![]() |
Citiraj:
Drugi, jednostavniji nacin: otvori RivaTuner, idi na customize->graphic system diagnostic report, zatim strihiraj opciju "ATI VGA BIOS information", pa klikni na "capture current report". Eto, pa kako ti se bude dalo. :D |
Citiraj:
|
Evo vrtim AtiTool Artifact Scanning već 26 min i temp je 52-53.
Jedino me zanima dal se ona dlakava kocka mora vrtit?jerbo se kod mene ne vrti,a vrijeme ide...e da i podpitanje kako napravit SS u win da vidite kak to zgleda. thnx |
Ne mora se vrtjeti, a na kraju krajeva vidiš jel zagrijava karticu, ako se diže temperatura...logično.
SS u clipboard ''hvataš'' s tipkom PrintScreen, c/p u Paint/PS, pa upload... |
http://img266.imageshack.us/img266/5840/ssvt6.th.jpg
Evo temperatura je skočila na 55-56 celzijevaca.To mi se još uvijek čini prihvatljivo uzmem li u obzir da mi je sa stock coolerom išla do 85. |
Citiraj:
...pa je vidim bijele tocke na kocki,znaci nije dobro :lol2: |
Citiraj:
|
Ne, ne smije biti ama bas nijedna.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Nebi povjerovao na što AtiTool liči, a da kartica prolazi 3DMark :D ;) |
Ma znam ja to, ali koja je onda svrha vrtit ATiTool?
BTW ovdje nitko ne prica o editoru, ajde da vidim je li tko dobio bar 800MHz na 3850. :D |
Meni ide do 840 (kasnije bios hebe a to još nisam sredio)
http://img76959.pictiger.com/images/14088395/z/ - tu je 823, testirano prije par dana. |
http://img341.imageshack.us/img341/4...12mbxt3.th.jpg
malo me čudi gpu-z jer piše HIS Prije u nekoj starijoj verziji je bio TUL(Powercolor) Moj isto ide na 840.Ali već na 842 je nakon 2-3 minute se pojave srtefakti tak da mi se ovih 810 čini super stabilno. |
Kad postate reze barem napisite o kojim se tocno karticama radi. lajchi ima gigabyte, to vidim po taktu memorije.
@CPU: koja je kod tebe grafa? Ona PCS? |
da.ta iz "Moj komp"
|
Onda ne cudi sto ide na 810MHz. Je li makar stabilno? Mene nesto kopka opet ovo. :D Budem danas promijenio pastu na cooleru, stavit cu MX-2, valjda bude neceg.
|
Citiraj:
EDIT: bez puno filozofiranja promjenio taktove za 3D stavio 800/1000 i napon na 1.327v...ja zadovoljan,ali temp je sad 50 i idleu (everest) ..cudno jer nisam dirao 2d taktove WTF ??? |
....sad vratio stari bios i temp pala na 37c..sto znaci da voltaza koju namjestite u 3D stoji tako cijelo vrijeme,bez obzira 2D ili 3D a mom slucaju se temp digla 10c...ma bjezi :D
|
Za 800/1000 ne treba dizati voltažu..
|
Saznao sam da ovaj editor digne napon tek nesto malo: na 1.24V. To objasnjava jednako zagrijavanje i jako mali dobitak od 20MHz, barem kod mene.
Neki su ljudi manuelno unosili vrijednosti, samo mi nije jasno je li vrijedilo ili ne. Vise na: http://www.xtremesystems.org/forums/...=1#post2770604 |
Citiraj:
|
Mislim da je to nesto drugo u pitanju: kod mene je idle ponekad 50C, ponekad 35C. Dakle isti bios, isti driveri...sve isto.
|
Citiraj:
|
Ajd ti reci da nije. :D
Salu na stranu, mislim da se radi o onim silnim Powerplay opcijama, moguce je ta to ne radi kako spada. Ili je jednostavno greska kod diode za ocitavanje. Pojma nemam nit se s tim zamaram. :D |
A meni povrh svega ovoga nije jasno zašto se kartica bez instaliranih Catalysta zagrijava u nebesa... Senzor očitava oko 90°C, a i na dodir je vruća u 3 pm...
|
vidjeh slicnu stvar neki dan O_O
dignem u cccu gpu za kojih 20 mhz i vratim nazad na stock,odjednom temp pocinje skakat i ne zaustavlja se provjeravam sve,hladnjak,potenciometar,gledam sa rivom,sa cccom,sa kama thermom,cant believe ugasim masinu,ponovo upalim,sve okej,temp normalna |
Citiraj:
Citiraj:
|
ne radi na x2 karticama :S
|
Citiraj:
|
bez drivera je kartica u "full speedu" i onda se grije ko luda.dok instalirate drivere, smanje se taktovi, i iskljuce se neki dijelovi samog GPU-a koji nisu potrebni recimo za pisanje u wordu ili surfanje po netu. zato se smanje odmah i temperature...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ja nemam nikakvih problema sa zagrijavanjem, a vent je preko RT podesen u idle-u na 35%, dok je u loadu na 70%. Temperature u idleu su 35-50C (varira, ponekad je oko 37C, a ponekad oko 47C, ovisno je li upaljen Powerplay kako spada) a u loadu oko 70C. Ne mogu se pozalit, 35% je necujno a 70C u loadu je 'ladno.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:56. |