![]() |
Citiraj:
|
Samo što bi onda morali raditi i novi PCB da stave i Rialto čip. X1800GTO bi trebala popunit rupu u srednjem segmentu do do pojave X1700. Ja vjerujem da će čekati X1700 seriju za eventualnu AGP varijantu.
|
hmmm,bas sma citao da 7600gt/gs napravljene su iskuciivo da pariraju x1600pro/xt a da x1800gto sa savojom 256 bitnom sabirnicom kolje sve navedene: Machineg : Machineg
i nazalost nece biti agp verzija nevedenih nvidia grafulja:( |
7600gt brise pod nazalost sa x1600xt i bez aa)aaf didji midji je isti sa x1800gto.
|
Tako je. Po onom sto se za sad vidi, 7600GT i X1800GTO su direktna konkurencija sto se performansi tice. 7600GT je ~10% bolja bez AA/AF, a X1800GTO sa AA/AF. Samo sta ce X1800GTO vjerojatno totalno popusit na trzistu ako joj cijena bude kao sto je najavljeno - $50 vise nego za 7600GT.
|
bar veseli najava da ce x1600pro/xt osjetno pojeftiniti .
|
Je, s tim se moram slozit... :)
Jel se sta prica o nasljedniku X1600 serije (X1700 valjda?), ili jos nista? Nisam bas skroz u toku, pisanje diplomskog mi uzima puno vremena :) EDIT: Silly me. Otkad koristim Costin plugin, ni ne vidim sto je na kojem podforumu dok ne procitam na jednom od mnogih otvorenih tabova :D Ako nekog zanima, evo o"X1700" |
Na Iquirer-u pišu nešto o tome:
http://www.theinquirer.net/?article=30217 Citiraj:
|
brijem si da ce stavit 8,24 (pola 1900), jer cini mi se da je to dosta da se pobijedi 7600GT, osim ako ga nvidija do tada ne zapapri s necim novim. ako stave 12,36 brijem si da bi bilo preblizu X1900 seriji, osim ako taktove drasticno ne smanje...
|
Hm ... X1800GTO ima pravih 12 pajpi na 500Mhz, 256-bita prema memoriji i 512bit interni ringbus pa je još uvjek dosta gusto.
BTW, kak je prošlo s montažom Zalmana na X1600? Kolka je uopće jezgra RV530 i jesi do kraja išao sa šarafima? |
Evo jednp pitanje u vezi sa ovom tablicom :
http://www.guru3d.com/article/Videocards/327/2/ kolika je uloga ovog Texture units - 16 za x1800gto i 4 za x1600xr ? |
Citiraj:
|
@stef
pa malo skakljivo (bojao sam se da je ne okrhnem, jer nema onog zeljeznog okvira, pa sam stavio onaj spuzvasti okvir kojeg sam skinuo sa stock coolera). da, pritegnuo sam do kraja, valjda je to ok...malo sam se bojao, pa sam full polako zatezao :) ali sve je proslo dobro, nasrecu... a jezgra...hmm...slikao sam, pa mogu postat ako hoces? @Ozy: da, tako je.... |
e sad mi nista nije jasno na ovoj slici majke mi..
ova graficka ima pixel fill rate 2.36 a ne 6 gp/s i nigdje ne pise da ima 8 geo cjevovoda..ista je stvar i u agp i pci nema fizicke razlike na samoj kartici osim rialto chip.. pozz |
Citiraj:
http://www.guru3d.com/article/Videocards/327/ |
mene samo zanima jos sta se dobije u bundleu kad kupujes x1600 pro sapphire..?
|
Nis ak je LR .
|
2 kabela za tv-out (kopozitni i s-video), hdtv kabel za tv-out, produzni molex, cd s driverima i igrice...govorim za FR
|
Citiraj:
|
zar nije ona fora da su 4 na disku pa jednu odaberes?
|
Citiraj:
|
a imas google valjda ,ak te toliko zanima .znam da je jedna Brothers in arms , a ostale nijesam upamtio
|
pa ne kupuje se graficka zbog igara u bundleu!!!
je, to su 4 od koje jednu odaberes.... a ne sjecam se tocno koje igrice (posto me ne zanima, a trenutacno sam prelijen da se dignem do oramara i otvaram kutiju :D ), znam samo da je bila brothers in arms 2 zaboravih reci, dobijes jos dvi-vga adapter i power dvd 6.0.. btw, dvd je na prodaju, pa ako je netko zainteresiran :D rado cu ustat i pogledat koje su jos igrice na dvd-u... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:24. |