![]() |
Citiraj:
|
Nemojte me trollat pls al malo da osvjezim pitanje... dal kupit full rig sa 6gpu ili jednostavno s tim novcima kupit valutu trenutno? Ne ulazim tek u to, imam vec 1 rig i nesto ulozeno u btc pa me zanima sta mislite.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Da, fino znaju odstupati ti kalkulatori, trebao bih vidjeti do prve isplate kako to funkcionira, a nisam siguran da mi se da čekati :D Ajmo nazad na ETH :D |
Iskočio mi u feedu događaj, kaže - predavanje o bitcoin rudarenju, stručnjaci iz svijeta kriptovaluta.
U Zagreb Toweru, 05.12., u 19h. Jel netko od Vas ima veze s tim? |
Mozda fripper???
|
Citiraj:
|
|
Ima li tko od vas da drži rigove vani na balkonu / lođi? Ja jesam. Sad me zanima sa temperaturama koje idu bliže nuli i ispod, ima li straha za opremu? Ne bojim se za grafičke ali matična, napajanje (inače mi nikad ne vrti vent, nije opterećeno)?
|
Mislim da ti je vlaga najveci neprijatelj.
Sto se tice hladnoce mislim da bi ti jedino hdd mogao bit u nekoj vrsti opasnosti. |
Citiraj:
Vrtim SMOS na usb sticku tako da nema HDD/SSDa Sent from my Apollo Lite using Tapatalk |
Ja drzim na full hladnom tavanu i grafe ne idu preko 34°C.
|
Na terasi otvorenoj prema NW, uvučen u kut terase gdje ne dohvaća kiša. Za sada sve ok, prvi dani oko nule. Sa strana oko riga drveni paneli, iznad lexan ploča ukoso, ali tako da između svega može strujati zrak kroz slotove par cm, a opet zaštićen, kao u boxu eksplodiranom. Lako stisnem jače te panele kad komarci pocnu pikat. Racunam da će uvijek imat svoj topliji air bubble inside. HDD je SSD. 2xGTX1060 nocu na 55 C (na mbo, ne na riserima), vent na 40%.
|
Citiraj:
Na koliko su ti ventovi kad dobiješ samo 34°C? |
Odustao sam od BTG... Ukupno 29 sati sa 5X1070 i 17 sati sa 5X1060 izrudareno ukupno 0,048 BTG-a. ZCASH-a u tom periodu izrudarim oko 0,06 što znači da je prema trenutnom omjeru majnanje BTG-a pušing od cca. 20%.
|
sto se tice rigova vanka, zasto ih ne ostavite negdje u kuci/stanu da vam griju stambeni prostor? doduse, ja imam samo jedan mali rigic i nije glasan, tako da sam ga stavio u jednu prostoriju i tamo lijepo radi. vrata sirom otvorena..
kod mene (baranja) jutra budu dosta vlazna i puno magle. vode bude koliko. ne bih se nikada usudio staviti rig tako vani... |
Meni je zadnjih 2-3 tjedna jedan rig unutra, a drugi vani. Ja sam u Dalmaciji, tako da mi svakako imamo manje problema sa vlagom. Samo ako se ne varam, ako imas natkriven prostor svakako ti ne bi trebala biti problem vlaga gdje god bio. Ili se varam?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Sol ostaje samo ako te tekuće more zapljusne, ništa preko zraka nema. isprva sam mislio da pitaš koliko mi rig radi Sol/sec. :lol: |
Citiraj:
hahaha profesionalna deformacija :) |
Pozdrav, prodaje li neko iz zagreba graficke kartice rx 400/500 serija do 1800kn ?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ali to o comu pricas mi treba, daj nabaci jos nesto prije nego odem guglat... Sent from my Apollo Lite using Tapatalk |
Možda ti je jednostavnije ispuh iz kućišta spojiti na neko fleksi crijevo i ispuh tjerati na tavan (ako živiš u kući) ili negrijani dio stana npr. lođa, hodnik, itd. (ako živiš u stanu)? Bacanje toplinske energije van grijanog prostora za vrijeme sezone grijanja je suludo...
|
Uglavnom pratim sijaset foruma na forum haer i jedan frajer se sjetio jutros kada je čuo da je BTC probio 10.000$ da je prije 7-8 godina imao nešto tog dreka. Uglavnom postao je milijuner sa svojih 15 i nešto sitno BTC koje je uredno dampao na 10.900$. Bolje se roditi bez K. nego bez sreće :)
|
E, jel postoji kakav soft ili stranica da prati GDAX, bitstamp, finex, poloniex itd. ali da ne zauzima previse prostora na monitoru i da moze biti stalno upaljena, pozeljno s nekim vizualnim upozorenjima ako se stave limiti ili slicno?
|
To i meni zanima dakky. Ma čak i da mi zauzme cijeli monitor sve ok, ali da ima cross reference usporedbe.
|
Ja sam si rijesio sa MyBitcoin gadget-om.
|
Koristim SMOS, a imam licencu za ethOS. Maknuo sam se od ethOS-a jer mi je bilo komplicirano switchati coin koji mineam, doduse nikada nisam podesio remote config file.
Ono što mi je zadnjih dana na pameti je iskoristiti/napraviti nekakvi autopilot koji bi mi moje gtx 1070-ice switchao između mininga ETH i ZCasha ovisno o tome koji je difficulty na ZCash mreži. Ima li itko nekakve ideje kako to napraviti, radi li to itko? Znate li za bolje OS-ov za mining? Nekad sam gledao na websiteu pimpos koji mi je izgledao kao dobar kandidat za tako nesto ali nisu to dovoljno istaknuli kao mogucnost pa nisam dalje to ni gledao... Ne bih htio izmišljati toplu vodu ali poprilicno sam siguran da bi se ovo moglo izvesti sa ethOS-om i remote config fileom. Trazim gotovu i brzu soluciju. Nemojte mi spominjati Nicehash. :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Edit: primjer configa, trazi dolje cor ili mem u fileu: http://ethosdistro.com/pool.txt |
zakon! nisam to znao.
|
Citiraj:
|
nisam nikada s tim os-ovima radio, no jel ne mozes imati 2 config filea (1 zec i 1 za eth) i onda preko moba samo preimenujes confige (ili ih pokrenes)? tako da ne moras nista kuckati (ili barem ne puno).
|
Citiraj:
Najveci razlog odustajanja mi je bio problem sa Temviewerom. ako tako an daljinu restartam rig svako drugi put mi bude nedostupan i preko web konzole i preko teamviewera... |
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:33. |