![]() |
Dal se 9950x na 105w tpd ponaša jednako efikasno kao 7950x?
|
Da, 9950X se ponaša podjednako efikasno.:)
EDIT: |
To je ok. Javim se sa novom konfom kada stigne :D
Znači, curve optimiser -15 all core i ECO 105W i prst u uho? |
Evo,
stigla nova kanta: Ryzen 9950x + NH-D15 MSI MAG x870 Tomahawk 256GB RAM RTX5080 u biosu mi je ECO mode disejblan i jedino što sam napravio je curve optimiser, all core -15 U CB23 dobivam 41613 all core, s max temp od 85°C nakon 10min. Je to ok?, Ne ganjam score, bitna mi je stabilnost i temp... p.s. za sve koji se češkaju po glavi i misle si čemu tolko rama - 3D lasersko skeniranje i fotogrametrija ;) |
Vredu je to, glavno da ti sve radi kak spada.
|
Onda više ne prčkam :D
Dopuna, ipak sam prčkao :D Nasao sam tdp limit i kada stavim na 120w, co -15, temp je ugodnih 75 max, ali i performanse u real world testiranju cca 10% slabije. Zavrsio sam na tome da je tdp po difoltu, co -20 i temp sam ogranicio na 80. Rezultati prakticki isti kao kada je sve po difoltu, a hladniji. Kada je bio samo co -15 all core, u c23 nije isla temp preko 85, al je isla do 95 u fotogrametriji. Sad vise ne diram za ozbiljno :) |
|
Pozdrav. Slažem konfu pa trebam mišljenje.. Prioritet je stavljen na stabilnost i temperature tj potrošnja sistema. Traži se "rock solid" konfa.
U pitanju je 9700X i Asus Rog Strix B850-F Gaming+G.Skill Trident (32gb) 6000 CL30. Pretpostavljam da je ta kombinacija ok? Jel postoje kakve mušice i sl s tom pločom, memorijom i procom u pogledu trzanja, nestabilnosti i sl? |
OK su te komponente, a stabilnost ionak dodatno ovisi o postavkama koje namjeravaš koristiti, odnosno da baš ne ostaviš sve na auto i default u BIOS-u.:)
|
Citiraj:
|
Ja sam još uvijek na 3.15 i strah me mrdnut dalje jer mi savršeno radi. :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:29. |