strepim prvih par dfana i cekam tu cistocu :)
uzivajte u muzici, ne i geđetima, nadjite ono sto vam pase i slusajte na tome muziku :)

srdačan pozdrav

p.s. slika: http://www.facebook.com/KalciumBikini

(na profilnoj je, nesto nisam mogo metnit vamo, pa eto da vam pokazem barem nekak kak sam to slozil, a stalke ocekujem uskoro :) )

DiRT 09.02.2012. 03:34

Ja tu niš ne vidim...Odi desni klik na tu sliku i Copy Image Location.

Momir 10.02.2012. 19:42

Evo opet ja :D
Vec tjedan dana uzivam u kombinaciji yamaha rx-v771 + diamond 10.2 :)
Jako sam zadovoljan kako to svira, ali fali mi basa, razmazili me logiji z5500 :D

Tako da ce vrlo uskoro, ja se nadam, pasti neki sub.
I dalje sam ogranicen visinom od nekih 33cm, a cijena je sad malo manje problem, samo nek je iz OS i da mogu peglat komad plastike :D

E sad, do sad sam razmisljao o: Definitive Technology ProSub 800 za 2400kn, ali ljudi ga bas nehvale, neki da, neki ne... i nasao sam B&W ASW608 za 2500kn, sto je cak i jako povoljno, s obzirom da se inace nudi za oko 3400kn, njega hvale, ali kazu da bas i neide dosta nisko.
Mogao bi se razvuci i do nekih 4500kn, a tu vec mogu dobiti B&W ASW610, samo pitanje da li se to isplati na sobu od 20m2, a i da li opravdava toliku razliku u cijeni.
Netrazim nista preglasno, ali volio bih da subic moze sve lijepo odsvirati.

Svaki prijedlog je dobrodosao :)
Hvala i nadm se, nakon ovoga, da stvarno vise necu davit i spamat po ovoj temi :D

:chears:

Superior 10.02.2012. 19:59

Citiraj:

Autor Momir (Post 2097798)
Jako sam zadovoljan kako to svira, ali fali mi basa, razmazili me logiji z5500 :D

I dalje sam ogranicen visinom od nekih 33cm, a cijena je sad malo manje problem, samo nek je iz OS i da mogu peglat komad plastike :D

E sad, do sad sam razmisljao o: Definitive Technology ProSub 800 za 2400kn, ali ljudi ga bas nehvale, neki da, neki ne... i nasao sam B&W ASW608 za 2500kn, sto je cak i jako povoljno, s obzirom da se inace nudi za oko 3400kn, njega hvale, ali kazu da bas i neide dosta nisko.
Mogao bi se razvuci i do nekih 4500kn, a tu vec mogu dobiti B&W ASW610, samo pitanje da li se to isplati na sobu od 20m2, a i da li opravdava toliku razliku u cijeni.

Hvala i nadm se, nakon ovoga, da stvarno vise necu davit i spamat po ovoj temi :D

Hm, trebalo je u startu kupiti veće kutije, samostojeće, uložiti u njih malo više novaca i onda ne bi bilo problema s niskim tonovima. Ovak si osuđen na neki malecki sub koji će možda samo malo popraviti sliku ali te definitivno neće oduševiti.

DiRT 10.02.2012. 20:25

Imaš BASIS 100. Jako lijepo svira, dosta je jak za tih 100W, tu je negdje ko woofer od Z-5500, no kad bi ja uzimao, uzeo bi puno jači sub jer i ja volim bass, onako da se osjeti. :D
Imaš i DALI Lektor Sub, trebao bi biti dosta bolji od Basisa...Jedino je viši, no ništa onda.

Chome 10.02.2012. 21:54

Citiraj:

Autor Superior (Post 2097812)
Hm, trebalo je u startu kupiti veće kutije, samostojeće, uložiti u njih malo više novaca i onda ne bi bilo problema s niskim tonovima. Ovak si osuđen na neki malecki sub koji će možda samo malo popraviti sliku ali te definitivno neće oduševiti.

Ne mora biti da je do zvučnika. Da iste ima spojene na neko stereo pojačalo sigurno bi imao dosta bassa. Na nekim (posebno jeftinijim) višekanalnim receiverima je često slučaj da fali pravog bassa u odnosu na stereo pojačala bez obzira kakve zvučnike imao.

samsung89 10.02.2012. 22:14

Dobro zboriš.

Jamo Studio 180 na mojem dvokanalcu zvuče puno bolje i punije nego na 5.1 Yamahi od kolege (neznam točno model)

gbijelic 10.02.2012. 23:03

Citiraj:

Autor Momir (Post 2097798)

Meni se osobno sviđa takav setup kakvog i ti trazis, kod mene je sub jamo 200 i aviano1 i sviraju mi predobro. Problem je sto ne svira jednako kod razlicite vrste glazbe pa onda moras malo sub poriktat al meni osobno to nije nikakav bad. Što se tiče jačine suba tih 200W nema teorije da ikad iskoristim ali definitino na što bi trebao paziti je promjer suba, ali za tu lovu neces moci samo tako pogrijesiti. Sad opet po 100 put najbolje ti je poslusat sub za koji se odlucis pa vidis dal je to to...meni osobno za lovu koju sam imao je ovaj moj ok

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:01.