![]() |
Ima u adm-u giga hd3870 za 975kn tak nekaj
|
Citiraj:
|
tja, ako nema crvene, morati cu uzeti plavu :)
a zna li netko, koliko je plava tiha/bucna, i da li joj radi automatska regulacija brzine venta ovisno o temperaturi? citam po netu da su sapphire (a valjda i ostale) 3870 imale problema s time... al nisam nasao jel to konkretno samo za crvene ili i za plave? ova gigabyteova sa zalmanom navodno uopce nema regulaciju vrtnje, fan je uvijek na 100%... iskustva ako ju tko ima? bitno mi je da je komp tih, pa se raspitujem... ne smeta ako zabuci u opterecenju (igre i sl) ali bas da fan buci na 100% dok surfam mi se ne svidja ili da uzmem skroz pasivni ultimate? :) |
Ja imam plavu Sapphire HD3870 i ventilator joj se ukljucuje otprilike svakih 5 ili malo više minuta i onda se vrti 2-3 minute i onda opet stane i tak cjelo vrijeme.Čuje se dosta za to vrijeme dok se vrti,ali temperature su zato fenomenalne. U idle-u 37-42 a pod opterečenjem od 42-50 možda malo više. Ja sam prezadovoljan,nisam ju clockal ili nekaj drugo,sve je po defaultu.
Kupi i uživaj!:chears: |
bez uvrede nikom, ali vi koji kazete da je plava tiha imate zastopane usi :D
ja sam je slusao dva dana, skoro sam lud dosao :lol2: a i nije da je nesto hladna, load preko 60, u provjetrenom kucistu |
ovako imam jedno za vas sasvim jednostavno pitanje naime posjedujem od nedavno ati radeon sapphire hd3870 toxic e sada me muce prokleti driveri,koje da koristim na toj grafi oni sta su mi orginal na cd-u su mi cudni u 3dmarku imam bolji score nego sa omeginim najnovijima ali mi zato losije rade u igri i to dosta,pa me zanima ima li neki driveri koji ce me zadovoljavat sa obje strane??
|
Pa plava je glasna,ali se ne vrti stalno.Meni dobro hladi,prvih par dana je na full loadu došla do 55,poslje ne prelazi 45-50,tako piše u Everestu XD
Provjetreno kučište. U drivere se baš ne kužim,meni kartica radi super sa driverima koje sam dobil na cd-u i to je to.Prezadovoljan sam,buka mi ne smeta. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
http://game.amd.com/us-en/drivers_ca...=xp/radeonx-xp super rade u svemu |
Help - Problem sa zagrijavanjem Sapphire HD3870
Kupio sam - Sapphire Radeon HD3870 512MB DDR4, PCIE, TVout, DVI - i nakon sto sam je stavio u komp, temperatura kartice u idlu mi je od 50 do 60 °C sto je imho previse a u full loadu mi radi preko 85 °C, nista nije OC nit grafa nit proc, apsolutno nista. Provjerio sam vent koji se vrti ko blesav na kartici te sam provjerio i pastu i zamjenio drugom no i dalje je situacija ista. Ne znam da li je to normalna temp. za tu karticu no bas mi se ne cini ok. Pls da li sam samo pesimista ili je uistinu temperatura na kartici extremna. Hvala |
Citiraj:
Premješteno u postojeći thread... |
Ah hebiga nisam skuzio da si premjestio, nisam imao vremena citat ovu cijelu temu posto sam na poslu pa sam ujutro samo brzo postao i jos sam se iscudjivao gdje mi je nestao topic od jutros pa sam mislio da sam se zahebao i postao vamo slucajno pa sam iz tog razloga napravio novi :) sry ...
|
Pa malo jesu visoke temp...malo vise.
Ja bi na tvom mjestu probao uzeti bolji culer |
Citiraj:
|
Sapphire 3870 Ultimate FTW
41C idle, 70-75C load kako će biti kad dođe ljete - ne znam :D |
HD3870 Ultimate, too big to fit
Pozdrav,
eto prije svega, nisam znao gdje smjestiti ovaj topic, pa sam ga smjestio ovdje, sori ako sam fulao. Evo o čemu se radi. Imam HD3870 Ultimate, znači onu sa pasivnim hladnjakom koji se na žalost dosta proteže sa gornje strane koja gleda prema chipset cooler-u. Trenutno sam u fazi kupovine nove matične, no izbor je vrlo mali jer u velikoj većini slučajeva grafička mi ne može stati u slot zbog toga što na primjerice 8 od 10 ploča smeta chipset cooler pasivnom hladnjaku koji se nalazi na kartici. Također, na određenom broju ploča na koje pikiram, memorijski su slotovi postavljeni malo niže, tako kada se stavi memorija i ona bi smetala. Zapravo ono što me zanima je slijedeće. Gledao sam nekoliko uputstava od nekih matičnih ploča, čak i ona opširna od Maximus Formule, no nisam naišao na podatak koji mi je potreban. Mene zanima, ako recimo uzmem matičnu sa X38 chipsetom, tada takve ploče u pravilu imaju 2 PCI-E slota koji rade na full 16X, da li to znači da bih mogao umetnuti grafičku u drugi (onaj ispod) PCI-E 16X slot, a da onaj prvi ostane prazan? Eto kako sam rekao, proučio sam par manual-a, ali sve što se tiče drugog slota odnosi se na crossfire ili sli, ali ne kažu niti "da" niti "ne" za solo varijantu korištenja drugog slota, pa bih molio korisnike ove grafičke sa pasivnim kulerom da mi kažu u kojim ih pločama koriste, a sve bih pitao da li imaju saznanja kako koja X38 based ploča može raditi sa grafičkom u drugom PCI-E X16 slotu. Hvala, Oz |
Gle-matori se ponovio:D
Koliko vidim, još brije na pasivu...:p |
Bilo bi logično da može, ali ne treba se previše pouzdati u logiku kad su računala u pitanju :D
Inače, na ploču iz moje konfiguracije je stalo bez problema, iako je grafička stvarno velika |
Ja sam kupio tu grafičku pa nije stala u slot zbog memorije (ploča iz siga) tako da sam ju drugi dan mjenjao za običnu. Za ovu šemu sa dva 16x slota neznam dal je svejedno u kojem je grafa.
Ali samo treba pazit da PCI-E slot nije u ravnini sa ram utorima jer će hladnjaku smetat one bijele kopče od memorije. kolko znam većina ABIT ploča ima to preblizu tako da ta grafa nejde gore, al sam vidio Asusovih i gygabyteovih modela di se ta grafa može instalirat bez problema |
Citiraj:
|
Citiraj:
Inače čisto za zezanciju probao sam staviti stražnji vent na Antecu na middle i high i sad mi je glasno za popizdit, a prije nisam ni obraćao pažnju. Ko i sve drugo, kad isprobaš nešto bolje, teško se vratiti na lošije |
Citiraj:
Ovo za tišinu stoji-kad sam imao par dana na stolu 780G tek sam onda skužio da mi rošta Bara 200 GB...inače je ne čujem kad je gore AIW sa Zalmanom. |
Citiraj:
A i prošlo je skoro godinu dana od zadnje, mislim da još uvijek ima ekipe koja to brže mijenja od mene |
Citiraj:
|
Citiraj:
Sta to fali Abit x38QuadGT ploči na primjer? Uz x48 ćeš morati kupovati i DDR3 memoriju koja nikako nije jeftina, a nećeš ništa dobiti na performansama za uložene pare. |
Citiraj:
http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=5533 X48 mora biti bolji chipset, jer 48 > 38 :D |
Opet se ja prosipam ko umproforska riža......
BTW Gilbert je l to sve u toj kombinaciji? |
nisam uspio pronaći jasno "da ili ne", pa da pitam direktno:
isplati li se uzeti gigabyteovu 3870 s DDR3 memorijom? vidim da je na benčmarcima :D ista kao i sve ostale. hladnjak me uopće ne zanima jer imam jedan HR-03 viška i želim karticu hladiti pasivno. međutim, tu dolazimo do problema s nedostajućim ramsinkovima za memoriju (nabavi ih se za 50 kn ako baš treba, ajd), ali i time što kartica nema hladnjak za VRM-ove. mislim da ne bi smjelo biti problema ni kod jednog ni kod drugog, pogotovo zato što imam pristojan airflow u kućištu i što želim HR-03 staviti u wraparound mod, tako da dođe ispod CPU coolera, pa neće zagrijavati PCB. |
Citiraj:
2. Sa x48 chipsetom ne mora znacit da moras uzimat dd3 jer ima i ploca koje podrzavaju i ddr2 npr Gigabyte x48 ds-5 i Gigabyte x48 dq-6 (Ako u nazivu uz dq-6 stoji slovo T- Znaci da ta verzija koristi ddr3, bez T koristi ddr2) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:44. |