![]() |
Citiraj:
ali dobro je Nino napisao... provjeri prije nego uplatiš... jer i ja prvi put čujem da amazon šalje IBAN |
Sva komunikacija amazona se mora vidjeti i preko amazonove stanice kada se ulogiras. Ako toga nema obrisi mail i zaboravi na to
|
Sad mi javili s Amazona.de da ne mogu isporučiti pošiljku i da im se vratila natrag, a na istu adresu sam do sada naručio nekoliko paketa i svi uredno došli. Automatski su mi napravili refund, bez ikakvog pitanja što dalje, a nigdje ne vidim kontakt. Idem na put za dva tjedna i sad mi više nije pametno ni naručivati u HR nego u DE, očito je pošta nešto za*ebala...
|
Razmisljam ubuduce pakete narucivati preko mailboxa jer me dodje skoro pa isti vrag. Postarina unutar DE je free, a oko 10-12 eura je GLS do HR. Bazna postarina od Amazona do HR je oko 10 eura (+- par eura, ovisi sta i koliko veliko uzmes). Barem si siguran da ATPost nema prste u svemu tome za eventualnu razliku od par eura. Mailbox servis kao takav je predivan.
|
Pozdrav
zanima me kupovina preko amazona, tj amazon.de Trebao bih narucit par komponenti za pc (m2 ssd, sata ssd, ram, i jos neke sitnice) Kolko traje dostava u Hrvatsku, carine msm da nebi smjelo bit posto smo u eu, i u slucaju reklamacije proizvoda kako se to rjesava kod njih |
Citiraj:
|
Ali je sve redovito skuplje kad za adresu staviš HR nego neku vani i sad su mi već dva puta vratili pošiljku jer kao ne mogu isporučiti u HR, ne valja adresa itd.
|
"Skuplje" je zbog razlike u porezu.
|
Citiraj:
|
Poželjno je staviti i HR ispred poštanskog broja, uz zalmanovu sugestiju.
|
Ne stavljam naša slova nigdje u adresi. Koristim isti account godinama i odjednom im se ne sviđa. :)
|
I meni se ovo desava..uredan account vec godinama, dostavljanje na dvije adrese u RH (jedna moja a jedna od kolege kojem narucujem neke kineske pop albume..), item pronađen, dostava u RH ali prilikom kupnje izbacuje poruku da nije moguca dostava na te adrese.
😳😳 Poslano sa mog LG-M700 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
|
U Njemačkoj je dostava besplatna za narudžbe preko 29€, a za Hrvatistan je 7,5€ + 2,5€ po kg težine. Tako da nešto što Švabo plati ravno 100€ (0€ pt) mi platimo 105,04€ + najmanje 7,5€ pt, znači minimalno 112,5€.
Poslano sa mog moto x4 koristeći Tapatalk |
Šta je najžalosnije, opet ti dođe jeftinije nego da si kupio ovdje.
|
Eto i mene post AG stoji od 24 i ne mrda. Transit unit consolidation; Postcode 1005 tu staje, baš mi je bitan paket. Dali je stiglo ikome nakon što zapne na navedenom dijelu? Amazon susretljiv, pokušavaju riješiti stvar, poslao mail post ag-u i kažu da je paket od 24 otpremljen prema hr iz njihovog sustava i uvjeravaju da se strpim i da stiže- naravno tješim se sigurno ništ od toga :D
|
Desila mi se čudna stvar.
Naručio : https://www.amazon.de/gp/product/B07...t_b_prod_image Ovo je status pošiljke: Ordered Tuesday, 29 October Dispatched - nije označeno kao izvršeno Out for delivery - nije označeno kao izvršeno Arriving Wednesday - Obično u roku od 24-48 sati amazon shipa pošiljku. Sad je prošlo 6 dana, pošiljka još nije shipana, a trebala bi biti dostavljena u srijedu. Da li da otkažem pošiljku i pokušam pronaći taj predmet kod nekog novog prodavača ili što ? |
Pitanje je imas li uopce opciju otkazivanja. Ona je dostupna najcesce jedno kratko vrijeme i ako je prekasno za otkazivanje onda te obavjeste mailom. Je li poslano mozda ATPostom?
Nije bilo jeftinijeg magnetnog nosaca? Geez :) |
Citiraj:
Taman mi je sada došlo na mail da je poslano danas, ali da je rok isporuke 12ti. Što se tiče nosača, krivi su ljudi sa topica automobili, svi su rekli da je odličan, a kvalitne kopije su bile par eura jefitnije, pa sam rekao da ću ipak kupiti ovaj :lol2: |
A vidio sam, malo je rec' da me frapiralo :) Ajd neka on drzi pa koliko god kostao, sad tako nebitno!
|
Gdje vi pratite (ako pratite) pakete koji idu preko ATPOSTa ?
|
Probaj ovdje. Vodi računa da paketi poslani tom poštom imaju tendenciju nestajanja tokom puta.
|
Na amazon sajtu pod narudzbama, pokazuje sve sto treba
|
tko dostavlja amazon.de pakete, pod praćenje vidim samo austrian post, tko u HR preuzima?
|
Hp express
|
Overseas
|
tenks nino, overseas je
|
Možemo reć i nitko, već dva paketa nikad stigla post ag
amazon sve refundirao, prestrašno |
Citiraj:
Overseas mi je dostavio nekoliko puta, sorry na dezinformaciji. |
Pozdrav,
Moram vratiti jedan item amazonu. Item nije potpuno ispravan i vraćam ga u onom roku od mjesec dana. Pokrenuo sam proceduru za vraćanje i ispisao potrebne podatke. Skužio sam da moram na kutiju nalijepiti adresu i to, a piše da kuriru moram dati račun od uređaja. Tu se već malo gubim. Na koji način vraćate item, preporučeno ili? Nadalje, kako se riješava poštarina, to ja plaćam? Hvala na pomoći! Poslano sa mog Mi 9T Pro koristeći Tapatalk |
Platis ti postarinu. I pošalješ njima račun pa ti refundiraju.
Šalješ preporučeno sa tracking brojem Sent from my MHA-L29 using Tapatalk |
Kad sam vracao item u roku 30 dana koji je bio poluispravan, isprintao sam tu neku naljepnicu s podacima koju ubacis u paket, poslao preporuceno i cekao. Nisam slao nikakav dokaz o postarini (nisam ni vidio opciju za to), a kao sto mi kolege potvrdili, amazon refundira tvoju postarinu i dobijes cak i veci iznos nego sto si je platio. Ne znam kako zasto, al tako je bilo prije nekih godinu i pol cca.
Svakako salji trackingom. Kod mene je bio manji item pa sam slao postom. Probaj iskopati moj post u ovoj temi, bas sam opisao sve u korak i koliko je vremena trebalo da vrate pare. Na mobu sam, a search na vbuletin forumima u chromeu mi ne dela |
Citiraj:
Ako je paket teži, radije šalji Eurosenderom, možda će te izaći jeftinije (ja sam vraćao AV receiver u klasi do 20 kg s kutijom, pa mi je to bila daleko bolja opcija). Amazon ti vraća puni iznos koji si platio s cijenom dostave, uvećan za (ako se dobro sjećam) 7,5€ na ime poštanskih troškova (fiksno). Račun za poštarinu te u pravilu ne traže. |
Hvala momci!
Poslano sa mog Mi 9T Pro koristeći Tapatalk |
Mislim da će kod mene prvi put nestati paket kao drugim u nekoj sortirnici u Beču.
Do sada sam imao 3-4 paketa s Amazona ATPostom i svi su stigli, no isti dan su bili u HR stigli a ovaj mistično stoji. Znam da će mi to refundirati no bila je akcija na ploču i sve će mi drugo stići a čekat ću stvar koju sam prvu naručio. https://i.imgur.com/joDo5GZ.png |
ajde tek su 2 dana prosla
|
Citiraj:
|
Ja sam naručio neke knjige s amazon.de još u nedjelju ujutro, i još nije poslano, samo stoji Order placed, sad su već prošla puna dva radna dana, naručivao sam više puta, ali dosad nije trebalo ovako dugo da pošalju, sve me strah koliko će trebati da onda dođe.
|
Cekao sam nekada i vise od 3-4 dana na slanje, a seller bio amazon. Nema mjesta brizi
|
Čekaju da se nakupi paketa u tvom smjeru pa onda šalju.
|
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:49. |