![]() |
Citiraj:
toliko ja imam s core 2 Q8400 na default taktovima 2.66 sa Saphire HD 5850, a ta 470 bi trebala biti blizu HD 5870 nonsense |
Kakve veze Čmark ima-razlike su po par tisuća bodova ovisno o procu.
Ja samo gledam reze u igrama, Čmark i Furmark nek vrti kog veseli:D |
Citiraj:
|
Citiraj:
:D zekim se, inače jednom sam odvrtio 3dmark na default taktovima i jednom kad sam clocknuo proc na s 2.66 na 3.6 kad je proc na 3.6 onda mi je 3dčmark oko 18500. :fiju: inače, slažem se da su mjerilo igre, nikakvi testovi kod kojih proizvođač zna nabrijati karticu baš za te testove (kao što radi NVidija) :goood: |
Citiraj:
Ali se inače slažem da su prljavi, rukom biraju primjerke za revieweve, radi OC i nemaju predivnu povijest. |
Jel ima tu koga da prati biose?:D
Prošlo je već podosta vremena od izlaska HD5850/70, sigurno je i sam ATI izbacio neke dorađenije biose ne? Na mvktech nemaju ništa za ATI više, na techpowerup-u sam našao nešto, ali neznam dali paše na referentnu karticu. Help Ako ništa onda bubnem bios od asus HD5870... Blago povećanje temp. mi ništa neznači, Musashi to sređuje. |
|
Citiraj:
|
No shit, pa radi toga i je PCS.
Ali opet, iako je PCS, ipak je bolji Sapphireov Toxic model. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
ali se ne preporuca
bolje je kloknut msi-amd konbinacijom ;) ja tak držim 24/7 850/1200 ,stock voltaža,vent na 40 % i dobivam malo slabije rezultate od stock 5870 :) tj netreba mi jače za sada |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Razlog je bespotrebno krkanje voltažom.Dobar dio 5850 može vrtit taktove 5870 na stock ili malo povišenoj voltaži.
Zašto bi ta grafa radila 24/7 s povišenim voltažama i bespotrebno se grijala i trošila,kad se to sve može izvest bez buke i zagrijavanja.Flashanje 5850 s 5870 biosom je bespotrebna glupost koja ne donosi apsulutno ništa osim zagrijavnja i buke. |
mislis "5870"
hm, a da li bi onda to bespotrebno krkanje voltazom omogucilo daljnji overclock? |
Citiraj:
Primjer radi moja grafa sa "default" biosom od 5850 radi na 875/1200 (bez dizanja voltaže), dok sa biosom od 5870 radi na 920/1200. Zbog tako male razlike u overclocku ostavio sam defaultni 5850 bios. No za neki veći overclock (koji uvjetuje i poboljšano hlađenje) preporuča se MSI afterburner kao što je već gore navedeno. |
kolika je voltaza sa 5850 biosom, a kolika sa 5870 biosom i kako bi se dizala voltaza u originalnom 5850 biosu?
|
Citiraj:
Što se tiće drugog pitanja, ne diže se voltaža u biosu tj. ne editira se bios već se voltaža diže pomoću msi afterburnera bez obzira da li se radi o 5850 ili 5870 biosu. Sve u svemu daj malo proguglaj, sve što te zanima imaš na netu samo si moraš dati malo truda, a i sve ćeš odgovore dobiti puno brže. :kafa: |
Citiraj:
na 1.6v sam ju furo na 1000/1300 ali su se vrmovi dosta grijali pa sam spustio na 830/1200(stock voltaza) i temp su ko na 725/1000 mozda 2 stupnja vise |
Citiraj:
Jesi siguran da si je "furo" na 1.6v? Mislim da je prije rijec o manjoj voltazi.. |
Citiraj:
Ugl hvala na svim odgovorima do sad, necu vise gnjavit, poz. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
:) that's much better, mislim da bi onako bila "prziona" odavno :D
|
Nitko nije odgovorio... :-(
Stavio sam najnoviji ATI-ev bios za HD5870, sve dobro prošlo. Uglavnom držim je na 900/1300 ili 850/1200 kako kad, memorija može se više clockat zbog povećanog napona u odnosu na HD5850. I moja ide na 850/1200 bez dizanja napona, ali nije grešno dignut napon da bude stabilnija makar se 1-2C više grijala. Neželim white dots u crysisu niti BSOD-ove niti freezove. My Scythe can handle the temperatures without getting noisier... Eh da naponi: HD5850 - 1087mV HD5870 - 1160mV |
Stavil si BIOS od 5870 na 5850? I sve radi odlično? Naravno temp te ne brinu kad imaš mustačija...al ostalo je sve ok, nema glupiranja kartice ni nakon više sati igranja?
|
Nema nikakvog problema, a bios sam flashao dan poslje onog posta. Nisam primjetio veće temperature.
|
I sad praktički imaš HD 5870!? Pa to nije onda uopče loše...5850+neki after kuler =5870(i još ušapraš par stotica)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:53. |