PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   ima li smisla kupiti highend 2.1 zvucnike? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=78541)

Costa 04.10.2007. 21:17

@Mephsto: najprije čitaj o čemu se radi u temi, a zatim odgovaraj. Spemanje je nepoželjno na forumu.

Red_Baron 04.10.2007. 22:36

Moj zaključak o pitanju iz naslova threada:
Ne isplati ako je važna kvaliteta zvuka, a isplati za one koji hoće glasan zvuk.
Komp zvučnici objektivno proizvode bezveze zvuk, pa makar ih mi i puno platili. Npr., ne vidin razliku u kvaliteti zvuka između mojih z3 i prijateljevih creative thx.

SPLiFF 04.10.2007. 22:47

@Vido: sto ban, sve si ispravno rekao

Meni se ne isplati dati 2000kn za komp zvucnike. Koji ce mi q te male kutijice i sub od kojeg ce mi se zeludac okretat.

A pitanja su stvarno na mjestu.
Zelim slusat kvalitetan zvuk. Sto da kupim?
Zelim pit neki fini sok, koji da uzmem a da mi se svidja?
Hocu okrecit stan u meni lijepu boju, koja bi to bila?

Preporuka autoru topica - uzmi slusalice neke malo bolje i uzivaj u glazbi, bolje ce zvucati od tih zvucnika jeftinih koje ne smijes pojacati i cut ces svu glazbu a ne trecinu. Ipak je to studentski dom.

Red_Baron 04.10.2007. 23:03

Citiraj:

Autor SPLiFF (Post 832062)
Zelim slusat kvalitetan zvuk. Sto da kupim?
Zelim pit neki fini sok, koji da uzmem a da mi se svidja?
Hocu okrecit stan u meni lijepu boju, koja bi to bila?

Ha? Ne kužim analogiju.

btw ne da mi se slušalice držat na glavi. U domu ću se krpat s nekakvim lođitehom, a doma ću uživat u hifi :)

Mephsto 05.10.2007. 16:24

Dečki, prvo VI pročitajte temu, pitanje koje je postavljeno.
Da li se isplati kupovati Hi Fi zvučnike?
Ne mislim nikoga vrijeđati, nego sam samo iznio svoje mišljenje.

A ne solim pamet, niti ne otkrivam toplu vodu, jer skoro svi su ovdje naveli logitech z.... serije a nitko nije naveo konkretan razlog zašto baš taj logitech, a ne cambridge soundworks ili creative, jbl,...?

A znam dobro od čega se radi kutija za malo bolji Hi Fi, a nije medijapan ili prešani karton.

Moja preporuka je uvijek Hi Fi zvučnik, jer ako košta i manje od 500kn, ne znači da je loš.
A uvijek bude bolji od PC zvučnika, zbog izrade, materijala i konstrukcije cijelog zvučnika.

EOD sa moje strane.

Vido 06.10.2007. 10:13

Citiraj:

Autor Red_Baron (Post 801073)
3. Povezano s ovim prije, živim u jako maloj domskoj sobi tako da jednostavno nemam mjesta za hifi ili lofi sistem (osim za neke male zvučnike koji mogu stajat i na stolu- ako tako što postoji).

I sad: da li mi se uopće isplati uzimat skuplje 2.1 zvučnike (z2300) ili da odustanem od dobrog zvuka i kupim neke jeftine za 300-ak kuna? Nažalost spomenute 2.1 nemam priliku poslušati.

Hvala na svakom savjetu i odgovoru.

Citiraj:

Dečki, prvo VI pročitajte temu, pitanje koje je postavljeno.
Da li se isplati kupovati Hi Fi zvučnike?
Ne mislim nikoga vrijeđati, nego sam samo iznio svoje mišljenje.

A ne solim pamet, niti ne otkrivam toplu vodu, jer skoro svi su ovdje naveli logitech z.... serije a nitko nije naveo konkretan razlog zašto baš taj logitech, a ne cambridge soundworks ili creative, jbl,...?

A znam dobro od čega se radi kutija za malo bolji Hi Fi, a nije medijapan ili prešani karton.

Moja preporuka je uvijek Hi Fi zvučnik, jer ako košta i manje od 500kn, ne znači da je loš.
A uvijek bude bolji od PC zvučnika, zbog izrade, materijala i konstrukcije cijelog zvučnika.

EOD sa moje strane.
Ahem, mislim da je očito da je čovjek mislio na kupnju high-end PC zvučnika, a ne Hi-Fi. To što je naveo da ima doma Hi-Fi, nema veze.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:40.