PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Intel (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=8)
-   -   E moj preskote (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=8016)

Renesis 04.02.2004. 18:55

Evo da vidimo sada i hladnjak koji dolazi sa novim Prescottom, izvadit ćemo ga iz kutije...

daj mujo dođi daj ruku, i ti haso šta samo stojiš i gledaš... :D

tor 04.02.2004. 19:45

Citiraj:

Originally posted by BrunoZG
Intel dere amd dosta u kodiranju jer je tu bitna sirova snaga frekvencija, sudeci po AMD-ovim taktovima to ce i dalje ostati tako.
Da ali ne tako više kao prije....Baci oko na onaj thread gdje sam postao baš te rezultate.

ozren 04.02.2004. 20:51

Citiraj:

Originally posted by dpajur
hm, prescot na default taktu i default voltazi na 3.2GHz ima radnu temperaturu od 80C. neznam tko bi bio sretan s necim takvim.

mislim, on radi super na tih 80C, al zato ce ti se ostale komponente u kucistu raskuhat. i nedaj boze da ti se neki kabel naslanja na heatsink, odma bu se rastopio :)

e sad, ima sajtova vani tipa hardocp koji kazu - ovo se mora hladit vodom, nemojte ni pomisljat to zracno hladit.. mm.. pa majk.. ak imam u vodenom hladjenju procesor, chipset na maticnoj i graficku, i zamijenim northwooda za prescotta, vise mi nista nece radit.. ode voda preko prescotta, zagrije se na jedno 70C, dodje do chipseta - opaaa krk! sve krepa. ili eventualno ak chipset prezivi, dodje fino vodica sa 75C na graficku... ohaa radeon.. krk!

ne samo da ti treba vodeno, neg ti treba uz postojece vodeno nova pumpa, novi rezervar i novi radijator za hladit samo procesor. i onda imas kuciste velicine omanjeg zetovog autobusa, koje ispuhuje vise topline nego nuklearka krsko. :rambo:

e da.. onda uzmes tak finog 3.2E preskota, dignes voltazu na 1.45v, dignes fsb na 300, fino radi on na 4.2GHz, al ispusta 200W topine.. mm.. mosfeti na maticnoj se vjerojatno rastale, no recimo i da to prezivi, taj procesor ce radit jedino u sibiru na otvorenom. :gringo:

Tocno to sam si i ja razmisljal - nema sanse da jedna vodenjaca prezivi sve te nuklearne reaktore... ma ocaj. nemrem docekat da prescott sample dodje, da ga zbencham, zmjerim tempe i napisem clanak. I onda kad pocnem citat mejlove od Intela, mmmmmmmmmm.

BladeRunner 04.02.2004. 21:03

Vijest s Gamera:
''Zbog puuuuno veće razgranatosti cjevovoda i puno veće latencije cachea, Prescott je unatoč boljoj arhitekturi i duplo većem cacheu nešto malo SPORIJI od Northwooda!!! U čemu je nada? Prvo, 13 SSE3 instrukcija će imati koristi u budućnosti, mada ništa revolucionarno neće donijeti. I najbitnije, Prescott će omogućiti 5Ghz!!! I tu leži cijeli zec...'' :beer:

IceFisherman 04.02.2004. 21:15

Citiraj:

Originally posted by BladeRunner
Vijest s Gamera:
''Zbog puuuuno veće razgranatosti cjevovoda i puno veće latencije cachea, Prescott je unatoč boljoj arhitekturi i duplo većem cacheu nešto malo SPORIJI od Northwooda!!! U čemu je nada? Prvo, 13 SSE3 instrukcija će imati koristi u budućnosti, mada ništa revolucionarno neće donijeti. I najbitnije, Prescott će omogućiti 5Ghz!!! I tu leži cijeli zec...'' :beer:

Zanimljivo.
Inače ljudi , ak je to tak ka gore piše , kad možemo očekivati prvi tetrahercni proc?
Negde sam videl da su napravili tetrabajtni hard , a evo LINK da bacite pogleda na to.

BrunoZG 04.02.2004. 21:21

Citiraj:

Originally posted by BrunoZG
A jeste se raspisali o tome, pa to je samo nova variajacija umirujuceg 32 bitnog procesora, da intel nije tak jak kak je i da zbog cinjenice da industriji jos nije stalo da predjemo na 64 bita , a to je neminovno, preskot bi vec bio proslost prije nego je postao i sadasnjost:beer:

cyberphere 04.02.2004. 21:28

Citiraj:

Originally posted by IceFisherman
Zanimljivo.
Inače ljudi , ak je to tak ka gore piše , kad možemo očekivati prvi tetrahercni proc?
Negde sam videl da su napravili tetrabajtni hard , a evo LINK da bacite pogleda na to.

To nije terabajtni hard neko 4 harda od 250 GB međusobno spojenih pa se dobije 1TB

BrunoZG 04.02.2004. 21:32

Please delete..umjesto edita sam postal novu poruku, mogli ste bas i ostavit opciju da svako moze obrisat svoju poruku ak je zadnja u nizu:beer:

IceFisherman 04.02.2004. 21:37

Citiraj:

Originally posted by cyberphere
To nije terabajtni hard neko 4 harda od 250 GB međusobno spojenih pa se dobije 1TB
Zna , to sam tek sad videl kad sam malo bolje pogledal , my mistake :)

shimpa 10.02.2004. 09:32

evo, da se i ja malo ukljucim u raspravu. Po meni je najveci dobitak u postenim chipsetima, a ne u procesorima.

Meni se zivo je* koliko fps-a imam u cs-u, sve dok je vise od 100 :)

Ne, ozbiljno, glavna razlika koju sam primijetio naspram Tulca 1.3 i ove moje konfe je da mogu drkat po floppyu, citat mail, surfat, gledat divx i przit cd-e istovremeno, dok to nisam mogao na BX-u ili 815.

Da je intel nastavio putem P3 i razvio ICH5 za P3 sa pripadajucim northbridgeom, brijem da bi svi mi puno ljepse zivjeli (sa puno vise love u padze).

my 2 cents..

RAK 10.02.2004. 10:02

Citiraj:

Originally posted by shimpa
evo, da se i ja malo ukljucim u raspravu. Po meni je najveci dobitak u postenim chipsetima, a ne u procesorima.
Reće Bog i zašuti, a smjerni vjernici zapisaše u knjigu i svaki dan ponavljaše.

Valjalo bi napisati informatičku Bibliju. Ovo bi bio red u prvom poglavlju.

:clap: :clap: :clap:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:43.