![]() |
Citiraj:
|
E6750
Thermal spec: 72°C Core volt: 0.962V-1.350V E6600 Thermal spec: 60.1°C Core volt: 1.187V-1.325V Vezano uz temu: mozda je slicno pitanje postavljeno ali ga nisam vidio, onda se ispricavam. Kako to da novija generacija proceva podnosi toliko vece temp? Ipak 12°C nije malo kad je procesor u pitanju? |
Valjda je bolji proizvodni proces...
|
ma oba su 65nm sa 65W TDP-om no jedini razlog bi mogao biti taj što po def E6750 ima max deklariran radni napon od 1,35V a ne 1,325V kako ima E6600 mada mi je i to ''tanko''
|
Citiraj:
No, postoje korisnici kojima se isplati nadograditi E6600 s Q6600 (meni npr. 3D nije primarna i jedina djelatnost, tako da se slažem da mi se trenutno ne isplati pljunuti 2k kuna) - sve se svodi na jednostavnu računicu: ukoliko će Q6600 uštedjeti više vremena od 2000kn vrijednosti, onda se itekako isplati (a nekome tko radi zahtjevniji rendering najvjerojatnije će i biti tako). E sad, što i koliko treba pojedinim članovima ovog foruma ja stvarno ne znam (sigurno da velikom broju C2D uopće ne treba, no isto tako je i činjenica da su najniži C2D modeli danas užasno jeftini, pa...). Ja osobno mislim kako je glupo uzimati E6600 ili Q6600 samo za gaming, budući da će za tako nešto uvrh glave biti i E4400. No, ako netko (ili pak njihovi roditelji) ima para, i fora mu je imati pola sekunde bolji rezultat u SuperPi - tko smo mi da mu zamjeramo to? :) |
Nisam rekao manji proces, možda su kvalitetniji tranzistori (bolji wafferi)?
|
Q6600
Thermal spec:71°C Core volt:1.100V-1.372V Ugl. cini se da je ovaj E6750 uz Q6600 najbolja kupnja kao (ako neko uzima skupju konfu) sto su svi vec potvrdili, ali s tim da se sigurno E6750 manje grije i da ima veci oc potencijal. Jel se isplati to uzet naprema ovoj konfi koju sad imam i ovak ocanom procu? |
Kratko i jasno: ne isplati. Osim ako se ne baviš 3D modeliranjem i treba ti brži proc, jer navodno se E6750 da bolje klouknut.
|
Citiraj:
McG has the point. Istina je...rijetki su oni koji kupuju novi C2D/Q iz potrebe. Meni je E6300 uvrh glave. A opet razmisljam o Q6600, a priznam da NE radim ništa sto bi moglo iskoristiti svu tu snagu. Al opet... I to će me valjda s vremenom proći. Moram se nagovorit da umjesto da bacim pare na to slozim dobar audio sistem doma. |
kupovina hardveraja može biti i svojevrsna bolest. Recimo nekog nogira cura-uh idem po novu grafičku, problemi na poslu-ajmo po novi procesor.. tako unedogled. Realno koliko bi čovjek imao potrebu posjećivat ovaj forum PC Ekspert - Hardware EZine možda jednom mjesečno (kad mu zatreba neki savjet oko pc hardwera). Ali ekipa je ovdje uglavnom svakodnevno jer brijemo na taj film i toga se netraba sramiti, niti osuđivat nekog kad više-manje nepotrebno promjeni neku komponentu u kompu(dakako izuzetak je neka nadogradnja koja stvarno nema veze sa zdravim mozgom-da nebi ispalo kako sve relativiziram). Ona na čemu bi trebali insistirati je kreativnost tj napravit nešto orginalno sa svom tom mašinerijom. Kompovi nisu sami sebi smisao
|
je, hardweraj je svojevrsna bolesna opsesija. citas testove, slusas o nekakvim mega skorovima u raznoraznim test programima (od kojih prosjecan korisnik i nema neke koristi), pa jednostavno pozelis biti u tom magicnom krugu.
a kako je hardweraj ionako postao, hmmm jeftin, to je dodatan motiv za sve da potrose koju kunu vise. tu dolazimo i do izbora kaj kupiti. a kupiti mozes svasta. ponuda danas je tolika, da fakat nemozes ispravno procijeniti kaj kupiti za svoj novac. pogotovo pogoditi caroban omjer ulozenog-isplativog. tako da se onaj tko kupuje nebi trebao zamarati sa svime time, vec si prema dubini dzepa kupiti ono kaj mu srcu godi. i tastini. jer neki ce znati iz jeftinije konfe izvuci maksimum, dok ce drugi najskuplju konfu jos dodatno usporiti. i tako ukrug. a procesora ima sve vise, grafulje sve brze, bla bla bla...a software ionako nemoze stizati sav taj kupleraj koji se desava na hardware sceni...to kaj izide s vremena na vrijeme poneki sareni test koji kao izmjeri jacinu stroja, pa ti nabi kompleks kako imas spori stroj jer nemozes izvrtjeti neke zamisljene testove....ah, koga briga...ah, ima nas hehe ;) |
Dobro kažeš!
Društvo ja sam donio odluku prema stanju lagera na taj dan i kupio sam E6600 znam da je slabiji i skuplji od E6750 ali želja da si kupim novi komp ODMAH je bila jača! Puno hvala svima na vašim vrlo korisnim savjetima, te bih molio moderatora da zaključa temu. :chears: Hvala! |
[quote=darkijas;783883]kupovina hardveraja može biti i svojevrsna bolest. Recimo nekog nogira cura-uh idem po novu grafičku, problemi na poslu-ajmo po novi procesor.. tako unedogled. Ali ekipa je ovdje uglavnom svakodnevno jer brijemo na taj film i toga se netraba sramiti, niti osuđivat nekog kad više-manje nepotrebno promjeni neku komponentu u kompu. /quote]
mudro zboris, hebiga neko ko je strastveni pusac npr. "popusi" q6600 mjesecno, pijanac ga propije, narkic se fino proveseli za tu svotu, ali eto mi smo od sva tri primjera barem po meni puno bolji... |
@ nathan - istina,to mi je jednom i majka rekla -Ma bolje da on bulji u monitor i da ga glava boli od toga nego da ima rupe po mozgu i jetri:D
ja sam recimo odustao od kupnje E6750 i uzimam Q6600! zašto? sad sam pri nekoj večoj lovi i razmišljam o tome kao kupovini za "budučnost" jer če taj proc bit dobar i za 2 godine,a i pitanje je dal ču opet imat love za par mjeseci ili godinu dana,radje sad dok imam,nego kasnije(i kad mu padne cjena i dođu bolji i brži) nemam para! koristim komp za igre/daskanje/movies/i slične gluposti i znam da možda i nije potreban al sam bar miran i financijski i hardverajski jedno vrijeme! a i nikad neznaš kad ti takvo nešto može zatrebati!to što trenutno ne koristim(valjda) nijedan prog koji treba/podržava 4/8/16/xxx jezgrene procove ne znači da možda nikad neču! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:37. |