PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Overclocking (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Overclock Sapphire 9200 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=9849)

Renesis 27.04.2004. 19:11

Uzmeš fen za sušit kosu i malo zagrijavaš, onda malo vrtiš pasivac lijevo desno i to je to...

Kolko sam ja pasivaca poskidao sa starih matičnih, još mi fale dva zelena i onda idu na grafulju... :D

-POP- 03.05.2004. 23:31

Ajd ako ste dizali radeon 9200 napišite rezultate!!!

-POP- 06.06.2004. 19:43

Zašarafio sam si aktivni sa AMD-a na 75Mhz na pasivnog na gragičkoj i uspio sam ju podiči za još 10Mhz tj. na 300Mhz. Javim kad stavim pasivce na memoriju, pa da vidimo dokle ide.

Freek 06.06.2004. 19:48

Ja sam stavio pasivnjake sa Celerona na memoriju , i još po vent na svaki pasivnjak. Grafička izgleda svemirski..niko nebi rekao na prvi pogled da je VELIKO SMEĆE.:D

vga killer 06.06.2004. 20:04

Citiraj:

Originally posted by Freek
da je VELIKO SMEĆE.:D
Mudre riječi!!! :D

Freek 06.06.2004. 20:06

Citiraj:

Originally posted by vga killer
Mudre riječi!!! :D
a čuj za 500kn nije ni tako loše..

vga killer 06.06.2004. 20:08

Pa moglo je biti i gore.

off topic - jel dolaziš na meeting?

Freek 06.06.2004. 20:10

Citiraj:

Pa moglo je biti i gore.

off topic - jel dolaziš na meeting?

da moglo je i gore .....
Koji meeting:confused:

vga killer 06.06.2004. 20:12

Pa u petak kod mene u kvartu se skupljamo na klopi i cugi.

-POP- 06.06.2004. 20:15

Kako si molim te stavio vent na pasivne? Jesi li zalijepio jednog pasivnog preko dvije memorije, pa onda aktivni na njega, ili...

-POP- 06.06.2004. 20:17

I kakvo hlađenje imaš na procesoru kad si ju natjerao na 391Mhz??!!

Freek 06.06.2004. 20:25

Citiraj:

Originally posted by Eddie
Kako si molim te stavio vent na pasivne? Jesi li zalijepio jednog pasivnog preko dvije memorije, pa onda aktivni na njega, ili...
da tako nekako

Freek 06.06.2004. 20:26

Citiraj:

I kakvo hlađenje imaš na procesoru kad si ju natjerao na 391Mhz??!!
Gainwardov pasivnjak + cooler na njemu i jedan sa strane.

maky-st 06.06.2004. 22:03

daj kada ćeš staviti slike da vidimop tu makinju

Freek 06.06.2004. 22:10

a kad nemam digitalac:grrr:

vga killer 06.06.2004. 23:15

Budem ti sutra ili preksutra donio digitalac.

Nisi mi odgovorio jel dolaziš na meeting.

Freek 06.06.2004. 23:19

Citiraj:

Budem ti sutra ili preksutra donio digitalac.

Nisi mi odgovorio jel dolaziš na meeting.

Sad sam povadio sve ventove smo je Volcano ostao ...njemu sam spustio RPM i sad blažena tišina.Otpao mi je jedan pasivnjak sa memorije maloprije kad sam ga slučajno puknuo. Moart ću opet uzimat ljepilo pa sredit.

Neznam oču doć na meeting nisam suguran.

-POP- 09.06.2004. 22:11

Zalijepio bih si pasivne coolermasterove iz hg-šrota (50kn) na memoriju. Bakreni su (8). Mislim da je to bolje od ona četiri aluminijska za 50kn. I, hoće li biti dovoljno ako ih zalijepim samo sa ljepilom koje je na njima?

Renesis 09.06.2004. 22:19

Ono smeće na njima je za drek, to se odmah skine, a onda napraviš ovako. Namažeš tanko neku dobru termovodljivu pastu na sredinu coolera(čim veću površinu ali jako, jako tanko) a u dva ruba kapneš super attacka, drži ko blesavo, a hladi? Opet ko blesavo :D

-POP- 09.06.2004. 22:26

E samo da te pitam s čim da skinem to ljepilo da kasnije ne ostane masno? Joj, morati ću gadno tanko paste staviti... Jel može zalmanovo ljepilo?

Veki-os 23.06.2004. 20:10

da

bude 23.06.2004. 22:56

Moze mi netko reci kako overklokate 9200? Zar one nisu zakljucane? Link na program kojim to radite bi bio pozeljan :D

-POP- 24.06.2004. 19:06

Stavi si Omegine drivere. U njima možeš ocati.

bude 25.06.2004. 05:12

Citiraj:

Stavi si Omegine drivere. U njima možeš ocati.
Tnx... Jesam... Jos samo treba testirat.
Sad radi na 292/440 :burn:

Sad kad jos nesto sprzim ...

tor 25.06.2004. 10:27

Citiraj:

Sad kad jos nesto sprzim ...
E onda; dobrodošao u klub:D

bude 25.06.2004. 11:04

Evo testirao...
Max 312/450
odvrtio 3Dmark03 :D
Sad vracam na 300/430

-POP- 25.06.2004. 20:30

I, na koliko ju držiš da nemaš frke sa artifaktima. Meni radi na 294/448Mhz.

bude 25.06.2004. 20:48

Citiraj:

I, na koliko ju držiš da nemaš frke sa artifaktima. Meni radi na 294/448Mhz.
300/440 :rolleyes:
Ma proc mogu i vise dignit. Mislim da je isao do oko 320. A ionako igram samo Warcraft III pa mi nije potrebno ni ovo...

-POP- 25.06.2004. 20:56

Ja imam zašarafljen i vent, ali 300-305 bude jebada u igrama i markovima. Ovisi od grafe do grafe, a ti si izgleda imao više sreće.

bude 25.06.2004. 21:12

Citiraj:

Ja imam zašarafljen i vent, ali 300-305 bude jebada u igrama i markovima. Ovisi od grafe do grafe, a ti si izgleda imao više sreće.
hehe...
Napravio sam na 320 2 puta 3dmark2003 i odigrao sat-dva wara. Radilo je sve ok. Onda sam spustio na 300...

tigman 26.06.2004. 06:51

za najbolje rezultate ti je bitna memorija i ako možeš dignuti AGP npr na 80-82
memorija na 240-250(×2) , a sami GPU nema neke razlike između 250-300 (razlika u igrama je vrlo mala, gledajuči realno kako se ponašaju)

gpu 290
mem 240
agp 78 Mhz

igriva je i FARCRAY na 800×600 ;)

Renesis 26.06.2004. 10:09

Već su prije dosta bili testovi i pokazali su da dizanje agpa ima jako, jako malo značenje, a može da sjebe puno stvari u kompu (nije bezveze AGP/PCI lock ;) )

Freek 26.06.2004. 10:26

Citiraj:

Originally posted by Renesis
Već su prije dosta bili testovi i pokazali su da dizanje agpa ima jako, jako malo značenje, a može da sjebe puno stvari u kompu (nije bezveze AGP/PCI lock ;) )
Meni dizanjem AGP bus-a dobim 1000-1500 više marka. Uostalom vidi se poboljšanje u igricama. Šteta što je PCI zaključan, a ništa moram se zezat sa AGP bus-om:D

tigman 26.06.2004. 20:16

Konkretno molim !

Što to možeš zahebati podizanjem AGP cloka!
Što je onda podizanjem FSB , zar i to nije onda pogubno !?
Zaključavanje AGP-a...a za koji quac onda postoji BIOS grafe koji sam mjenja AGP clok ..ako je to pogubno za "nešto" (što li samo !?) !!!!!!

Molim argumentirani odgovor , koja to komponenta u računalu "pati" ako se podigne AGP s 66 na recimo 80 90 ili 100 koliko podržava moja ploča ?

Možda napajanje ?:clap:

Renesis 28.06.2004. 00:56

Ovako, u detalje ne znam, ali znam koliko je potrebno. Za više informacija se javi RAK-u ili nekome sa većim informatičkim znanjem...

Ovako, sama AGP frekva uvelike utječe na grafulju i samu stabilnost. Recimo moja MX neće preko 88Mhz što je po mojim saznanjima veliki rezultat. Isto tako može doći i do korupcije u zapisivanju podataka na disk(ovo je sad PCI frekva). Smeta videocapturing karticama, a i cijeli sistem je nestabilan na visokim AGP/PCI frekvama...

Freek 28.06.2004. 11:20

E ovako laički rečeno. Povećanjem AGP bus-a dobivaš na perfomansama al riskiraš to da ti AGP slot otkaže poslušnost i skuri grafu kao meni npr, al meni je radila na AGP bus-u 1.5 godinu na 83Mhz. PCI frenkve nije poželjno dizat zbog gore spomenutih razloga. A ako hoćeš možeš dić al nemoj je predugo vremena držat na visokom AGP bus-u:D

tigman 28.06.2004. 16:47

slažem se što kažeš, ali ja pitam konkretno ; koja komponenta ...i zbog kojejeg razloga "pati"....

ovo objašnjenje bi bilo kao "nemoj tako jer bi moglo "

ajmo malo dublje u elektroniku i AGP BUS ..što se tamo zbiva ?

još ćeš me uvjeriti da povečanje voltaže s 1,5 na 1,8 manje škodi od podizanja AGP BUS-a pri normalnoj voltaži jer "može" izgoriti !?

ako AGP ima mogučnost mjenjanja ...zar bi itko izrađivao ploče i dao još na njih garanciju kada bi to bilo opasno...

istina da je iz neobjašnjenih razloga problem kada AGP nije sinhroniziran , ali to nije i ne može biti razlog da bi netko mrtvo hladno ustvrdio (a drugi naravno čuli pa neka bude kako su čuli!) da to šteti i jednoj komponenti na ploči ...
baljezganje... .....više šteti podizanje voltaže nego frekvencije na kojoj rade komponente u računalu

Freek 28.06.2004. 17:11

Citiraj:

Originally posted by tigman
slažem se što kažeš, ali ja pitam konkretno ; koja komponenta ...i zbog kojejeg razloga "pati"....

ovo objašnjenje bi bilo kao "nemoj tako jer bi moglo "

ajmo malo dublje u elektroniku i AGP BUS ..što se tamo zbiva ?

još ćeš me uvjeriti da povečanje voltaže s 1,5 na 1,8 manje škodi od podizanja AGP BUS-a pri normalnoj voltaži jer "može" izgoriti !?

ako AGP ima mogučnost mjenjanja ...zar bi itko izrađivao ploče i dao još na njih garanciju kada bi to bilo opasno...

istina da je iz neobjašnjenih razloga problem kada AGP nije sinhroniziran , ali to nije i ne može biti razlog da bi netko mrtvo hladno ustvrdio (a drugi naravno čuli pa neka bude kako su čuli!) da to šteti i jednoj komponenti na ploči ...
baljezganje... .....više šteti podizanje voltaže nego frekvencije na kojoj rade komponente u računalu

To što kažeš da proivođači napravili ploču koja to može. Moš ti stavit 2V na proc ako hoćeš al nećeš dobit garanciju na njega, pa ti govori njima "pa moja ploča to može". Tako je i s AGP-busom ti imaš tu opciju. Dali ćeš ju upotrijebit je na tebi. Imaš krivo ako dizanje voltaže, ona manje šteti nego dizanje AGP-busa. Ako imaš sasvim solidno hlađenje možeš dić na veću voltažu. Al veća voltaža ti ne znači ama baš ništa za overclockanje(bar kod mene). Ona će ti jedino poslužit ako povećaš AGP-bus pa da bi smirio grafu da se ne ruši daš joj više napona. "Agp slot" ti može otkazat poslušnost ako konstanto radi na povećanom "AGP bus-u" i onda nema veze ako ti grafa to može idzržat riknut će.
Povećanjem AGP bus-a dižeš i PCI frenkvu i jednostavno komponente to neće idzržat.Vjeruj mi ja sam tako skurio dvije grafe i jedan modem.

tigman 28.06.2004. 20:19

kao da govorim kineski ...koji je to razlog !? nemoj o iskustvu

pitam još jednom ..konkretno ..što "pati" pri podizanju AGP-a
usput asihroni rad PCI-AGP...može li mi to netko objasniti..jel moguće ?..mislim PCI zaključan na 66 , a AGP dignut po volji na neku vrjednost

Još jednom napominjem ...tvornica je dobro izračunala što ploča može u pogledu voltaža i frekvencija...problem je u grafičkim karticama , a ako ti karta ide kao meni godinu dana na 78 Mhz i sve je ok s naravno dignutim klokom , ali to što si skurio grafu prije će biti kakvo "divljanje" na granici pregrijavanja GPU ili memorije nego podizanje AGP-a

Freek 28.06.2004. 22:16

Citiraj:

Originally posted by tigman
kao da govorim kineski ...koji je to razlog !? nemoj o iskustvu

pitam još jednom ..konkretno ..što "pati" pri podizanju AGP-a
usput asihroni rad PCI-AGP...može li mi to netko objasniti..jel moguće ?..mislim PCI zaključan na 66 , a AGP dignut po volji na neku vrjednost

Još jednom napominjem ...tvornica je dobro izračunala što ploča može u pogledu voltaža i frekvencija...problem je u grafičkim karticama , a ako ti karta ide kao meni godinu dana na 78 Mhz i sve je ok s naravno dignutim klokom , ali to što si skurio grafu prije će biti kakvo "divljanje" na granici pregrijavanja GPU ili memorije nego podizanje AGP-a

Ne nego zbog dignutog AGP i PCI su riknule dvije grafe i modem.
Dizanjem AGP dižeš i PCI koji radi na 33Mhz.
A ono što pati pa govorim ti to cijelo vrijeme GRAFA PATI, ako digneš PCI onda sve što je ukopčano na PCI pati jer ti onda komponente koje su na PCI rade više nego što bi trebale i Jednostavno pregore:fuming: :fuming: :fuming:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:32.