PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Intel (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=8)
-   -   quad q6600 problem (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=77129)

Vuco 15.08.2007. 22:51

Ajmo barem pomoći čovjeku kad već nemreš niš drugo. Skini ovaj file:
http://www.memtest.org/download/1.70...+-1.70.iso.zip

Otpakiraj sa i *.iso fajl zaprži na CD. Resetiraj računalo i boot-aj sa CD-a toga. Pusti Memtest da odradi 2-3 sata. Ako se bude išta crvenilo, ne valja memorija ili nekompatibilnost memorije i matične. Uglavnom, poslušaj još tomifisha sa flashem BIOS-a (točno prati upute) i Wolverina.

mimo11 15.08.2007. 22:56

ljudi hvala na pomoći ali kompjuter je već dva dana u ve-mila

mimo11 15.08.2007. 23:02

čekajte je li ovaj u ve-mila stvarno mene za***ava za patch i zakrpe ako je tako onda ću poć tamo i tražiti novac natrag je li sigurno da ne postoje te zakrpe ne bi mi bez veze on to govorio pa nije lud

BladeRunner 15.08.2007. 23:09

Citiraj:

Autor mimo11 (Post 790445)
čekajte je li ovaj u ve-mila stvarno mene za***ava za patch i zakrpe ako je tako onda ću poć tamo i tražiti novac natrag je li sigurno da ne postoje te zakrpe ne bi mi bez veze on to govorio pa nije lud

A jeli..sad će poć tamo i tražit novac..pa ti si mali skroz opak...aaaaaaa...
Bogati ti tvoga sa zakrpama ***enim, da se mene pita odavno bi bia bannan smotan tako.. kad ti se reklo već 60 puta da ti ne tribaju nikakve usrane zakrpe onda šta ih više spominješ..a kad si već toliko nesposoban da možeš platit nešto 10000 kn i neznat/bojat se/biti previše smotan za rekolamirat onda stvarno mi te nije žao...
zbogom

^SuperUnknown^ 15.08.2007. 23:15

Drito to. I daj se konacno nauci koristit tipkom "Edit".

mimo11 15.08.2007. 23:25

***o vas život to su oni meni rekli o zakrpama i živim u dubrovniku nije to neki veliki grad da ima stotine butiga za kupit kompjutere nažalost ve-mil je najbolji ne mogu se samo tako posvađat s njima prvi komp koji su mi prodali bio je odličan i odlična usluga stvarno ne znam zašto me za***avaju s ovim

BladeRunner 15.08.2007. 23:28

Citiraj:

Autor mimo11 (Post 790470)
***o vas život to su oni meni rekli o zakrpama i živim u dubrovniku nije to neki veliki grad da ima stotine butiga za kupit kompjutere nažalost ve-mil je najbolji ne mogu se samo tako posvađat s njima prvi komp koji su mi prodali bio je odličan i odlična usluga stvarno ne znam zašto me za***avaju s ovim

AHAHHAHAHAHAHAHA
Koji si ti lik....
Možeš se posvađat s nekim tko ti je prodao nešto što ne radi,a to si platio 10000kn........
A daj gubi se više stvarno si.....

danij3l 15.08.2007. 23:38

za***avaju te zato sto mogu.

cim oni vide da dolazish s 10000kn kupit racunalo i nemas blage o njemu ...

ali, moze se izaci i s tim na kraj. nadji nekoga tko je na TI s racunalima i povedi ga sa sobom. tebe mogu muljat jer neznash o cemu pricaju.

ja bi u roku 10 min dobio cijeli iznos nazad ili ispravan komp. kad vidim da me netko zeli "navuc" ja odmah prebacujem u mod "***ach mama" i tu sav razuman razgovor zavrsava, ali nazalost to je nekad i jedini nacin da se dodje do cilja.

nema smisla biti kulturan s nekim tko to nije.
to sto si u dubrovniku ti nije opravdanje. links npr ima besplatnu dostavu na tako velikim iznosima.

Hamm 16.08.2007. 00:01

:roller:
pa ovako se vec dugo nisam nasmijao :lol2:

kao sto su ti rekli pečeva nema..ve mulj te zahebava i to žešče

ovak bi ti bilo najbolje: vratiš im taj quad core ako ne radi i uzmeš si lijepo dual core..mislim da ce ti to biti sasvim dovoljno jer prema pokazanom znanju mislim da neces raditi neke zahtjevne poslove (procesorski zahtjevne) nhf :beer:

PcKinG 16.08.2007. 00:20

pročito sve od a do ž i mislim da ću sanjat te zakrpe i patcheve za qcore. očito imaš previše respekta prema ovima iz ve-mila. platit 10 k kuna comp i pustit da te zahebavaju---pa i da su od zlata a ne naj dućan im to nesmiješ dopustiti

Daddy 16.08.2007. 00:52

Ne bi htio nista nametati ali zar nije moguce da i doticna gospoda iz servisa trebaju malo poraditi na "znanju"?
Sumnjam da bas zayebavaju, mozda jednostavno ne znaju pa im slucajno prolazi?!?

Ozy 16.08.2007. 01:08

Lako moguće Daddy..i to je ono najtužnije... :(

Nego da,letimično sam okom preletio...i šta reći nego :goood: :roller: :lol2:

Ali sve u svemu,slažem se sa Vucom,ako čovjek jednosatvo nije sposoban ni za 10K kunića ili više da napiše suvisao mail,a ono nemojte ga vrijeđati. Znam da je smiješno i sve,i normalno da mu nitko od nas neće mail pisati,ali neka ostane na smijehu i bez vrijeđanja,mislim da to nije ok... :stoopid:
Možda je dečko malo i 'drukčiji aka 'poseban' (da ne govorim sad onu ružnu riječ;i da dečko nemoj se uvrijedit ili nešto ako je i stvarno tako; pobogu i ja uvijek pomažem frendu autistu),pa u tom slučaju svakako nije za ismijavanje;iako je situacija smiješno-tužna...

Inače da ne bude sad ovo-ono;pomogao bih,ali neznam kako...a mogu ti reći samo da lijepo objasniš da možda sam nisi najbolje izbarao komponete,te da ti je nešto nekompatibilno itli slično i da PC nije ok,pa neka se to riješi lijepo,ili da te zanima povrat novca;eto to tako pod fino im kažeš i valjda će krenuti stvari dobrim putem. ;)

danij3l 16.08.2007. 01:15

ozy nemoj biti naivan. da su stvari mogle krenuti praim putem krenule bi do sad.

DO KOSKE :D

mimo11 16.08.2007. 09:37

evo reko mi je da je mislio na neštpo ovako dok ne izađe
http://www.channelregister.co.uk/200..._duo_bios_fix/

Wolverine 16.08.2007. 10:00

ma nema on kaj mislit... ako samo tebi komp ne tadi a drugima radi onda nikakav patch ne treba....

prestani se držat njihove suknje i daj pokaži zube
a ako želiš po njihovom onda ti stvarno ne možemo pomoć

Hamm 16.08.2007. 10:39

mimo11:

oni su tebi prodali računalo za koje oni MORAJU garantirati da radi.

tebe jednostavno mora boliti jedna stvar što oni nisu bili svjesni činjenice da će možda trebati novi bios!
ti si platio podosta novaca i stoga traži da ti daju novu matičnu ili uzmi drugi procesor

pokaži zube ili uzmi za ruku nekog tko se kuži u računala da im ode tamo i objasni im kako stvari stoje ;)

mrga 16.08.2007. 11:52

mimo11, ajd si promijeni nick, samo ove dvije jedinice zamijeni sa "za", bolje će ti odgovarati.

Salko01 16.08.2007. 12:16

Citiraj:

Autor mimo11 (Post 790445)

Ma sto oni tebe j... sa tim zakrpama ali sto si ti nas poceo zaj..... pa sta se tebi nedaju neke stvari objasniti NEMA ZAKRPA!!!:Machineg::amen:

Swarm dude 16.08.2007. 12:21

Lakše malo...

^SuperUnknown^ 16.08.2007. 12:22

Ja mislim da bi ovdje najbolje bilo opalit lock, jer ili netko trola pod drugim nickom ili je ovo stvarno neka retardacija u pitanju. Uglavnom, sumnjam da se ista korisno vise moze napisat na ovom topicu :)

Swarm dude 16.08.2007. 12:23

Iskreno, zanima me što će biti sa svime time, pa neka čovjek napiše ako ikada završi ova trakavica sa "patchevima" :D

^SuperUnknown^ 16.08.2007. 12:27

Da meni tako nesto rade mislim da bi sva ekipa iz Ve-mila zavrsila u patchevima :) Al i to sto kazes, bas me zanima ishod. Koliko mi se cini, zavaljat ce mu neki dual-core, pa ni onda nece radit kak spada, a na kraju ce krivac ispast maticna ili memorija :) Pa opet sve ispocetka.

Hamm 16.08.2007. 12:30

Citiraj:

Autor ^SuperUnknown^ (Post 790830)
....ili netko trola pod drugim nickom ili je ovo stvarno neka retardacija u pitanju

ajde super priznaj da si to ti...svi znamo da potajno zudis za nekim quad coreom u svom kucistu :lol2:

coconut 16.08.2007. 12:36

U cijeloj ovoj priči žalosne su dvije stvari:

1. da u raznim prodavaonicama/servisima rade likovi koji pojma nemaju o svom poslu i informatici i koji onda mogu baljezgariti ovakve gluposti o patchevima, a trebali bi nešto znati

2. da ima likova koji kupuju 10k+ kn konfe, a da nemaju pojma šta su kupili niti se informirali prije same kupnje o onome što kupuju. Svi znamo da u 99% slučajeva ljudima ni ne trebaju takve konfe jer iz njih ne znaju iscjediti ni 50% mogućnosti, ali to je druga priča.

Ph03n1x 16.08.2007. 12:50

Citiraj:

Autor coconut (Post 790848)
1. da u raznim prodavaonicama/servisima rade likovi koji pojma nemaju o svom poslu i informatici i koji onda mogu baljezgariti ovakve gluposti o patchevima, a trebali bi nešto znati

i takvi su nažalost nerijetko u većini.

a i ovo pod 2. je vrlo česta pojava

mimo11 16.08.2007. 13:04

ljudi prenio sam im ono što ste rekli i tražio novac oni kažu da ga ne mogu dat zato jer quad radi i da nije problem u njima nego u tom patchu imao sam veliku svađu u ve-mila vrati ću se danas popodne u njih kad im dođe šef

Swarm dude 16.08.2007. 13:06

Koliko je dana prošlo od kad si kupio komp? Ako nije prošlo više od 8 dana, nemaju ti što muljati, nego vratiti novce. Ako je prošlo više od 8 dana, moš' se frigat - u tom slučaju ti neće vratiti novce.

mimo11 16.08.2007. 13:13

swarm dude komp je u mene bio jedan dan

peroW1 16.08.2007. 13:14

:fiju:patch kazes, a?:D
Ne mogu vjerovat sto cujem.
Ako nije zafrkancija, nek ti lijepo u socket udome E6850 i kraj price.
Jer prema procitanom mislim da ti ni ne treba quad. :zdero2:

tomifish2002 16.08.2007. 14:01

a ljudi budimo realni. možda je stvarno na ploči verzija biosa koja se malo kolje sa ramom. a ono što iz osobnog iskustva znam da u vemulju rade idijoti dovoljno nesposobni da to ustanove. prema tome mimo11 daj nabaci zadnji bios i sam odvrti memtest (nemoj da ga oni u vemulju vrte jer će kod njih proći). za to ti netreba ni puno truda ni vremena. možda je stvarno proc ispravan

mimo11 16.08.2007. 14:09

¸oni su već sumnjali na memoriju i rekli su da nije ona kriva ma ljudi da završimo priču tražit ću novac nazad ako ne poprave i gotovo

buljo 16.08.2007. 14:16

1. Patcha nema, ne postoji patch koji je potreban da bi quad radio na toj ploči
2. Sve komponente rade? Super onda moraju i kod tebe, ako ne radi kod tebe onda neki dio !!!NE!!! valja
3. Odi u Ve-mil traži šefa, i reci mu što se dogodilo i u ćemu je problem, ti si svoj dio platio i oni ti MORAJU dat tu stvar da radi, bez ikakvih izmotavanja
4. Ako i on počne srat ko i serviseri onda reci ili da slože da radi ili da ti vrate novac i da ćeš otič u firmu u kojoj će ti za tvoje novce dat proizvod koji radi
5. Uvijek se može bit bezobrazan i dodat riječ Zakon (o potrošačima) i tužba u dijalogu
6. Ne vjeruj tom telcu koji te oslovljava sa Ti a ne sa Vi (koliko god ti bio mlađi od njega, ako se radi o firmi sa ugledom svaki prodavač će ti reć Vi a ne Ti)
7. Da si u Zgu sa guštom bi otišao u vemil s tobom pa da vidiš kako se to radi kad zapne...
8. Pročitaj savjete u ove 3 strane još 825 puta i odi tamo i napravi što smo ti svi rekli...

Javi što bude, ako želiš da se šalje mail (kvalitetan mail) javi mi se na pm pa ćemo to sredit.

mimo11 16.08.2007. 14:30

buljo hvala na podršci imaš x-fire ili msn ili bilo što da to rješim više

buljo 16.08.2007. 14:31

Msn u profilu kao što vidiš. ;)

EDIT: SU Vemil je moj :p :D

MAXx 16.08.2007. 16:08

Gluposti glupe. Evo ja imam xfire nick mi je AVIVO zovi ak trebaš. Nikakav update ti netreba;reci im da hoces da ti sloze taj komp i da te ne zanima šta trebaš i nikakvi updejtovi jer je to njihov posao. Ako ce se izmotavat trazi ih povrat novca a ako nebudu htjeli priprijeti im tužbom.

dugixy1 16.08.2007. 16:29

pa reci tamo šefu ili serviserima da dođu pogledati odgovore na ovaj forum gdje si pitao za pomoć, pa ovo je jedan od poznatijih ako ne i najpoznatiji forum za PC i valjda su čuli za njega a možda su i članovi foruma i neka nama tu objasne što to nevalja.

i slažem se sa OZY-em netreba dečka vrijeđati i napadati , nismo svi isti, neki su jednostavno pre fini ili dobri ili im je neugodno biti bezobrazan čak kad su i u pravu. i tu im nemožeš pomoći a ipak se tu obratio i sad ga mi još napadamo:stoopid:

:chears:

Wolverine 16.08.2007. 16:30

Citiraj:

Autor MAXx (Post 791024)
Gluposti glupe. Evo ja imam xfire nick mi je AVIVO zovi ak trebaš. Nikakav update ti netreba;reci im da hoces da ti sloze taj komp i da te ne zanima šta trebaš i nikakvi updejtovi jer je to njihov posao. Ako ce se izmotavat trazi ih povrat novca a ako nebudu htjeli priprijeti im tužbom.

prvo lakše malo sa izrazima
drugo SIG ti je prevelik

mimo11 16.08.2007. 16:32

hvala dugixy 1 meni je neugodno biti bezobrazan ali i nisam mogao vjerovati da me je ovaj muljao znam sad će te reć kako ti je neugodno bit bezobrazan a platio si 10000 kn za komp ali jednostavno sam takav jbg

Salko01 16.08.2007. 16:40

A za takve smo si probleme sami krivi a ne trgovci,jer dok mi budemo samo na finjaka isli snjima oni ce nas hebati tek kad se okrene situacija doci ce do necega slicnog kao u nekim drugim drzavama!!!A to nije samo u svijetu pc nego i u svemu ostalom i zato prestani biti fin prema njima jer tih 10000kuna nisi sigurno naso na cesti nego si se namucio da si kupis komp koji radi savrseno a ne da se navlacis sa ljudima koji nemaju pojma o poslu koji rade!!! Sretno ti bilo!

MAXx 16.08.2007. 16:46

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 791045)
prvo lakše malo sa izrazima
drugo SIG ti je prevelik

ok znam da sam pretjerao ali sam se razljutio kad sam ovo vidio.(ok bar nisam psovao). Kak se rade oni gumbi da smanjim SIG.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:52.