![]() |
@e-mil - dobar test ;)
takodjer sam isprobao oba dva coolera i sebi sam ostavio s1. samo kod mene su temp malo vece, vjerojatno zbog toga sto mi nije bas najbolji protok zraka kroz antec solo + kuciste je uzasno malo iznutra pa mislim i da to sve pridonosi malo losijem hladenju. uskoro cu zavrsiti sa modanjem/farbanjem svog chif big towera pa cemo onda vidjet kakvi ce biti rezultati :) |
pozdrav svima, nov sam vamo i imam jedno pitanje. ovako, ubo sam saphireovu 4890 1gb...i sad me zanima dali će corsair vx450w bit dovoljan za to?! Ostatak konfe je q6600,(neklokan), 4gb ddr2, i disk neki od 300gb, i dvd neki čitač...eksternih gluposti nikakvih neam...fala
|
Citiraj:
Oće, bit će dovoljan:) |
100%?! Čuo sam dosta oprečna mišljenja i pročito svašta po razno raznim forumima...zato sam i došo vamo jel mislim da ste vi vamo najstručniji...
|
Bit ce dovoljno, nebrini nista :)
|
Citiraj:
Oće, bit će dovoljan:) Edit: Eto, sad imaš tri mišljenja. :D |
ok, fala puno, super ste...
|
Pitanjce jedno, koliko bi bile manje performanse cf-a 4890 na mojoj p55 konfi od onih sa i7 920 i x58 jer je kod mene samo jedan x16 slot, je tko radio takav test kad? :)
|
Ukratko, bila bi jako mala razlika... Postoje testovi na netu, a mislim da je neko vec prilozija link za usporedbu pcie x16/x16 vs x8/x8 itd...
|
da baš sam naletio na test u tomshardware i ispada da je na 5870CF razlika 4% a ovdje može bit samo manja...to je onda tako rekuć zanemarivo :)
|
ti imas P55 UD3 plocu koja ima na jednom utoru propusnost X4 znaci jedan x16 i jedan X4...
|
Uf, to sam potpuno smetnuo s uma, a vidim da je tu vec dosta velika razlika u performansama. Izgleda da ce se kad za to dodje vrijeme ip!ak morati na jednostruko mocno rjesenje
|
Citiraj:
isprika krivo, baš ud3 ne radi tako a ud4 na više rade. evo i lista matičnih koje su tak sjebane za sli/cf Asrock P55 Pro Asrock P55M Pro Asus P7P55D Asus P7P55D LE Evga P55 Micro LE Gigabyte GA-P55M-UD2 Gigabyte GA-P55-UD3 Gigabyte GA-P55-UD3L Gigabyte GA-P55-UD3P Gigabyte GA-P55-UD3R Gigabyte GA-P55-US3L |
Mora se valjda tako nesto desit uvijek ngh a kad sam bio uzimao sam mislio jednu asusicu uzet koja je imala x8 ali je bas onda nije bilo
Edit: morat ce se onda kad dodje vrijeme ic barem na 5870. |
pozdrav, opet ja sa novim dogodovštinama...nakon dvosatne avantura uspio sam uštekat i ugurat gorenavedenu safirovu 4890 u kućište(pomoću čekića i pajsera) i počeo malo proučavat...
1.temperatura u idlu je oko 65 dok je nakon pol sata crysisa(koji se btw vrti slično kao u reviwima po netu) oko 75? dali je to normalno za tu karticu??? 2. u ccc tamo u overdriveu mi piše da mi je gpu clock 650 a memorija na 933? nije li to neš premalo???? u onom info centru(isto u ccc) kad odaberem graphic hardware mi piše gpu clock 850 i memorija 975?! wtf? šta je to? šta da radim? p.s. nisam prvi vlasnik te kartice....fala |
S čime si mjerio temp. i kako?
Skini si GPU-Z i tam pogledaj koji su ti taktovi! Ovo sa CCC samo stavi na def i ne diraj, pa vidi ovo sa CPU-Z, jer 4890 smanjuje svoje taktove radi potrošnje i zagrijavanja kad je u IDLE! |
piše temp u cccu a i everstu je ista...
|
Citiraj:
|
evo sad gledam u tom cpu-zeu, tamo je gpu 250 a memorija 933...
|
Ma kaj ti ne čitaš niš kaj ljudi pišu po forumu kad su u pitanju mjerenja i slično.
Ljepo upali GPU-Z stavi kvačicu na "continue refreshing..." i odigraj par min krizu pa onda izčitaš kolka ti je bila max temp, ovak nemoš 100% očitat max. A po tome možeš očitat max temp i max taktove Krivo sam ti rekel nije CPU-Z neg GPU-Z...ispravil sam ! Pa to je normalno kaj su taktovi mali, kad igraš oni se dignu na one normalne! |
fan mi je na onom slide baru na 50% već sada, a tamo di piše fan speed (ona sličica) tamo je 46%...jbg nemojte se ljutit što sam dosadan... pomozite noobu...
|
Jel ti je problem stavit SS, da se ljepo vidi kaj si ti to sprčkal u CCC-u? Samo stisni defults, da se sve vrati kak je bilo i dobro bude, pa onda odi mjeri sa GPU-z om
|
nisam niš prčko po cccu, stavio sam karticu prije 2h u kom, pobriso stare drivere i skinio najnovije i toeto,a vrijednosti u gpuzu su ise ko u cccu...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
izgleda da su mi ostale postavke od stare 4850 u cccu...stiso sam samo default i sad je sve kak treba...a temp je povišena 5-6 stupnjeva vjerovatno zato što mi je u sobi 43 stupnja...
|
43?? :D :stoopid:
nadam se da je ovo sarkazam na cjelokupnu vrućinu ovih dana :) |
Citiraj:
|
OT nemojte se čuditi neki dan je meni u sobi bio 41 komp radi telka radi ,vani 35 minimalno tak da se nemojte cuditi.
|
Mogu pitat čemu na mojoj grafi služi DisplayPort?
|
Kao još jedan dodatni Video Izlaz?
|
Citiraj:
|
Da.
Složiš si 2 monitora kao jedan desktop (ili možeš "klonirati" sliku pa imati istu sliku na 2 monitora) |
Citiraj:
|
Imam jedan problemćić s 4890,monitor i Tv su klonirani ali na tv nemogu namjestiti da je slika preko cijelog ekrana(monitor 22 i tv 42 inča)
|
Imam mali problem. Naime kad god stavim komp na sleep, pa ga onda pokrenem monitor ne prepoznaje da se kompjuter upalio. Zapravo neki put da neki put ne. Ako ne moram ga restartat. Jel se to možda treba negdje podesit ili što? Spojeno je DVI kablom. Kod paljenja nema nikakvih problema, jedino kad je na sleep-u.
|
Hm, znalo se i meni događat na Gigabyte pločama. Probaj nać u biosu opciju za S3 mode (jedino on da je upaljen od sleep modova).
|
Evo našal sam ovo (Slika), al neznam kaj treba sad tu postavit.
|
Yep, to je to.
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:22. |