![]() |
Frend mi ima leadtekicu i nažalost nema spasa njoj.
Najprije joj je morao sataviti bios od Sparkle samo da ju može OCat, ali za njegovu 6600 se ne može dizati napon. Provjeri ti to bolje na forumu od: www.mvktech.net i tamo pitaj da budeš siguran |
Citiraj:
http://img288.imageshack.us/img288/8089/voltaa8mq.jpg |
Neki Leadtek se ne može
Kao što rekoh, nikad nisam imao 6600 Probaj izabrat 2.5 i pogledaj ako će ti ga Rivatuner zabilježit kao 1.5 i ako će ti se povečat OC Ja mislim da neće I u nibitoru možeš birat do 2V, ali ako je taj leadtek koj se neda onda jebiga |
link
volt modanje olovkom.da ne odgovaram ponovo,tu su isprobali gainwardicu i leadteka ali pcx, ja imam agp,to bi trebalo biti isto. |
Skoro svaka firma ima svoj layout kartice, tako da pretpostavljam kako ovaj mod vrijedi samo za gainward
|
Evo ja sam svojoj malo dao gasa:D namjestio sam vcore na 1.43v i tako prefleshao međutim hebiga nemam to gdje vidjet t.j. provjerit:confused:
Morat ću uzet unimer u ruke pa pikat po karti:D |
Citiraj:
Mislim da je default 6600GT voltaža u 3Du 1.44. Tako piše u onom linku malo prije, pa mislim da nisi ništa dobio što si digo voltažu u biosu na 1.43V. Kad digneš voltažu opet testiraj da vidiš ako ti je grafa stabilna (bez artefakata) na većem clocku. I preko rivatun tunera možeš nadgledat voltaže |
Citiraj:
Inače karta stabilno radi na 575/1170 , dalje nisam dizao... |
Šta onda ti se povećao clock dizanjem voltaže ili ne?
|
Sad ću probat preko 600 a mema ne ide nikud preko 1170.
Našao sam core VID ali on pokazuje 4v tako da mu nije za vjerovat. Mislim da 6600GT nema podršku za plugin koji bi podržavao očitanje vcore-a. |
Mislim da nećeš odmah na 600MHz.
Idi u malim koracima Digni voltažu na 1.6V barem Spusti core meme za početak da ti ne bi ona bacala artefakte zbog večeg grijanja kartice (veća voltaža) |
Deafult voltaža je 1.4v u 3d.
Mali rezime: 590/1100 je super stabilno Aqua Mark 625xx , 3DMark 3825 , FEAR test sa deafultim postavkama uz 2x AA - 20/35/86 t.j. 20%/55%/25% Mema ide još ali nema smisla patit je jer mala je razlika u svim testovima između 1170 i 1100. Od 600-609MHz za gpu svi testovi prolaze uz blage artefakte , preko 609 neda provjera drivera a mislim da je i nema smisla isključit kad karta već lagano lomi. E onda sam dodao 1,55v - ista stvar , sve preko 600 lagano lomi. Nije neki porast temperature 60 na deafult , 62 do 550 i 63 na 590 bez obzira na vcore tako da je moje mišljenje da se vcore uopće ne mijenja bezobzira što ga ja povećam. |
Ako ti na 1.5 već temp na 63C onda ti definitivno treba bolji cooler.
Jesi makar skinuo original "žvaku" i stavioArticSilver 5 pastu na GPU? To če ti spustit temp barem 4-5C Sa boljim coolerom bez beda stavi 1.6V i to onda ide preko 600 :D |
Citiraj:
Čovječe pa to je temp u full loadu , gore je zalman na 1600rpm + articsilver. Ovako je 40-43. No ako bi gledao na Leadtekov sensor onda su temp 31-50. Ne misliš valjda da je temp od 63 pod punim opterećenjem previše ? |
sa gurua:D
link |
Mislim da je 63 u granicama normale
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:55. |