PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Hi-Fi (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=101271)

syss 25.01.2012. 23:23

danas se poigrao malo sa volumenom :D

srale7 25.01.2012. 23:48

Sysa, to nema veze sa Hifi-jem :)

syss 25.01.2012. 23:50

kak ne... žnjore su baš za hajfaj :D

Mejzlik 25.01.2012. 23:53

Citiraj:

Autor srale7 (Post 2084110)
Pa ne trosi hifi puno struje :D Osim ako imas pojačalo u A-klasi, a koliko vidim nemas :)

Sa pojacalom A klase imas odmah i grijanje :D

wiseman 26.01.2012. 01:19

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 2084173)
Pa kaj nije veća zarada da prodaješ struju koju napraviš HEP-u, a da ti trošiš njihovu? :) hehe

Za prodavat struju HEP-u treba ravno 66 dozvola :sweating:

d4rk_ch1ld 26.01.2012. 18:28

Upravo ubacio Asus Xonar D1 u komp i u spomen Syssu pustio bass i love you. Ne vjerujem koja razlika čujem ptičice kak cvrkuću kroz cijelu pjesmu dok je prije samo nekaj škripalo, naježio sam se na pevaljku iz cranberriesa nakon dugo vremena. Sad me sve strah pustiti najdražeg mi Ayreona. Uglavnom jako zadovoljan za sad zvuk je dobio jednu dodatnu dimenziju ovom nadogradnjom.

Imagine 26.01.2012. 18:32

Citiraj:

Autor d4rk_ch1ld (Post 2084795)
Uglavnom jako zadovoljan za sad zvuk je dobio jednu dodatnu dimenziju ovom nadogradnjom.

Kako širina obično nikad nije problem jesi dobio visinu ili dubinu ...ozbiljno me zanima.

d4rk_ch1ld 26.01.2012. 19:03

Rekao bih da sam dobio oboje. Fasciniraju me detalji koji se sad tako jasno čuju. Baš puštam najdraže stvari u kojima znam valjda svaki ton. Dijelovi bas gitare i bas bubnja koji su prije bili praktički spojeni sada se jasno razaznaju, prijelazi prstiju preko žica akustične gitare, kratki udasi zraka kod svirke puhačkih instrumenata... Stvarno nisam očekivao toliku razliku. Još jedna stvar, zvuk preko ove kartice je nekih 25% jači nego preko integrirane je li to normalna pojava?

samsung89 26.01.2012. 23:18

Pa ako su jednako pojačani u postavkama, moguće je da ima nešto jači izlaz pa je tu i razlika u glasnoći.

syss 26.01.2012. 23:22

inače koliko se može na ovoj gore snimki ćuti, to je integruša na analognim izlazima sa 10m hama telefonski kabelom i jutub kao izvor :)

mislim primarni izvor mi je cd, tako da se ne zamaram sa kompom previše.

Mr. Nice 27.01.2012. 00:41

Citiraj:

Autor syss (Post 2084186)

Jel to koristtiš za provjetravanje sobe ?

:D

micek_kc 27.01.2012. 01:14

Citiraj:

Sisa pao si mi u ocima sada :banned: :D
Citiraj:

Autor Imagine (Post 2084799)
Kako širina obično nikad nije problem jesi dobio visinu ili dubinu ...ozbiljno me zanima.

Dont feed the trolls :D

srale7 27.01.2012. 01:18

Sysi je ostala navika od Z5500, da s vremena na vrijeme mora malo propuhat zvučnike :P

micek_kc 27.01.2012. 01:22

Citiraj:

Autor srale7 (Post 2085094)
Sysi je ostala navika od Z5500, da s vremena na vrijeme mora malo propuhat zvučnike :P

lijen je covjek uzet kist i neku meku tkaninu u ruke :fiju:

tomasini_ 29.01.2012. 17:53

Citiraj:

Autor wiseman (Post 2084270)
Za prodavat struju HEP-u treba ravno 66 dozvola :sweating:

upravo to. zato, daleko od očiju - daleko od srca :)
o potrošnji hi-fi ne znam, samo se vodim logikom veličine, a ona mi govori da jedan par solidnih aktivnih 2.0 zvučnika troši manje struje. nego, jel može neka procjena, bar u grubo.....mislim procjena sustava, ne struje :)

Chome 29.01.2012. 19:21

Citiraj:

Šteta zvučnika.

syss 29.01.2012. 23:15

ako to ne mogu podnijeti, onda šteta vlasnika i kupca :)

DiRT 29.01.2012. 23:33

Joj, pa neće mu zvučnici crknut. :)

Chome 30.01.2012. 08:14

Citiraj:

Autor syss (Post 2087463)
ako to ne mogu podnijeti, onda šteta vlasnika i kupca :)

Ma ne mislim ja da ce riknut ali zao bi mi ih bilo gledat kako im skacu membrane ko mutave :-) iako sam i sam isprobao tu pjesmu koju si pustao nisam bas prejako navio.

Mad_Duke 30.01.2012. 08:30

Koje je to "magična" pjesma? :D

Botlorn 30.01.2012. 08:39

Basstronics - Bass I love you.
http://www.youtube.com/watch?v=X16MKQXHDmc

Ako ćeš slušat, radije smanji malo za početak jer pjesma ima neke baseve ispod 20hz i ako nemaš sub, pretpostavljam da ih nećeš ni čut, ali zato će se tvoje membrane fino trest :)

Uglavnom, pjesma lokalnih sileđija kojojm testiraju svoju supersoničnu opremu :D

syss 30.01.2012. 08:59

Citiraj:

Autor Chome (Post 2087588)
Ma ne mislim ja da ce riknut ali zao bi mi ih bilo gledat kako im skacu membrane ko mutave :-) iako sam i sam isprobao tu pjesmu koju si pustao nisam bas prejako navio.

nije ni kod mene navijen, ovo je direct uključen na ampu :)

Superior 30.01.2012. 13:58

Striktno govoreći, ni jedan HI-FI sustav ne uključuje subwoofer. Samo dva glavna zvučnika i pojačalo u sustavu i naravno izvor zvuka. Igra s extremnim basovim ima ajde neku ulogu kod gledanja filmova. Meni recimo dobro dođe kad ležim na sjedećoj garnituri da me izmasira. Ali ponavljam nema nikakve veze sa HI-FI.

Mad_Duke 30.01.2012. 14:02

Zašto ne bi spadao? :)

Superior 30.01.2012. 14:08

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 2087874)
Zašto ne bi spadao? :)

Iz mnogih razloga. Prije svega zato što imaš samo jedan sub u sustavu isto kao i ja. Prema definiciji HI-FI podrazumijeva dva (stereo) zvučnika (jednaka). To bi kak ti bilo ono kaj uho (ili oba) mogu pojmiti i primiti kao informaciju. Ali i da imaš dva suba opet je pitanje kak je to podešeno s glavnim zvučnicima. Koja je rezna frekvencija kad se sub uključuje. Velik je problem napraviti sami kutiju od glavnog zvučnika a kamoli još i računati na tam nekakav sub od tko zna kojeg proizvođača.

Imagine 30.01.2012. 14:15

Citiraj:

Autor Botlorn (Post 2087605)

Uglavnom, pjesma lokalnih sileđija kojojm testiraju svoju supersoničnu opremu :D

klik :D

Citiraj:

Autor Superior (Post 2087868)
Striktno govoreći, ni jedan HI-FI sustav ne uključuje subwoofer.

:roller:

Citiraj:

Autor Swarm dude (Post 2087891)
...Reznu frekvenciju podesiš po donjoj granici odziva svojih kutija i po potrebi naštimaš "po uhu". Ili se baciš u mjerenja...

Iz mog iskustva puno bolji rezultati se dobijaju kad se ne forsira zabranjenost diranja u zvučnike :)
Drugim riječima ..kod večine kutija je taj donji dio nategnut čisto da se zadovolji nekakva specifikacija tako da je najbolje isto odrezati i pustiti sub da to odradi bolje.

Swarm dude 30.01.2012. 14:17

Svakako ćeš se hi-fiu više približiti ako imaš npr. bookshelfove sa 16 cm driverima i dobar sub nego bez suba. Ne možeš očekivati da će ti takvi zvučnici vjerno reproducirati zvuk npr. orgulja koje se mogu spustiti valjda do 20 Hz. Jedan sub je dovoljno imati u manjoj sobi gdje je teže odrediti od kud niski tonovi zbilja dolaze, tako da ne trebaš imati dva. Sa visokim tonovima je druga priča, kao što svi iskustveno znamo...Reznu frekvenciju podesiš po donjoj granici odziva svojih kutija i po potrebi naštimaš "po uhu". Ili se baciš u mjerenja...

Mad_Duke 30.01.2012. 14:17

Citiraj:

Autor Superior (Post 2087878)
Iz mnogih razloga. Prije svega zato što imaš samo jedan sub u sustavu isto kao i ja. Prema definiciji HI-FI podrazumijeva dva (stereo) zvučnika (jednaka). To bi kak ti bilo ono kaj uho (ili oba) mogu pojmiti i primiti kao informaciju. Ali i da imaš dva suba opet je pitanje kak je to podešeno s glavnim zvučnicima. Koja je rezna frekvencija kad se sub uključuje. Velik je problem napraviti sami kutiju od glavnog zvučnika a kamoli još i računati na tam nekakav sub od tko zna kojeg proizvođača.

Zadnji put kad sam pogledao većina bendova ima samo jedan bas bubanj. Kod nekih stilova muzike dotični su većinom trigani što se jako lijepo čuje na subu. (o ostalim "elektroničkim" stilovima neću ni govoriti) Tako da ne vidim problem kod 2.1 sustava. A ovo sa frekvencijama. Prema tvojoj definiciji Hi-Fi bi trebao imato što? Samo jedno stereo pojačalo sa 2 full range zvučnika?

A što se tiče uha. Uho može puno više "pojmiti i primiti kao informaciju) pa bi po toj logici surround bio jedini "idealni" setting.

Čista stvar ukusa!

Superior 30.01.2012. 14:19

Citiraj:

Autor Swarm dude (Post 2087891)
Svakako ćeš se hi-fiu više približiti ako imaš npr. bookshelfove sa 16 cm driverima i dobar sub nego bez suba. Ne možeš očekivati da će ti takvi zvučnici vjerno reproducirati zvuk npr. orgulja koje se mogu spustiti valjda do 20 Hz. Jedan sub je dovoljno imati u manjoj sobi gdje je teže odrediti od kud niski tonovi zbilja dolaze, tako da ne trebaš imati dva. Sa visokim tonovima je druga priča, kao što svi iskustveno znamo...Reznu frekvenciju podesiš po donjoj granici odziva svojih kutija i po potrebi naštimaš "po uhu". Ili se baciš u mjerenja...

Eto, sam si u odgovoru rekao zašto to nije hi-fi.

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 2087892)
Zadnji put kad sam pogledao većina bendova ima samo jedan bas bubanj. Kod nekih stilova muzike dotični su većinom trigani što se jako lijepo čuje na subu. (o ostalim "elektroničkim" stilovima neću ni govoriti) Tako da ne vidim problem kod 2.1 sustava. A ovo sa frekvencijama. Prema tvojoj definiciji Hi-Fi bi trebao imato što? Samo jedno stereo pojačalo sa 2 full range zvučnika?

A što se tiče uha. Uho može puno više "pojmiti i primiti kao informaciju) pa bi po toj logici surround bio jedini "idealni" setting.

Čista stvar ukusa!

Ukratko, hi-fi sustav bi trebao imati 2 čim bolja zvučnika (trošak barem dvaput veći od vrijednosti ostalih komponenata). Naravno bilo bi idealno da su full range ali tako nešto nije moguće napravit pa eto imamo kutije sa više zvučnika koji imaju skretnice.

Swarm dude 30.01.2012. 14:27

Ne, upravo sam dao odgovor zašto ne smeta :D
Nemaju ni zvučnici idealni odziv od donje do gornje granice kakvima se većina nas na forumu služi pa ipak spadaju u neki segment Hi-Fia.
Po toj logici bi se jedino gledali full range omnidirekcijski zvučnici kao Hi-Fi...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:03.