![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ma ta turisticka kartica je enigma. Single connection downloadi barem meni staju na nekih 20-24MB/s (200mbit). Dok multi connection gluposti tipa torrenti i druge pametnije stvari idu koliko u pojedinom trenutku mogu dobit. Makar, ruku na srce, i ovih 200mbit je dovoljno, za minutu dve je sve skinuto
|
Posto si ti iz Splita, probaj sa HT Eronet - Grude napravit speedtest. I ja mislim da je sto johnsmit kaze, jedna konekcija je limitirana, na 80-200mbps ovisno o nebrojeno faktora, ali kad je vise konekcija, zbraja se, dakle neki throttling ide po konekciji, a max je zapravo dosta veci.
Sta se tice promjena, trazio sam da me skinu sa cgnat-a, i u routeru postavio ttl na 64 il 65 koji god je bio bolji. |
Enigma turistickog sima se nastavlja, dakle cijelu nedjelju i ponedjeljak testiram na laptopu spojenom direknto na port, prosjek 400mbps ide do 720max
Ištekam Lan kabel od laptopa uštekam lan kabel od routera(slucajno sam istekao poe) - 100mbps , vratim taj kabel u A1 250 mbps - dakle kabel ok, ustekam ga u laptop 450mbps, vratiim nazad u router, 400mbps. Wait what :D dakle ne znam, kao da treba nakon reseta "aktivirati" nekako, ili je sve samo splet (ne)sretnih okolnosti pojma neman |
Citiraj:
Ovisi di je kupljen što smo pisali na drugim temama. Jel se mob spaja na isti eNB toranj, iste agregacije, jel provjeravaš to (npr. preko netmonster app)? Može biti i koja je primarna (PCC) ćelija, lockanjem na npr. B3 ili B1 možda budu bolje brzine... Vezano za dva N78+N78 - HT pušta po dvije N78 ćelije (100+20 MHz bandwidth) ali mnogi mobovi ne podržavaju tu agregaciju pa ljudi misle da na tornju niti nema N78+N78 dok se ne nađe neki mob/router koji podržava takvu agregaciju. Znači radi ti 6CA na tom Zyxelu na HT-u? Čuo sam da HT u Valpovu i još negdje navodno pušta i mmwave n257 band javno |
Citiraj:
|
Citiraj:
6CA na papiru radi. Zadnji put sam imao taj ruter aktivan dok još nije bilo N78 s 20 MHz i brzine nisu bile limitirane kao sada. Agregacije su ove. |
Znači HT dobro bilda svoju mrežu, omogućio je 7CA, to je novo :goood:
Opet mi koji testiramo routere imamo posla :D Evo ja jučer aktivirao HT turističku i u mobu i routeru (Teltonika RUTX50 na vanjskim 4x Iskra P-60) ide do 420 Mbps na 4G tornju na B3+B3+B1+B20: https://www.speedtest.net/result/c/f...7-000b82f0d987 Tak da nije do tarife, ili ti Zyxel ima neki problem ili je do tornja na koji se spaja, zato uvijek provjerite SIM-icu u mobu kao i jel spojen na isti toranj ko router pa da eliminiramo tko je problem :) EDIT: ako netko ima volje, neka mi slika HT toranj u Valpovu što bolje i izbliza i pošalje slike da vidim šta imaju. Hvala :) |
https://i.ibb.co/k6zphwQg/Screenshot...-Speedtest.jpg
Uzeo od kolege the chosen one tcl router sto HT prodaje i brzina leti. Zyxel se nešto nevoli sa ovim mojim repeititorom ali se zato tcl voli morat cu smislit kako ga sigurno na balkon strpat |
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:15. |