![]() |
I ja sam primjetio da mi CoreTemp pokazuje malo više temperature nego Everest koji mi na žalost nekaj serucka! U everestu imam neku AUX temperaturu koja je predpostavljam zapravo CPU temp. ali opet nema za core 1 i 2 mejrenje u njemu!
Mada ja mislim da su i ove temperature (makar bile možda pre viskoke zbog programa) jako jako dobre. Stari komp mi je bio na 52 celzija u "Load" stanju, komp je bio Barton 2500+... |
Evo samo da se pohvalim, nabavio sam novi Everest, 3.5 verzija, i on mi pokazuje malo drugačije temperature:)
Znači OC-ani procesor na 2,7GHz: Mjereno sa CoreTemp: Idle 30 celzija, Load 46 celzija Mjereno sa novim Everestom: Idle 22 celzija, Load 42 celzija A sad koji od ta dva programa laže, a koji govori istinu, nemam pojma! Ali u oba dva slučaja mislim da su temperature ODLIČNE :goood: |
22C se čini pre pre malo i teško da bi i sa vodenim došao do te temperature. Možda bi uspio sa vodenim kad bi spustio voltažu na 1.1v.
|
Tako ti je to sa temperaturama kada se polira baza:kafa: :D
|
Onda valjda Everest laže:)
Evo ti ScreenShot iz everesta da ne kažeš da ja kakim :) Temperatura je "Idle" nakon gotovo cjelodnevnog rada računala! http://img267.imageshack.us/img267/2...tempwd4.th.jpg EDIT: Kao što vidite u CPU Cooler se vrti na samo 500-tinjak okretaja :) |
ma ok sve to iako nevidim ništa :D
ali samo da znaš da ta temperatura nije 22C :) |
Citiraj:
Klikni na tu sličicu, vjeruj mi mala je! Meni je isto ta temperatura čudna, da se bar javi netko sa sličnim kompom kakav ja imam pa da malo usporedimo! PS: Ako je sada 22 (sa OC-om na 2,7GHz), ona bi bila ispod 20 celzija na default (1,8GHz) :goood: |
Citiraj:
Samo kad sam ja gledao malo prije thumbnaila nije bilo ali je bila praznina. Bilo mi sumnjivo ali mi se nije dao refresh napravit :) |
Nisam ja niti mislio da si glup :)
I meni se zna desit da ne vidim sliku, ko zna kaj se desi :( Mada u zadnje vrijeme kad god otvorim ovaj forum imam dolje ljevo u IE7 trokutič da nekaj ne štima sa stranicom (error)! |
Ploča laže, osim ako ti je sobna temperatura manja od 25°C (točnije oko 21°C). Tek onda možeš imati temperature oko 22°C. Niti jedna Delta (koja je mrcina od ventilatora) ne bi mogla ohladiti toliko proc na normalnoj sobnoj temperaturi a kamo li vent na CoolerMaster Hyperu na 500 okretaja ;)
Jednostavno nije moguće. Dobro je rekao Smartguy, možda sa vodenim + još led, ali sa zračnim mid-end hlađenjem, nope :nono: |
Sobna mi je bila između 20 i 21 celzijev stupanj!
Vjerovatno onda Everest opet sere (makar je novija verzija), znaći CoreTemp-om mjerene temperature su vjerovatno točne! Drugim rječima: Idle 30 celzija, Load 46 celzija -OC na 2,7GHz |
Znam da ovo nema veze C2D ali frend mi ima Athlon64 3800+ koji je oc na 2.7 i ja nisam mogao vjerovati koliko su mu male temp sa stock coolerom od amd-a ... Idle 23-24 a u loadu nikad ne prelazi 30. Mjereno je sa everestom... e sad ako everest nesto laze....
|
Da, ja sam skužio da starija verzija Everesta mjeri samo CPU temperaturu kod dvojezgrenih procesora ali ne mjeri i temperaturu na svakoj jezgri posebno! Meni je znači bila temperatura 22 celzija, ali to je bila CPU temperatura. Tek kad sam skinuo novi Everest onda sam vidio da mi je zapravo CPU 22 celzija, a Core 1 i Core 2 temperature su mi bile svaka po 30 celzija! Tako da je moguče ako tvoj frend ima dvojezgreni procesor da ima isti taj problem kakav sam ja imao (ne znam jesi mislio samo 3800+ ili x2 3800+ pa predpostavljam malo:))!
Reci mu da isproba mjeriti temperature sa CoreTemp programom, upiši to ime u google i odmah buš našao download stranicu (besplatno je)! Plus ja sam koristio OCCT test za kurenje CPU-a i test je stvarno vrhunski (po meni najbolji)! Pozdrav! |
Citiraj:
http://img294.imageshack.us/img294/2...b5smsl5.th.jpg Drugi, jednostavniji i najbolji nacin je ocitati temperaturu direktno iz jezgre ako procesor to podrzava. Listu procesora koji imaju "Digital Thermal Sensor" odnosno mogucnost ocitanja direkt iz jezgre imas tu: http://www.thecoolest.zerobrains.com...pportlist.html |
Citiraj:
|
takvu sam i ja glupost imao kod ocitanja temp na a64 3500+. temperature proca su mi bile ispod 20. na moje cudjenje(uz osmijeh). sumnjao sam u prog koji sam dobio u dfi,al takve temp mi je pokazivao i bios. kad sam stavio everesta ispostavilo se da je to nekakva cpu dioda koja ima puno manju temp od same jezgre procesora
|
Po n ti put (gdje n teži beskonačnosti) CPU je senzor IZ SOCKETA a CPU Diode ili CPU#0,1,2,3,4,n je IZ JEZGRE... Tako da programu koji ne prikazuje CPU (Diode ili brojeve) nego samo neku svoju CPU vrijednost možete odma pripisati adekvatnu mjeru vjerodostojnosti... :D
|
Good job. Trebati ce mi :)
|
Bravo Bartuc, evo napokon da i tebe nadjem ovdje. :D
PS - Savjet za sve ostale, premda to vec i mala djecica u vrticu znaju ;) Maknite "zvaku" ili "naljepnicu pastu" sa svakog hladnjak kojeg kupite, te stavite pravu pastu. Imam odlicna iskustva sa Zalmanovom pastom: ZALMAN, ZM-STG1 http://www.links.hr/index.php?option...kl=050.912.055 Odlicna pasta i ima je dosta, osobito ako testirate puno hladnjaka i puno procesora, pa vas svarno sacuva dosta zivaca. :) GL & HF! :D EDIT: Ako vam treba termalno ljepilo, onda imate u Linksu i Zalmanovo termalno ljepilo. Kolega koje je koristio za ljepljenje memorijskih blokova kaze da je ok, premda ja koristim UHU superljepilo (sram me bilo). :D |
ovo mi zvuci ko reklama za links i zalman :lol2:
|
Meni prije zvuči kao da nam čovjek otkriva toplu vodu...po čitavom forumu, ne samo ovdje.
|
Citiraj:
:dobar: |
Davno se odgovaralo na ovaj topik, no slucajno sam ga uocio pa da nadodam nesto:
Ja pastu skidam univerzalnim sredstvom za ciscenje (onim prozirnim) stapicima za uho. Puno bolje skidaju pastu od alkohola, koji je inace i namijenjen prvenstveno za organske necistoce sto pasta nije ;) Uglavnom skida super, i onda kad ostane ono malo, onda upotrijebim alkohol. Eto, works for me. |
pozdrav svima,, isprike što temu dižem iz prašine,, ali zanimaju me neka novija iskustva,, točnije kakve su razlike između ovih nekoliko vrsta paste koje se mogu naći u trgovinama.. i kakva bi bila preporučljiva danas?? mislim jel se šta "novo" pojavilo na tom području a da je dostupno/lako primjenjivo??
LP,, azzaman77.. |
Citiraj:
|
vidim da je dosta popularna ova Arctic Silver 5 (AS5),, mislim da ću nju i kupiti..
tnx :D :D !! |
Citiraj:
|
ajal' ga kakite, kad se moram barem pristojno izraziti...........
koristio sam do sada ove tvornicke paste sto dolaze, AC pastu, CM, zvakace, zalman, i cak tri vrste spire jer omiljena trgovina pretezno drzi samo njih. i sta jest - bluefrost spire, koja kosta cak 10 kuna - je vise nego ok. ima neka bijela koja jest dosta srot, ali srebrna (koja provodi struju :)) je odlicna. ova bluefrost ne provodi struju i zasada mogu samo nju koristiti (ovi u trgovini odustali od srebrne kad su "maheri" spalili svoje omiljenje graficke "nanosenjem" paste), ali reci da je lose do bola je meni neshvatljivo. i da, uobicajno je, kada izjavis nesto da valja/ne valja, reci i objasniti zasto ne valja. usporediti sa drugom pastom (po svemu, cijeni i perfomansama cak :D), ali nikako po imenu i marketingu. ako zelite, neka mi netko posalje tubicu ove Arctic Silver 5, dat cu si truda i istestirati ako zelite sve svoje komponente u idleu i loadu; spire bluefrost protiv Arctic Silver 5. |
Teško je to ljudima dokazat, ipak je ovo Spire ( fujbljakfuj), a ono veličanstveni AC :)
|
ja imam AC MX-3 hmm neznam dal sam primjetio ikakvu razliku :D
|
Citiraj:
da li xilence paste šta valjaju? ako je razlika između spire i ac 4-5 stupnjeva...to je puno |
Citiraj:
i zašto ne klokneš više tog i5 750? jel bi mi htio prodat par zrna MX-3? |
Imam Artic silver ceramique - i namjenjao sam se proceva, coolera - svega zivoga, i to malo cudo od 30 kn iz AMD-a nikako da ode :D (2.5g). Zadovoljan sam totalno, ako ne i više ;)
|
Citiraj:
Bijela Spire na istom pacijentu - 66-67 u loadu Konig srebrna na istom pacijentu - 56 u loadu. To je samo jedan primjer. Ogromne temperature sam imao i sa jednim 5200+, ali njemu sam temperaturu sputio tek lappanjem pa neznam koliko je pasta tu smrdila jer sam nakon postupka odmah stavio Koniga. Uglavnom tog Spire-a ja vise ne pustam u svoj komp. Cak sam i njihov Strom izbacio i vratio stock cooler na mog e5200 :D |
hladnjake ne mijesaj u istu pricu, hladnjaci su obicni komadi aluminija ili neceg tako sa ventilatorom. ja ovakvih iskustava nisam imao, plus mogu sada pokrenuti neko testiranje, a doslovce na svemu (i na NBu) je bluefrost.
samo sto su kod mene smrdani senzori koliko mi ljudi pricaju, jer procesor ne moze biti na sobnoj temperaturi, ali jezgre da (i taman jesu). i temperatura plese po opterecenju, ja nisam 100% siguran da senzori seru, al ajd........... ovo za 5200+, jos uvijek je 57°C pod frizerom puno. ne kazem da ova konig nije bolja pasta od spirea, samo da nije spire toliko govno koliko ste obojica ustvrdili. jel jos koja pasta bila ti u kompu osim spirea i koniga? |
ma pasta šmasta, nemože ni jedna bit puno lošija od druge, to su razlike do MAKSIMALNO 3°C između najboljih i najgorih, po svim rivjuima koje sam vidio, i par pasta koje sam iskusio, najveću razliku, 2 stepena sam vidio između stock thermal pada na northwudu i AS5
|
Evo ja ti iznio cinjenice, a ti jos uvijek tvrdis svoje. Sta sad da ti ja kazem? Ako zelis da te uvjeravam, ne pada mi na pamet. Nisam nikakav entuzijast i ne idem obarati rekorde tekucim dusikom pa da idem testirati to sada do iznemoglosti. Kazem ti sta se meni u praksi desilo. Ja nisam koristio taj blue frost pa nemogu tvrditi da ne valja, ali ove dvije su mi se pokazale jako lose.
|
Neznam wragg, ali ovih 10°C razlike mi zvuči previše.
Znaš da nekim pastama, onima koje su gušće, treba par dobrih zagrijavanja da prorade punim kapacitetom? Razlike može biti, dapače, zato i postoje paste koje koštaju po stotinjak kn, i naravno da moraju opravdati svoju cijenu nekako, ali u ovom jeftikaner segmentu o kojem mi pričamo sumnjam da može biti tolike razlike u temparaturama, možda 2-3, pa nek bude i 5°C, ali 10 mi ipak zvuči malo previše. Mislim da bi i oni ipak trebali poštovati nekakve standarde i protokole prilikom proizvodnje te paste, jer ono, tehnički gledano, onda možeš i pastu za zube nanijeti na procesor, pa će i ona odraditi nekakav posao. |
Citiraj:
Uglavnom, ista kartica, isti hladnjak samo druga pasta. Zalmana nisam mogao lose postaviti...sta da ti kazem sad? Edit: Sinoc sam uspio i RROD na XBOX360 srediti sa ovim konigom, a sa spire srebrnom nije radilo. U stvari, radilo je ali bi zamrzlo nakon par minuta igranja. Sa ovom radi vec 24 sata. |
mah, ja odustajem od sljedecih rasprava. jedino ako se netko udostoji i kupi ovaj AC, ja vrtim testove na svojoj 9600GT posto njoj nije senzor banana. inace, nebi se bezveze upustio u raspravu o pastama, jer na, pa necu pretjerivati, ali preko 20 racunala je od moje ruke otislo sa spire bluefrost pastom :).
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:47. |