![]() |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Phoenix, što se tiče radijatora, imam jedan iz kombića, za grijanje kabine, stane 4 80 mm ventilatora. Možda napravim nešto iz toga :D
|
Citiraj:
|
LOL, southbridge će biti topliji od proca :p
|
to i nije daleko od istine :)
novi pentiumi se stvarno malo griju...al zato nvidijini čipseti uvijek "žare i pale" :) |
heh, kod mene vent sa VF700 direktno puse po SB-u, SB leden. doslovce. :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
ovo je moja reza sa istim procesorom i grafičkom: http://www.imagesforme.com/thumbs/125611517.JPG Meni se njegov skor čini malo prevelik zapravo.... :rolleyes: ali uzmeš li u obzir da 3dmark uvelike ovisi o latencijama memorije i keš memoriji procesora onda je njegov score i više nego dobar. :kafa: |
EDIT: moje isprike, moja greška, previdio sam taj dio.
|
to nije E4300 nego E2160. Pročitaj CPU-Z malo pažljivije (pod Specification). I pogledaj količinu L2 cache-a koja mu piše u CPU-Z.
|
Evo, napokon sam sve složio :)
http://img112.imageshack.us/img112/9...1254qv0.th.jpg Chipset je po opipu na O.K. temp., po njemu pirka Xilence 92 mm vent, na dodir je tek ugodno topao. No bez venta je pakleno :D BIOS je bogat, ploča radi za sada bez mušica... BTW BIOS kaže temp. proca - 20°C. Tko je rekao da Aquagate loše hladi :p Naravno da baš nisu realne temp. no niske jesu, jer je ispuh hladan (za razliku od San Diega)! Evo recimo još jednog ugodnog iznenađenja: Windowsi ne zahtjevaju reinstalaciju već samo reaktivaciju! To me iskreno jako iznenadilo, jer kad sam davno prije prešao sa 845E chipseta na 865PE, trebala je reinstalacija, a proc je ostao Intel, čak i proizvođać ploče - Asus Sa prelaska sa nForce 3 Ultra i AMD-a na 650SLI i Intel ne treba reinstalacija, divotica :) Nažalost, Linux (Slax) izgleda ne radi najbolje sa DX10 hardverom (ili mu nešto drugo ne paše), pošto su boje takve kao da je grafa riknula (u Windowsima je sve O.K.). |
Nemoj ti nama bacati slike svoje kante :p
Bolje pokaži koji reza-SS :D Šala :), jesi li mijenjao pastu ispod NB-a i SB-a? Makni one ružne GB naljepnice sa IDE kablova :p Btw, moram napisati, napajanje je odlično (frend je vukao x2 4200+, 2gb meme i x1950xtx clockano sve, naponi nikad ispod 12.02v :goood:). |
Nisam ništa mijenjao, nije mi se dalo :D
Ispod nb hladnjaka je neka ala AS Silver stil žvaka, pa sam ju odlučio ostaviti. Provirio sam i ispod hladnjačića grafe, mislio sam da je pasta koma, no čini se da je nešto slično AS Ceramique - pa sam sve paste ostavio :p Na proc je išla naravno AS Silver 5 :) Yap, napajanje je super, imam ga već možda 2 godine i vuklo je sve i svašta, možda su ventovi postali malo glasniji nego što su bili prije, no još uvijek gura. SS-ovi i reze u ponedjeljak :) |
SRV evo konkurencije :), nvidija vs nvidia free konfe na djelu :p
|
Swarm sve to skupa dobro izgleda...al ajde da mi to konačno vidimo na djelu :D
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Ja imam sve u jednom - Intel, AMD, ATi i nVidiju :p
|
i sve veselo radi :D
Ja imam isto i Intel, i Nvidiu i ATi (AMD) :goood: |
Evo, samo bih još dodao da nije trebalo niti instalirati drivere za DC proc, odmah su Winsi prebacili sa Uniprocessor na Multiprocessor, ma milina :)
|
Dobro to ali kad cemo vidjet da si ga nakloukao? :)
Danas idem po Freezer-a, pa da vidimo tko ce imat manji SuperPi :p |
Evo reze, makar još nije gotovo:
http://img139.imageshack.us/img139/3...erpidf2.th.jpg ovo je za sada maksimum što sam postigao. Nadam se da nije max. proca jer na 3.3 GHz imam greške :( BTW CPU-Z pokazuje 1.2V, no uistinu je na 1.5V :p Evo i još nekih postavki ako nekoga zanima: LDT-3X, NB/HTT +0.35V (1.6V), drugih se ne sjećam što sam stavio :p A što se tiče ovog LDT-a, čini se da je on nešto kao HTT kod AMD-a, ako je njegova frekvencija viša od nekih 1100 MHz komp neće bootati... EDIT: temperatura :p http://img263.imageshack.us/img263/9687/tempvu0.th.jpg Ovaj proc hladi lol :goood: Sobna temp 26°C |
Nije loše Swarm, nije loše :)
Al bojim se da bi tu već mogao i biti the end kaj se tiče proca. Al probaj još malo kombinirati. Jesi možda probao spustiti množitelj proca da vidiš koji je max fsb ploči? |
Citiraj:
Uglavnom Vcore ne dizi iznad 1.5V (u BIOS-u je to uvijek vise zbog vdroop-a). Kakve su ti temp u loadu? |
Evo max. FSB-a što sam ja postigao. Tek lagani propuh po nb-u i +0.35V za NB/HTT i + 0.5V za FSB.
Shamino je za 417 MHz imao dvije Delte na njemu :p Uz malo gunfanja (dodavanja jednog 80 mm venta da drito puše po hladnjaku i AS Silver5 na nb-u) bi chipset mogao potegnuti preko 400 MHz. 99% sam siguran da bi. Između ostalog, Shamino je imao ploču kakva se nalazi u trgovinama, tako da bi gotovo sve trebale ići manje-više jednako. http://img260.imageshack.us/img260/1476/fsbnb7.th.jpg BTW nisam napravio BSEL mod. vdop? ploča ima 6 faznu regulaciju napona, vdrop je jako mal kod ove ploče. Nije ovo Asus :p U loadu sa 1.5V je bilo 46°C za 1. jezgru, za drugu tek nešto malo manje. |
Vdroop uvijek postoji, negdje je izrazeniji negdje nije. Kod mene postoji ali je to 0.05V u loadu u odnosu na idle, nista posebno.
BTW freezer je ubacen :) CPU u idle-u isto kao i sa box coolerom 30-32C. Ali je sad load znatno manji - freezer na 1500rpm (tad je necujan) i CPU je na 48-50C. Kad je Freezer na 2700rpm (12V) buka je golema, a temp samo nesto sitno manje - 45-46C. Temp su sa proc-om na 2.4GHz i 1.26V. Nego promijenih zvaku na chipsetu, sad se vraski grije :( I to na 266MHz. |
Naravno da postoji, no 0.05V pad koji je kod tebe je zanemariv. A vjerojatno je slično i kod mene ;)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
3200mhz stabilno ja uspijem sa 1.3875v. Dalje nisam pokušavo iako sam jednom za priliku 3d marka preko easy tuna digao na 3300 i resetirao mi se u pola 3d marka. Temperature na 3200mhz sa boxom su: 30 idle i 55 load. Živio pentium :chears: EDIT: u mene je vdroop najmanji koji sam ikad vidio: 0,02. Znači sa ovoga on padne na 1.36v :goood: |
Citiraj:
Neznam s čime ćeš raditi BSEL jer sa srebrom ne ide, a onu bakrenu vodljivu olovku nemožeš nigdje naći :( Btw, nažalost to što GB ima 6 faznu regulaciju mogu objesiti mačku o rep, iz vlastitog iskustva znam da primjerice 965 DS4 ima katastrofalan vdrop, unatoč 6-faznoj regulaciji. :nono: |
@Smartguy&Swarm: koji je vent na BOX cooleru koji ste dobili uz E2160? Kod mene je Delta i cuje se u 3pm, a lezajevi venta gadno vibriraju. Inace su Nidec-ovi ventovi na E6x00 BOX coolerima, a mislim da su i kod E4x00. Takodjer, negdje sam vidio i Foxconn ventove.
|
Yap, to je do strapa. Proc nikako ne ide više...Sve sam probao
Bez obzira na to ja sam oduševljen! dvije jezgre se stvarno osjete u radu, fenomenalno. Vjerojatno ću ga držati na 3 GHz, no i 1.8 mi je čisto dovoljno :) EDIT: SRV, nisam uopće isprobavao stock :D Delta je na njemu, kao i na stock hladnjaku za Celerona. |
Citiraj:
I kod tebe Delta? Fuj, bljak. BTW kod mene proc ide do 3.5GHz, samo je upitna stabilnost. A moram i sredit hladjenje chipseta nekako. Uglavnom, max FSB je cca 390MHz. |
delta je i kod mene, ali iskreno ja je ne čujem.
|
Dobar rezultat...nažalost Pentium E21x0 procesori brzo udaraju u FSB zid neovisno o množitelju, kao što je razer rekao, ploča ovdje nije limit.
Inače taj proc na nekih ~2.8 Ghz je onak dovoljan za sve...više ti ni ne treba :chears: |
vidim ekipa se raspištoljila sa serijom 2:D
možda bi imal više sreče da sam uzel E2160 neg E4400,vjerojatno sam potrefil najgori proc,držim ga na 3ghz 334x9,izgleda da više nejde kak god podesim množitelje,ništa...al ovih 3ghz i više je neg dovoljno,evo trenutno vrtim prime95 load full temp.mbo 50-54 trenutno 50,cpu1 50,cpu2 50...prime se vrti več sat i pol..nisam ljubomoran,al nebi bilo loše da vidim kak to izgleda kak dela na 3.4ghz:D al za 800 i nekaj sitno kn,ovo je polupun pogodak:D |
sumnjam da neće prek 3GHz, jesi probao napone dizat, moj je išao na 3,7GHz a onaj koji sam testirao je išao na 3,4GHz
|
ma jesam,trenutno u biosu čini mi se 1.347,nisam se usudil više dizat,ma najviše radi temperatura,baš mi nije kućište prozračno,a i temp od MBO se dost grije..vrtil sam množitelje 320x10,358x9,memorija je obično 800,830 latencije su na defaultu 5,al bez uspjeha...sad je na 334x9, 1:1 667 lat.4,napon 0.1+...
napon na čipsetu nisam dizal... napon 1.347,nemoj me za riječ držat..everest i ekipa govore svoje 1.28 isto tak i cpu-z,al dobro,undervolt.... neznam kak je ekipa postavke slagala za veče frekve.... |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:37. |