![]() |
Citiraj:
ja nisam pokrenuo temu na temelju neke teorije zavjere ili svojih "e mislim da intel ima skriveni od u čipovima" već na temelju istraživačkog članka i potvrđene informacije da stvarno takvo što postoji te nisam ulazio u ŠBBKBB insinuacije već samo spajam 2 i 2 oliti: step 1: backdoor postoji (Intel), svi oni skupljaju sve (Snowden), tehnologija može primiti (Google) step 2: ??? step 3: PROFIT! |
Citiraj:
Mislim da se ovdje miješa big data sa backdoorima. I jedno i drugo postojii, ali nije smisao backdoora u chipsetu da skuplja podatke nekritički nego da se upotrijebi u specifičnim i ciljanim situacijama. Big data princip s druge strane skuplja sve što stigne, ali na potpuno drugoj razini, u pravilu van korisnikovog hardvera. |
Citiraj:
Niti trebam raditi u tim agencijama, niti trebam biti prijatelj s Zuckerbergom da kao i ti zbrojim 2 + 2 i dođem do zaključka - prati se sve, a prikupljeni podaci i informacije su u današnje vrijeme itekako na cijeni. Da ne bi opet ispalo kako je ovo moje mišljenje i kojekakve teorije zavjere.:) Dosad je sve već jako dobro dokumentirano. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Imas li neki konkretni primjer gdje neki sigurnosni softver na promjeni slidera nije funkcionirao onako kako je opisan? |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Pa uvijek možeš staviti predmetnu aplikaciju/OS u VM pa na hostu koristiti neki program od povjerenja. Valjda takav postoji.
|
Nemam niš protiv da se nadzire, dapače. Nije internet sveta krava pa da se kriminalci, pedofili i sl. mogu pretjerano opustiti. Ostali se nemaju kaj brinuti...bar se naivno nadam da netko pazi i čuva žrtve.
|
Em se naivno nadaš, em izmisli nešto šta se neće sviđati velikim igračima iz industrije / energetike ili sl. ... znaš u koliko će tajna biti provaljena ili ćeš dobiti nemoralnu ponudu ...
|
"nemam što skrivati" je jako slab argumenat. Ljudi imaju pravo na privatnost. Točka.
Ali naravno da mnogi niti ne traže ono što niti ne znaju da im pripada :D |
Pravo je podložno promjenama kroz ljudsku povijest, prilagođava se...živ organizam:D Svatko ima pravo otići u planinu gdje nema struje :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Asti boga Mladene, šta ga trkeljaš, umalo sam zagrizo :D
|
U pravu je, ali možda samo da se stavi u spoiler, čisto da nekoga ne zgrabi srčeko.:):D:chears:
|
Diskusija o politici je zabranjena na forumu pa neću u detalje objašnjavati što je sve od natrkeljanog nema veze s mozgom :D
|
Evo da se pohvalim, uspješno sam uklonio Intel Management Engine iz jednog računala i jednog laptopa. Na računalu je trebalo odlemiti flash čip sa ploče i onda ga pročitati sa programatorom, ukloniti IME pomoću me_cleaner python skripte i ponovno isprogramirati taj očišćeni .bin u flash čip. Laptop sam uspio riješiti bez odlemljivanja čipa, uhvatio se onom SOIC/WSOP štipaljkom za njega i odradio sve bez odlemljivanja. Windowsi i BIOS više ne vide ME mogućnosti, backdoor bye-bye :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ova : https://github.com/corna/me_cleaner |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:19. |