![]() |
Koji je proizvođač diska i model diska ?
|
Citiraj:
aksdf.sys aksfridge.sys hardlock.sys Bacil budem oko na ProcMon nakon posla ak nađem neš interesantnog |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ja sam imao takvu situaciju i koliko se sjećam problem je bio u ATI driverima koje je su winsi pokupili sa updateom - dali od ploče ili grafe ubi me sada. Uglavnom install AMD drivera i sve je nakon toga išlo glatko.
|
viš da ima gtx 1070
|
Citiraj:
Treba tražiti dobre chipset drivere po meni samo to... Ja sam se isto patio danima dok nisam naišao da dobre.... |
Bravo Chux :D
DriverStoreExplorer je brutalan komad softvera, prek njega radim relativno redovito čišćenje drivera i brisanje starijih verzija: https://github.com/lostindark/DriverStoreExplorer Moja shotgun metoda je - označiti sve drivere i stisnuti Delete. Oni koji se koriste će baciti grešku, oni koji ne - budu izbrisani. Naravno, to je moj MO |
Imam update: napravio sam instalaciju windowsa preko MediaCreationToola tako da mi je ažurirao Windowse, ali nije brisao aplikacije i postavke.
Sada mi se boota odmah, nema uopće pauze na boot/POST ekranu i odmah krene dizati windowse. E sada, to je kao da sam uradio veliki update i pitanje je tjedna koliko će dugo trajati. Nakon nekoliko tjedana sve će se vratiti na staro pa i ako ništa ne instaliravam niti ne diram. Pitanje je što mi uzrokuje taj delay/pauzu na boot/POST ekranu i kako to da je sada nema? Možda usporediti boot traceove? |
Pomoću ovog programčeka možeš izgenerirati HTML popis svih instaliranih aplikacija, pa ako ti se da složi da vidimo kaj sve uopće imaš u sklopu OS instalacije. Secure boot + BitLocker (ne) koristiš?
Kaj se samo boot log trace procedure tiče, baci pogled kaj sve trebaš uključiti, pa po potrebi iskoristi ono kaj ti najbolje odgovara. |
Provjeri disk očio postoje neki problemi nakon odrđenog vremena
https://forums.tomshardware.com/thre...speed.3466375/ |
@Warrior
Sad kad imaš (koliko - toliko) urednu situaciju napravi backup sa Acronis Ti ili Maricium Reflect i to boot / offline verzijama programa, osim same Win particije uključi i onu na kojoj je boot, to spremi na neku drugu (Data) particiju na hdd - u. Tako ćeš se puno brže (restore obično traje cca 5 - 10 min.) i lakše vraćati u normalno operativno stanje. Dogurali ste do 50 postova a da niste detektirali / uzrok problema, po svemu navedenom zastoj se dešava prije samih winsa, kao da mobo traži / čeka da da storage izađe na režim ili nešto slično tome. |
Citiraj:
Ako se dobro sjećam, prilikom restorea diska, pita te da li želiš sve restoreati. Da li je moguće samo boot particiju vratiti i amen? Jesi li na to mislio? |
Citiraj:
|
Kod vraćanja ako si zajedno spremio više particija onda te pita / možeš odabrati šta će vratiti.
Napomena je bila zato jer ljudi po automatizmu gledaju samo na Win particiju, ali "kad se sve raspadne" još treba boot particija a nekad (po novom) i ona "recovery" particija. Kad digneš Acronis TI boot varijantu onda se u slikovnici vide "diskovi", trebaš prepoznati gdje je boot + Winsi (aka C:). |
Citiraj:
Je još da se na viruse provjeri |
Veli čovjek na prethodnoj stranici da je istu stvar imal na Intel Core i5 platformi, a obzirom da je dosad isprobal sve moguće hardverske kombinacije, lagano ponestaje ideja.
Jedini zajednički nazivnik ostaje Windows OS instalacija, koja mu zasad nakon direktne nadogradnje radi OK, samo je pitanje da li bude tak ostalo.:) |
Citiraj:
Najprije Intel, pa sad AMD :) |
Da, tak sam i ja skužil. Kod mene je ista situacija, tj. Windows OS s prijašnje Haswell mašine je samo kloniran na (tada novi) Ryzen i to je to.:)
|
Citiraj:
Znači, isti problem sa sporim bootom imam i kada se restarta i kada ide iz ShutDowna. Nema razlike. |
Ni kaj sad
Nabacio si upgrejd sa win tools I velis popravilo se Sad boota dobro Case closed, javi se kad nastanu isti problemi |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:27. |