![]() |
ja sam ga jucer smontirao...samo me muce VRM temperature..na furmarku idu do 115 stupnjeva! moze pomoc?
|
Da - nemoj vrtit furmark bezveze :) u igrama sigurno nisu tolike temp
|
Citiraj:
|
istina...sad sam DiRT 2 igrao i 108 su :S..jos uvijek previse...kakve to posljedice moze imat i ako mogu ikako rjesit ovo bez ponovnog razmontiravanja???
|
nemozes to rjesit to je tako racunaj da se prije grijala cijela grafa na 90 stupnjeva :) sumnjam da ces skurit grafu :) moja radi bez beda a vec 3mj imam instaliran AC extreme :) nemas frke i nemoj se zivcirat
|
Citiraj:
|
ma znam ja na sto si ti mislio nikad u zivotu nisam palio te testove jer me to nikad nije zanimalo imam everest da istestiram cijeli komp za stabilnost i to je to.... :) meni su temp odlicna na grafi 40 idle 75 kad se vrti dirt2 :)
|
meni su temp odlicne isto..znaci gpu ne prelazi niakd 68 C (testano furmarkom isto) al vrm-ovi me je**. jel moze to ovako ostat il bi trebao nesto poduzet..molim ove malo iskusnije da daju odgovor isto..
|
Temperature od GPU su ok, ali VRM ode do 90 s. :hitthewal:
Kako to ohladiti jos malo!? Mislio sam staviti jedan 120 mm vent iza grafe ili ga uglavit sastrane u one "kuciste" na Cosmosu koje dolazi bas uz grafu. Dali netko zna dali se to da izvesti tj. dali se da ugraditi u to kod grafe na Cosmosu....mislim da ovo tj. tu unustra bih stavio 120 mm vent da puse po grafi: http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_ed504f41.jpg Ako ne tu...gdje da stavim jos jedan vent koji bi puhao direktno po grafi!? Imam kod kuce u ladici tri KamaFlex-a i jednu Nanoxiu.....pa bih nesto od koga stavio. NIsam gledao kakve su bile temp. sa stock ventom, ali sada igram Risen i nakon cca 1 h igranja Everest ocita 98 stupnjeva na VRM!? |
Neki pasivac na vrm!?!?
Pa AC sa sva 3 venta bi trebao puhati i po tome dijelu??? |
trebao bi al nema objasnjenja zasto su vrm temperature takve...
|
evo jos nesto zanimljivo = http://www.viteccorp.com/data/af4268.pdf
|
i sto se onda sekiras :) vidis da ju neces skurit.....
|
Da, samo sto sam danas pokrenio Futuremark i nakon par min se komp ugasio.
VRM preko 100 otisli......obavezno moram neki vent nakeljit blizu njih¨danas! Ili cu staviti na Cosmosu jos i sa donje strane na Cosmosu KamaFlex na 1500RPM. :fiju: |
Citiraj:
nabavi pasivulje nekakve i nakelji gore, tako sam ja na g80 8800gts stavio i nije bilo problema. |
Gdje tocno da stavim pasivce...jer ne znam koji dio nije hladnjak prekrio pa ako nije bed da mi netko zaokruzi njesto gdje da popikam pasivce jos. :fiju:
Evo i slike grafe (neka sa neta): http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_19b903d5.jpg http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_e11046a6.jpg TNX! Do onda cu vec namontirati ipak i neki vent iza grafe za svaki slucaj, a i stavit cu vent da mi hladi diskove posto sam tek sada vidio da ima predvidene utore za onu glupost koju dobijes za vent. Uz to oni ventovi na vrhu kucista su za k....., a i onaj sa donje strane posto iskreno ja jace napravim propuh dok prdnem nego sto ga oni rade. :lol2: |
Citiraj:
|
Da, ali sve je tako napravljeno....mislio sam da se jos nesto moze negdje "zakeljit" na grafu......nije to ok sto temp na VRM ode tako gore.....ncncnc....:fuming::fuming:
Dali je neki vlasnik kartice smislio jos neko dodatno hladenje koje bi ohladilo VRM uz taj Accelero!? :fiju: |
Da li si dobro očistio ostatke smeća na čipovima kad si skinuo stari hladnjak (vlažnom krpicom/gumicom/alkoholom... čime li se već najbolje čisti) ??
|
Citiraj:
|
Ne znam sto vi radite da dobivate 115°C, na kartici od frenda koji ima taj fan (ja mu ga osobno montirao) ni u furmarku ni nigdje VRM ne prelazi 75°C, niste nesto dobro napravili.
|
Citiraj:
Pogledaj malo po netu i vidjeti ces da svi imaju isti i jedini problem, a to je pregrijavanje VRM-a. Je, ni meni ne ide preko 75 kada surfam netom, ali da u Futuremarku ne prelazi 75 to ne vjerujem pa molim te nabaci koji SS nakon 15-20 min. Futuremarka. Ili on ima neki "magicni" Accelero ili smo mi svi dobili lose primjerke i ocito ne znamo zasarafiti tri sarafica na pasivce te ostale na ostatak venta. |
Ta temp se ne moze snizit....i to je tak....mislim, ako vec sad ima hrgu aluminija na vrmovima i još pusu ventovi na to i svejedno je 100 stupnjeva onda jednostavno nema rjesenja....veci pasivac od onoga ni nemres stavit...
Jedino rjesenje bi mozda bilo vodeno hladjenje....a i jednostavno kad se pogleda kolko je mala povrsina vrma a kolko se ekstremno grije, logicno da ga se tesko ohladiti. Zato je i lakse ohladiti gpu kad se isto toliko grije ali na deset puta vecoj povrsini... |
mene to vise ne dira uopce...radi na 115 C nek radi...pomirio sam se s tim da mu nema pomoci. al cudno da niti u jednog igri nemam pad FPS-a niti ikakve artefakte.
Zakljucak:dok sve radi uredno ne treba nista dirat. |
Citiraj:
A polako pocinjem skupljati djelove za vodu pa cemo vidjeti kako ce onda biti. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
vidis to zadnjih dana dosta razmisljam xD. al opet onda acc ide na 100% .
|
Isss.....da.....eksplozije.... :lol2:
Do ljeta cu promjenit vec jedno 18 grafickih.....a i da ostavim ovu tesko da bi bilo reboota.....bar ne kod mene. :chears: Povecao brzinu ventova tj. kada igram driveri ne povise sami dovoljno brzinu ventova pa se VRM zagrijavali, a i vjerojatno je pomoglo sto sam maknio ona sranjaod ventova koja su dosla sa Cosmosom i stavio sve Scythe ventove unutra tako da je sada fino hladno unutar kucista. Sada kada su na 90% sve radi kao beba, jedino ne znam kako je ekipi koja nema izolaciju zvucnu na kucistu tj. dali onda Accelero radi kakvu buku!? :fiju: U Cosmosu se ne cuje nista.....:goood: |
ja imam neko obicno kuciste i ne cujem nista...glasniji je V8 od ovog acc na 100 %
|
CCC, ATI Tray, Riva Tuner...
Htio bih se rješiti CCC počeo mi je ići kraljevski na nerve iz nekog razloga mi svako malo piše čekaj detektiram... (nešto) a i mogo bi se malo sporije palit u svakom slučaju htio sam ga zamjenit ali čitam o ovim drugim i nije mi jasno dali oni podržavaju CF točnije 4870 X2 jer na nekim stranicama sam pročito da podržavaju a na drugima da ne. Tako ako mi možete to pojasnit bio bih zahvalan.
|
OK instalirao Ati Tray tools i vidim da CF radi ali ono što nemogu naći je Automatic Fan Control Table da podesim tu tabelu.
OS je Win7x64 |
Pa pogledaj dokumentaciju (možda nešto o tome piše u helpu) ili probaj naći info na http://forums.guru3d.com/
|
jesam i piše da se to treba nalazit pod Overclock Settings-Fan ali tamo nije a nigdje nema objašnjeno zbog kojeg razloga ja to nemogu nači ili kako da ga uključim.
|
Rješenje za VRM....
http://www.pcgameshardware.com/aid,6...k-tested/News/ |
Citiraj:
Ako netko narucuje iz vana neka mi sibne PM...kupujem! :amen: Edit: Dali je to uopce za 4870x2....meni se cini da nije. Ako je.....kako to montirat gore uz Accelero ili neki dr. vent....makar ne znam koji drugi ima kod nas za 4870x2. I ima Links za 220 kn. |
Ono navedeno je samo za single 4870/4890.
No, danas sam stavljao Nanoxiu na H50 uz stock vent koji dolazi sa Corsairom. Samim time sto sam stavio Nanoxiu na H50 od 1200 RPM koja baca iz kucista van vruci zrak tako sam i smanjio temperatiru od VRM na cca 88 C sto je ok....i to nakon 3 h igranja + komp stoji pored vruceg radijatora u stanu. Vidjeti cu kako ce se "ponasat" nakon malo duzeg igranja, ali za sada je ok + spustile se temperature na CPU. :respekt: |
Citiraj:
I sad mi da ti ensto konkretno kazemo na ovo, imas grafu koja se voli zagrijat, em ju držiš pored radijatora :D, kaj ****š nas tu, makni ga od raidjatora, ili zatvori radijator:chears: |
Citiraj:
|
1 privitaka
pozz ekipa,
imam problem sa navedenom karticom. na win7 ultim x64 original nemogu instalirati 9.11 drivera jer dobijem BSOD kod detektiranja hardvera, kad detekcija i prode opet dobijem prilikom pokusaja instalacije drivera... instalirao sam 9.5 drivere koji su prosli sve testove ali sad mi se desava da se igra jednostavno zamrzne, muzika nastavi i nakon 10 sec dodu crni ekrani (imam dva)... kad resetiram komp uopce nemam slike vec je i dalje crno a monitori traze ulaz analog/digital kao da nista nije ni spojeno. Nakon nekoliko resetiranja slika dode ali se zna desit da dode potpuno pixelizirana (slika u prilogu). Ima tko kakvo rjesenje, a ako je rjesenje garancija kako da ja ekipi objasnim da meni ne radi, jer mi frend imao slicnih problema gdje su mu vratili grafulju jer je njima sve ok... |
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:07. |