![]() |
Chieftec 410W ako ga nađeš ili chiftec 400W(390W) ne budeš pogriješio ni s jednim, cijena ista ali je ovaj prvi malo jači osobito na 5V.
|
Da, ma gledao sam to Chieftec i Fortron, ali ipak mislim da je chieftec bolji, kazem najvaznija mi je tisina ventilatora, zato sto mi je vise puna kapa ove buke u starome kompjuteru od nekog shrot napajanja :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
dali "napajanje tagan 530w 2force, super silent, tg530-u22, pci-e, s-ata, atx2 v2.0" (copy-paste links.hr) ima stabilne napone??? koliko bi se moglo dobiti za ovo moje 460W enermax??? |
Ako ti je bitna tišina napajanja nabavi tagan ili antec jer su stvarno kraljevi tišine
|
Citiraj:
Znaš kaj-isčupaj ti taj 20-24, stavi proc na default i samo stavi 20 pinski, samo da vidiš kako će ti raditi. 4pinski i ostale tak jasno ostavi uštekane. Ljudi su se znali žaliti na to 20-24pinsko sranje, možda te to zeza. |
ma...fortron samo da je 12cm vent. uz fortron 400w, ac coppre silent 2 tc na 2300 i papst 92mm ne 7v cujem motor od diska (ne glave, motor). : goood :
a i nema problema kao s chiftekima... |
Citiraj:
http://img443.imageshack.us/img443/2378/net1ff.th.jpg svakako cu razmislit o taganu ako ovo sa 20/24 pinskim kabelom nebude poboljsalo napon, a probat cu sutra sad su "nestali" pa idem malo odgledat :D tj. odspavat :burn: |
Tagan je ok, jedino kod modela koji nisu modularni imaš dosta posla dok ne potrpaš kablovinje:)
Koje je podugačko. Pitanje-koju memu imaš i koji BIOS. |
pa ovo koje sam naveo ima modularne kabele.
memorija je 2x512 Corsair TwinX DDR 550 stigla prije dan dva iz USA a bios je 510-2FIX. sutra ujutro probam dali je kabal a ako nije novo napajanje ce morati unutra evo cijela konfa: sli-dr 510-2FIX 3000+ venice xfx 6600gt enermax 460W seagate 200gb + 80gb sata 150 plextor px-740 2x512 corsair twinx samsung sm930bf |
Evo na kraju sam se odlucio za nekoliko komponenata...
Komponente cu kupovat neke u Vemila i Hgspota... Procesor: AMD Athlon64 3200+, Sck939 Hladnjak: Zalman 7700-Cu Cooler Matična ploča: Epox 9NPA+ Ultra, s939, nForce4 Ultra, SATA, GLAN, FW Napajanje: Chieftec power supply 400W, GPS-400AA-101A, Active PFC, AFC, 12cm FAN Kučište: Chieftec mediumtower DX-01B-D-U, bez PS, crno, USB, Fire wire Jos se nemogu odlucit za HDD i graf. karticu... Sta se tice HDD, uzet cu vjerovatno Seagate ST3200822AS, 200 GB 8MB, S-ATA150, 7200 ili Hitachija, a sta se tice grafe mislim se izmedju: 01.Powercolor Radeon X800XL PCIE, 256MB, dual DVI 02.Leadtek PX6800 TDH, GF 6800, PCIE, 256MB, TV-out, DVI 03.Gigabyte GF 6800GS, 256MB, TV out, DVI 04.SAPPHIRE ATI Radeon X1600 XT, 256 MB, tv-out, DVI 05.ATI Radeon X800 GTO Ultimate , 256 MB, tv-out, DVI Od svih navedenih mislim da je najbolja pod brojem 01. Stavio sam pod broj 3 Nvidiu 6800GS, to je neki novi model, neznam kakav je... Na kraju sam ostavio GTO Ultimate jer smatram da je ona najtisa od svih navedenih... E sada od ovih 5 kartica zanima me koja je najbrza i najtisa.... Hvala svima na odgovrima |
Kaj se tiče ove Gigabytice pod brojem 3 mislim da su se malo zeznuli glede cijene (događalo se i prije). Ako se slučajno nisu uzmi nju. Jučer sam baš pročital review od XFX 6800GS XXX edition (ima lagano povišene taktove). Ta kartica je pomela i X800XL i 6800GT. 6800GS kartica ima 12 pixel pajpova i 5 vertex shader jedinica. (X800XL i 6800GT imaju po 16x1, 6). Za 15xx,xx Kn je definitivno odličan izbor. (Ako su zeznuli glede cijene imaš od Club-3D-a u hgSpotu za 1800kn isto GS-icu).
|
sto se tice harda - ja velim maxtor, al ima bucne glave. inace sve super. po novom su i wd-i dost tihi i brzi, a nisu postali njezni :D. hitachi je isto dobar, jedino kolko ja znam ti diskovi i dalje mjaucu.
napajanje - fortron 400w. puno hvalim...tiho, hladno, stabilno, stabilni naponi (5.00, 11.92...) kuciste.dobro, samo kavez za diskove nije najcvrsci pa moze zvonit, a opticki pogon se ugradjuje na sine s kojima sam se patil ko zivina sat i pol. nakraju sam cekucem, srafcigerom i papgajkama umlati i spigal kuciste tak da udje. graficka - x800gto, 16pajpi, sapphire, deklarativno tiha (ultimate)-to bitrebal bit zalman na njoj a vidi i jel ima jos x850xt u autronicu za 1900kn. koji si poticki pogon uzel?? preporucm pioneer dvr-110 |
Citiraj:
Od Sapphire X800GTO Ultimate ima samo 12 pajpa bez mogućnosti otključavanja ostalih! Na njoj nije ZALMAN nego pasivno hlađenje! |
Citiraj:
|
IMA 6800 GS ZA 1534 KN
nabava.net/katalog/trazilica.php?sstring=6800+gs+256&submit=Tra%9Ei&od=&do= dodati vevevetočka ispred |
Onda cu radje uzet tu 6800GS...
Kakva je ona naprema x800GTO i dali joj je bucan ventilator? |
Evo gledao sam testove 6800GS na ovome linku
Vidim da je ova kartica jaca od X800GTO i X800XL, u rangu je 6800GT... Po meni onda je definitivno best buy za graficke kartice... Imaju u Vemilu 3 verzije... 01.Gigabyte GF 6800GS - 1534 kn 02.Gainward PX6800GS - 2000 kn 03.Leadtek PX6800GS - 2018 kn Zbog cega je ova prva gigabytova jeftinija dosta nego ove ostale dvije? Dali ko zna, kakv je ventialtor kod ovih kartica, dali je bucan? Pozdrav |
imaš i opciju od Pixelview-a:
PixelView GeForce 6800GS 256 MB GDDR3 256 bit, TV-out HDTV, DVI-I, PureVideo, VPU: 475 MHz, mem.clock 1000 MHz, 2 igre (Thief 3 i Project Snowblind), 110nm jezgra (NV42) i PCB od serije 7800, 12 cjevovoda, veliki GPU+mem hladnjak sa heat-pipe tehnologijom 1729,00kn... |
01.Gigabyte GF 6800GS - 1534 kn
|
Bok ljudstvo, hajd' da vas malo vratim u kameno doba no treba mi pomoć, pa ako možete... :)
Pod ruku mi je naletila stara grafulja sapphire radeon x800gto 256mb i ubacio bi je u stari comp., a iz njega izvadio i u svoj novi ubacio Radeon HD 7770 1gb (znam, nije nešto pored ovih R serija ali nisam gamer pa mi netreba ništa bolje) no nigdje nemogu naći driver za ovaj x800gto?! :sweating: OS je 64bit Win7. P.S. Sorry što dižem temu staru 237 godina ali 'search' mi je izbacio ovo na spomen pa ako 'ko može pomoći bio bih zahvalan... O.K., a sada samo mogu :fiju: |
|
:fala: ShanTech, al evo samo da utanačimo situaciju. Znači na manual naj bliže što se mogu približiti spomenutoj grafi je da postoji driver za 32bit xp :)
Ako idem na "Auto detect and install" Amd Driver Downloader javi mi samo: "We were unable to find youre product or OS". :hitthewal: Čisto da nebi bilo zabune, ova x800GTO nema šanse da radi na 64bit win7 il sam ja nešto krivo zaključio..?! |
|
jako cesto vista driveri obave posao pod W7. stoga, skini i oprobaj:
http://downloads.guru3d.com/ATI-Cata...load-2173.html EDIT: ili isto tako skini 10.2 pa vidi. iako ja sam cesce bio zadovoljniji sa starijim driverima......... |
:care: Ma ja sam totalno osljepio! Na "Step 2" sam umjesto "Radeon X Series" unio "Radeon 8xxx Series" i tu je sve ošlo krivo... :bonker:
Sve super, ljudstvo hvala svima na pomoći (:fala: Burko također!), svako dobro, bok..! :chears: |
Bok! Evo tek sam danas bio u prilici napraviti gore navedeno i napravio sam sve kako spada međutim za ovaj "10-2" mi javlja da ga nemože instalirati te da provjerim operativni sustav a doista se radi o WIN7 64bit Ultimate pa mi ništa nije jasno. :hitthewal:
Ovaj "9-1" za koji mi je Burko ostavio link je instalirao i sad mene zanima bili GPU-Z trebao vidjeti i spomenutu grafu uz onu integriranu ili ne (jer je u ovom slučaju ne vidi, već vidi samo integriranu!). Zašto to pitam, jer ako u BIOSU sa integrirane prebacim na PCIe x 16 slot a ova x800 GTO neradi i nedaje sliku, kako ću se vratiti na integriranu kad ona više ne obavlja funkciju i na monitoru nemam ništa..?!? :sweating: Možda je ova X800GTO krepala no međutim nema ništa vidljivo izgorena na njoj i u dobrome je stanju, lagano se grije te vent na njoj radi, a frend koji mi ju je dao rekao mi je da je radila na njegovom kompu prije nego si je kupio neku zvijer od nove. Please help! |
Da nisi zaboravio ukopčat kabel u x800 a ne u matičnu? Ako iskopčaš x800 integrirana će ti radit bez obzira šta ti u biosu bilo postavljeno.
|
Citiraj:
Hvala unaprijed! :fala: |
Pozdrav, gledam za sestru grafičku karticu.
Ima Asus P5Q (https://www.asus.com/Motherboards/P5Q_PRO/) matičnu karticu, a trenutna grafička joj je ATI Radeon HD4800 Series. Gledamo neki upgrade, ima li kakav prijedlog - tamo do 500-600 kn. Mogu li grafičke koje podržavaju DDR3 ići na ovu matičnu koja podržava DDR2? |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Za malo iznad 600 kn imaš novu R7 260 karticu u dućanu. Sumnjam da se može nešto polovno naći, a da je konkurentno tome, možda polovna HD7850 s garancijom, ali sumnjam, trenutno ne nalazim.
http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=R7+260 |
Može uzeti polovnu Ati 6870 za nekih 500 Kn , koja je jača od R7 260 kartice .
Može uzeti i GF 560 Ti za nekih 500 Kn , koja je jača od Ati 6870 grafe . Uglavnom neka malo pogleda testove po netu možda mu olakšaju pri odluci koju grafu odabrati . |
6870 bi trebala biti tu negdje s R7 260. GTX 560 Ti je malo jača, no to su kartice koje vrlo vjerojatno nemaju ni dana pisane garancije, a ja zbog par frejmova ne bi kupovao karticu bez garancije ako ne bi bila normalna razlika u cijeni. MSI R7 260 ima tri godine garancije, to svakako nije za odbaciti.
|
Citiraj:
Hvala svima na savjetima, pogledati ću R7 260, bitno mi je da ima garanciju, a 6870 nisam uspio naći da prodaju u dućanima. |
Citiraj:
izvadi graficku i ako imas koje mogucnosti - probaj na drugom kompu. ako graficka daje sliku na drugom kompu, grafa radi. sljedece sto svakako mozes probati je izvaditi graficku iz svog kompa, izvaditi CMOS bateriju i ostaviti komp nekih pol sata tako bez baterije i obavezno bez struje sve ovo raditi (makni naponski kabel sto ide u napajanje, 220V). spoji bez baterije i upali komp, ako ti bios javi da se resetirao na tvornicke postavke - ok, ugasi ga na tipku (drzi nekih 10tak sekundi), iskopcaj opet kabel, stavi x800 unutra i opet ga upali sa spojenim monitorom u x800. ako ima slike, onda kreni sa namjestanjem postavki biosa i opet instalacijom drivera itd itd. jer ono, postoji mogucnost da graficka ne radi. mozda je tebi pcie x16 u klincu, pa ne radi graficka. mozda se ploca zblesirala pa joj treba restart (zato vadenje baterije). mozda cak treba i update biosa, a to googlaj kako se radi i gdje naci bios...... javis jesi uspio sta ;). iako je ovo sada hardverski problem i trebao bi tamo u odgovarajucem podforumu otvoriti temu ili naci prikladnu gdje nastaviti sa svojim problemom ;). |
Citiraj:
Hvala za ovu novu hrpu info. koje mi hvala Bogu nisu trebale no u budućnosti bi itekako mogle valjati..! :fala: :frend: |
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=264968 A nađe se i 6850-6870 u rasponu tih novaca.Bez obzira na nove serije još solidne grafe za odigrati na 22". |
Pozdrav svima!
Molio bih vas da mi preporučite neku grafičku karticu do max 1000 kn, može i jeftinije. Konfiguracija: cpu: intel e6750, 2,6 duo gpu: en8800gt, 512 mb ram: 4gb ddr2 mbo: gigabyte EP41-UD3L nap: chieftec 650 W case: thermaltake Soprano |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:55. |