![]() |
Citiraj:
Koliko ti treba za 4.2? Baš ima zahebanu krivulju taj ryzen.. ništa volti do neke granice, a onda strma krivulja za svakih 25 mhz.... EDIT- upravo vidim u moj komp.. ne loše... mislim da smo dobili dobre primjerke... EDIT 2 - se da naštelati bus da 100 mhz bude 100 mhz.. OCP mi ludi na te brojke... |
Citiraj:
|
Citiraj:
@Manuel Calavera, moja mema je 3600 CL17 i isto DOCP nije htio raditi na 3600. Mogao bi biti problem u tome što su to profili primarno za Intel, pa nije nužno da funkcioniraju i na AMD-u. |
Citiraj:
Nisam probao extra voltažu. BIOS je najnoviji 6401. Probao sam i 3466 po ryzen calc safe ali dobio bsod. Tu bi se dalo dodati voltaže i eventualno malo timinge razlabaviti. |
Uz tweakanje tajminga i voltaže na toj ploči samsung b-die nategnu ljudi do 3600-3700mhz, zanimalo me dali to out of the box funkcionira. Očito ne
|
Citiraj:
Sent from Usreo Mobara |
Jel bitan jos onaj Ryzen balanced plan na najnovijim windowsima? Jer vidim da win update povuce driver ali bez toga.
|
moze jedna potvrda. poceo sam proucavat OC ryzena da se upoznam stime.
ak sam dobro skuzio, ak se mjenja multi u BIOS-u gube se sve saving funkcije u OS-u i proc radi na max-u stalno? jedino koristeci onaj AMD ryzen master omogucava da se zadrze saving funkcije (balanced u win-u i auto mjenjanje freq. kao sto npr. imam sad sa i5 (kroz bios))? |
Prouči i P-state OC...
|
Proc ne radi na maxu cijelo vrijeme ako nema što raditi. Frekvencija ostaje ista.
Slobodno ga stavi na fixni napon i fixni množitelj. Zanemarivo veća potrošnja u odnosu na adaptive OC koji skalira množitelj i napon, a možeš dobit puno bolji OC. Testiranja su pokazala da je adaptive OC na ryzenu dosta teško posložit i da ne nosi praktički nikakve benefite (uštedu). Sam napon i frekvencija ništa ne znače ako je jakost struje slaba (kao što je slučaj u idleu), pa je time i potrošnja mala kad proc ne radi ništa. |
da dolazim polagano do tih stvari sad kak proucavam dalje... fala
|
jel uzimo ko od vas u ADM-u R5 2600 zadnje vrijeme, jer ako se ne varam govorili ste da su se potrefili bas od tamo najgori primjerci?
meni bas pada najeftinije da uzmem vecinu tamo pa da se protegnem sa postarinom za 2600 od negdje drugdje ako mislite da je bolje. |
Nevezano za ovo pitanje od kolege iako je sve iz ADM-a, ja jučer podigao ryzen 1700, Asrock B450 K4 i 64GB rama, te kada se uključi SVM za virtualizaciju sruši mi OS i u biosu napiše da imam jednu pločicu od 56GB rama. Kada ugasim sve normalno. Sada je trenutno komp u ADM-u na servisu
Ima li tko kakav savjet? |
Btće jedan RAM stick loš?
|
memtest86 pokrenuo i uredno prošao, rekli mi i u ADM-u da su provrtili memtest prije isporuke. Ja nekako mislim da je neispravan proc odnosno memorijski kontroler u njemu
|
E jbg,tudum sam za te detalje,nadam se da bu sve oke.
@geronimo: neam pojma,ja uzeo u uzija,probao samo jedanput na 3.9 i 1.25v,jedanput odvrtio cinebench i nije zaštekalo. Probao 4 i 1.25 i nije htjelo u cinebenchu. Trebal bi proučiti thread i vidjeti kako točno OCati. |
a neznam nisam pametan. cekacu da brko nesto pametno kaze :D.
|
@Alister
Većina ljudi ni nezna što je SVM, bitno je samo da se dobro "overklouka". Koliko gledam po reditu i forumima, nisi jedini s tim problemom. Jesi probao staviti zadnji BIOS? Jel SVM bio uključen od početka ili si ga naknadno uključio? Naletio sam na ovo, možda pomogne: https://community.amd.com/thread/233420 Isti slučaj: https://linustechtips.com/main/topic...on-is-enabled/ |
Citiraj:
Bilo je par loših primjeraka, ali to ti je stvar lutrije i batcha ;) mozda te posere golden sample, a možda i krljavac. Sent from Usreo Mobara |
@stef: došla mi je ploča sa prastarim biosom, pa sam napravio upgrade na najnoviji, ali ista priča. Više puta sam napravio instalaciju windowsa i uvijek ista priča. Kada se uključi SVM ploča popizdi, ugasiš ju i sve radi. Tako da sam vratio komp u adm nakon par sati
meni se desi greška da više nemam boot device-a i ne mogu podići OS, i naravno fale tri pločice u biosu: https://ibb.co/nbGzkrX |
Citiraj:
4.0 ghz 1.250v,4.1 ghz 1.2850v istestirani a i 1.5v /4.4 ghz cpuz bench i cinebench prode ali to je jeli na rubu smrti. http://valid.x86.fr/nduasm ali sve to nema veze kad je to cista lutrija Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk |
Možda je ploča za reklamaciju?
|
dal je netko mozda negdje naletio na i5-2500k@4.5ghz vs ryzen 5 2600@3.8-4.0?
nigdje to nemogu nac. svugdje usporeduju stock 2500k sto mi je suludo kad znamo sta sendi moze. |
pola ljudi danas ni nema stable pa se sa clockovima kurce..
Bar 1 h primea treba da bi se smatralo bar imalo stable. Evo meni zalockao na 4.15 nakon pola sata... 4.125 nakon 50 min... 4.1 je full stable. E sad se igram memorijom... trenutno na 3533 mhz cl 14 15 15 30 46.. cpuz bench odvrtio i na 4.275... ali daleko je to od stablea... |
lako se igrat stom mem, ja gledam najeftiniju mogucu (skoro), citaj aegis 3000mhz :lol2:.
btw vidim da imas fuma-u? jesi zadovoljan? to si uzeo odma revB? |
Citiraj:
@geronimo_2 prisa sam sa 2500k 4.5ghz na 2600 i gg je brzi vise jezgri ne grije se puno... |
Citiraj:
Dobra je, radi svoj posao. Do 1.4 V (LLC level 3 uračunat, u biosu je 1.375 ) ide na 82 c nakon sat primea. Mogu i niže sa voltima, ali sam mu dao više dok memoriju tražim.... Citiraj:
Koje kurčenje kad ne mogu ni na 4.2 full stable. ;) I meni ryzen dobar, samo me u single coru malo razocarao.. kad vidim da me stari 3570k 4.5 dotukao u heavenu :P Ostalo - mrcina :) |
Normalno je da je 3570K@4.5GHz nešto sitno ispred u nekim single-thread sintetičkim testovima i možda nekim blesavim starijim igrama koje trpaju sve na 1 jezgru.
2nd Gen Ryzen je još uvijek u laganom zaostatku s latencijama u odnosu na Ivy Bridge, ali ima oko 10% veći IPC. Kad dodaš i ~10% manji takt, to je tu negdje. U modernim igrama though... R5 2600 ga zatuče. |
Javili se nama povratno iz ADM-a, testirali više procesora, više memorija i ploča i svaki puta se sve pomrda kada se uključi virtualizacija. A šlag na tortu je da su nam rekli da je Ryzen 1700 preslab procesor da vrti virtualne mašine.
Sada me baš to ždere pa budem poslao mail Asrock-u MSI-u i AMD oko toga, baš me zanima njihov odgovor. |
Ovo sto su rekli za 1700 je zesca debilana.
|
Citiraj:
Virtualke sam vrtio na ultrabook laptopu u 2009. Kad nemaš šta pametno za reć onda je pametnije šutit umjesto izvalit prvu glupost koja ti padne na pamet. S druge strane, prije 5-6 godina sam sve kompove sastavljao u ADM-u i imam stvarno pozitivna iskustva s njima. |
U ADM-u rade neki debili. Pogotovo kad ih kupac pita neki savjet. Žive na staroj slavi, ali zadnjih godna ima gro negativnih iskustava, prelistajte forume
|
Čak me ni ne živcira što baljezgaju gluposti, ali me tako piklo u živac što na kraju ne mogu vrtiti virtualne mašine jer se sve sruši nakon uključivanja virtualizacije.
|
Ljudstvo,jel li tko OCao manualno ove Aegis F4-3000C16D-16GISB koristeći Ryzen DRAM calculator?
|
Jesam ali bezuspjesno 3200mhz je bilo top i stabilno dok nisam prime odvrtija i jednako tome bfv nestabilno totalno rusenje konstanto.A sa druge strane imam opciju memory try it na msi ploci pa je cak i drzalo 3200 mhz 1.4 v ali neman nikakve dobiti u perfomansam sta se toga tice pa sam vratija na 3000 mhz
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk |
hmmm,meni je sada sa xmp na 3200,prime 95?
koje postavke i koliko dugo? |
Citiraj:
Postoji kakva mogućnost povrata sredstava, pa da s nofcima odeš negdje drugdje?:) Izgleda da je ADM lagano uklet kad je Ryzen u pitanju. |
Citiraj:
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk |
Citiraj:
Na kraju smo nadoplatili za I7 8700 i mislim da bude radilo sve kako treba sada out of the box. |
meni sad ovo nije jasno. jel na kraju mogu ocekivat da na ryzenu rade virtualne masine (oracle virtual box) ili ne? koliko "lose" rade virtualne masine bez virtualizacije? sta je sve puno usporenije or what?
edit: @alister, mozda pizdim bezveze, ali sad sam malo cito o virtualizaciji nabrzak, i spominje se na jednom mjestu da u biosu na nekim plocama imaju dvije opcije za ukljucit i jedna se nalazi u advanced menu-u (sto dobijes kad opalis neku kombinaciju tipki). da ti nije mozda u tome stos? |
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:37. |