![]() |
Citiraj:
Mos mi rec kakva je to pc kartica i kak radi |
Citiraj:
Imam onaj ako se ne varam 8.9.2008. (nece mi se pogledati u CCC) pa me zanima ima li kakvih novosti i vrijedi li prijeci na novu inačicu. Hvala unaprijed! |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ako je vec negdje bilo ispricavam se,mozete dat link i ne odgovarati nista,ali ako nije spomenuto,zanima me kako mogu dobit zvuk sa kompa na Tv-u na nacin da sam spojio 4870 HDMI kabelom na lcd telku?
|
|
Instalirao sam sve to,jednostavno nece.Kolega sa foruma kaze da na grafi obavezno treba biti njen original HDMI adapter,pa bi volio da jos netko to potvrdi,jer mi je trenuto spojena grafa sa Tv-om mojim kabelom koji je DVI to HDMI kabel,znaci sa svojim adapterom.
|
Svoju nisam spajao sa tv-om, ali jesam frendovu (doduse 3870).
Korišten je HDMI adapter dobiven sa grafom i obični HDMI kabel. Samo treba u sounds and audio devices staviti na Ati HDMI rear output i sve šljaka najnormalnije. |
Da al ja ne mogu nigdje nac za ukljucit to,a pise da su driveri instalirani i da funkcioniraju.
http://img.w3dizajn.net/viewer.php?f...board01whw.jpg sta nebi ovdje se trebao pojavit i hd audio o grafe,ako ne tu,onda gdje,jer sam sve prekopao i ne mogu nac.:hitthewal: |
Citiraj:
Treba izgledati ovako: http://www.asrock.com/support/faq/20070910-3.jpg |
Nema sta nisam instalirao.Sve drivere sa cd-a + sa neta hd audio drivere.
Nevezano za audio probleme: danas kupio accelero s1 i temperatura pala na 39 stupnjeva u idleu,49 stupnjeva nakon sat vremena Crysisa.S tim da su na acceleru 2 venta od 120mm,koja su u usporedbi sa smecem od original sapphireovog venta mila majka za usi,jer glasniji vent od tog na grafi nisam cuo. |
Imam malo cudan problem s Gainward HD4870 Golden Sample. Znam za probleme s Saphire karticama, i da postoji novi BIOS za njih, ali moj problem je malo drugaciji. Meni se ne smrzne kod igram igre, neko dok nista ne radim! :hitthewal:
Dok recimo surfam, ili dok komp samo stoji bez ikakvih background processa (nista da CPU ili GPU opterecuje) Windows XP mi se smrzne, tako da jedna po jedna aplikacija prestane redit, Alt+Tab radi da dodem do druge koja neko vrijeme funkcionira kad i ona stane... na kraju jedino mis radi ali nista na ekranu nemogu kliknut (taskbar, ikone itd.) niti mogu s tipkovnicom otvorit task manager. Pratio sam i s Rivatunerom i s GPU-Z GPU dok se ovo dogodi, i temp je na 50C, opterećenje 0% i ventilator na default 50%. Za divno cudo u igicama, od slabijih starijih do Crysisa i slicno, sve radi normalno i mogu igrat satima. Cim se vratim na desktop grizem nokte i cekam kad ce se smrznut! Probao sam Cat 8.8, 8.9 i 8.10, sa i bez CCC-a, uvjek isto. Citajuci po netu skuzio sam da je cesto kriv powerplay feature koji smanji frekvenciju na 500MHz u 2D modu. Kad s Rivatunerom namjestim 750/950 kao stalnu frekvenciju situacija se dosta poboljsa, cak radi ok satima na desktopu (surfanje, video itd.) umjesto samo 15-20 min ako dopustim da se spusta na 500MHz. Jel itko vidio nesto slicno? Jel imate kakve ideje sto bi moglo biti problem, i kako ga rijesit? Graficka se negrije, neprelazi 60C dok radi na 100% i 750MHz u igricama, stabilna je u naj zahtjevnijim igricama, ali na desktopu s temperaturom od 50C ima problema i nemogu radit na kompu kako treba :( |
Pa ako si rekao da na 750MHz ne radi probleme,onda je i drzi tako ;)..Stavi neka joj GPU stalno radi na 750,tj da se ne spusta na 500MHz i to je to :)
|
Nisam dobro napisao. Ja je drzim na 750 stalno, i tako mi se svejedno rusi Windows dok nista neradi, ali razmak izmedu rusenja je nekoliko sati. Kad je na 500 onda se rusi puno cesce!
Da mi je sve stablino na fiksni 750MHz ja bi bio presretan, ali ni na fiksom taktu mi se dogadaju ta sranja s Windowsima. Inace, dosad sam imao 8800 GTS u kompu, i samo sam neki dan promjenio graficku. S 8800 nisam imao nikakvih problema, odigrao sam sve nove igrice i drzao komp upaljen danima bez frke. Nema mi bas smisla zasto se tako ponasa, nikad prije u zivotu nisam imao slucaj da se bojim 2D aplikacija a ne 3D ;) |
Ja imam istu karticu i nemam nikakvih problema.
Jesi probao sa drugim biosom(ono da sa šalterom prebaciš na drugi) Kod mene rade obadva bez problema |
Ako ti je frka probaj ju na frendovom kompu ili nosi na reklamaciju. Jel si probao gledati neki film i li nešto slično u 2d modu..
|
Nisam probao drugi BIOS, koji si ti uopce probao luxx? Jesili sam mjenjao BIOS s RBE pa flashao, ili kako?
Probat cu reklamaciju, ali bojim se da oni nece imat vremena satima nista neradit s grafom i cekat da stane. U igricama radi, oni ce to testirat i vratit mi je da je sve ok... Luxx, koje drivere koristis? Jesili mjenjao frekvenciju s nekim alatom ili sve drzis na default? |
Citiraj:
Imaš onaj mali šalter na pozadini kartice. Kod mene radi bez problema nema veze koji bios postavim. Frekvenciju nisam mjenjao. Radi sasvim normalno sa Catalystom 8.9 i 8.10 |
1 privitaka
Aha mislis na turbo mode na kartici, sad te kuzim ;)
Nisam jos stigao probat taj 'turbo' ali overklokao sam GPU iz Rivatunera i do 800MHz i sve radi kao do sad, igre super, desktop me ubije. Luxx, jel mi mozes pogledat koju verziju BIOSa imas, sta ti GPU-Z napise? Ovako izgleda meni. |
ista stvar kod mene.
Vidim da imaš catalyst 8.8. Probaj s novim catalystom. |
Da trenutno su 8.8, ali probao sam i 8.9 i 8.10. Ista stvar s sim, ali ako se dobro sjecam 8.10 mi je imao problem s Crysis-om, gadni artifakti po ekranu, druge igre ne. Sad cu probat Turbo BIOS i opet sve drivere, i onda Vistu da vidim jel tamo radi normalno.
Koji ti OS koristis vise, XP ili Vistu? |
Citiraj:
XP za igre i bench,vistu za sve ostalo |
Cek cek,kazes do prije par dana si imao 8800GTS??
Jesu to ti isti Winsi kao kad je bila GTS-ica u kompu?? Ako jesu,evo nam moguceg problema ;). Si pocistio drivere od nVidie s Drivercleanerom? I ako jesi,opet je moguce da je do toga problem,tako da,prvo probaj ponovno dic Winse pa onda vidi,ako to ne rijesi problem,onda je spremna za reklamaciju. |
Moze li neko potvrditi da se flashiranjem biosa na Sapphire 4870 rjesava problem smrzavanja i pojavljivanja artefakta u igrama. Imam upravo taj problem grafa mi je na servisu, danas ih zovem a kazu mi da je ispravna i da mogu doci po nju. Vidim ovdje da ljudi imaju iste probleme sa sapphirom al nisam nigdje procitao dali je netko to rjesio sa flashiranjem biosa.
|
Citiraj:
Da, moguce da je Windows jos uvjek u banani zbog prijasnje Nvidie. Preko vikenda cu probat novi XP pa se nadat boljem ponasanju. |
Citiraj:
Nasi servisi ti nece nista nac, probat ce jednu igru i rec da radi. A ruse se starije igre koje neopterecuju GPU 100% tako da se frekvencija GPU mjenja tijekom igre i nastanu problemi (to je glavni razlog, postoje i drugi). |
Citiraj:
|
jel moze netko pojasnit to s dva biosa kakve su razlike i dali ja to imam na sapphire kartici
|
Dva biosa i dvije razlicite postavke takta.Neznam dal su i voltaže vece al takt je na drugom 775/1000
Kolko znam samo na Gainwardovoj je tak |
Aha, ma svi pricaju da bios flashaju ja sam to napravio pa sam s**** karticu, dobio sam drugu istu, mislim sve mi igre rade normalno, iako sam probo samo novi flatout, brothers in arms hels highway, crysis warhead, fifa 2009, 3dmark i nije bilo rusenja i smrzavanja, pa sad neznam dali uopce ima potrebe za flashanjem
|
Ako se ne varam, rusenja i ine stvari su bile sa starim igrama.
Meni je isto Crysis zvijerski radio, a recimo DMTP, Beijing 2008, emulator (ePSXe), Jade Empire su se rusile. Probaj neke stare pa vidi. Sretno |
Budem probo, al jos uvijem bi moli ako netko zna nek napise dal Sapphirova kartica ima taj dual bios
|
mislim da nema dual bios.
evo ja gledao malo tu po temi i uocio taj "opće poznati" problem sa saphire karticama. i nakon puno googla i ovog http://forum.pcekspert.comshowthread.php?t=122496 procitao brdo toga ovdje: http://forums.amd.com/game/messagevi...VIEWTMP=Linear i odlucio da su simptomi odgovarajuci. nakon flasha biosa koji sam skinio sa linka iznad zasad nema problema. jedino jos zeza kad stavim memu samo u prvi i treci slot, ali samo kingmax. (imam kod sebe 4 keksa i ni u jednoj kombi nece - vezano uz onu moju temu na problemima). naglasavam zasad jer je proslo tek nekih sat, sat i pol, od nemilog dogadjaja. testiram na rome total war, jer se tamo najbrze tilto, ali instalirat cu nocas jos koju igru. edit: bios koji sam stavio je verzija VER011.010.000.002.029896 |
decki, da li se ti problemi javljaju i na 4850 karticama ili se javljaju samo na 4870 modelima?
|
Evo samo da kazem da ja nemam nikakvih problema, imao sam karticu sa prvim biosom i sad dobio sa ovim novim i nema problema, mozda se javljaju problemi kod ostalih jer mijesaju intel, nvidiju, nforce chipste i ati katice, ja imam proc amd, chipset amd i radeon karticu i sve je kompatibilno, imao sam iskustva sa mjesanjem tako firmi i mogu rec da nije bas pametno, najbolje je AMD i ATI uzet, ili INTEL i NVIDIA, i to je citava mudrost
|
aha, tako znaci. a koja nvidijina kartica je u rangu neke atijeve 4870?
|
GTX260
|
ali su dosta skuplje od 4870...ili cekati pojeftinjenje ili se odluciti za neku slabiju varijantu ili uzeti 4870?
|
osobno bi uzeo HD4870
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:42. |