![]() |
to je onda ok, ostavi fino fortona u kompu :)
|
Citiraj:
http://tinyurl.com/ywngt7 http://www.cyberpower-eu.com/product...tive_value.htm nešto skuplji, no imaš dvije godine garancije. Za Mustek sam i ja čuo da ima najveći postotak kvarenja od ovih jeftinijih brandova autoshutdown ti najbolje radi koliko znam ako je UPS sa računalom spojen prek serijskog porta. Ove oscilacije napona koje imaš i nisu toliko strašne, AVR ima Boost da diže napon ako padne i do 180V tako da će sve funkcionirati.. |
Citiraj:
Jel sam dobro shvatio samo uštekam napajanje u struju pa multimetrom spojim zelenu i crnu žicu na 20-pinskom i očitam što piše, ili očitavam napon na sklopki? Kako pod opterećenjem? Ako ga hoću spojit na uređaje onda moram upiknut u matičnu, kako ću onda spojit zelenu i crnu žicu ako je upiknuto u matičnu? Fortron 350PNF, napon u everestu i u biosu je 12.48 u idleu, kad je pod opterećenjem onda dolazi i do 12.7, dok u speedfanu očitava 12.02. Ovo me sad zainteresiralo jer mi nije došlo u glavu da bi overvoltanje moglo biti dosta za reklamaciju. (ima garanciju) Ako overvolta, jel to može biti zato što na matičnoj imam samo 20-pinski utor a nemam dodatna 4? Hvala. |
Pa kad je uštekan na matičnu onda ga pališ na matičnoj... :D Najbolje opterećenje ćeš dobiti, kad već nemaš prave testere, ako stabilno klokneš proc, grafu, pokreneš neki disk scan, DVD scan, 1-2 Primea95 (ovisno je li imaš single ili dual core proc) i još staviš da ti loopa 3DMark05 ili 06. Zatim fino uzmeš molex i mjeriš napone. Žuta ti je +12 V rail, a crvena +5 V. :) Pazi da ne napraviš kratki spoj preko pinova instrumenta. ;)
|
Thanx domy ;).
A sad mi dajte savjet što da napravim. Everest je taj koji mi pokazuje napone točno. Nisam čak ni pokrenuo ovu svu silu programa, nego samo everest torture test i mjerio multimetrom na slobodnom molexu. Napon pod opterećenjem je 12.71V - 12.73V. U ve-mulju, fakat su mulj, sam ga uzeo. Da nosim na reklamaciju ili da prvo možda probam na nekoj drugoj matičnoj, po mogućnosti nekoj koja ima 24pin? |
Nosi na reklamaciju. Sto je previse je previse.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:46. |