![]() |
Citiraj:
meni v13 ne pokazuje dobro memory bus speed kad podesavam fsb:dram omjer (moram ga sam racunati), ostalo se cini ok, ali trebao bi jos provjeriti stabilnost sustava s 4 GB RAM... |
Citiraj:
|
Pa meni nikako da prorade Traceri 1066 kako spada i mijenjam releasove dok ne izadje potpuna podrska.
IMO, ako ti sve radi kako spada, onda nemas potrebe, kao i obicno kod tih flashanja. |
Citiraj:
Oko 8 procesora, hrpe memorija, grafičkih, krkanja voltaža i svega... |
I sad dolazi dfi-jica
Nebi ja bio u njenoj kozi hehehe |
razer: kako se ti cini 13, prema 12.08?
|
Sitne razlike u BIOS-u, dodani su neki djelitelji, koje ploča ne vidi kako treba (krivo pokazuje brzinu memorije, pri trenutno odabranom djelitelju).
Po pitanju OC-u je sve više manje isto, barem mi se tako zasad čini, budemo vidjeli tokom vremena. |
Evo razlike i fixevi u ovoj prvoj beti:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Cek, sto ti opet ballistixi prave pizdarije? Ja nikako da se uhvatim pa da nabijem taj novi bios i ispitam Tracere...
|
Citiraj:
|
Nevjerovatno, a na reviziji 12 B9 ti sad normalno rade? Sve imam feeling da ce to bit isto 5-6 dana...tako su i moji Traceri prolupali nakon 5-6 dana i odonda koma.
|
Citiraj:
Citiraj:
najvise me muci sto sve testove koje sam uspio naci prolazi bez greske ( i u servisu tvrde da su ih testirali puna 24 h) i onda citam vijesti i bum, BSOD, ili usred noci, BSOD :fuming: |
hm...evo probat cu ja novi bios da vidim kak ce s mojim ballistixima 4x1gb raditi?
|
Citiraj:
ali meni je problem sto je jedan kit dual sided, a drugi single sided, i vrlo je vjerovatno da ni chipovi nisu isti, iako sam na papiru kupio isti proizvod :nono: |
Ima veze koji je djelitelj.
Ploča se blesira sa 1.25 gotovo redovito, tako da pripazite na to. |
Citiraj:
|
Je, načitao sam se ja Clunkovog foruma, ne brini :D
|
Citiraj:
|
Heh, moji Traceri se i na 1:1.20 ruse :) I na 1:1, LoooL.
|
Čuj Vorda, daj mi reci kakve su ti latencije Balistixa na 3.7 molim te da usporedim sa svojim. Tnx
|
Citiraj:
jedina kombinacija koja se pokazala stabilnom je: BIOS v12 u 1. i 4. slot dual sided moduli, a u 2. i 3. single sided, sve ostale kombinacije mi BSOD-aju nakon par sati ili eventualno dana... :) |
Na kojem to taktu sve zajedno?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
CPU: 8x426=3.4 GHz, RAM: 1022 MHz (djelitelj 1.2, iako bi mem s 1.25 tek radila na def. freq., ali 1.25 nikako ne radi, ni s 2 GB, a 1.5 (1280 MHz) je previse za 2.2 V) :kafa: to je bilo samo za test stabilnosti mem., ali buduci da sam stavio fan na PWM, sad mi te temp ne idu preko 75° C (isle su i do 90° C kad sam stavio ZEROtherm, sa Zalmanom nisu isle jer je puhao po PWM) pa bi mogao dati jos malo struje CPU da vidim koliko ide a imam i jos par kombinacija s nizim FSB u vidu... |
Evo i ja "bocnuo" svoje nove Tracere 8500 uz stare Tracere 8500 , nabio im 2.1V na 816MHz i proganjao 1 pass cijelog memtesta86+ v2.01 i 10 passova testa 5 posebno...bez errora. Vidjet cemo situaciju u WinXP...
Deadman, jesi nabavio kakve 40mm tihe da ih nabijem na cipset HS, vruc je dozlaboga kad ga prstom probam...i koje si latencije koristio za Ballistiku, default(5-5-5-18)ili si forsirao 4-4-4-12? |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Evo moji se 4 sata drze zasad, prosli su sat vremena torturu u Orthosu i sve zasad rai okej, na 4-4-4-12 :)
Code:
Polje Trenutna vrijednost |
Citiraj:
mogli bi (ja sam sucker za te blue LED stvari), koliko si rekao ce nas kostati to zadovoljstvo? |
Ja sam se prerano poradovao sa svojim Tracerima .8FE5...nula bodova, bacili su BSoD nakon 7 sati gotovo u idleu, pas mater. Stari kit Tracera .16FD3 radi kao sat, ali ovaj novi ni za kurac. Danas ga vracam u Links jer vise stvarno nemam zivaca.
Pogledat cu na eBayu koliko bi izasli ventovi+shipping iz UK, pa ti javim na PM ;) |
http://www.hardveraj.hr/shop/product...5d90644da2f30a
ako se ne pati na ledice previse, to cu ja uzet od Beshtye (gledao sam malo na netu, trebao bi vent solidno raspuhati a tih je). Maticna nije abitova, ali je od Gigabyte-a a temp su na pasivcima takve da nemogu drzati prst duze od 2-3 sekunde (po zimi naravski nije bilo tako, a sad onaj centralni pasivac hladi 50x15x15 vent kupljen u ad electronicu za prvu silu, montiran je "ghetovski" ali temp su osjetno pale po metodi prsta) |
Problem je sto taj Bestijanera ima 2-pin konektor, znaci regulacija je kita. A ja patim na regulaciju ventova :D
Narucio sam 4 ova Akasa 40x40x10mm venta iz UK, dolaze kroz tjedan dana i DeadMan+ i ja dijelimo popola ;) Svaki 90kn nas izadje skupa s postarinom. http://i6.ebayimg.com/02/i/07/5c/b7/8c_1_b.JPG Code:
40mm Akasa Cool Blue chipset fan with 3 hi-bright LEDs |
Citiraj:
|
Ako moj Tagan 480W drzi ovo moje cudo...
|
mislim da vam nije mozda bed u memi jer i meni se bsodira komp (imam istu matu) u idle-u nakon nekog vremena skroz random. Fsb je na 400, mema na 800 @555 18 (hebiga, kingmaxi 2x2gb), proc quad na 3.6.. kad komp renda, renda i po 10-15 sati stabilno do bola i onda kasnije na idle-u uleti bsod
|
Ja sam konacno nasao gresku, moduli su pokazali error u memtestu86+ v2.01 nakon 7h testiranja na 1066MHz@5-5-5-15, 2.2V, pas mater. Idu na reklamaciju.
|
Citiraj:
probaj iskljuciti sve iz struje i izvaditi bateriju van na 5 min. i napraviti CCMOS, to zna pomoci kod random nestabilnosti sustava Citiraj:
|
Ne, nisam bas toliko paranoican. Pa napisat cu im neku vrstu opisa kvara i da ram tek kasnije pocne pokazivati greske...zar to treba slikati isto, ne da mi se sad opet cekati par h dok se zblesiraju, dosta sam ih gledao ovih dva mjeseca, grrr.
|
Nego da vas pitam u vezi matične:
Nakon zadnjeg biosa, nakon što mi se komp probudi iz standby-a (S3), ubrzo nakon toga mi ga resetira :Wtf: Što učiniti?? |
Meni BIOS 12B09 radi superiska otkad su mi se vratili novi Traceri iz Linksa...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:08. |